Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Riksdagsvalet 2026

    fortsättning...

    "Efter resan informerade Andersson riksdagen om sitt besök på följande sätt:

    På grund av vår inställning i erkännandefrågan kan vi idag ha direkta kontakter med de baltiska myndigheterna och konkret bidra till förverkligandet av de baltiska republikernas strävan efter ökad självständighet. (Küng, 1991: 161 ff.)

    I detta uttalande gav Andersson, i motsats till det tidigare, en mycket klar antydan om Sveriges förhållningssätt till Baltikums situation och självständighetskrav. Viljan att bidra i denna process genom direkta kontakter mellan de baltiska myndigheterna är en ganska tydlig antydan om på vilken sida Sverige var i denna tematik ? Baltikums eller Moskvas. Anderssons åsikt i Baltikums favör passar också till hans partimedlemskap, medan stödet till en demokratisk frigörelseprocess snarare än till ett kommunistiskt rike står väl närmare till de socialdemokratiska avsikterna. Frågan här är huruvida denna åsikt var hans egen uppriktiga idé eller var ett försök att avhjälpa vad som hände under hans Baltikumsresa ? sådan dubbelmoral är möjlig eftersom Anderssons uttalande hände just efter han hade ådragit sig en hel del kritik för sitt svar där.

    I en senare intervju (december 1989) förklarade Andersson att enligt Sveriges synpunkt hade Sovjetunionens ockupation ägt rum i juni 1940 och övergått i annektering i augusti med ett samlingsregeringens beslut, vilket inte kunde ändras (Ahlander, 1992: 74). På sensommaren 1990 skrev Andersson en artikel om Baltikum och svensk politik vilken publicerades i baltisk press ? i varje baltiskt land i en ryskspråkig tidning och i en på det inhemska språket. Trots att dess formulering var försiktig, var allmänna tonen i artikeln ?probaltisk?. Det var också den första gången en utländsk utrikesminister publicerade sig i Baltikum. (Fredén, 2004: 142 ff.)

  • Padirac
    KillBill skrev 2023-12-26 10:27:59 följande:
    Tack för att du letar fram riktiga källor. Det är emellertid några här i tråden som sannolikt inte kommer förstå sig på den diplomati som beskrivs..
    Ja, de ägnar sig åt någon sorts 'godhetsposering' ... där resultat och fakta är underordnade att se ut att säga och visa vissa åsikter.

    De har blivit PK i sin egen åsiktskorridor/propagandakanal helt enkelt. 
  • Padirac
    Mentat skrev 2023-12-26 18:23:30 följande:
    Så du är alltså med på att detta är automatiska indexuppräkningar och inget aktivt beslut från regeringen att höja några skatter. Det var ju alltid något även om ingen förväntar sig annat än att du skall klaga även på detta.

    Att indexuppräkningen av elskatten blev rekordhög beror ju på att regeringen fick överta en rekordhög inflation, nåja rekord de senaste decennierna åtminstone. Det röda 70-talet var betydligt värre vad gäller inflation.
    Utanför Sundbyberg finns den stora världen - där hittar du de underliggande orsakerna till orsakerna till världens inflatation.  - tänkte inte på det, eller?

    advisa.se/blogg/inflationen-i-sverige-just-nu

    "Varför har inflationen ökat så mycket i år?
    Om du vill veta mer om inflationen och vad den beror på kan du läsa mer på Advisas sida om inflation. Inflationen har nämligen en rad olika förklaringar och den beror inte bara på vad som händer här i Sverige utan påverkas av hela världsekonomin.
     
    Men enligt Riksbanken beror den extra höga inflationen under 2022 och 2023 på effekter av pandemin samt kriget i Ukraina, som ger stora störningar i globala värdekedjor. Även de höga elpriserna ökar på inflationstakten."
    Sen har vi riksbanken som är fristående från regeringar.

    www.riksbank.se/sv/penningpolitik/vad-ar-penningpolitik/sa-paverkar-penningpolitiken-inflationen

    "Penningpolitiken påverkar huvudsakligen inflationen genom att Riksbanken höjer eller sänker styrräntan. Vad inflationen blir kommer till stor del att bero på hur aktiviteten i ekonomin förändras och hur växelkursen utvecklas när Riksbanken ändrar styrräntan. Om inflationen är lägre än målet på 2 procent kan Riksbanken bidra till att inflationen stiger genom att sänka styrräntan vilket ökar aktiviteten i ekonomin och bidrar till att växelkursen blir svagare. På motsvarande sätt kan Riksbanken höja styrräntan om inflationen behöver dämpas"

    www.riksbank.se/sv/penningpolitik/vad-ar-penningpolitik/

    "I riksbankslagen är det överordnade målet för penningpolitiken formulerat som så att Riksbanken ska upprätthålla varaktigt låg och stabil inflation. Det innebär att inflationen mätt med konsumentprisindex med fast ränta, KPIF, ska hållas kring 2 procent. Det finns ett brett politiskt stöd för inflationsmålet och det kan ses som ett av Sveriges samhällsekonomiska mål. Du kan läsa mer om syftet med målet och bakgrunden till det på sidan Inflationsmålet.
     
    Målet innebär inte att inflationen alltid ska ligga på exakt 2 procent. Detta är inte heller möjligt eftersom det hela tiden sker förändringar i ekonomin som gör att inflationen varierar på ett sätt som inte går att förutsäga med tillräcklig precision och inte heller att motverka på kort sikt. I praktiken syftar Riksbankens penningpolitik till att hushåll och företag ska ha förtroende för att inflationens avvikelser från 2 procent inte blir alltför långvariga och påverkar deras förväntningar om vilken nivå på inflationen som kommer att vara den normala i ekonomin.
     
