• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-06-09 12:42:12 följande:

    På väg hem från Köpenhamn nu och har fått återfört de två embryona,❤️ den ena på 6 celler och den andra på 4. Embryologen var nöjd med båda, ❤️ inget tal om fragmentering, så förhoppningvis är det bra även på den fronten 🙏
    Dessutom har två till kommit igång! Den ena igår och är på 3 celler idag, den andra nu till lunch! Så på 2 celler nu ❤️. Får se hur de utvecklas under veckan och om de klarar sig eller inte ❤️


    Håller tummarna för att detta är ditt/dina guldägg. ❤️
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-06-13 16:37:29 följande:

    Har precis varit på VUL där vi såg en liten bebis på 19 mm ❤️❤️❤️ Bröt ihop precis innan vi skulle kolla, är så lättad och kan inte tro att vi tog oss hit ❤️


    Blir så glad av att läsa detta, wow wow wow!!! ❤️
  • BaeA

    Mathilda88, 

    Vad härligt att få läsa detta, jag håller verkligen tummarna för dig att det fortsätter öka och blödningen avtar. Men oavsett, vilken otrolig milstolpe! ❤️

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-06-30 20:12:32 följande:

    Ja och tyvärr har värdena vänt 😭😭😭😭😭😭
    Sjunkit från 126,08 till 74,26.. Vi är helt knäckta 💔💔💔😭😭😭 Konstaterat missfall.
    Ändå så tacksam för att vi har njutit denna vecka som vi fick med embryot. Det var fantastiskt! Vill inte ha gått miste om det ❤️ Vi visste ju att risken var hög, men förlusten är hård oavsett. 💔💔


    Nu är denna resan med egna ägg slut. Fruktansvärt jobbigt men känns också rätt. Både känslomässigt och ekonomiskt. Och tidsmässigt. Nu får det vara nog. Punkt. Vi kan säkert plocka i evigheter med samma resultat. 68 ägg plockade hittills utan framgång, utan ett barn. Nu får det vara. 


    Denna berg och dalbana! ❤️ men också otroligt imponerad över ditt mod och tålamod. Fan vad kroppen och psyket får utstå. Men tror också att det är hälsosamt att som ni, bestämt er för när det får vara ?nog? för annars kan man nog hålla på i all evighet. vilket stjälper mer än det hjälper. önskar dig all styrka, kärlek och lycka till hur er familj en formas. Och tack för att du varit så öppen och stöttande till oss alla här i gruppen, ovärderligt! 
  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-07-10 23:07:35 följande:

    Vid 11 ringde läkaren från gynmottagningen i Malmö. De hade kollat igenom bilderna igen och provsvaret. Konstaterat utomkvedshavandeskap. Kom in så snart som möjligt till gynakuten så de kan förbereda dig inför akut operation.

    Så nu ligger jag inlagd på gynavdelningen, varit fastade från 10:15 till lite drygt 19:30. De hann inte med mig idag så bli imorgon istället. Jag som skulle till Falsterbo imorgon.. Visste att risken var hög att inte opereras idag så var nästan på väg att gå hem, dra till Falsterbo imorgon och återkomma till gyn imorgon kväll (vilket läkaren såklart starkt avrådde ifrån). Men när jag förstod via en vän att man tydligen kan förblöda rätt snabbt om det spricker så vågade jag inte längre, särskilt inte långt ute på Falsterbo. 


    Så nu ligger man här och väntar. Tacksam för att de tar det på så stort allvar. Har haft värk/ont på vänster sida trots att embryot sitter på höger, men vännen hade tydligen samma sak - smärtan satt på andra sidan. Vilket skrämmer mig, såklart. Hoppas inget händer inatt. 


    Din kämpe, känner med och tänker på dig och alla känslor du går igenom just nu. ❤️hoppas allt går bra med operationen och att du under sommaren hinner landa och läka i vad som känns bäst för dig att gå vidare med. förstår att det blir en ovisshet nu när ni kommit såhär även även om det krävts många ägg.

    Själv förbereder jag mig inför min 4:e återföring som troligtvis blir nästa fre-lör håller på mäta LH nu och det borde pikea i morgon eller lördag. är dock lite skeptisk att vi bara ska köra på, när det inte gått innan. Men har gjort hystro och biopsi som sett normalt ut. det enda avvikande jag hade senast (mars) var Ureaplasman som jag fick antibiotika för, och den kuren slutade precis när jag gjorde tredje ÅF i april, men gjort uppföljning och den är borta.

