• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-10-14 05:07:41 följande:

    Vad bra att du haft pausat och vad fint att du tänkt på vad min kompis sa! Hon lyckades på femte gången tror jag och jag på fjärde, och jag hade med hennes ord hela tiden. Du kommer lyckas, även om det är skittufft nu. Jag och min sambo bestämde oss för att ha paus ibland och att inte glömma bort att ha kul i vardagen också för att inte allt skulle handla om barnförsöken. 


    Långt protokoll verkar många lyckas med! Hur känner du inför det och att starta snart? Är de inte mer utförliga när du muntligen ber om journalen? 


    Visstja, det var din vän! Hjärta Ja det fastnade verkligen, försöker ta det med mig hela vägen. Känner mig så omåttligt låg ibland när man läser om andra om gjort många fler plock än jag. Samtidigt så verkar våra embryon så himla dåliga, det bidrar till hopplösheten. Nu har vi inte manlig faktor heller, så känner att släpper jag bara ett fungerande ägg så borde vi bli gravida naturligt. Inte hänt denna månaden heller tyvärr. Dock visserligen enbart gjorts ICSI hittills så vet faktiskt inte om det fungerar utan hjälp när man tänker efter. Jaja.. Bara till att andas och kanske lägga sig tidigt, hoppas på en bättre morgondag liksom. 

    Ja kände att det blev ändå en längre paus här nu emellan både omgång 1 och 2 samt nu omgång 2 och 3. Men det envisas med att hända saker så som smärtor, avvikande besked och oroande provsvar etc så det blir svårt att verkligen leva normalt med distans längre sammanhängande tid mellan behandlingarna.. Gör så gott vi kan för att ta tillvara på varandra emellan, är tacksam för att änsålänge känns kärleken starkare än nånsin trots alltihopa. Hjärta

    Tack så mycket igen för peppen Hjärta. Bara att någon skriver det gör att man slappnar av lite och ser än lite mer positivt på det.
    Jag känner mig tacksam för att de väljer en helt ny taktik att testa! Sen att mirakel ska kunna utföras så att det plötsligt blir ngt bra ut vet jag inte, särskilt då de inte vill utesluta spermaproblem som vi föreslagit. Känns väldigt risky att kanske sen satsa på äggdonation för 100'000kr och kanske få exakt samma resultat. 

    Jag ska nog prova ringa in på måndag och muntligen be om äggjournalen, för det går uppenbarligen inte att få via Beställning av journal - då får jag bara det som jag redan kan läsa, trots att jag andra gången påpekade att det inte var det jag önskade. Måste nog även lyfta problemet med att ha fått två helt olika versioner av embryo-resultaten. Men det känns jobbigt.
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-10-14 06:22:29 följande:

    Mathilda88, kul att se dig igen! Hoppas verkligen långa protokollet ska ge bättre resultat. Jag fick ut labbresultaten från två första omgångarna utan problem, behövdes bara hämtas på plats. Frustrerande att de inte bara ger er dem, speciellt när du hört olika versioner. Tror det kan vara bäst att ringa och förklara direkt vad det är du vill få ut, så det inte blir missförstånd (fick faktiskt också ut en vanlig journalkopia första gången jag frågade).

    Har inte så bra koll på TSH, vet bara att det testades i utredningen, hur snabbt ändras det och hur kom det sig att du fick veta att den höjts?


    Tack detsamma! Hjärta Tack, hoppas det med, att det på ngt mirakulöst sätt kan trolla fram finare ägg än vad jag producerar på egen hand {#emotions_dlg.flower}. Om det nu är äggkvalitén som sviktar vill säga som de påstår! 
    Okej, tack för tipset! Solig Får höra om jag kan få göra så istället då! 
    Har inte påtalat för dom än att vi fått olika versioner, särskilt då läkaren satt i 36 min och pratade med mig över telefon trots att hon inte hade telefontid den dagen. Även om det blev fel. 

    TSH skall tas nytt varje år, vårt togs senast i december och då nästa försök är i nov/dec så behöver det vara nytt inför det. Fick veta en vecka efter provtagning att det var kraftigt förhöjt på (måndag till måndag). Två dagar senare (onsdag) fick jag hem en ny blodprovsremiss, men utan instruktioner om när jag skulle ta det. Inget svar heller från RMC, så åkte till provtagning på eget bevåg nästa dag (torsdag). På den tiden hade det sjunkit från 4,4 till 1,0.
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-14 14:35:36 följande:

    Hej alla lejoninnor som kämpar på här ute!

