• Smörblomman24

    Vi som startar IVF 2023

    JohannisenIVF skrev 2024-01-26 12:11:49 följande:

    Jag har aldrig märkt det på något sätt men har alltid bara haft magkänsla för det. Jag ringde till fertilitetsplus och de ville träffas och prata och utreda mer. Aldrig haft magsjuka osv. Får jag känningar i halsen går det över på 3 timmar osv osv. Det bryter aldrig ut. 


    Intressant! Jag ska kika upp fertilitetsplus. Tack för tips! :) 


    Hoppas du får en fin helg och att vi båda kan tänka på annat en stund! Vi får hålla kontakten. Jag har verkligen molande värk hela tiden nu. jättemärkligt. 

  • Smörblomman24
    WinnerBirdie skrev 2024-01-26 16:22:05 följande:

    Hej, 
    Jag ?ruvar? för första gången efter fjärde försöket och ett av fyra ägg blev mogna efter långa protokollet med 150 Bemfola + 150 Meriofert. 


    Återföring för 1 vecka sedan i Falun (bor i Sthlm). Det var till att börja med en pärs att ta sig dit då flera tåg och anslutningar ställdes in i sista stund så vi skulle missa tiden. Då blev det taxi från Gävle till Falun? och vi kom fram i tid. Det var 2-dagars, enligt läkaren perfekt 4-celligt embryo. 


    Började i förrgår kväll börja få som mensvärk och hugg/stick samt att det strålade lite i låren. Detta kommer och går lite sedan dess. Men jag blir knäpp av att tyda symptom och svårt att inte tänka det värsta. 


    Testdag 4/2, försöker hålla oss tills dess. 


    Lycka till alla som ruvar och är under behandling, jag är inne och läser om hur det går och hoppas så på att 2024 blir året för oss ❤️


    Vad spännande! Håller tummarna att det sätter sig Hjärta
    Ruvar själv på ett 6dgrs i naturlig cykel (FET)
    Vaknade av mensvärk inatt, inte lika kraftigt som jag brukar men det räckte för att väcka mig. Var lugnt fram till lunch sen kom det tillbaka... Försvann och nu tillbaka igen. Blir inte klok! Är på dag 26 i min cykel som brukar vara omkring 27-29dgr.

    Har testdag 8/2. Så då ligger vi nära!
    Hur mår du annars? Inga andra känningar? 
  • Smörblomman24
    JohannisenIVF skrev 2024-01-28 08:20:16 följande:

    @smörblomman : Hur känner du idag? vilken ruvardag är du på? ❣️

    jag är på dag 4 och känner ingenting än. Känns inte bra


    Jag är på ruvdag 5 nu, vaknade natten torsdag och fredag av mensvärk, precis som jag alltid har innan mens, igår lite värk men typ bara varje gång efter jag kissat. Känns som mensen är på g vilken sekund som helst tyvärr :( är på cykeldag 27 idag så det borde (om inte sen eller gravid) komma i dagarna. 
    Jag tror inga symtom alls är bättre än mensvärk! Brukar du ha känningar inför din mens annars?
    Jag har dock inga ömma bröst, brukar jag ha innan. 

    Hur mår du annars, känner du dig ok? Hjärta
  • Smörblomman24
    WinnerBirdie skrev 2024-01-27 10:14:41 följande:

    Smörblomman24: spännande och rätt påfrestande med denna väntan😅 Kul att vi ligger nära i tid, jag håller tummarna för dig också. Känner du något mer? 


    Igår kände jag inte så mycket alls men ändå lite mer lugn och idag känns det som att det är kört. Så den psykiska påfrestningen tycker jag är väldigt jobbig. Min Sambo tyckte vi skulle tjuvtesta idag, men det är alldeles för tidigt. Oroar mig så mycket för att mensen ska komma. Symptomen är ju typ samma om man skulle vara gravid och man kan ju få Nidblödning. Hur många som varit gravida har fått det? 


     


    Extremt påfrestande! Enda man tänker på... :(
    Jag har fortsatt haft mensvärk, värre än vad jag brukar. I fredags var jag på middag och det pärlade sig näsan i pannan av smärta en kort stund innan det försvann. Nu känner jag mest efter att jag kissat, konstigt nog. Enligt min app är det mens idag eller imorgon. Och det känns som den är på g :(
    Försöker gripa i varje litet hopp!

    Hur gjorde ni med testet? 
    Och hur känner du dig idag? Hjärta
    Brukar du ha mensvärk innan mens annars eller när den kommer?

    Jag har inga ömma bröst alls, känner du något där? 
  • Smörblomman24
    WinnerBirdie skrev 2024-01-27 10:14:41 följande:

    Smörblomman24: spännande och rätt påfrestande med denna väntan😅 Kul att vi ligger nära i tid, jag håller tummarna för dig också. Känner du något mer? 


    Igår kände jag inte så mycket alls men ändå lite mer lugn och idag känns det som att det är kört. Så den psykiska påfrestningen tycker jag är väldigt jobbig. Min Sambo tyckte vi skulle tjuvtesta idag, men det är alldeles för tidigt. Oroar mig så mycket för att mensen ska komma. Symptomen är ju typ samma om man skulle vara gravid och man kan ju få Nidblödning. Hur många som varit gravida har fått det? 


