• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Sola13 skrev 2024-06-27 16:59:24 följande:
    Som jag förstått det är ÄP v 2+0, så borde innebära v 4+6 idag om jag räknar rätt? 
    Tack! ❤️ Fick kikat på Alexis som hade ett verktyg för att räkna ut det hela och ja landade så på vecka 4+6. 
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-27 17:01:36 följande:
    Skönt ändå att få ta ett nytt blodprov då så att du kan följa, höll själv på att bli tokig där i början för man spekulerar så lätt kring symtom, eller avsaknad av symtom, så tänker att det måste vara väldigt skönt att få bekräftat status på det sättet ❤️
    Ja det känns mkt betryggande ❤️🙏❤️ Särskilt efter blödningarna. Tacksam nu för att jag Sjukat mig från nattjobbet, det tyckte kliniken med. Sen har jag jobbat mkt mer denna gången och blev gravid, blev inte när jag tog det lugnt. Men vill inte riskera trigga igång mer blödningar igen. Är dessutom än mer illamående idag och trött.
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-06-27 18:30:51 följande:
    Jag blir så himla glad! Grattis Mathilda! De är nu det händer ❤️❤️❤️
    HjärtaHjärtaHjärta Är i chock och glädje, i kombination med viss grad av oro - för blödningen (även om den är mild sedan onsdag morgon), risken för utomkveds som kliniken befarar och utvecklingen av värdena. Men försöker fokusera och lägga energin på glädjen och framstegen Hjärta. Det som händer händer, får passa på att njuta av att faktiskt vara gravid för första gången i mitt liv HjärtaPlusGravidHjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-06-27 19:33:46 följande:

    Mathilda88 

    Hjärta

    Helt fantastiskt!!!

    Är så glad för din skull!!!!

    Hjärta


    Tack så hemskt mkt!! HjärtaHjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-06-27 01:12:21 följande:

    Ang mina långa cykler efter ivf- ja jag brukar ha helt regelbunden så det blev verkligen nu det hände något.  Jag kollade FSH nivåerna vid förra cykeln och det var låga nivåer, vilket läkaren på Sellmer sa betydde att jag inte var nära preklimkteriet.

    Sellmer sa sist att jag bara kunde fortsätta med samma dos på stimuleringen vid nästa mens, så nu när mensen kom har jag gjort det. Men inte ens bestämt mig för om jag ska lägga ut pengarna på en till behandling!!!

    Så nu tar jag sprutorna utan att ens ha meddelat kliniken och utan plan!! Vet inte vad sjutton jag håller på med. Tänker kanske det om VUL bara visar 0-1 äggblåsor trots stimulering, så ska jag verkligen förstå att jag måste ge upp mina ägg och gå vidare till ÄD.

    Funderar också på om jag faktiskt ska våga fråga en killkompis om han kan tänka sig att donera. Jag kan tänka mig att han kanske skulle kunna tänka sig det. Vet att han hade velat ha fler barn men har precis fyllt 50. Inte optimal ålder för donator förstås men ändå. Han är både jättesnygg och världens finaste person så skulle gärna chansa med hans sperma, hellre än att åka till Danmark och betala ca 25 t. 

    För mig är inte direkt chanserna större vid ivf än iui (dvs stimulerad iui), eftersom jag får så få äggblåsor vid ivf ändå... Så om jag skulle ha en donator på hemmaplan så skulle jag kunna pröva några gånger..

    Skulle ni vågat fråga en kompis? Hur säger man? Bara rakt ut som det är??🙈


    Så skönt iallafall att inget tyder på förstadie till klimakteriet! Det är väldigt lugnande i situationen att det kommer rätta till sig igen ❤️ 

    Så svår sits ❤️. Alltid tufft med det ekonomiska! Vi har ju bestämt att köra på äd nästa steg om detta inte går just för att pengarna inte räcker för både äd och fler egna försök. Sen är det frustrerande hur svag svenska kronan är just nu mot den danska som gör det så mkt dyrare än det behövt vara.. 

    Håller tummarna för att det lyckas oavsett om du kör iui eller ivf nu, eller ngt annat framöver.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-28 10:34:13 följande:
    vilka fantastiska nyheter!! Så otroligt kan inte ens föreställa mig hur otroligt det måste kännas. När man nästan gett upp. Är så glad för din skull! 

    Själv vaknade jag av svettningar i natt som jag alltid får några dagar innan mensen kommer på grund av att temperaturen sjunker igen. SÅ jälva tråkigt att få reda på att man misslyckats redan nu. Den här gången har jag verkligen tvinga mig själv att precis som du vänta med tester för att inte förlora hoppet tidigare än nödvändigt. 

    Ja känns helt fantastisk! ❤️  Har mkt att oroa mig för, men försöker njuta av nuet så mkt det går ❤️ Så länge som man har längtat efter det här! Funderar kring hur man ska tänka kring jobb och ev sjukskrivning och hur få hjälp här hemma i Sverige. Gissar vårdcentralen, men kan barnmorskemottagningen hjälpa en med ifall jag får mer problem med blödningar i samband med jobb, stress och ansträngning? Har mkt jobb i sommar med både ordinarie jobb och bemanningsjobb för att finansiera äd som var plan B samt spara ihop en del av spenderade pengarna som gått åt hittills.


    Hade igårkväll bara ngt litet rött på pappret, imorse enbart lite brunt som kom ut med vagitorier-rester. 🙏 Vilar vidare ❤️

    Åh nej va kämpigt! 😢 Förstår uppgivenheten! Håller fortsatt tummarna, är ju våran tur nu! ❤️❤️❤️

  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-06-27 21:30:47 följande:
    Det finns ingen bättre känsla än när de där andra sträcket dyker upp första gången. Rid hela vågen och ta in det. Ni är så världa det här. ❤️❤️
    Och som alla andra skriver så kan blödningen vara vad som helst speciellt med två embryon. 
    Nej verkligen inte ❤️❤️❤️❤️ Sån chock efter snart 3 år!
    Så sant, svårt bara nu att veta hur jag ska hantera det på bästa sätt - är det övergående pga kanske det andra embryot skulle ut, att jag kanske måste avstå jobb för att inte trigga mer blödningar eller kan jag få jobba och ha roligt med kollegorna framöver 😊. Mkt frågor som bara tiden kan svara på. Beredd att anpassa mig för att få behålla embryot och hoppas att den vill stanna med oss hela vägen 🙏❤️❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-28 11:37:26 följande:
    Jag förstår. Försök att inte ta på dig för mkt i början så du inte stressar kroppen onödigt mkt. Jag förstår att det känns bra att arbeta ihop det man lagt ner men det kan du ta sen när det är lite mer stabilt. Njut nu av sommaren och att äntligen få vara gravid och ta inte på dig extra åtminstone. 

    Kanske var det som folk sagt att två fastnat från början men att ett nu släppt. Det har ju hänt jättemånga som trott de fått missfall men så har det visat sig att det finns en kvar. 
    Tack, ja ska fokusera på det ❤️

    Nu blöder det rött igen.. Inga större mängder, men fasen vad det stressar en. Kommer bli tokig.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-28 13:34:32 följande:

    Å nej måste vara så himla stressande det förstår jag verkligen!


    men eftersom blodproverna visat en fördubbling så måste det ju ändå bero på ngt annat! 


    Tack, ja bara hoppas det lyckas hänga kvar trots blödningarna ❤️❤️!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023