    Har inte varit inloggad här på en evighet, men scrollade igenom de 10 sista sidorna och såg många nya i tråden.
    Kul!

    Grattis till alla er som plussat sen sist och styrkekram till alla er som likt mig kämpar på med behandlingar.

    Just nu ruvar jag på 2st embryon. Ett 8-celligr och ett 6-celligt fick jag tillbaka denna gång.
    För er som inte vet något om mig är jag 42år och ska ha väldans bra äggkvalitet och äggreserv enligt alla prover för min ålder, men ändå inte lyckats än. Gjort 3 eller 4:a återföringar. Har tappat räkningen. 6plock, massor av ägg, hyfsat många embryon men inget vill överleva längre än dag 3.

    Denna gång gjorde jag hatching och akupunktur.
    Gör detta som ensamstående.

    Är någon ny här och vill ställa frågor om mina erfarenheter så är ni välkoma. Gör dock mina behandlingar utomlands. :)


    Åh så kul att se dig igen Gvk! 
    Så underbart att höra att du ruvar igen! Håller tummar och tår för att det går denna gången Hjärta! Puh, hunnit med 3-4 återföringar nu, är dessa du ruvar på nu FET? Eller gjort nytt plock sen sist vi hördes? Hjärta Spännande med hatchning och akupunktur. Hur mår du? Både under ruvandet och nu efter allt du gått igenom hittills? Hjärta
  • Mathilda88
    m1n4x skrev 2023-10-15 12:32:51 följande:

    Hej

    Jag har en fråga till er som genomgått ägguttag/äggplock.

    Man ska ju byta om till sjukhuskläder när man är där men en dum fråga hade ni på er bh/sportbh under sjukhuskläderna? 

    Tacksam för svar :)


    Ja hade bh på under. Även trosorna får man behålla med in på äggplocks-salen {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-10-15 09:40:50 följande:
    Jag förstår dig, samtidigt visar det ju att det går, även om det blir en kamp. Och bra att ni försöker på flera sätt, det verkar ju plötsligt fungera för vissa naturligt, även om man inte ska pressa sig själv för mycket såklart så det bara blir enligt schema eller handlar om att man inte slappnar av tillräckligt mycket eller så. 

    Det är ju hur stort som helst att ni har en stark kärlek. Ni kommer få en liten familj till slut Hjärta

    Be om det muntligt, ja, och peppa inför en ny taktik! 
    Nej precis, blir snabbt slitsamt när det blir ett schema! Nu har vi tack o lov fortfarande attraktionen till varandra kvar, så funkar fortfarande att förföras när suget faller på under den perioden i månaden haha Solig. Jag säger inget om när jag har mens eller nära ägglossning för att undvika ge honom prestationsångest.

    Tack så mycket! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-15 10:18:50 följande:

    Quincey: Heeeej! Kul att se dig också. Jo det är bara fint här. Satte tillbaka 2 frusna denna gången då donatorn jag använt mig av innan slutat och jag inte ville ta in en ny donator. Är så där märkligt neutral. Inte stressad för att lyckas, inte vidare hoppfull över ett plus, inte ledsen, bara helt plane och det är lite märklig inställning att ha kan jag tycka.


    Haft SÅ mycket strul med kliniken. De har gjort så mycket vi inte kom överens om. Min läkare som scannat mig här där jag bor har varit så arg att hon erbjudit sig att åka över med mig och prata med dem. De har frusit embryon på fel dagar, strulat vid återförandet och kostnader på
    det som ska göras. Skulle inte rekommendera en kotte att gå dit. Men nu har jag köpt ett packe på 3 försök så jag ?måste?. Funderar dock starkt på att låta de pengarna brinna inne.