     


    Glömde svara om nidblödning! Har haft två vänner som haft det, så det känns ändå rätt vanligt? :) Har du fått det nu? 
  • Smörblomman24
    Zaro skrev 2024-01-28 10:08:17 följande:
    Ville bara säga att jag också hade mensvärk efter ET och trodde det var kört, men mensen kom aldrig. Har man aldrig varit gravid tidigare heller kanske det är extra svårt att veta hur det kan kännas. Man vet aldrig  Hjärta
    Åh tack Zaro för lite hopp!!Hjärta
    Kände du en stark smärta eller bara lite molande? 
  • Smörblomman24
    WinnerBirdie skrev 2024-01-28 10:47:48 följande:

    Jag har inte haft mensvärk, lite lite molande kanske efter torsdagen. Ingen Nidblödning heller. Känner mig dock lite PMS-irriterad till och från, men hoppas att det beror på påfrestningen och oron🙏

    Brukar ha ont från dagen innan den kommer typ. Min cykel brukar vara regelbunden, men nu har jag ju kört långt protokoll och tar progesteronet som säkert påverkar. Om jag inte kört långa protokollet så skulle senaste mensen kommit vid jul och cykeln brukar vara 27-29 dagar. 


    Har haft ömma bröst sedan Ovitrelle och start med progesteronet. Så svårt att veta om det är symptom för det? 

    Hoppas, hoppas att din mens int kommer nu❤️🙏


    Så gnasigt att det är så olika för alla! Man blir tokig på vad man ska tänka, om det är bra med eller utan sympon. Önskar att man kunde lägga alla tankar åt sidan och bara vänta ut... Men helt omöjligt!

    Det kan säkert påverkas av progesterontabletterna, så var det för mig. Ovitrellen känner jag dock inget från, fick så himla ont i brösten sist men nu inget alls. Man vill nästan ha ont i brösten för det känns mest positivt? 

    Håller tummarna så hårt för oss, och att dagarna snabbar på!! Hjärta 
  • Smörblomman24
    JohannisenIVF skrev 2024-01-28 10:59:09 följande:

    Jag brukar ha mensvärk samma dag jag får mens bara. Kraftig sådan. Min mens är beräknad till på torsdag. Cykeldag 23 idag - vill tjuvtesta i veckan men samtidigt inte. förra gången plussade jag på ruvardag 6? Men man behöver ju inte ha symtom men önskar att jag kunde känna något att det drar/stramade som sist. 


    jag mår okej - känner fortfarande att jag liksom inte fattat att jag går och ruvar. Har nästan ställt in mig på att det blir en till FET nästa månad. Känner mig rätt tom. 

    hoppas att din mens inte kommer❤️❤️


    Åh så svårt. Jag håller med dig gällande tjuvtestandet men samtidig vore det så tråkigt att bli besviken om det visar negativt :( och då kan det vara för tidigt?
    Ruvad 6 var tidigt! Var det FET då också?

    Eller hur...man vill känna något samtidigt så vill man inte eftersom allt man känner känns precis som innan mens! Blir tokig

    Kanske skönt att ställa in sig på det, så man inte blir allt för ledsen. Jag gör lite samma... Vi har ett kvar i frysen men samtidig hade jag hoppats att man kunnat spara det för framtiden :( orkar inte genom en hel ivf igen,känns det som nu. Men om den dagen kommer får man samla kraft igen.

    Håller på oss!! Hoppas vi båda lyckas Hjärta
  • Smörblomman24
    Zaro skrev 2024-01-28 12:14:51 följande:
    Även om det är en påfrestande process gör hopp den lite enklare tycker jag Hjärta Jag hade en ganska stark molvärk tycker jag, ändå så pass stark att jag kände igen det som mensvärk. Framförallt drog det i typ ljumskarna eller om det var livmodern på ett sätt jag aldrig känt förut. Det höll också på många veckor in i graviditeten. (Är i vecka 25 nu)
    Verkligen! Det gör dagarna betydligt lättare Hjärta

    Åh vad roligt att höra att du är i v25, stort grattis!! Hur mår du nu? Blev du gravid via FE eller FET, om jag får fråga? :) 
    Så skönt att mensvärken släppte efter ett tag, även om det inte låter så skoj att den höll i sig i några veckor. 
  • Smörblomman24
    Zaro skrev 2024-01-28 14:31:49 följande:
    Hur har din process sett ut hittills?
    Tack! Vi har haft komplikationer och jag har väldigt lite järn, men jag är faktiskt okej. Det var vårt första IVF, jag fick 225 i menopur har jag för mig då de inte ville överstimulera mig, det blev 12 ägg, bara 4-5 befruktades och enbart 1 blev en godkänd blastocyst. Det blev ET på den och det är vårt barn.
    Tråkigt att höra om järnvärdet men skönt att de fick upp det igen! Jag fick själv en järninfusion för tre år sedan pga nivåer som snuddade till anemi och tabletter så som niferex och duroferon hjälpte ingenting. Har sedan ett år tillbaka käkat järntillskottet från Thorne och första gången någonsin har mina järnvärdet stigit på bra! Ett litet tips :) 
    Men du mår bra nu? Hjärta
    Åh vilken solskenshistoria att ni blev gravida på den som överlevde odlingen, en liten kämpe!
    Vi gjorde ivf i november/december och fick ut 13 blåsor varpå 12 med ägg, 3 st som odlades vidare ett sattes in på dag 5 och 2 gick til frysen dag 6. Den första (FE) misslyckades så nu är det vårt första frysta som jag sitter på. 
    Jag fick bemfola 225 och ganirelix 0,25 i 12dgr. Mina äggblåsor var lite sega på att växa :) 
    Vilken klinik gick du till?
    Får jag även fråga om du hade ömma bröst innan du plussade? 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023