• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Sola13 skrev 2024-06-09 13:32:52 följande:
    Åh, det låter jättebra ju! den på 4 celler är väl perfekt utifrån statistiken för vilka som har bäst chanser, så roligt att du fick en sådan tillbaka, men även den på 6 celler låter väldigt lovande! berättade ju att jag fick återfört två stycken embryo som vid kontroll dag 2 båda hade 5 celler, men vid tiden för återföringen hade båda delat sig igen och var alltså 6 celler, och en av dem är ansvarig för att jag just nu ligger i sängen och mår jäkligt illa haha ❤️ så roligt också att ytterligare två är med i spelet, håller tummarna att någon eller båda utvecklas till blastocyster 😍
    Åh tack så mycket för peppen!! ❤️❤️ Spännande med statistiken 😍 Åh så fascinerande och roligt - inte illamåendet men att en av de 6-celliga stannade med dig! ❤️❤️
    Tack, ja så glad för att två till kommit med på banan! ❤️ De kanske inte klarar sig, men där har iallafall varit fler med i försöket ❤️. Vet dock ännu inte varför vi fick då låg befruktningsgrad denna gång jämfört med de senaste gångerna. Hoppas kunna få svar på det senare.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-09 13:48:59 följande:

    Ultraljud idag men lite oklart hur många blåsor det fanns. Läkaren menade att det var för tidigt och att de behövde föer dagar men hon kunde i alla fall se 4 lite större och 3-4 mindre men kunde ändå inte säga ännu? 

    idag blir 8e dagen med sprutor och ska tillbaka på kontroll på onsdag. plock blir alltså som tidigast fredag.

    är 10-11 dagar stimulering lång tid vid kort protokoll? 


    Nej låter som kort tid även för kort protokoll 😊
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-06-10 09:19:57 följande:

    Mathilda88, grattis till återföring av 2 st ❤️❤️ Håller tummarna att det ska gå bra. Vad härligt att två till började dela sig 🥳

    LMSM, har förstått det som att 10 dagars stimulering är det kortaste man kan kan ha. Jag har haft både 10 och 11 dagar. Hoppas de mindre kommer ikapp!


    Tack så mycket ❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-06-10 09:23:46 följande:

    Tack så mycket ☺️ Jag mår bra, är orolig inför beskedet på ultraljud, men inget jag kan påverka nu så får försöka hantera det så gott det går. Hur går det för dig? ❤️


    När är nu ultraljudet igen? ❤️🥰
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-10 06:17:51 följande:
    Vad har du fått för testdag, och är planen att hålla dig, att testa ut ovitrelle eller något annat? :) 
    Jag har testdag måndag 24/6 😊. Går dock av nattpass den morgonen så får se om jag kan ta test då eller vänta till nästa morgon. Nej jag kommer bara till att njuta till max av dessa veckor av att vara PUPO! ❤️ Vill verkligen inte testa i förväg och spräcka den ljuvliga bubblan ❤️. 
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-10 15:21:40 följande:
    Mathilda88 skrev 2024-06-10 15:07:20 följande:
    Jag har testdag måndag 24/6 😊. Går dock av nattpass den morgonen så får se om jag kan ta test då eller vänta till nästa morgon. Nej jag kommer bara till att njuta till max av dessa veckor av att vara PUPO! ❤️ Vill verkligen inte testa i förväg och spräcka den ljuvliga bubblan ❤️. 

    Hur var det, hade ni haft problem med fragmentering tidigare? Kanske var så denna gången att de som skulle ha befruktats men haft den ?defekten? inte tog sig alls, men att ha fått två fina embryon återförda är ju verkligen toppen och inget dåligt resultat, oavsett hur de går för de andra två. Det är verkligen en speciell känsla efter insättningrn att i vart fall just nu finns det (TVÅ!) små levande gullisar dr inne, hoppas verkligen att de båda eller en av dem ska trivs och stanna ❤️ tycker det är så klokt inställning också till testning (även om jag personligen inte lyckades följa det nu den senaste gången utan testade som en galning haha)
    Ja de två första försöken med korta protokoll i Malmö så dog allt pga fragmentering grad 3 inom några dagar.
    Försök tre gjordes långt protokoll och fick då två fragmentfria (återförda dock redan dag 2, så vet ju inte utvecklingen av dom), övriga 8 dog av fragmentering grad 3. Här i Köpenhamn med försök fyra så var första gången vi hade flertalet med lägre nivå fragmentering o tom fria, allt mellan 0-3. Så ja det har varit en väldigt stor grej i vår resa och hänvisas till dålig äggkvalité plus ngt förhöjd nivå fragmentering bland spermierna. Hade äggen varit bra så hade de tydligen kompenserat spermierna och ändå gett friska embryon.. 

    Ja men precis, det är en speciell känsla, så nära har man aldrig varit att vara gravid! Så man får njuta så länge det varar ❤️ Och hoppas att det fortsätter och att iallafall minst en vill stanna ❤️
    Tack så hemskt mycket ❤️❤️! Haha nej man kan alltid ha en vision, sen hur man följer den när känslorna slår till är en annan. Första gången följde jag den och njöt, andra gången fick jag en patient med cytostatika (fick veta i efterhand) och testade därför i förväg och det gav bara så mkt extra ångest och sorg. Därför var det lätt att hålla fast vid planen tredje gången (snarare ångest när testdagen närmade sig, ville verkligen INTE test!). Känns så denna gången med. Sista försöket med, så blir det negativt så vet jag ju dessutom med mig att vi ska anmäla oss för äggdonation.. 
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-06-11 20:12:48 följande:
    Håller tummarna för att detta är ditt/dina guldägg. ❤️
    Tack så mycket 🙏 ❤️❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-06-12 11:03:19 följande:
    Det är imorgon 😰 Hade helst typ inte gjort det utan levt lycklig och ovetandes 😆 Låter förresten som ett bra beslut att inte tjuvtesta nu när du ruvar utan njuta så länge du kan ❤️
    Förstår känslan precis  😅❤️🙏 Håller tummarna ❤️❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-12 12:50:03 följande:

    Jag har precis varit på ultraljud igen och ska spruta tre dagar till så totalt 13 dagar. Känns så länge men kanske är bra hehe. nästan lika länge som när jag gjorde långa ju.  men tydligen så kommer blåsorna i tre olika grupper så några är för små fortfarande. hoppas bara att de största nu kommer vara okej efter så många dagars sprutande till. 


    blir äggplock måndag kl 9 


    Fick också gjort liknande på tredje försöket i Malmö, hade egentligen redan en på 20 mm när de la till fler dagar för övriga äggen. Resulterade i 10 mogna och befruktade utav 10 plockade ägg 🙏❤️. Stort lycka till på måndag!
  • Mathilda88

    Fick mail igår ifrån Sellmer om att ingen av de två embryona klarat sig till dag 5 eller frysen tyvärr. Inte förvånad, men ändå tacksam för att två till tog sig så det inte blev ett halvdant sista försök, skönt att ha haft två till bredvid de återförda som kämpat för ett försök mot frysen iallafall 🙏.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023