    Att jag inte lyckas tror jag berott på deras uråldriga inkubator och hantering av embryon/ägg mm.
    När jag gjorde mitt första försök utomlands fick jag fantastiska resultat. 18 ägg 14fertiliserade,  varav flera blaston till frys. Sen påbörjar jag min behandling hos kliniken i Danmark bara en månad senare. Urusla resultat trots många fina ägg. Inget som överlever mer än till dag 3. På 5-6 plock hos dem och totalt över hundra ägg så har jag inte fått fram EN ENDA BLASTO! Dålig äggkvalitet säger de. Fast min läkare som scannat mig och behandlat mig håller inte med om det. Inte heller kliniken utomlands och inga värden indikerar på dålig kvalitet. 


    Så vi alla tror att inkubatorn på kliniken inte gör jobbet.
    Kliniken i utlandet var fräsch, helt ny och man fick ett helt annat bemötande. Här i Danmark är det 4gamla gubbar på 80+ som fumlar och ska försöka träffa rätt med återföringskatetrar mm. Denna gång fick embryologen gå tillbaka med sprutan 3 ggr innan han lyckades sätta in slidern rätt så de kunde återföras. Man får bara hoppas embryona inte dog under tiden. De klarar ju minimalt med rums temp. Så ja, att det behövt så här många ggr, att resultaten som varit bra inte ger en lyckad graviditet lägger jag på kliniken. Förra gången gjorde de t.ex återföring trots att slemhinnan bara var 4 mm tjock och inte 3skiktad. Då ringde tom min läkare ner och ifrågasatte det beslutet. Men de var så bestämda. Givetvis blev det sedan inget. Slumpen, nope skulle inte tro det! Bara nonchalens och dumma inkompetenta beslut.

    Nog om mig! Hur går det för dig då?

    Mathilda88: Hej! Hur går det för dig? Har förstått av det lilla jag scrollat igenom att du kämpar på? Vad är det som inte riktigt funkar eller har du fått gjort några plock sen sist?


    Sören att din donator lagt ner!
    Men oj! Herregud vilka enorma problem! Stort tack för din info, står nämligen och planerar för plan B, vart vi ska gå privat någonstans och den kliniken (du har samma som Noelani eller hur?) har stått högt med på listan. Ska nog ta och kika efter nyare kliniker isåfall, nya lokaler med senaste tekniken verkar ju vara en stor tillgång om man läser på bara exempelvis att RMC Malmö ska ha höjt sina resultat enormt sen de flyttade till nya lokaler. Med det i åtanke så kan det bli svårt att hitta ett labb som kan trolla mer med ens dåliga embryon än dom då.  
    Sen är det alltid ett vågspel att satsa på en ny klinik, man vet ju inte hur skickliga de är än.
    Får man fråga vilken utländsk klinik du gick till först? Det är helt sjukt hur stor skillnad det är och dåliga siffror du fått hos dom i Danmark! Och så frustrerande med bemötandet du fått, särskilt med en privat klinik. Lider med dig!!

    Ja jag hinner börja känna mig pepp igen, sen kommer ett bakslag, återhämtar mig och ny smäll. Snart borde det bli bra! Hade högt TSH häromveckan och då får man inte påbörja behandling. Tack o lov nästa prov var bra trots att en massa info föll bort på vägen och jag fick ta egna initiativ (tack o lov för att man själv är ssk ibland - ibland inte för hade varit skönt att inte vara så insatt i vårdens alla brister emellanåt). Kämpar vidare med smärtan i vä äggstock som bara viftats bort av RMC i början, nu ser de gärna att jag kolla upp det på gynakuten denna helgen pga hastig försämring, men gynakuten är överbelastade och skickade hem mig då mina värden var stabila. Bad mig återkomma måndag morgon. Får se imorgonbitti hur jag mår och om de isåfall har tid för mig. Fick i torsdags ja till att påbörja långa protokollet på CD19, vilket blir den 2 november - dock vid samtalet med RMC igår så sa sskn att - Ja du ska påbörja den 30 september. Fattar ingenting! Men det är mkt sånt denna resan. Ska ha en behandlingsplan på väg på posten, får se vad det står där. Men består smärtan så är det tveksamt till att kunna börja, rädd att det kommer bli lika dåliga resultat som första rundan isåfall när jag också hade ont.

