• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-05-02 19:20:56 följande:

    Håller tummarna för att celldelningen blir bra för dig nästa gång! Kan lägga till att jag fick veta att vi på försök 4 utöver våra 3 fina blastisar också fick 4 blastisar av dålig kvalitet och en tidig blastocyst. Så på 11 befruktade ägg var 7 blastocyster, att jämföra med tidigare resultat där 20 befruktade ägg gav 2 dåliga blastocyster. Så antingen har melatonin funkat superbra, eller så var embryologen på cvl riktigt bra eller så var det ren tur. 


    Åh bra att den inte förskjutits, då kanske man skulle våga ta den en längre period nästa gång. Du har tagit 1-2 mg nu eller?


    Wow vilken fantastisk förbättring! 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-05-06 15:47:03 följande:
    Det var ungefär en månad sist också, gjorde ett uppehåll under tiden också eftersom jag var osäker på om jag haft ägglossning eller inte.

    Ah ok det låter ju bra, ska kolla in det tack! Fick ta 15 äl test sist och känns lite dyrt i långa loppet.

    Idag har vi gjort ET, det blev en blastocyst 4AB ❤️❤️ Testdag 19/5. Fick också veta att ett ägg blev befruktat med konventionell IVF som nu är en tidig blastocyst. De såg det dag 2, så ändå lite kul. Vet inte hur det funkar med tidiga blastocyster riktigt, kan de komma ikapp?
    Men gud va kull!! Stort grattis till en så fin blastocyst! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Solig Håller alla tummar och tår nu!
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-05-22 19:25:16 följande:
    Tack! ❤️ Det var en blastocyst som var redo dag 5 och 3 som kom ikapp dag 6 😍

    Hur går det för dig?
    Men WOW!!! Vad gjorde dom annorlunda denna gången? Hjärta

    Och Stort grattis till graviditeten!!! HjärtaHjärta
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-05-22 21:37:18 följande:
    Vad häftigt med så mycket bättre resultat. Just nu händer inte så mycket för oss. Lutar åt dubbeldonation,  men än finns inga svenska donatorer. Så antingen blir det samarbete med kliniken i Finland eller så väntar vi till augusti och får veta om det finns någon svensk donator då. Velar lite, vill ju helst vara igång med något nu! Mitt AMH var 1,4 nu och 1,3 sist (hösten 2022). Skum att det var lite högre, men med tanke på tidigare resultat så känns det som en stor insats både mentalt och ekonomiskt att testa vanlig ivf igen.
    Åh så jobbigt och tråkigt att det inte finns donatorer tillgängliga just nu. Har också tänkt över det att om detta försöket inte går vägen så landar vi mitt i sommaren, och nog inte många som är sugna på att donera mitt i sommarvärmen och inte få bada etc då. Förstår fullständigt känslan, man vill ju vara på väg och göra ngt iallafall.
  • Mathilda88
    loppan483 skrev 2024-05-20 22:08:52 följande:
    Tyvärr fick vi inte det. Vi trodde det men han hade inte kollat mina prover. Tydligen hade jag dåliga värden, förstorade äggstockar och vätska i buken. Så vi får tyvärr vänta till efter sommaren 😞 vi fick två blastisar till frys. 

    Håller alla tummar för att er stannar kvar!
    Va tråkigt med att det inte gick med en färsk återföring och att det dröjer till efter sommaren med FET, men underbart med 2 till frysen! Hjärta Håller tummarna för er till hösten Hjärta
  • Mathilda88
    loppan483 skrev 2024-05-16 13:20:54 följande:

    Ni som är här inne, hur länge har ni hållt på med IVF? Ni som har plussat? Hur många återföringar krävdes för er?
    Jag förstår att allt är individuellt men är nyfiken ändå. 


