• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Och håller helt med Sola13! Jag fick inget tillbaka omgång 1, bara ett embryo som klarade sig omgång 2 och bara 2 nu denna runda.. Men verkar ju onekligen ha räckt! 🙏

    Jag tror vi stirrar oss blinda på antalet oftast... ❤️

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-08-27 10:54:29 följande:

    Från en oerfaren, kan man ha känningar under ruvarperioden?


    Absolut! Men det är svårt (tycker jag) och veta vad som är gravsymptom och biverkningar från progesteronet. Allt jag känner hittills kände jag tex också förra månaden... 

    Vad känner du och vilken RD är du på? Tar du progesteron? 
  • Noelani

    Winnerbirdie,

    Jag har inge erfarenhet tyvärr. Tog Gonal-F alla mina 3 rundor och fick som max ut 10 ägg varav bara 5 var mogna. Lyckades dock bli gravid.

    Har de nämnt andra mediciner ? Längre protokoll? Eller direkt gått på äggdonation.. ? Känns lite som ett snabbt beslut får jag säga när det finns mer att pröva. Du är inte heller så gammal..  Vi är flera i tråden 40+ med även låg AMH som plussat. Vad är ditt AMH? 

    Är tanken att din partner nu ska donera ägg som du sen bär? Vilken fin tanke isf.

    Zaro,
    Osäker men tror många fortsätter ta det för att det hjälper behålla graviditeten osv om man har låg nivå själv. Imorgon är min officiella testdag så ska ringa kliniken då och får veta då vad som gäller för mig..  

  • Noelani

    Zaro och BaeA,

    Förstår precis vad ni känner. Vill bara flika in att av mina totalt 17 plockade ägg (3 rundor) var 11 mogna. 3 klarade sig till återföring DAG 2. 
    De andra två avstannade direkt efter befruktningen och på dag 3. 

    Och nu är jag ju gravid. Så även om större mängd kan kännas bättre så behöver de inte betyda allt. Och jag var helt förstörd när vi första rundan inte fick tillbaka något. Tänkte att de här kommer aldrig gå. Det var 19 juni. 24 aug plussade vi. 

    Det kommer gå även om det skulle vara få... ❤️❤️

  • Noelani

    Winnerbirdie,
    Ja min behandling var ca 10 dagar.. 
    Om ditt AMH värde är 1.3 ng/ml så är det lite högre än mitt. Jag hade ganska precis 1... Och mitt klassas som något lågt bara... Konstigt att föreslå äggdonation då.. 

    Jag hade nog ringt en annan klinik - tex en privatklinik och sagt att ni funderar på att gå privat men gärna vill veta först om de gjort något annorlunda.. Se om ni kan få lite gratisråd ;) 

    Många här inne verkar svarat bra på gonal f tillsammans med menopur ...

  • Noelani

    Loidi och Irie,

    Jag pratade med min klinik idag ang detta. Jag frågade om man tex kan misstänka tvillingar om man plussar tidigt varpå jag fick svaret att nej - att när man plussar är jätte individuellt och även gång per gång. Även med ett barn.

    Så även om andra plussar på en viss tidig dag så är det lika vanligt att plussa senare. Klinikerma sätter testdag utifrån då stora generella massan bör kunna få ett positivt test men vissa plussar tom efter det.

    Så häng i och håll hoppet uppe!! ❤️

  • Noelani

    Busbuster, 

    Jag är också överviktig men gått privat i Köpenhamn och där bryr sig ingen om vikt 😅

    Men förlåt, så vidrigt av dem att att väga någon innan deras äggplock. När man är som mest svullen och nervös som det är...

    Jag vet inte om de kan avbryta då men låter väl ändå osannolikt ? Kan de varit så att de missat väga dig innan och därför gjorde det då? 

    Jävla vikthets när det tom bevisats att det inte blir fler graviditeter om kvinnor minskar sitt BMI från 35 till 30... 

  • Noelani

    BaeA, 
    Ja såklart vill man ha till frysen... 🙏
    Är det imorgon du får veta? 
    Ville de inte sätta in en 2 dagars och sedan odla vidare resten?

  • Noelani
    Loidi skrev 2023-08-28 20:51:49 följande:

    Noelani,

    Vikthets där jag går också. När jag var 18 år blev jag kallad tjock av en barnmorska, då vägde jag 67 och hade magrutor.. Men de kollade på BMI baserat på min längd :))

    Tillbaka till ämnet, de vägde mig precis innan jag hoppa upp i gynstolen vid ÄP, alltså verkligen sekunden innan. 


    Fick lite hint om att de inte gillade min vikt vid första mötet kring ivf, vilket resulterade i att jag sluta äta och tappade 14 kg.. Sorgligt att det ska behöva vara så. 


    Men sluta?!? Jag kan förstå att man väger innan sprutstart eftersom det är så jäkla viktigt för dem att folk har rätt BMI men mitt i en behandling ? Vad fyller det ens för syfte. Lägga massa resurser på ultraljud etc och sen avbryta mitt i? 

    Fan jag är så glad att vi gått privat. Dyrt men fan värt varenda krona för att slippa mobbas. Jag hade aldrig blivit gravid om det skulle pratas vikt varenda gång man kom dit... 
  • Noelani

    SierraLeone,
    Jaha!! 🙈
    Vi får inge morfin i Danmark så kände inte till den delen... 😅

    Zaro,
    De plockade 10 denna gång men endast 5 mogna så tror de plockade några småttingar för några dagar innan hade de sagt att max 6 skulle hinna växa i kapp.
    Av de 5 blev det 2 tillbaka på dag 2 och 1 som de skulle odla till dag 5 men den stannade av på dag 3.

    5.6 ng/ml eller pmol? 

    Vad har du för sjukdomar?

    Vad gäller blödning så antar jag du tänker på nidblödning? Bara 30% av de som blir gravida får det. Jag fick det inte...

    BaeA,
    Ah just de ja! Så många att hålla koll på nu i tråden 😅

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023