• EpicF

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-16 20:32:29 följande:
    Det tolkar jag att hen påstår i och med att hen skrev så här;

    "Nej det gör den inte. Inte där jag jobbar just nu, ytterkuvertet ankomststämplas med datum och lämnas i våra postfack. Vi öppnar vår egen adresserade post, datumstämplar dagen vi får handlingen och skriver om det skiljer sig från ett ankomstdatum tex vid semester eller liknande. Det finns till och med en helt egen stämpel för det."

    Min poäng är att det enda som är intressant är när handlingarna ankom till myndigheten. När någon har semester och sedan ev orkar öppna sina kuvert är ointressant. Varför det skulle stämplas med något annat datum fyller ingen funktion som jag ser det. Tiden börjar räknas från ankomst. 
    När kuvertet ankommer stämplas det med ankomstdatum. När brevet sedan öppnas stämplas det igen,  med datum för dagen de fick handlingarna. Dessa datum kan skilja sig pga av bla semester. 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-16 20:56:32 följande:
    Helt onödigt då det är ankomstdatum som räknas. Vad skulle datumstämpel nr 2 fylla för funktion? Internt kvalitetsarbete? 
    Antagligen för att man ska se när handlingarna har kommit till korrekt handläggare. 

    Troligen inget du behöver att bekymra dig över. 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-16 21:19:23 följande:
    Fullständigt ointressant. Har handlingarna inkommit till myndigheten så är det från det datumet tiden räknas. Det är så svensk förvaltningslagstiftning fungerar. 
    Ingen har sagt något annat heller. Enbart att de också datumstämplar när handläggarna har mottat handlingarna. 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-17 21:11:49 följande:
    Handlingarna ska diarieföras med ankomstdatum, ingenting annat. . 
    Vilket de också gör. Men där vederbörande jobbar så stämplas även datumet för när handläggaren öppnat, dvs mottat handlingarna. Oavsett om det är damma datum eller senare. De gör också en notering om datumen skiljer sig åt. 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-17 21:21:16 följande:
    Då får de stämpla någon annanstans för inkomna handlingar ska stämplas med det datum de inkom, inte med något annat datum. 
    Där vederbörande jobbar gör dem båda delarna. Ankomstdatum på kuvertet. Och sedan stämplas brevet det datumet de öppnar. Och om jag tolkar henne/honom rätt så är det oftast samma dag. Annars görs en notering om datumet skiljer sig. 

    Varför är detta ett problem för dig? 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-17 21:46:56 följande:
    Det är handlingen/brevet som ska ankomststämplas och diarieföras, inte kuvertet. 
    Om de gör på något annat sätt är det absolut ett problem. Förvaltningslagen stipulerar exempelvis hur lång tid en handläggning får ta, från det att handlingar inkommer. Stämplar man då ett datum på kuvertet och något annat på handlingen, som inte överensstämmer med inkommendagen blir det fel. Det finns ingen anledning att stämpla i ett senare skede när handläggaren börjar handlägga. 
    Kuvertet brukar ankomststämplas. Sedan diarieföras handlingarna/brevet. 

    Du missade visst att de gör en notering om datumen skiljer sig åt. 
  • EpicF

    Ts: Om brevet ankommer till Socialtjänsten den 24 april och handläggare är sjuk/semester/kurs och inte får brevet för den 26 april, så skiljer det två dagar. Dette gör dem en notering om, varför det skiljer två dagar. 

    Det är helt normalt vid all postgång till olika myndigheter etc. 

  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-18 12:35:51 följande:
    Det ska INTE kladdas dit något annat datum på handlingarna än när de når myndigheten. Ankommer handlingarna 24 april är det 24 april som är ankomstdatum och det datumet som ska stämplas på handlingarna.

    Om en handläggare har semester, är sjukskriven osv, har ingenting med ärendet att göra och är inga datum som ska stämplas på handlingarna som avser en klient. Dessa noteringar får de göra någon annanstans, förslagsvis i deras tidredovisningssystem. 
    Det datumet stämplas också på kuvertet, och det är där de ska stämplas. Datumet som stämplas på handlingarna är där handläggaren har mottat brevet. 

    Dessa noteringar görs antagligen i journalen. 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-18 13:07:22 följande:
    Det som ska diarieföras är när handlingarna ankom och handlingarna. Menar du att de diarieför kuvert?
    Nej, de diareiför när brevet med handlingarna ankom, därav ankomstdatum på kuvertet. 

    Varför är detta något du inte förstår? 
  • EpicF
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-05-18 17:55:08 följande:
    Därför att du hävdar att de inte ankomstregistrerar med rätt datum. 
    Ankommer en handling den 20:e så är det den 20:e som ska föras in i journalen som ankomstdatum och det datumet som ska stämplas på handlingen. Vad de gör med kuvertet skiter jag i. Likaså vilket datum en handläggare är tillbaks från sin ev semester eller sjukskrivning. 
    Jo, de ankomstregistrerar det datumet som brev kom till Socialtjänsten. Det datumet stämplas på kuvertet. Sedan stämplas handlingarna/brevet när de öppnas av handläggaren. Om dessa datum skiljer sig åts så görs en notering. 

    Vad är det du inte vill förstå? 
Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?