• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Enya2023 skrev 2023-08-20 10:31:50 följande:

    Hej allihopa, 
    Läst igenom hela tråden och tänkte (tråkigt nog) joina.

    Lite om mig: jag och sambon har vi försökt i 1.5 år nu och det enda som hittades under utredningen var att jag hade lite lågt TSH på 0.3 (man skulle ligga på 0.4-4.0) men läkaren ändå inte tyckte skulle påverka våra chanser, och nu 3 månader senare så låg jag på 0.5 vilket är bra! Därför räknas vi som oförklarligt barnlösa. Det känns både bra och dåligt, skönt att allt står rätt till men hade varit skönt med en förklaring också.

    I väntan på att få komma till Sahlgrenska så har vi bestämt oss för att köra en omgång privat först. Mest på mitt initiativ för att de har så långa väntetider på Sahlgrenska och jag orkar inte vänta mer och känna att livet står på paus. Även om vi bara försökt i 1.5 år så har jag velat ha barn i 5 år, men sambon har inte varit redo så för mig känns det som det gått mycket längre tid..

    Vi ska i alla fall förhoppningsvis få börja IVF i mitten av september, så håller tummarna för oss alla! ❤️


    Varmt välkommen till oss ❤️

    Jag tycker ni är så kloka som kör en sväng privat först. Jag önskar så mkt att vi tänkt likadant istället för att spilla tid...

    Om ni bor nära tex Danmark så rekommenderar jag att åka till en klinik där. Då kan ni (om väntetiden blir längre än 3 mån) söka ersättning för vård utomlands via Försäkringskassan. 

    TSH kan svänga rejält vad jag förstått. Mitt har pendlat mellan 0.9-2.2 under bara fåtal månader och flera läkare har sagt att det brukar se ut så utan att det är något fel.

    Förstår känslan att det måste vara tungt att inte få ett svar på problemet men förhoppningsvis har ni "bara" haft otur och IVF kommer fungera klockrent för er som har både bra spermier och ägg.

    Hur gamla är ni om man får fråga ? 
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-20 12:11:20 följande:

    Hej gruppen!

    Hoppas det går bra för alla!


    Välkommen hit också  Enya2023.

    Här lunkar det på, har inga fysiska tecken på graviditet här men hade en dröm i natt som var helt galen, så det kanske är ett tecken *lol*.


    Mardrömmen handlade om på nskad hårväxt på mitt vänsterben (det andra var ok). Hur jag än rakade och epilerade flera ggr om dagen så växte bara håret tillbaka! Så jag hade 3cm mörkt hår på mitt vänsterben konstant. Vaknade genomsvett, superstressad och jätteäcklad kl.03 och kunde konstatera det bara var en dröm. Var dock tvungen att kolla noggrant i duschen i morse.


    Fy f*n om det varit sant!SkrattandeTungan ute


    Haha! Men gud, jag hade exakt samma förra gången när jag startat med cyclogest.. Flera nätter i rad och så jäkla konstiga drömmar. Tex drömde jag och att jag och min mamma försökte få tag i hasch för att röka tillsammans... Vilket är så långt ifrån verkligheten som möjligt.. Man förstår verkligen vad hormoner vi har i omlopp... ;) 
    Sola13 skrev 2023-08-20 12:50:05 följande:

    Enya, välkommen till gruppen! låter som att ni har väldigt goda chanser att lyckas genom IVF, och kanske syskon sedan på naturlig väg ❤️

    Gvk, hahaha vilken dröm! Hade också massa skumma drömmar i början, kan Absolut vara ett symtom 😂

    Noelani, låter också som att det kan vara något på gång, Ni är väl ungefär halvvägs igenom ruvandet nu 😍 


    Ja idag är precis halvvägs! 
    Men läste biverkningarna på cyclogest nu och trötthet är ju faktiskt en av de vanligare biverkningarna. Även illamående och huvudvärk finns bland de mindre vanliga men som ändå drabbar 1 av 100...  Så jag tror tyvärr det är biverkning från det.. 

    Men jag är ändå hoppfull på ett realistisk sätt denna gång. Känns lovande med två återförda, med rätt antal celler osv.. Och just att vi gjort assisted hatching på dem vilket skall öka chanserna att de fäster lite mer.. 1 vecka och 1 dag kvar tills testdag :) 
    Fela92 skrev 2023-08-20 13:00:10 följande:

    Hej alla kämpar, 
    skrev i tråden lite kort, för ett tag sedan men har lite updates sedan sist och undrar om någon kanske varit med om liknande situation, samt bara ventilera tankarna lite. Ska försöka hålla det så kort det går! 

