• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli skrev 2024-04-10 23:58:27 följande:

    Matilda 

    Ok ni tog calcium!
    Jag skulle ha tagit det men det blev så dumt...

    Jag blev osäker i sista minuten om icsi var bra, och diskuterade med embryologen om jag skulle ta icsi eller vanlig ivf. Tillslut sa jag att han får välja. Då sa han: då tar vi icsi men utan calcium,  för det kan va tufft för äggen. 

    Men det lilla jag hade läst på om calcium var olika studier som visade att calcium vid icsi förbättrade rätt mycket!!

    Och min läkare hade ju rekommenderat calcium. 

    Men jag var så sjukt stressad då och kände vara att han som jobbar med det för vet väl bäst. 

    Men sen kändes det lite konstigt att ta bort calcium och bara ta icsi... när jag läst om hur bra effekt calcium har plus att läkaren rekommenderade det...

    Aja, man lever och lär...

    Jag var inte förberedd på alla väl då jag verkligen inte trodde det någonsin skulle bli ett till ivf försök för mig!!


    Ja precis, vi tog Calcium ihop med ICSI, vilket läkaren också rekommenderade för att försöka boosta äggen och sperman. Gud va snurrigt det måste ha varit. Glad jag inte hamnade i situationen att välja just då. Då har du läst mer än jag, har inte läst på ngt närmare på det faktiskt! Jisses ja vad mkt man lärt sig på vägen..
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-04-11 10:01:01 följande:
    Grattis Mathilda!! Håller tummarna för er nu <3 
    Tack HjärtaHjärta Några veckors ruvardagar nu framför sig och hoppas på det bästa Hjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-04-11 08:02:25 följande:

    Mathilda88, vad härligt att ni återfört er blastis och att kliniken föreslår fler plock ❤️ Förstår att det var tufft att höra att den inte expanderat som den ska, känns som att nya överraskningar dyker upp hela tiden i denna process. Sa de något om hur vanligt det är? Håller tummarna att det blir att plus snart! ❤️❤️


    Tack Hjärta
    Ja men visst blir man fascinerad över allt nytt man upptäcker och lär sig på vägen! Vissa varit tacksam över att slippa känna till :) .. Nej de sa inget om hur vanligt det var, glömde fråga det med. Har inte vågat fråga graderingen på den, tänker att jag gör det efter att vi vet resultatet av ruvardagarna. Annars kanske man oroar sig för det med, gör ingen nytta just nu iallafall. Tack så mkt! Hjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-10 23:59:45 följande:

    Matilda

    Och- 6 dagars!! Jisses! En stark liten krabat!! Gud va spännande!!! I din ålder är det ju trots allt bra odds på graviditet vid 5 dagars- så jag håller verkligen tummarna!!

    🤗🤗🤗


    Tack! Hjärta Ja vi får hålla hårt för oss alla som ruvar nu Hjärta
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-11 21:10:36 följande:
    Jag kollade idag igen och det stämmer att det var under äggfrys det stod så. Tror mitt högkostnadsskydd gått ut precis - men då betalar vi väl som vanlig, till taket bara?

    Var ni där även vid regionsfinansierade försöken? Eller betalade ni för startmötet? 
    Var det 3-pack ivf ni valde?

    Är det någon som har någon tanke kring Ovumia, nya kliniken i Solna? De har 25% rabatt fram till sista maj. Nya  i Sverige, men funnits länge i Finland.

    Försöker jämföra lite olika priser och så, på olika i Sthlm + CVL. De flesta ligger nära i pris, men har lite olika paket etc.
    Nej inte tänkt så mkt på Ovumia faktiskt, har hunnit förtränga dom. Ingen dålig rabatt! Det gör skillnad på dessa summorna. Och med deras kunskap från Finland känns det ju lovande. Ja mkt att kika på och jämföra blir det. Lutar det mot ngn särskild just nu eller känner dig fortfarande väldigt velig? 
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-04-11 08:52:56 följande:

    Tror tyvärr inte att min vår blasto tagit sig denna gång heller. I morse så hade min temp sjunkit något, så får se om mensen kommer i helgen är CD25 idag och är ungefär då min temperatur brukar sjunka. Är på RD 6