    Men eftersom jag hos Marie på FP också haft förhöjda NK celler i blodet så kommer jag faktiskt gör intralipd idag och sedan efter ÅF. För känner iaf att jag vill ha gjort något extra även om allt ?ser bra ut?. för när de skickade mina prover till Spanien via uterus kunde de inte se något där. Men min magkänsla säger ännu immunförsvaret. men vi får se hur det går! 

    håller tummarna för er andra som kämpar, men också grattis till er som plussat. som man längtar efter den dagen ❤️
  • BaeA

    Läste precis din op berättelse, tack för att du delar ❤️men precis som andra skrivit så känner jag verkligen med dig och tycker synd om dig för allt du är med om och all den smärta du fått känna både psykiskt och fysiskt. finns ju heller inget värre än när vårdpersonal inte lyssnar till patientens behov. Man känner ju sig egna kropp bäst!

    hoppas du haft en lite bättre dag idag, och grattis i efterskott! ❤️

  • BaeA
    Tänkte rådfråga er, har börjat tracka min LH för ett planerat FET med en fem dagars nästa vecka. jag har både de rosa och och lila testerna från Clearblue. har fått negativt på båda fram tills i morse när jag fick positivt på det lila testet (som ska kunna se fyra eller fler fertila dagar) och det rosa de 2 mest fertila dagar, vilket är är testet min klinik rekommendera. Så troligtvis kommer det peaka på den rosa i eftermiddag eller i morgon. Men om jag ska mäta från i morgon kommer FET bli nästa söndag och då är kliniken inte öppen. vad hade ni gjort, rapporterat från idag? Har väntat sedan april, så jävla typiskt att jag ska få sen LH, brukar vara dag 13-14, i morgon är det 15. Vill inte vänta ytterligare en cykel och gjorde även intralipd i förebyggande syfte för 1600 kr i torsdags. Är en dags diff i återföring betydande?
  • BaeA

    Quincey: jag har tyvärr dålig koll på kromosmavvikelser då jag inte har kommit så långt i resan än att det är något nytt man ska behöva oroa sig/ta ställning till! Blir så ledsen att läsa alla utmaningar man ska behöva genomgå när man ändå tagit sig så långt som du gjort nu. Tiden känns ju också som att den står still. Men hoppas att ni har lite sommarplaner som gör att tiden kan gå och att NIPT kan ge er de svar ni behöver. för visst behöver det inte vara ?dåligt?. Hejar på er ❤️

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-07-16 00:09:45 följande:
    Hur gick det med dina tester? ❤️ Har tyvärr inget bra svar på dina funderingar kring dagarna. Men ja skulle det infalla på en söndag så vore det ju fruktansvärt frustrerande efter så lång väntetid! ❤️😢
    jag sa till sköterskan som det var, och vi har ett planerat FET på lördag.

    tack för att du frågar, varken biopsin eller hystroskopin visade något avvikande, men jag är fortfarande skeptisk till mitt immunförsvar eftersom jag hade förhöjda värden i blodet och aldrig aldrig är sjuk. Men kommer köra i helt naturlig cykel nu, utan Utrogestan på läkarens inrådan. Men har själv initierat intralipiden via Marie på FP som jag tog i torsdags och sedan ska jag ta en till direkt efter FET. För jag vill ändå göra något extra för att boosta. 

    hur mår du nu några dagar efter op, har du fått tagit i någon kurator eller annan kontakt du kan få prata med? ❤️ 
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-07-23 11:51:27 följande:

    Så var det dags för nästa smäll. NIPT visade ökad risk för trisomi 21, vilket vi inte ens hade hög risk för vid KUB.. Varken vad gäller ålder eller nackspalt skulle vi ha någon ökad risk för det. Tacksam för att vi fick ett snabbt svar iaf, vet att vissa väntar två veckor och ändå får dåligt resultat. Skulle gjort moderkaksprov idag men gick inte att komma åt den så måste vänta i över en vecka på att göra fostervattensprov. Samtidigt växer bebisen och magen. Har så mycket ångest att jag inte kan sova. Absurt och en situation jag aldrig hade föreställt mig att hamna i.


    Vet inte ens vad jag ska skriva? fyfan vilken smärtsam och svår situation ni befinner er i. Så plågsamt att behöva vänta på nästa prov och resultat. Men ändå bra att ni fick svar på NIPT tidigare än väntat även om utfallet inte var vad ni hoppats. Tack för att du delar med dig. ❤️ Vad mer säger er klinik? kan du/ni få något samtalsstöd eller hur stöttar de er. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023