    Vi är i dagsläget oförklarligt barnlösa och försökt bli gravida över 2år. Gör IVFen på RMC i Malmö.  

    Vi gjorde en första IVF stimulering i mars vilket avbröts pga dålig respons. I maj fick vi köra igång igen med annat hormon etc. Då ser man dock vad de säger är cystor på båda sidorna i stor storlek vilket dem regerar på. Men vi fick fortsätta med stimuleringen och går till äggplock, plockar 14 ägg / 11 befruktade / 6 stycken blasto till frysen. 

    Tyvärr görs ingen återföring pågrund av fyndet och att det är inflammerat i äggledarna får vi till oss. Men man nämner fortfarande som cystor, och att de redan efter 5 dagar efter äggplocket har krympt. Det görs en remiss till specialist ultraljud där vi nu står i kö. Efter att trott vi skulle få tid nu i början av september, visar det sig att dem är rejält back ca 3 månader med tider vilket skapat en enorm frustration. Vi vill ju inget annat än att göra återföringen, och i mitt huvudet har dem nämnt allting som cystor som inte skulle göra någon skada för en återföring.

    Vi har kontakt med RMC igen, förhoppningsvis får vi lite svar/alternativ under nästa vecka, 3 månader till känns som en evighet för att inte riktigt ha hängt med på vad vi ens väntar på. Läkaren har också skrivit "kommer med sannolikhet tillbaka till ivf i höst".

    Men vill gärna höra om någon haft likande:
    Börjat nämligen lusläsa och googla medicinska termerna i min journal. Där nämns det att man misstänker Bilateral Saktosalpinx, däremot får jag inte upp exakt vad det handlar om utan närmst jag kommer är Hydrosalpinx, vilket är vätska i äggledarna pga. inflammation, vilket också kan rinna till livmodern och skapa en "giftig" miljö för ett embryo. Men är dock inte säker vad som skiljer "sakto" från "hydro"? Har även gjort HyCoSy förra sommaren som en del av vår utredning, men utan anmärkningar. Så iså fall är det något som triggats från stimuleringen. 

    Ivf är verkligen en bergochdalbana och all väntetid gör en mer eller mindre knäpp. Så hjälper verkligen att dela med sig. {#emotions_dlg.flower}


    Välkommen tillbaka! Jag har inte hört talas om det innan men tycker det verkar bra av kliniken att hålla koll på detta. Verkar som få kliniker i Sverige scannar inför uppstart men där vi går i Danmark får vi alltid gå på en scan innan vi får börja med sprutor just för att titta bland annat efter cystor.

    RMC har troligen längre väntetider än 3 månader. När vår remiss skickades dit så nekades den eftersom det var 5 månader till min 40 års dag och de då sa att de inte skulle hinna ta emot oss ens för en omgång.

    Något ni kan kika på är att åka över till Danmark och göra det privat istället. Eftersom ni har fått rätt till att göra IVF men de inte kommer ta emot er inom vårdgarantin så kan ni ist vända er till valfri klinik utomlands och söka ersättning från försäkringskassan.

    www.forsakringskassan.se/privatperson/flytta-jobba-studera-eller-fa-vard-utomlands/planerad-vard-utomlands

    Många danska kliniker har inga väntetider och nekar inte heller uppstart som tex RMC Malmö gör och har rätt att göra upp till 3 gånger. Vi togs emot på 1 vecka och har sedan fått göra s.k back-to-back behandlingar dvs månad efter månad.. 

    De embryon ni har kvar på RMC kan ni då använda i framtiden till syskonförsök :) 

    Får du inget svar ang detta från din klinik så ring en privat klinik i Sverige och säg att ni funderar på att börja hos dem privat men först vill veta hur de ställer sig till detta osv.. Då får ni hjälp direkt! 

    Om det krympt efter 5 dagar känns det ju som att ni kanske kan göra en FET istället när man ser att inflammationen är läkt. Så kanske man får göra IVF en månad, FET månaden därpå och sen IVF, FET osv.. 
    Enya2023 skrev 2023-08-20 13:45:08 följande:

    Noelani, vi är "bara" 29 och 31 så vi har ju tiden på vår sida egentligen. Men tycker ändå det är jobbigt att tiden bara går och man inte vet hur lång tid det kommer ta och drömmen har alltid varit flera barn. Bra tips med Danmark, nu har vi redan skrivit upp oss på en klinik här i Sverige men om det inte går vägen ska jag definitivt kolla upp det!