    Förstår det känns tungt när tempen nu sjunker ngt, men har sett de med tempkurvor som varit gravida och haft en dipp och sen återkommit - så håller tummarna för att det vänder uppåt imorgon igen! Hjärta Vi har testdag inte så långt ifrån varandra, hur gammal var nu ditt embryo igen? {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-04-12 07:00:26 följande:
    Ja, tack du! Vi får hoppas det. 🤎 Känns alltid enklare att ställa in sig på att det är negativt och då inte behöva bli lika besviken. Tempen var låg, men inte lägre än igår. onsdags 36.87, igår 36.68 och idag 36.70. Har en fem eller sex dagars minns faktiskt inte vad och testdag är 20 april. 

    läste att du hade en sex dagars, hur känns allt för dig?
    Förstår oron, håller fortsatt tummar och tår Hjärta Tacksamt att det inte sjunkit mer idag Hjärta Okej! Ja blir lika bra vilket som Hjärta

    Jodå, orolig över om den klarat sig eftersom den inte expanderade som den förväntades göra vid upptiningen. Men annars försöker jag fokusera på tacksamheten för vår första FET, vår första blastocyst, och att man är PUPO {#emotions_dlg.flower}. Eftersom hälften får symtom, hälften inga, samt att jag tar progesteron (cyclogest), så har jag landat i att inte lägga ngn vikt vid ev symtom. Det hjälper mig att må bra igenom ruvardagarna, särskilt då jag inte får göra en del som jag brukar göra typ dagligen som ex att rida.. Blir lite tomt om dagarna!
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-14 00:36:54 följande:

    Jag gick på min dans ändå..... läkaren jag gjorde återföringen sa att hon alltid låter sina patienter leva helt som vanligt. 

    Den läkaren som gjorde första återföringen sa att jag inte skulle dansa lindy , som är en skumpig dans. 

    Men om testat när negativt nu så ska jag nog inte dansa direkt efter en nästa ev återföring....
    Bara för att känna att jag gjort allt....


    Härligt med dans! Ja men låter toppen om läkaren sa det Hjärta Tyckte jag du gjorde rätt i {#emotions_dlg.flower}
    Har fått både från Sellmer och Malmö att jag inte får rida. Malmö avrådde även från jogga/springa etc, det har jag inte frågat Sellmer om, bara fortsatt med det för säkerhets skull (är ju inte alls densamma som dans, det tror jag kan vara bara positivt). Nej samtidigt så gör ju de flesta som blir gravida naturligt sådant utan problem, men jag vågar inte chansa.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-14 00:42:09 följande:

    @Mathilda88 

    Jag skrev till Sellmer idag och frågade om långt protokoll...

    Jag kan ju inget om detta men får någon känsla att ovarierna måste ha varit nedpressade i februari not jag fick 0 blåsor... Och det hormonerna inte var tillbaka i ordning i mars när jag först hade 0, sen helt plötsligt hade haft ägglossning. 

    Får känslan av att de varit "nedreglerade"... tog ju Letrizol både i februari och mars,  så vet inte om det kan ha en dämpande effekt..

    Och tänkte då att långt protokoll kanske kan vara något..

    Hur som helst så ville jag fråga omdet kunde vara värt att pröva. 


    Spännande teori! Låter inte alls orimligt {#emotions_dlg.flower} Letrozol har jag ingen koll på så kan inte säga ngt om det. Ja jag har ju talat för långt protokoll från början, det brukar dom ge till de med få äggblåsor just för att ev aktivera igång ngn mer och öka känsligheten för medicinen. 
    Spännande att få höra svaret!
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-04-16 19:46:40 följande:

    Jag testade negativt idag på RD11, men det kom egentligen inte som någon överraskning då jag hade det på känn då tempen sjönk häromdagen samt jag haft lite kramper i helgen. Men såklart tråkigt, var det tredje och har nu två kvar.

    Mina tidigare FET har jag dock fått mens även om jag tagit Utrogestan, men denna så har den inte kommit. Någon som vet varför? Tänler dock att jag slutar med dem nu. Jag tog testa tidigt test så finns ingen risk att det kommer slå om. Så nu är det nya tag, har dock en resa inplanerad mitt i allt. så får se hur jag ska göra Med allt. 


    Beklagar Gråter Håller tummarna för nästa FET HjärtaHjärta
    Så smart att du kan korrigera resan lite och få både återhämtningen med resan utan att känna att du missar en månad Solig
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023