    Det huvudsakliga penningpolitiska verktyget är styrräntan. Genom att höja eller sänka styrräntan påverkar Riksbanken andra räntor i Sverige vilket påverkar efterfrågan i den svenska ekonomin och därmed inflationen. Riksbanken kan också vid behov använda andra åtgärder för att säkerställa att penningpolitiken får genomslag på ett effektivt sätt, läs mer på sidan Kompletterande penningpolitiska åtgärder. Vid de penningpolitiska mötena fattar direktionen beslut om styrräntan och gör en bedömning av vilken bana för styrräntan som ger den utveckling man har tänkt sig och eventuellt vilka andra kompletterande åtgärder som behöver genomföras.
     
    Hänsyn till produktion och sysselsättning
    Utan att åsidosätta prisstabilitetsmålet ska Riksbanken också bidra till en balanserad utveckling av produktion och sysselsättning. En politik som inte enbart inriktas på inflationen utan också tar viss hänsyn till produktion och sysselsättning brukar kallas för flexibel inflationsmålspolitik. Det kan ta sig uttryck i att Riksbanken inte alltid försöker föra tillbaka inflationen till målet så snabbt som möjligt.
     
    Men inflationsmålet är alltså överordnat enligt riksbankslagen. Det innebär att inflationen inte alltför länge kan tillåtas avvika från målet, eftersom de långsiktiga förväntningarna om inflationen hos hushåll och företag då kan påverkas. Det kan också innebära att Riksbanken för att upprätthålla förtroendet för målet ibland kan behöva föra en åtstramande penningpolitik trots att ekonomin utvecklas förhållandevis svagt, eller en expansiv politik när ekonomin utvecklas relativt väl."
     

    OM du verkligen tror att inflationens orsaker som det ryska kriget i Ukraina och öppningen av samhällen och ekonomier efter pandemin beror på förra regeringen så antar jag att också tomten kommer med paket på julafton.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-12-27 13:56:33 följande:

    Elskatten är en rent fiskal skatt var enda ändamål är att dra i pengar till statens slukhål. Varför beskatta ren energiproduktion (till 99% iallafall ren)?

    Avskaffa för helvete! 
    Sen kan man ta och avskaffa eller sänka en massa andra skatter också.

    Fast nu kommer väl vänsterns intellektuella avbytarbänk med sedvanliga floskler om "vården och omsorgen" osv.


    Varför inte polis och militär osv.. kanska ska polisen och militären fakturera befolkningen efter löpande kostnader?
  • Padirac

    Japp, allt är alltid dumvänsterns fel som alltid skyller från sig. 

    *trumpiansk projektion*

    Haha


    Rataxes skrev 2024-01-06 13:29:29 följande:
    Jag har inte sett några förslag från den samlade dumvänstern om att sänka skatten på el...
    Det enda ni såssar kan göra är att skylla ifrån er.
    Inget av idiotbesluten som fattats av S-regeringsr är egentligen ert fel, allt är någon annans fel. 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2024-03-07 08:02:42 följande:
    De unga är hoppet.
    Med 0,51% som röstar på MED och andra partier

    Resten är ju partier som du påstår dig inte vilja ge några röster 
  • Padirac
    KillBill skrev 2024-03-11 13:20:34 följande:

    Det är en skam att Jimmie Åkesson inte kan välja sida..


    Trump har i dagarna haft ett möte i Florida med Orban - för att dikutera 'statsfrågor' 

    Trump har liksom Åkesson återkommande berömt och svärmat för autokraten i Ungern.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2024-05-07 18:15:57 följande:
    Jag ställer ingenting mot något annat. 

    Konstaterar bara att det är mer lönsamt att skriva inlägg.åt såsseriet än att jobba gratis (?) åt SD.
    Låter som att du har praktisk erfarenhet av åtminstone det ena
  • Padirac
    Rataxes skrev 2024-05-07 21:44:54 följande:
    Det vet nog forumsocialisterna mer om än mig, jag representerar ingen annan än mig själv.
    Sveavägen 68 betalar nog sina aktivister per ord , av döma på mängden text de producerar och klistrar in.
    Förutom dig, har jag bara sett Kreml och SDs trollfabriker att utan belägg anklaga meningsmotståndare för att vara betalda för att framföra kritik.

    Dina påståenden är i ett mindre smickrande sällskap Rataxes.
  • Padirac
    nattuw skrev 2024-05-15 11:21:03 följande:
    Demokrati handlar inte om partier utom om ett system. Ett system som inte kommer att havererar för att S, SD, Putin, du,  KillBill eller någon annan försöker påverka väljarna i en viss riktning.

    Hade det demokratiska systemet varit så bräckligt att det inte kunnat överleva olika manipulationsförsök så skulle demokratin inte överlevt så här länge. Så dina tvivel på att demokratin skulle kunna överleva en mångfald av åsikter som presenteras på en mångfald av olika sätt är ogrundad. Om det finns ett hot mot demokratin så kommer det i fösta hand från de som vill undergräva det demokratiska systemet genom att förbjuda tankar och åsikter som de inte delar.
    Ja, du menar som SD vill förbjuda att oliktänkande ska kunna vara svenska medborgare.

    Du har verkligen satt fokus på vad som är SDs demokratiska problem 

    Tack.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026