    Sola13, tack och vad skönt att läsa att du tror att vi har goda chanser. Har väldigt lätt att bara tänka negativt när mensen kommer på utsatt klockslag varje månad. Svårt att hålla uppe hoppet efter ett tag Obestämd

    Fela92, jag har inte hört talas om det där men det låter ju bra att cystorna gått ner redan efter 5 dagar! Hittade en annan tråd här på familjeliv där de pratade om saktosalpinx men den var väldigt gammal. Du borde kanske höra av dig till läkaren som skrev det i journalen och be dom förklara mer? Men förstår att väntan är jobbig och att det går så långsamt framåt ❤️
    www.familjeliv.se/forum/thread/70510028-kan-nagon-hjalpa-mig-oversatta-lakarjournal-ar-jag-verkligen-infertil


    Men gud då har ni ju suveräna chanser!! Åldern är verkligen så avgörande känns det som även om en och annan gamling som mig också brukar lyckas tillslut.. Men förstår, tiden bara går.. vi har själva försökt i 10 år och efter många om och om så skulle vi äntligen få göra IVF men blev nekad pga tiden.. Så hade vi bara fattat det hade vi likväl kunnat betala privat redan för 6 år sen när mina ägg också varit i bättre skick.. 

    Se länken jag skriver här ovan om FK och ersättning så ni har till framtiden utifall att :)  


    Det ska bli så spännande att följa er! 

  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-08-20 21:08:16 följande:
    Välkommen till oss ❤️

    vad spännande! Önskar er stort lycka till 😊😊

    Jag hade ett TSH på 0,5 när vi började för ca 1 år sedan och blev gravid på 4: e försöket, just nu är jag gravid och har ett TSH på 0,02 😅
    lite lågt men det verkar vara ok och de förväntar sig att det ska stabilisera sig 😊
    Oj! Hur känns det när det är lågt? ❤️
  • Noelani

    God morgon alla fina  ❤️

    Nu har jag gjort det obligatoriska testa jättetidigt 😅 

  • Noelani

    Mathilda, 

    Men gud vad fint att höra!! Jag hade ju själv en envis kramp efter min första återföring så det verkar som man kan må olika gång till gång.. och kroppen kanske vänjer sig efter första omgången sprutor. 

    Så glad för din skull! 

    Negativt såklart men tar mest tidigt för att få negativt så att jag kan lita på ett positivt test sen och inte tro att det är ovitrellesprutan som ger falsk positivt. Knäppjag 😅

  • Noelani

    Sola13, 
    Lider med dig och ❤️ Vad himla sorgligt att höra. Vad är er plan nu? 🙏

  • Noelani
    BaeA skrev 2023-08-21 14:08:27 följande:

    Hej alla! 
    Idag var jag på UL. 25 äggblåsor såg man som var cirka 15 mm. Ska fortsätta med sprutorna idag och i morgon och tillbaka på onsdag, sedan blir det förhoppningsvis plock på fredag.


    Wow vilket fint resultat! Känns ju som du kommer få ut hur många mogna ägg som helst då ju! De växer ju ca 2 mm per dygn sista tiden och tom 3 mm ibland när man tar ÄL-sprutan. Shit så spännande!! 
    Fela92 skrev 2023-08-21 15:18:47 följande:
    Jaa, det är verkligen så. Många gravidbesked i närmsta kretsen också som gör att tiden blir lite mer påtaglig och att man har 0% kontroll. Men vi har varit öppna med alla nära sen start så alla vet om att vi kämpar vilket är väldigt skönt. 

    Ahh, verkligen. Det håller ens mod uppe att de ligger där och väntar och förhoppningsvis även kan finnas till syskon. Känns också bättre såklart att se till att kroppen och allt är som det ska så man inte slösar i onödan, om det nu är vätska i äggledarna som gör det omöjligt att fästa nästan. Då är det bättre att plocka bort dem, om det nu är det. Får förhoppningsvis lite mer klarhet i veckan.. Man blir bara knäpp av att det alltid är något. 

    Såg er tråkiga nyhet... Hjärta Har ni några i frysen? Hoppas ni får komma igång snart igen. Det kommer ju gå tillslut! 
    Ja gud.. känns som alla blivit gravida sista åren och min sista nära vän som inte haft barn lyckade bli gravid med tvillingar nu på första försöket.. man vill bara skratta med ett sån sinnesjukt skratt åt ironin ;) 
    Gvk skrev 2023-08-21 17:11:18 följande:

    Sola13: Neeeeej! Jag vet inte vad jag ska säga. Beklagar så mycket känns så fattigt. Det högg verkligen till i hjärtat på mig nu. Stor, stor tröstekram ifrån mig och detta otroligt sorgliga besked.
    Blev så ledsen av att du ska behöva gå igenom det här.

    Ge inte upp! Det ska säkert gå ska du se.
    Ta hand om dig!

    Noelani: Trist även för dig! Men vi får hoppas det visar positivt om någon vecka. Ta hand om dig också.

