• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-03-12 12:35:54 följande:

    Varit på Gynmottagning Ultraljud idag för att kolla upp min fastväxta äggstock och om jag ev har endometrios. Jag är allt mer övertygad om att jag har endometrios med tanke på sammanväxningen, att jag spyddea v mina kraftiga mensvärkar som ung (sen gått på preventivmedel resten av livet), har värk/ont var till varannan dag och nytillkomna smärtan som kommer några timmar efter sex. 

    Glädjen är att äggstocken släppt! Sammanväxningen har nöts ut av rörelser var läkarens förklaring. Men hon såg inga indikationer på endometrios ( i den mån man se det på ultraljud). Hon hade inga förklaringar till smärtorna. Och så var det med det.. Bara lämnad med hoppet att det ska ge sig själv. Så det fpr vi hoppas, för det är jobbigt. Frustrerande att vi kvinnor anses bara ta det.. Men gläds över att den släppt!


    Återigen kvinnohälsan, aldrig prioriterad utan man måste finna svaren själv.

    Min vän har endrometrios och fick inte heller någon vidare hjälp av vården. men när hon slutade äta gluten och minimera sockerintaget så blev hennes smärtor mycket mindre.

    De sa också åt henne att hon kunde ha svårt för att bli gravid och rekommenderade henne att testa tidigt så hon fick två barn tidigt 9 och 8 år sedan och nu väntar hon en liten sladdis till sensommaren och alla kom på naturlig väg. Hoppas dock att du finner något svar 
  • BaeA
    WinnerBirdie skrev 2024-03-20 18:35:09 följande:

    Hej, 
    Ni som har gjort alla era regionsfinansierade försök, hur har ni kommit fram till fortsättning? 


    Har ni fått välja 3-pack IVF trots att det inte gått bra innan? Vet inte var man ska börja, nu igen? det är ju så himla dyrt. Hade velat testa insemination (då vi är samkönade) och inte har testat det. Men Ivf*4=få ägg och bara 1 i återföring. Jag har endometrios vilket också kan påverka negativt. Men tänk om jag bara inte svarar bra på behandlingen? Och det skulle kunna funka? Annars är jag helt inställd på dubbeldonation, men det är hemskt dyrt. Testa insemination i Sthlm med donerade kostar ca 20000 och det är ju väldigt mkt pengar för liten chans. Känner mig vilsen nu och vill inte att tiden bara fortsätter gå utan att komma igång med något. F*n vad kämpigt detta är 😢💔

    Bästa kliniken i Sthlm om man kör privat? Är CVL i Uppsala en av de bättre? Danmark är så långt bort och det var kämpigt att pendla 4ggr till Falun som vi gjort. 


     


    Önskade att jag hade något bra svar att ge. Men det har jag tyvärr inte! Hur har det gått har du landat i något? 
  • BaeA
    WinnerBirdie skrev 2024-03-25 18:17:32 följande:
    Hej, nej inte riktigt landat i något ännu. Svårt att chansa när det kostar så mycket. Får fundera lite mer och om någon har input eller svar på frågan om 3pack är möjligt om man inte fått bra resultat på de regionsfinansierade försöken.

    Skulle behöva en paus från jobb och allt annat i livet 😔❤️ känner mig typ jagad av att tiden bara går. 
    Ja, tiden gör en tokig och det är så galet att man bara ska leva på som vanligt fast detta tar upp så mycket av ens tid. alla frågor, tankar och funderingar, man blir utbränd. hoppas någon här kan ge dig lite vägledning, så värdefullt att få bolla med någon som har mer insyn 
  • BaeA

    Jag gjorde precis återföring av vårt tredje fem dagars. nytt för detta FET är att jag fått kortison och intralipid. Testdag 20/4 

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-04-05 16:05:37 följande:
    Vad glad jag blir! Gick allt bra? håller allr tummar för att det är nu det händer. // Hjärta
    Tack snälla, allt gick smärtfritt och bra tack 🤎 hur mår du?
  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-04-05 17:05:03 följande:
    Åhhh vad underbart🙏❤️❤️håller alla tummar och tår för detta🙏spännande med nya saker! Som sagt hoppas så mkt för er skulle
    Tack snälla, ja det känns så bra att testa något nytt så man inte kör på i samma spår, det ger än lite ny energi. Hur känns det för dig, UL på måndag va? ❤️
  • BaeA
    Björkenli skrev 2024-04-05 22:10:17 följande:

    Beaa

    Spännande!! 5 dagars också🤗🤗🤗

    Vad är intralipid?


    Det har visat sig att min immunförsvar är överaktivt så det skulle kunna vara en av anledningarna till att jag inte lyckats bli gravid under åren vi försökt. (sen har jag iofs också haft en del andra hinder också). Men för att få ner immunförsvaret så kan man få intralipid drop i samband med återföring och blir det + fortsätter man varannan vecka under första trimestern tillsammans med kortisontabletter. 

    Vad fint med ditt resultat på äggen!! Håller alla tummar och tår för ÅF på måndag 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-04-06 09:14:07 följande:

    BaeA. Jag hoppas verkligen att de är ditt imunförsvara som bråkat och att droppen kommer att reda ut det.
    Jo men jag mår okej, är upblåst som en balong men hoppas det lägger sig när jag får sluta med progesteron, kan inte ha några av min byxor. Även fått tabletter utskrivna för illamående vilker hjälp en hel del. 
    Nu vill jag bara få KUB gjort med bra resultat och då kanske få slappna av lite. KUB planerat 17/4.


    jag hoppas verkligen också att det är där skon klämt. men har läst på lite mer, att vissa som har överaktivt immunförsvar också behöver fragmin och trombyl utöver intralipid, prednisolon och utrogestan. Men tar en sak i taget, även om jag gärna vill springa på nästa lösning direkt. tänkte också att jag behöver ta ett kontrollprov på min ureaplamsa infektion nu efter kuren. Men det skulle man inte göra förrän efter 3-4 veckor. 

    jag håller tummarna för dig, att KUB ser bra ut och att ni sen kan slappna av och njuta av att ert lilla liv. ska ni ta reda på kön då med? 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-04-08 12:49:38 följande:

    Quincey: KUB är gratis för alla tror jag, jag är 34 och jag får de gratis. Ah Nipt kan man se det, det kommer vi göra om KUB ser dåligt ut. 


    Ja, jag blandade ihop det med NIPT. Hur som hoppas iaf att det ser bra ut för er! ❤️
  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-04-08 10:18:19 följande:

    Tyvärr var där inget idag💔💔hade slutat utvecklas i v 4 ngt! Så mest en liten säck! Så nu tar jag piller för att få ut det! är så tom inombords! Men min privata läkare är så fantastiskt! vi Ska göra hysteroskopi hos honom nu! Vill inte höra ngt negativt om detta då jag är otroligt nervös så vill va lyckligt ovetande om hur det känns osv! 


    Så tungt, blir så ledsen för din skull. hoppas verkligen att ni kan få svar genom hysteroskopin. Har du btw läst boken ?is my body baby friendly?? Kan rekommendera att göra det om du inte har gjort det. där finns olika avsnitt kring olika typer av ?misslyckanden? och vad det eventuellt kan vara som är den bakomliggande orsaken. den är lite teknisk, men väldigt bra och ger en också hopp när allt känns hopplöst. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023