• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2023-09-21 19:29:49 följande:

    JohannisenIVF, beklagar missfallet, hoppas på försök 4 ❤️

    Själv ska jag börja omgång 3 nu i helgen. Pratat med läkaren som sa ok till att sätta tillbaka 2 st 3-dagars om det finns några och allt ser bra ut. Så blev rätt taggad 😅


    Wie, spännande! 😍
  • Mathilda88
    EmiliaSol skrev 2023-09-21 19:41:58 följande:

    Min mens är för ovanlighetens skull 1-2 dagar sen. Har tagit testa tidigt test och till och med de är negativa så gravid har jag ju iaf inte blivit. Så typsikt att mensen är är sen nu när man verkligen vara vill att den ska komma så att man kan påbörja första ivf försöket. 


    Sån jäkla klassiker! Och så frustrerande ja! Hör om det så ofta att den är ngt sen lagom tills man laddar för att få starta! Hoppas den kommer nu så ni kan få påbörja er resa ❤️
  • Mathilda88
    Enya2023 skrev 2023-09-22 16:24:14 följande:

    Nu är jag äntligen igång med sprutor!! Har tagit 4 hittills, och idag på 5:e sprutdagen ska jag lägga till fyremadel också (hört att den ska ha tjockare och jobbigare nål 😣).

    Har en fråga, både igår och idag har jag börjat få riktigt mycket flytningar, äggvite, aldrig haft så mycket innan. Är det normalt efter så få sprutor? Har läst om andra som fått det men de verkar ha fått det mycket närmre inpå äggplock.. jag har ju minst en vecka kvar 🤔


    Nej helt normalt 😊 Fått likadant lagom till dag 5, rikligt också. 
  • Mathilda88
    Vårt fina gäng ❤️❤️

    GRAVIDA:
    Noelani; 
    40 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, IVF2, ET2, ISCI, assisted hatching på sista rundan, Gravid v.7, första VUL 18/9 (BF 3/5-24) 👶

    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 18 (BF 19/2-24) 👶

    Humlaan:
    32 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 12, överstimulerad, Vul vecka 11 och såg bra ut! I Väntan på KUB 30/8 👶

    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶

    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶

    Zaro:
    30 år, IVF 1 med ET. Gravid v 5 (vul 3/10)   Baby

    PÅGÅENDE BEHANDLING:
    Loidi:
    29 år, IVF 1, ÄP juni -23, överstimulerad och paus. FET 19/8, TD 6/9. 

    lissan111: 
    38 år, första barnet, IVF2, ET1, FET1 16/9, TD 4/10. 

    Enya2023:
    29 år, första barnet. IVF1 startad 18/9.

    INVÄNTAR UPPSTART /  INGEN UPPDATERING PÅ LÄNGE
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1

    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3 (ICSI), ET2, FET1, MA. FET någon gång i höst

    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 

    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6, ET3, Assisted hatching, testdag 31/8.

    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1

    Mathilda88:
    35 år i juli, första barnet, manlig faktor. IVF 1 i april/maj, ingen ET/FET pga granulerade (stressade) ägg, embryon avstannade på dag 2, överstimulerad. IVF2 i augusti/sept - ingen ET/FET pga avstannade embryon igen på dag 3 och en cellfattig 5-dagars blasto. IVF3 Långt protokoll påbörjas i november.

    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34

    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 

    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023

    Awesom­eginge­r:
    33 år, Första barnet, IVF 1, Planerat FET i slutet av Oktober.

    j000ssan: 
    37 år, blockerade äggledare och adenom på hypofysen. ivf 1 mars -23 totalfrys 5 st blastocyster! 3 FET MED 2 kemiska graviditeter. Inväntar sprutstart för ivf 2 nästa menstruation i okt.
  • Mathilda88
    EmiliaSol skrev 2023-09-23 22:51:14 följande:

    Vid 21.30 tog jag första sprutan! Nu är vi officiellt igång! Jag stirrade på nålen i typ 25 min med tårarna rinnandes innan jag vågade sticka men gick ändå bra när jag väl stuckit. 


    Härligt att ni är igång! ❤️
  • Mathilda88
    Enya2023 skrev 2023-09-24 12:13:31 följande:

    Yay grattis Lissan, jättekul!

    Kul att du också är igång EmiliaSol! Tyckte också första var jobbigt men blir bara lättare 😊

    Är på sprutdag 7 nu, var på kliniken igår och de såg 6 större blåsor på 12mm, han sa inget om de mindre som dök upp på skärmen. Så jag skulle sluta med fyremadel och köra samma dos fsh för att de inte tyckte de var så stora än. Ska dit igen på tisdag och se om de växt mer.