    Fela92: Med så många blastocyster i frysen så har du otroligt bra förutsättningar vad det gäller embryokvalitet iaf. 


    Humlaan: Ska tänka på dig 30/8. Heja heja heja!


    Ingen fara, det är ju för tidigt att testa. Jag testar ju bara för att få ett negativt test 10 dagar efter ÄL-sprutan. Skulle jag få positivt senare skulle jag aldrig tro på det annars haha
    Zaro skrev 2023-08-21 20:58:49 följande:

    Vad fint att höra om era resor! Jag själv är lite fundersam. Det är vår första IVF och vid första vul visade det sig att jag hade 25 äggblåsor. De såg endometrios också men tyckte vi kunde köra på. Idag på andra vul (8:e stimuleringsdagen) hade jag bara 9 blåsor som vuxit och de var fortfarande inte tillräckligt stora. De har hela tiden sagt att jag har så många äggblåsor, så 9 st där de kanske inte kan plocka alla pga endometrios, att endometriosen vuxit, att det går långsamt, att alla kanske inte innehåller ägg...!? Är lite ledsen och orolig och min sambo fattar ingenting utan tycker jag är för hård mot mig själv.


    Alla folliklar växer inte men det är ett bra utgångsläge att ha så pass många. och det stämmer att alla folliklar inte alltid innehåller ägg men oftast gör det de. Och på samma sätt kan någon också innehålla 2 ägg. 

    Sa de hur stora dina folliklar är nu? Även om det är små nu så kan de ändå hinna växa till sig för det växer snabbare mot slutet...

    Första IVF:en är verkligen en försöksomgång. Man får ofta rätt låg dos för att man inte skall bli överstimulerad osv.. Vår första omgång plockades bara 2 ägg varav bara 1 var mogen och det överlevde inte ens insättning. Kändes så jäkla hemskt men redan omgång två fick vi ut 5 mogna ägg.  


  • Noelani
    Femling skrev 2023-08-21 21:49:48 följande:

    Hej! Nu har inte jag endometrios men när jag påbörjade stimuleringen så efter 7 dagar när de gjorde första VUL så hade jag bara 4 äggblåsor som skulle kunnat bli okej att plocka. Fick öka på dosen av gonal-f en del och två dagar senare var det dags för VUL igen. Hade fortfarande bara 4 äggblåsor och de funderade på hur de skulle göra, om det ens var värt att boka in ägguttag. Till slut bestämde de sig för att jag fick fortsätta med samma höga dos tre dagar till och den ha äggplock och vips på dagen för plocket så hade jag 10 fina blåsor som de fick ut, trots att de på sista VUL bara fanns 4 som skulle kunnat vara okej (men lite små). Så jag var uppenbarligen också långsam i utvecklingen men fick en bra skjuts på slutet :) Att tillägga att alla dessa 10 äggblåsor hade mogna ägg som alla blev befruktade och utvecklades till blastocyster som kunde frysas. I juni gjorde vi första återföringen och det tog sig och nu är jag i vecka 13. Så långsam utveckling behöver inte betyda något dåligt! 


    Lycka till!! 


    Alltså man blir så sjukt glad för den här tråden och hur en persons oro visar vara något som kan bli hur jäkla bra som helst genom en annan persons story :)

    Jag tror också jättemkt på det här med att inte stimulera för häftigt och snabbt.. för många ägg betyder sällan många av hög kvalitet osv.. Hoppas Zaro får samma resultat som dig nu!! 
  • Noelani

    Oj vad det skrivs och jag ligger med sån fruktansvärd huvudvärk igen så kan knappt läsa 😅

    Har precis pratat med kliniken och fått ok på alvedon iaf. Brukar sällan hjälpa mig vid huvudvärk men hoppas det biter denna gång 🙏 annars skulle jag ringa igen sa det..  De var övertygade också att det är pga progesteronet så det känns på ett sätt bra. Ingen annan som känt av det? 2 gånger i rad nu för mig...  blir knäpp!!

  • Noelani
    Loidi skrev 2023-08-22 17:38:59 följande:
    Hoppas Alvedonen lindrar! om än lite liksom. Huvudvärk är inte att leka med Rynkar på näsan

    Menar du att det är progesteronet som gör att du får huvudvärk? 
    Ja verkar så. Jag läste det på biverkningarna och kliniken sa det också. 

    Förra månaden kom det några dagar senare än nu men höll i sig ända tills jag fick mens och kunde ta citodon. Nu efter ett dygn kände jag bara att jag pallar inte en veckas huvudvärk igen 😅

    Fick iaf lite lindring och tillsammans med massage från mannen och en kyldyna så överlever jag nog här några timmar till 🙈
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023