    Jag efterfrågade för en månad sedan om kuratorkontakt, fick svar den 14/9 att sekreteraren skulle boka in mig för det, ca1-2 månaders väntetid för samtal. Inte hört ngt än! Så skrivit och efterfrågat det igen. Allt är så tungrott. Råkade däremot klicka in på Bokade tider och såg att jag är inbokad på ett besök hos ssk den 20/11. Ingen aning om vad det är om, så ännu ett meddelande skickat till RMC. Lite rädd nu att jag kanske har missat en kuratorstid då jag inte tittat där utan väntat på ett brev. 
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-15 10:18:50 följande:

     


    Mathilda88: Hej! Hur går det för dig? Har förstått av det lilla jag scrollat igenom att du kämpar på? Vad är det som inte riktigt funkar eller har du fått gjort några plock sen sist?


    Fortsättning på förra..
    Nej inte hunnit med tredje äggplocket än utan ev i nov/dec. Det som strular - som jag fått till mig efter att ha frågat RMC igen och fått en helt annan version av embryologen än vad läkaren sagt - så är det att våra embryon fragmenterar sig i grad 3 tidigt. Men nu sist så ska ändå 6 av 7 överlevt till dag 3, samt en cellfattig till dag 5 (så fick ej tillbaka den). Ej fått svar på hur få celler det var från embryologen (enl läkaren 6 celler, men kan omöjligt ha överlevt från dag 3 till 5 utan att dela sig mer, enl läkaren hade den 6 celler då).
    De vidhåller att det är dålig äggkvalité trots att sambon har sekundär infertilitet (andra förhållandet utan barn). DFI (fragmenteringstest) på sperman är utfört under utredningen med normala värden, så de anser att inget mer kan hittas som fel där. Har sagt att jag inte tror på äggkvalitén-teorin, bara så de inte tar det som enklaste teorin. Så får vi se hur det fortskrider.
  • Mathilda88
    Femling skrev 2023-10-15 20:24:54 följande:

    Hej alla.

    För oss har det tyvärr hänt något väldigt tragiskt. En knapp vecka efter ett perfekt rutinultraljud så gick chockartat mitt vatten i vecka 19+4 och tre dagar senare i onsdags så föddes vår älskade son som sedan somnade in en stund senare 💔 Vi är totalt förkrossade och chockade över vad som hänt, hade precis börjat försöka njuta av att det var vår tur nu. Vi ska ta oss igenom detta till slut, men det känns så orättvist att under femte graviditeten så rycks mattan undan så här sent. Är tacksam för att han gjorde mig till mamma, men var inte så här det skulle ske. 


    En enda liten klen tröst just nu i allt hemska är att vi har kvar 9 embryon i frysen så en dag sen så hoppas vi innerligt att vi kan få ett syskon ❤️ 

    GVK: jag bor i centrala Göteborg och skulle gärna ses någon gång när jag mår lite bättre. 


    Nej men herregud!!! Ush så hemskt tragiskt!! GråterGråterGråter Lider med dig! Hjärta Tack o lov för de i frysen som tröst och inte behöva börja om från början, men så långt gången så förstår jag att trösten är klen. Vet de varför det hela hände? Så ni inte ska behöva oroa er för att det händer igen?Hjärta
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-15 22:43:08 följande:

    Mathilda88: Men va! Vad säger du. Är du så dålig och får ändå inte rätt hjälp?! Hujeda! Vad ska man säga. Man är glad man inte behöver vården förens man behöver dem. Klart förlossningen ska ha förtur men alla i behov av akut vård ska ju få dem och särskilt om man märker något felar ju. Lycka till imorgon då iaf! Ska tänka på dig!

    Skratt! Neeeeej! Du ska inte gå till CFC! Se ovan i författningen jag i min frustration skrev till Quincey. Flört


    Ärligt talat där är bara gubbar med medelålder på 80, så tekniken är nog säkert lika uråldrig iaf om du tittar på mina resultat. 


    Vilken minst sagt jobbig process du är inne i. Klart att valet av klinik då är ännu viktigare ju. Jag har ringt alla kliniker i Danmark och min favorit var verkligen Sellmer. De var så bra på bemötandet där. Tog sig tid, gick igenom allt minutiös, jag fick underlag på precis allt, de visade mig runt, fick titta inne i labbet, se hur de fylld kyltankarna med väte och se hur de såg ut inuti.
    Dem skulle jag varmt rekommendera. 
    Kämpa på du iaf! Du kommer lyckad du också!


