Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?
Anonym (tur) skrev 2023-03-22 07:13:53 följande:
Du ger ett smått förvirrat intryck som inte kan hålla isär vem som är föremål för en utredning och vem som är den myndighetsföreträdare som utreder dig. Har du ofta problem med att hålla isär din roll som anmäld privatperson och rollen som myndighetsföreträdare? Har du det här problemet varje gång du blir anmäld att du inbillar dig att du utreder myndighetsföreträdare när det i själva verket handlar om simpel nätstalking av handläggare på landets socialtjänstkontor? Tar du bara reda på deras hemadresser eller avlägger du även personligt besök i dina "utredningar"?Om du är föremål för utredning i landets samtliga 290 kommuner är det ju en jättestor pågående utredning och det måste ta enormt mycket tid för dig att nätstalka alla dessa handläggare. Förstår i ljuset av det att du ber om hjälp, men det är osannolikt att någon kommer att nappa pga av att man inte vill stötta dysfunktionella strategier.
Att ange personuppgifter är inte stalking. Det är väldigt vanligt att man exempelvis skriver namn på ett kuvert eller i ett brev. Det är för att uppgifterna ska nå rätt mottagare. Jag behöver däremot inte upplysas om vad jag har för personnummer. Det vet jag redan. Har Socialtjänsten ett behov av ett nr kan de ha ett referensnummer i sitt ärendehanteringssystem. Som privatperson har man vanligen inget ärendehanteringssystem som man registrerar skrivelser i. Därför känns det mer motiverat att ange handläggarens personnummer i kommunikation.
Utredningen rörande vår familj är som jag nämnt några gånger nu nedlagd. Vill man däremot uppnå en generell förändring rörande hur socialtjänster runt om i landet hanterar sekretessbelagd information. Ja, då räcker det ju inte långt att inkomma med synpunkter till en kommun, då vi har 290 kommuner.
Att en generell uppmaning till landets kommuner att respektera och värna sekretesslagstiftningen skulle betraktas som "nätstalking" får stå för dig. Förstår du inte hur löjlig du är?
Jobbar du på en socialförvaltning och är så rädd för förbättringsförslag? Varför hyser du sådant agg? Är ju inget större merjobb att sända sekretessklassade handlingar med rek. En utredning kostar ju samhället lätt tiotusentals kronor. Större utredningar kanske ända uppåt 100 tkr. Att då ange kostnadsskäl som ett argument är absurt. Det kostar ungefär en hundralapp att sända rek, mot 10-20 kr för ett vanligt brev, beroende på vikt. Det handlar alltså om en eller några promilles kostnadsökning, men kan göra stor skillnad för den enskilda.
Meningen kan ju ändå inte vara att socialtjänsten ska förstöra för välfungerande familjer.