    Har hållt på med IVF i ett år, ger oss nu på vårt sista försök. 
    Gjort tre försök i Malmö med inga blastocyster, allt dör samt hög fragmentering. På tredje försöket återförde de 2st 2-dagars som inte var mindre fragmenterade än övriga. De tog sig inte. Har gjort ett försök i Köpenhamn som - trots ett samtal på dag 3 om mkt dålig utveckling av embryona, och återföring av 2 st ok embryon som inte tog sig och rådd att övergå till äggdonation om det ej tog sig - så fick vi ett embryo i frysen på dag 6 efter att ha återhämtat sig mirakulöst. Återförd tidigare i våras, men klarade inte av upptiningen. Levde men expanderade inte. Tog sig inte. Nu gör vi ett femte äggplock och går det åt pipan så blir det ÄD nästa. Jättejobbigt, men realistiskt. 
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-05-26 12:21:57 följande:
    när planerar ni köra igång med nästa försök mathilda? Har ni börjat?

    jag väntar på att mensen ska komma nu om ngn vecka för att sätta igång med sjätte stimuleringen. har mått ok ett tag men ju närmare det har blivit tills nästa försök nu desto sämre börjar jag må. Förut var det skönt att vara igång men nu känns det verkligen att det varit sjukt traumatiskt med alla misslyckade försök för jag mår riktigt dåligt av att det är dags nu. orkar inte med flet negativa besked alltså haha.

    Vi är igång med sprutorna sedan i torsdags, tagit Synarela nässpray i två veckor innan dess sen början av maj. Förhoppningsvis äggplock runt 5 juni. 


    Ush stackare, vilken pärs! Ja det är inte lätt att undvika att alla misslyckanden påverkan en på ett eller annat vis. Traumatisk resa. Tänker på dig ❤️ Hoppas en del av ångesten mildras snart för dig så du slipper må så dåligt! ❤️❤️

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-05-26 12:25:40 följande:
    Tack! 🥰 Ja har haft otrolig tur, det var samma protokoll som förra gången, men med högre dos, fast det blev lika många mogna ägg i slutändan. Tog kosttillskott och melatonin som vanligt. Ingen utan fragmentering som sist, fler blastocyster nu men lite långsammare med utvecklingen.

    Har ni börjat igen? Håller tummarna att det går nu ❤️❤️❤️

    Va häftigt! ❤️ ❤️ Så väl värd!! 


    Så intressant. Fantastiskt! ❤️ Man blir aldrig riktigt klok på vad som fungerar. Jag tar tillskotten samt tagit melatonin i drygt två månader. Hur hög dos tog du? Har fått tag på 5 mg på apoteket så har tagit mest det, ibland 3 mg. 


    Ja började i torsdags, tre dagar sedan, med Fostimon och Menopur i samma doser som sist. 


    Planerat med tillägg utav assisted hatching och embryoglue. Kanske blir det TESA igen då vi inte vet om det bidragit till den lägre nivån fragmentering av embryona eller inte. Vet att andra kliniker sagt att de aldrig gjort det på de omständigheterna, ej behövts på 19% fragmenterade spermier, men Sellmer uppger sig haft bra resultat och denna gången vet vi inte säkert. Tänk så ångrar man sig sen att man inte gick all in när man nu ändå lagt pengarna på allt annat. 

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-05-27 13:39:52 följande:

    Va spännande! hoppas att allt går bra för dig. 

    Jag ska göra korta den här gången kändes för jobbigt med fjärde långa på raken och se senaste två rakt på varandra. 

    Håller tummarna ör oss båda nu Hjärta


    Tack så mkt ❤️

    Varit på ultraljud nr.1 idag som visade på 9 större äggblåsor. Flertalet små också. Nytt ultraljud på måndag direkt efter nattjobbet. Preliminärt äggplock den 5 eller 6. 


    Förstår det, hade gärna kört korta protokollet med om vi inte haft så mkt resultat med det långa. 


    Yes tack detsamma! ❤️

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-05-31 17:34:01 följande:
    Håller tummarna för er ❤️❤️
    Tack så mycket ❤️ Kan behövas. ❤️ Nu är det sista försöket. Annars blir det äggdonation nästa gång.. ..
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023