    Ja sånt är det, prioritering när resurserna inte räcker till.. Har varit inne imorse igen. Som de flesta gånger så ser de ingenting, men de ville inte bara skicka hem mig utan åtgärd då det blivit än ngt sämre till idag med utvecklad tryckkänsla runt vänstra äggstocken och mer illamående utöver smärtan. Så fått 2 st antibiotika-sorter med mig hem. Så nu hoppas vi bara att det funkar. Nej precis, man är glad så länge man inte behöver hjälp av vården. Har flera gånger tänkt under denna resan att jag nog gärna hade velat vara lyckligt omedveten om hur vården ser ut invändigt så som jag trots allt gör pga att jag är sjuksköterska. 

    Stort tack för all din information i inlägget innan till Quincey och för tipset! Ska definitivt titta på dom istället då! Sellmer låter ju väldigt lockande och spännande med de omständigheterna och bemötandet! Lider med dig att du redan investerat i två försök till på CFC. Man vill inte slänga pengarna i sjön, samtidigt som man funderar på om det är värt att plocka ut så många fler värdefulla ägg och slänga i sjön istället de månaderna? Eller pengarna går till ev fler återföringar? Hoppas du inte ska behöva fler nu utan kunna få bli gravid på dessa två! Låter jäkligt behagligt att få gå in i en sådan bubbla av likgiltighet. Din svenska klinik, sa du att dom kunde skanna embryona på dag 3? Vad ser dom då för spännande? Kunde dom kolla upp din äggkvalité före IVF-försöken?

    Fick hem mitt nya protokoll idag! Blev förvånad, läkaren sa till mig att jag skulle på ett ultraljud i slutet av nedregleringen för att se att jag verkligen är i klimakteriet innan jag får börja med Menopuren (jag har tom skrivit ner det ifrån telefonsamtalet). Men det finns inte inplanerat. Bara att jag ska börja med nässprayen den 30/10 och sen med Menopuren den 15/11. Sen blodprov 20/11 för att se så det inte är för hög dos Menopur och försöka undvika risken för överstimulering.

    Någon annan här med långt protokoll? Har ni haft ultraljud innan start av stimuleringen? Känner mig ärligt talat osäker på hela upplägget med långt protokoll.. 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-10-16 09:23:29 följande:

    Gvk, herregud.. inte nog med att IVF-processen är jobbig i sig, att dessutom ha att göra med en sådan klinik är ju för mycket! Att de inte alls svarar dig låter ju som att de vet att de gjort fel och mörkar..? Frågan är om de vågar göra om samma misstag eller om dina kommande försök där skulle bli bättre. Förstår dock att det inte känns bra att fortsätta där om man inte har tillit till dem. Jag hoppas dock att det blir ett plus för dig denna gång ❤️

    Vårt FET planeras bli i december. Ska definitivt be om att få veta antal celler innan, mycket pga din historia, har förstått att man inte kan lita blint på kliniker i dessa lägen. Min läkare har sagt att det är en myt att embryot klarar sig bättre i livmodern och har tidigare inte tyckt vi ska frysa in på dag 3, så man känner sig ju inte direkt hoppfull när man inte kommer längre än till just dag 3.

    Kollar lite på andra kliniker, skulle helst gå i Sverige av logistiska skäl men får intrycket att de svenska klinikerna inte är så experimentella som de är utomlands. Vill inte förlora mer tid på att få exakt samma resultat igen..


    Lycka till i december! Hjärta Nej känner som du där, har inte litat helt på dom innan och än mindre nu! Va märkligt att din läkare uppger det när man hör motsatsen ofta på andra håll. Intresserad av att se hens källa. Nej känns knäckande då.. Har ju samma problematik här med få dagars överlevnad. 

    Tänker som du där, att välja en i Sverige då det är logistiskt bra, men också fått intrycket att de är mer öppna för alternativ utomlands än de svenska klinikerna. Ska ju dock inte klaga, vi bor trots allt i Skåne och har inte långt till Köpenhamn, men tänker kring recept, språk, restid etc. Hur har ni som går utomlands löst det med recepten?
    Ska vi hålla oss i Sverige så är jag definitivt lockad till Linnékliniken, men det blir ju mkt längre resor. Främst sambon som får svårt att komma loss från jobbet.. 
    Nej precis, man vill ju inte riskera välja fel så man står där med lika dåliga eller sämre resultat. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023