Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Riksdagsvalet 2026

    K Markatta skrev 2024-05-16 18:09:46 följande:
    Snart måste du legitimera dig och tydligt gå att identifiera om du ska fortsätta skriva inlägg här. I alla fall om Magdalena (S) får bestämma, vilket du ju vill att hon ska göra.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/s-stoppa-alla-anonyma-konton-vill-se-krav-pa-legitimation-pa-sociala-medier
    Så Socialdemokraterna under Andersson vill införa ett system som kan användas för att övervaka dissidenter.  Frågan är om det var ett "tänkte inte på det" uttalande eller om det av Andersson ses som något positivt att kunna kartlägga och tysta meningsmotståndare.

    Hur som helst så är det ett förslag som kommer från någon som saknar demokratiska ryggmärgsreflexer.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2024-05-21 19:09:37 följande:

    Vet inte om det rätt tråd, men LO lär ju finansiera såssarnas valkampanj 2026 så...


    Pim Van Dorpel: ?Var del av skinnskallekulturen? | Sverige | ExpressenHan har alltså varit i dåligt sällskap under högstadietiden och är därmed diskvalificerad som LO-ordförande?
    I ett annat forum såg jag en teori om att avslöjandet av Van Dorpels ungdomssynder skulle kunna vara ett försök att rikta uppmärksamheten bort att Van Dorpel börjat dricka igen. Men det var som sagt bara en teori och att ha umgåtts med skinnskallar i sina tidiga tonår gör honom nästan till en SD anhängare och därmed kastlös. Dessutom finns ju alltid risken att han med sin bruna bakgrund inte tyckte att facket skall bekosta Socialdemokraternas valkampanj.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2024-05-27 22:00:41 följande:

    Utmärkt:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-utvisa-gangkriminella-utan-att-de-domts

    Regeringen: Utvisa gängkriminella - utan att de dömts

    Gängkriminella som inte är svenska medborgare ska kunna utvisas - utan att de dömts för brott. Det är ett av förslagen från regeringen, som vill gå hårdare åt utländska medborgare som utgör ett hot mot landets säkerhet.

    Det är den så kallade lagen om särskild kontroll av vissa utlänningar, LSU, som regeringen vill utvidga.


    Jag blir alltid lite orolig över hur det blir med rättssäkerheten när jag ser sådana förslag. Jag skulle föredra ett system med RICO- lagar och utvisning efter fällande dom.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-05-28 07:27:30 följande:
    Vi har gått igenom detta tidigare. Expo är en opolitisk organisation som verkar mot rasism. Expo har under åren haft moderata toppolitiker i sin styrelse och är således inte vänster-extrem. Det låter helt vansinnigt att fakta från en rörelse som är emot fascism leder till en automatisk dissning från dig. Är du fascist?
    Expo är en organisation vars hela existens hänger på att de hittar "rasism" eller "fascism" och hittar de inte tillräckligt med "rasism" och "fascism" så hotas hela organisationens finansiering.

    Det finns alltså all anledning att inte okritiskt ta det som kommer från stiftelsen EXPO som en sanning. Det är till och med så att på grund av stiftelsen EXPO:s verksamhetsidé så har EXPO ett ekonomiskt incitament till att alltid se till att det finns tillräckligt med "rasism" och "fascism".
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-05-30 08:49:17 följande:
    Vilket dravel. Allt pekar mot att både rasism och högerextremism tex. fascism ökar i vårt samhälle så det är ju inte precis så att underlaget för EXPOS existens minskar eller är hotat. Din "logik" är tillämplig på alla typer av organisationer Är du lika tveksam till organisationer som jobbar mot antisemitism som mot EXPO?
    Att källkritik inte är din paradgren vet vi sen tidigare. Ett bra tips när man skall bedöma en källa är att följa pengarna. När man vet vilka ekonomiska incitament som finns blir det lättare att bedöma trovärdigheten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-06-01 08:20:00 följande:
    Vad är problemet med  Expos finansiering?
    Expo har ett incitament för att hitta och överdriva hot från extremhögern. För om Expo inte kan skapa bilden av en tillräckligt hotfull extremhöger och därmed inte levererar det bidragsgivarna förväntar sig så finns risken att bidragen uteblir. Ty varför skulle någon vilja betala för en nazistjägare som inte hittar några nazister?
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-06-02 22:41:59 följande:
    Svammel. Det gäller alla organisationer som i likhet med Expo arbetat mot antisemitism och annan rasim. 
    Ja och därför man skall vara källkritisk även mot de organisationerna.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-06-06 21:56:25 följande:
    Källkritik bygger på att granska var fakta och uppgifter har för ursprung.

    Det du försöker kalla för källkritik är inte mer än att misstänkliggöra den som presenterar fakta baserat på vad för fakta och uppgifter de presenterar.
    Det jag kallar för källkritik är källkritik oavsett vilken källan är.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-06-06 22:36:14 följande:
    Du tänker på bias, även om du kallar det källkritik i brist på bättre kunnande <3
    Bias är när du utan förbehåll tar till dig ett narrativ för att det ligger i linje med det för dagen rådande socialdemokratiska narrativet.

    Källkritik är när du förbehållslöst tittar på vilka ekonomiska eller politiska incitament som källan kan tänkas ha.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-06-09 09:23:32 följande:
    Vad lär sig folk egentligen nu för tiden..
    Ja det kan man fråga sig. Uppenbarligen har vissa svårt att förstå att källkritik bör användas även när en källa stödjer ett socialdemokratiskt narrativ.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026