Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Jag tycker att den israeliska armén är väldigt noga med att dokumentera allt, så att man kan se varför de går in i vissa områden, och i vissa byggnader.



  • AndreaBD
    Tukt skrev 2023-12-05 20:46:15 följande:
    Nej, det är det inte alls. Problemet är att det går i cirklar som inte tycks brytas. Ingen vet vem som riktigt började, eller hur det ska gå att komma ur det. Det är krigets och hatets realitet. 
    Jo, det är överdrivet. Jag pratar inte om kriget nu. Krig är krig. Men påståenden om att man skulle mörda palestinier hela tiden i alla år ÄR överdrivna. 
  • AndreaBD
    Tukt skrev 2023-12-05 21:13:58 följande:
    Det beror nog kanske på vad man menar med "hela tiden". Men om man inte bott under en sten de senaste 15 åren så borde man....om man klarar av att vara, i alla fall en smula,  nyanserad, se att IDF och Mossad gör en massa skit inne.i Palestina också.
    Jag har tidigare i diskussionen - antigen i den här tråden eller i den andra - också medgett det. Mossad har ett rykte, jag vet det. Och det finns förstås anledning för det. Sedan har ju Israel haft det svårare än de flesta länderna. Jag menar, USAs CIA har kanske gjort lika mycket, trots att de inte alls är lika hotade. Mossad har kidnappat Eichmann - det var kritik på det också. Vilket annat land har sånt att ta hand om? Ställa folk framför rätta som dödat 6 miljoner av deras folk? När det gäller sånt, så förstår jag att de kan behöva kidnappa en sån person.

    Men det var förstås annat också. Och IDF? Unga människor som gör värnplikt och som måste vara förberedda för terrordåd. Det förvånar mig inte om de överreagerar ibland. Och vi vet att det finns högerfolk i Israel också, som är fördjävliga. För att inte prata om de ultraortodoxa. 

    Men, man måste ju se situationen NU också. Israel har blivit angripen den 7. Oktober. De har rätt att försvara sig. Och det gör inte saken bättre att de blir beskjutna från Gaza regelbundet. Ska de bara behöva ta det för att de inte är lika starka som Israel? De måste ha rätt att försvara sig oavsett. De har redan gjort det som den starkare parten brukar göra - ignorera en hel del. Men den här gången har det gått för långt.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-06 10:03:34 följande:
    Det är Israel som är aggressor och ockupationsmakt. Palestinier har all rätt att försvara sig. Enkelt.
    Tror du det funkar, att bara vända på det? Det är Hamas som är aggressor, Israel vill inte veta av dem. 

    Som tur är har Israel börjat synliggöra också vad DE har råkat ut för. Även om många tidningar bara skriver om palestinierna som dött eller skadats. Över 10.000 israeler har uppenbarligen skadats av Hamas attacker sedan 7. Oktober.

    Han säger också någon siffra i videon hur många raketer Hamas har skickat sedan dess, jag tror det var över 11.000. På några veckor! Av dessa raketer har en del inte kommit iväg rätt, störtat över Gaza och skadat eller dödat folk där. Som Hamas förstås anger att IDF skulle ha dödat. 



  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-06 20:47:17 följande:
    Du har missat allt. Israel är ockupationsmakt. Det är som att säga att Ryssland försvarar sig från Ukraina när de ockuperar Ukraina. Mer än så behöver man egentligen inte säga för att fullständigt spoliera allt det du skrivit. Israel fördriver, mördar och förtrycker palestinier och det är palestinier som enligt internationella lagar har rätt att försvara sig.

    Sedan kan tilläggas att Israel är apartheidregim. 
    Du får väl ta och citera en sån lag? 

    Nej, det är förstås inte som Ryssland och Ukraina. Judarna har fått landet från britterna. De har just inte stulit det.
  • AndreaBD
    Tukt skrev 2023-12-06 21:43:47 följande:
    Ja, låt oss prata om raketerna från Gaza...
    Det skjuts en de raketer. Raketerna är så low-tech att de sällan tar sig igenom Israels luftförsvar som är ett av världens bästa.
    Israel i sin tur, med en av världens bästa och mest högteknologiska stridsmakt gör samma sak.  Tror du utfallet blir det samma?
    Ändå väljer de att attackera Israel hela tiden. Även om utfallet är mycket lägre så gör det ju att israelerna aldrig kan känna sig säkra. Det är nog det som är syftet. 

    Israel har ju valt att lägga sina pengar på ett dyrt system som skyddar befolkningen. Hamas däremot skiter i befolkningen på Gaza, gräver upp vattenrör och gör raketer av dem. Att skydda befolkningen har de inte på sin agenda. Är detta Israels fel, eller snarare palestiniernas dumhet? Och då menar jag både de som röstat på Hamas och de som är aktiva i Hamas. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-06 21:07:59 följande:
    Fox världens största lögnare. Du borde börja läsa oberoende medier.
    Och vad spelar det för roll att Fox kanske har rättigheter på den? Det är en Israels ministrar som uttalar sig. Han säger ju samma saker oavsett vem som står på videon. Men du hakar alltid upp dig på sånt som inte har betydelse. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-07 08:59:55 följande:
    Du får väl googla själv. Jag kan inte servera allting åt dig. Utbilda dig sjölv i ämnet innan du ger dig in i debatten. 

    Jo, hela Israel skapades genom fördrivningar av palestinier. 
    Du hänvisar mycket obestämt på "internationella lagar" som skulle rättfärdiga att man ifrån Gaza - som är helt oberoende, som Israel har lämnat helt 2005 - skjuter raketer på Israel med jämna mellanrum. Trots att inte Israel har attackerat Gaza först. Om det verkligen skulle finnas lagar som rättfärdigar sånt, så är det verkligen läge att redovisa vilka det skulle vara. 

    Rena logik säger att det inte kan finnas såna.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-12-07 09:02:48 följande:
    Men det ju det jag säger. Det går inte att lita på Israels ministrar heller. Det är ju just de som ljuger så oerhört mycket och som har väldigt rasistiska åsikter om alla andra som inte är judar. FOX ger utrymme till just ich endast sådana personer.
    Du sa Fox och det är oväsentligt här. Det visas säkert på många andra kanaler. Och ministern redovisade exakta siffror, som de säkert kan belägga. Både antal raketer från Gaza, antal övergrepp på civila (där finns det säkert också ett mörkertal), skadade israeler, stupade soldater, osv. Sexuella övergrepp ska också vara på agendan. Och glöm inte att det finns videon på förhör med förövarna där de erkänner det de har gjort. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?