Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 16:47:25 följande:
    🤣 Vad är det du undrar över då? Du är en lärare men dina gramatiska fel är enorma. Det är pinsamt. Jag själv skriver snabbt och kontrollerar inte stavningen. Det är inte det som är viktigt.
    Precis. Men det gäller för dig och inte för mig? Jag skriver också snabbt och tar det inte så noga då. Du gör förresten även fel där det inte spelar någon roll hur snabbt man skriver - antigen vet man eller inte. Om man vet skriver man inte så.

    Poängen är: I officiella dokument som ska publiceras ska det inte finnas särskrivningar och faktafel. Om jag skriver något som ska publiceras (och jag menar inte här), så ser jag till att det inte finns fel. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 16:53:29 följande:
    🤣🤣🤣 du vill missförstå med flyt ser jag. Jag repeterar...en jude kan inte åå ett lagligt sätt gifta sig med en icke jude i Israel. Skolexempel på rasism.
     Det är du som inte fattar. Du skrev att de  inte kan VARA gifta, och det kan de. Om de gifte sig utomlands.  Det var det hen syftade på. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 17:10:47 följande:
    Jo, jag har hört talas om den lagen. Det är förstås inte bra, men situationen har ju trappats upp och trappats upp. Jag förstår att Israel inte vill få in folk från Gaza, eller även från Västbanken hur som helst. Man vill helt enkelt inte riskera att få in någon extremist. 

    Om man betraktar Gaza och Västbanken som utland, om det så småningom ska finnas två stater, så är det ju inte så konstigt. Men det borde förstås vara möjligt att ansöka om att få bo där, och att få medborgarskap. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 16:57:12 följande:
    Det är rasistiskt i alla förekommande fall. Men ni israelvänner hävdar gärna att Israel är ett demokratiskt land men plötsligt är det ok Israel gör samma som islamister och diktaturer gör? Pinsamt resonemang. 
    Det ena utesluter inte det andra. Många demokratier har haft eller har fortfarande något lag som är lite rassistisk. Såna lagar har försvunnit mer och mer, men man kan inte förvänta sig att det inte skulle ha funnits för typ 50 år sedan och sedan dess. Människor har instinkten att känna sig tillhörig till en grupp, och att se andra grupper som utbölingar. Men - det har bara blivit bättre i Västvärlden. Jag ser inte samma utveckling i muslimska länder. Där verkar det gå åt andra hållet. Iofs gör det även det i Östeuropa. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 17:10:47 följande:
    Kan det ha något att göra med att det är palestinier/araber vars främsta mål det är att utplåna staten Israel och alla dess invånare? 

    Ja, det är ju tyvärr samma fråga som det där med medborgarskap. Man är rädd att ta in folk som kan begå attentat. Jag vet, inte alla gör det. Men hur ska man veta vilka?
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 19:10:08 följande:
    Du ljuger rakt av. Lär dig läsa. Jag skrev upprepade gånger att en jude kan inte GIFTA SIG LAGLIGT I ISRAEL med en icke jude. Det är rasism.

    Men HUR läser du? Läs rätt! Hur skulle det ens kunna vara lögn? 
    Både jag och andra påpekar bara att ditt påstående var "de kan inte VARA gifta".

    Och vi sa flera stycken: Jo, det kan de. De kan ha gift sig utomlands.

    Läs rätt! 

  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 19:13:11 följande:
    🤣 Du accepterar alla brott mor palestinier utan att blinka. Det har ingenting med säkerhet att göra. Sionisterna villnha ett etniskt rent land. Det är rasism. 
    Jaha. Skillnaden är att jag inte har hört hatbudskap av israeler. Utom som reaktion på attentat. Judarna kan vara misstänksamma och inte lita på palestinier, men allmänna hatbudskap har man bara varit med om från ett håll. Nämligen från arabisk/muslimsk håll. Judarna har all anledning att oroa sig för sin säkerhet. 

    Jag har inte sett prov på så värst många många brott mot palestinier. Det mesta har just varit reaktioner på allvarliga attacker mot judarna. Och säkert en hel del överreaktioner av enskilda. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 20:23:28 följande:
    Då är du blind. Varje video av döda palestinska barn resulterar i hundratals skrattande emojis inte bara från Israel utan även från Sverige (oftast just från sådana som skriver på sin vägg att "de svenska värderingar" inte respekteras). Men som sagt.. det är inte det som diskuteras här. 
    Har du ETT belägg på det? Bara något screen-shot? Jag tror faktiskt inte på detta. 
  • AndreaBD
    Anonym (X) skrev 2023-11-20 20:16:44 följande:
    Har inte sett en enda kommentar där israeler hånat palestinier och glädjs åt de som dör där.

    Inte en enda. Läs ex magdalena anderssons fb-sida och inlägg om israel/palestina.

    Hundratals hatiska kommentarer om judar.
    Precis! Det är ju det som man stör sig på. Annars - jag har försvarat palestinierna, tills jag nu iom 7. oktober satte mig in lite mera. Och då märker man. Palestinier vill utplåna judar. Judar har aldrig velat utplåna palestinier. I Hamas manifest står det att judarna ska utplånas, i Israels statsdeklaration står det att man gärna vill samarbeta med de lokala araberna, att man räcker ut en hand till dem.

    Man ser det ju hela tiden på hur de agerar. Israel anklagas av andra för att stänga av vatten och el. Grejen är att de hela tiden har "bjudit" på det. Gaza har fått gratis el och de har fått vatten, fast de hade kunnat vara självförsörjande för länge sedan när det gäller dessa. Och Gaza skulle kunna vara rik, de skulle kunna ha mycket, utöver eget vatten och el, men de har använt pengarna till vapen och ledarnas lyx. Påminner mig om Ryssland igen. Israel har också skickat bensin, mat, och annan hjälp NU, under kriget alltså.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-21 10:12:34 följande:
    Israel är apartheidregim. Många lagar har skapats just bara för att utesluta palestinier. Illegala bosättare har alla rättigheter medans palestinier som bott där hur länge som helst har inte det.
    Det hjälper inte att upprepa samma sak 30 gånger om man inte kan belägga den bättre. Obestämd
Svar på tråden Gaza eller Israel?