    Hur många blåsor har ni haft på första vul? 😊


    På mina två plock hade jag till VUL 1 - 6 respektive 5 äggblåsor. Till VUL 2 hade det utvecklats till 11 respektive 12 blåsor. Till äggplocken fick vi ut 17 respektive 15 ägg. 
  • Mathilda88
    HannaHQ skrev 2023-10-12 22:02:07 följande:
    Emiliasol

    Jag går i samma funderingar som du, av våra 12 ägg blev endast 4 befruktade och man börjar ju ifrågasätta kvaliteten på äggen, eller kemin mellan ägg och spermier? vi gjorde dessutom icsi.  Hoppas verkligen nått överlever till frysen nu när vi endast har några kvar!
    Kom ihåg att 50% är sperman i processen. Vi anklagar oss själva ofta nog ändå för det mesta - därför läser man ofta att man ifrågasätter ens egna äggkvalité väldigt snabbt, men inte sperman. Hjärta Det kan lika gärna vara sperman som felar. 

    Emiliasol : Enbart 80% av embryona  brukar överleva till dag 5, så helt normala siffror sett till det i ditt fall. Och av alla äggplock är det enbart 50% som leder till frysen. Så dina 2 är tvärtom riktigt bra! Hjärta 
  • Mathilda88

    Hej igen,
    Har också haft ett break härifrån. Behövdes då man var så ledsen och låg efter senaste bakslaget. Ena stunden känner jag hopp, att vi ska kunna hitta guldägget denna gången eftersom de ändå vill prova och köra en tredje gång, nästa stund känner jag ren hopplöshet med tanke på resultaten hittills och att de påstår att det är mina ägg det är fel på. Det är det kanske, men jag är inte övertygad, vilket jag också sagt till dom.
    När jag blir så ledsen så tänker jag på vad en person här på FL hade skrivit, att en vän till henne som hade lyckats som hade sagt att om hon kunde gå tillbaka så hade hon sagt till sig själv att hon inte behövde vara så ledsen.
    Sen tar det ju evigheter att läsa ikapp denna tråden haha, fylls på snabbt hela tiden Hjärta Förra veckan fick jag veta att mitt TSH gått från normalt till 4,4! Fick beskedet en vecka efter att provet togs. Och att såklart ingen behandling kunde påbörjas förrän det var normalt. Fick ny remiss - utan datum eller hänvisning om när det skulle tas, inte heller svar ifrån RMC på flera dagar. Gick på eget bevåg till provtagning och fixade det och nya provet var 1,0 Hjärta

    Igår kom mensen och fick via 1177 besked om att vi ska få påbörja behandlingen (långt protokoll) som planerat (CD19), så i början av november - men också att de skickade behandlingsplanen. Ska bli intressant att se, har bara fått planen för stimuleringen än så länge i pappersformat. 

    Har nu tre gånger försökt få ut äggjournalen, två senaste gångerna beställt den via 1177 som man ombeds att göra - men får bara hemskickat de anteckningar som jag redan kan läsa i journalen. Så superbesviken! Ville få svart på vitt om hur de egentligen har utvecklats med tanke på att jag har fått 2 helt olika versioner av olika personer. Vet inte om någon annan har lyckats eller varit med det?

    JohannissenIVF - Var går du någonstans? Så himla generöst att de inte räknar ett försök förrän man fått en blasto/återföring! Hjärta Har bara hört om att man räknar från äggplock. Hade själv isåfall haft alla mina 3 försök kvar eftersom inget klarat sig till en fungerande blasto.

  • Mathilda88
    Idag har jag varit på gynakuten - igen, för femtioelfte gången typ. Kan inte ens minnas hur många gånger jag varit där nu sedan vår IVF-resa började... Hade mitt äggplock för 6 veckor och en dag sedan (fre den 1 sept). Har sen dess haft problem med ont i vänster äggstock en till ett par gånger per dag, allt från 15 min till 2,5 h långa episoder, milt till starkare molvärk/smärta. Har inte kunnat sova på höger sida förrän i tisdags. Hade en skarp attack för två veckor sen men släppte efter 2,5h. Mensen kom i förrgår imorse, det påverkade ingenting negativt. Men igår förmiddags vid kl.10 började det mola, som vanligt, men sen har det sakta eskalerat efterföljande dygnet. Idag kunde jag inte mocka stallet eller gå ut med hunden en promenad utan att smärtan ökade markant och jag blev illamående. Skrev till RMC igår em, de ringde idag och tyckte att det nog var klokast att åka in och kolla upp. Åkte in, men pga enbart en läkare på plats som hade fullt upp på förlossningen och jag är cirkulatoriskt stabil samt ingen infektionstecken, så skickades jag hem med en kallelse att återkomma på måndag morgon för undersökning. Förutom om jag blir sämre såklart.. Full förståelse, känns såklart bara nedslående att efter 6 veckor med ont, först bara fått till mig från RMC att 4-5 veckor är normalt - och nu när man blir sämre så vinkas man bort igen. Denna bergodalbana, var precis peppad, nu uppgiven igen.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023