• Smörblomman24

    Vi som startar IVF 2023

    Hej alla! Så hjälpsam tråd ♥️ jag är precis inne i min första omgång av ivf. Hade återföring igår av ett 5 dagars embryo, sovit så oroligt och vaknade upp av en märklig mensvärk?! Jag brukar ha brutal mensvärk och detta var liknande men samrkgit lite lättare och känns lite annorlunda. 


    Någon mer som fått ont så kort tid efter återföring? Är livrädd att det misslyckats...
    Bytte för övrigt från cyclogest till utrogestan igår också... Ifall det kan ha med det att göra :(
  • Smörblomman24

    Oj så spännande!! När har du testdag? :) 

    Jag fick en fruktansvärt sveda/klåda av cyklogesten, slemhinnorna blev kaos, så själva återföringen (som jag läst som smärtfri) gjorde väldigt ont...:(
    Så de bestämde på plats igår att jag skulle byta till just utrogestan som förhoppningsvis ska funka bättre. 
    Vad känner du är jobbigt med dem? 

    Ingen mensvärk alls nu, men huvudvärk. Inte haft några speciella känningar under hela ivf-perioden vilket förvånar mig, har väldigt mycket migrän och har varit livrädd att den ska eskalera då tabletterna jag tar inte är att rekommendera när man är gravid.

    Har verkligen varit så glad över att jag mått bra under de senaste veckorna, men nu är både kroppen och psyket helt annat. 

  • Smörblomman24
    Mathilda88 skrev 2023-12-17 11:09:46 följande:

    Både vanligt gravtest (CB och RFSU) och testa tidigt (CB) var negativa idag 😭😭😭😭


    Läst igenom måååånga sidor i tråden nu och sett så många inlägg du gjort, du ger så mycket pepp till alla andra! Håller tummarna stenhårt för dig om du bestämmer dig för att köra en omgång till Hjärta
  • Smörblomman24

    Hoppar in här :)

    Jag var hos Sophiahemmet imorse och fick redan på att jag ska ta första otrivelle - sprutan imorgon redan, en till på lördag och sen insättning av fryst 6-dagars på tisdag. Så lättad att slippa progesterontabletterna.


    Någon mer som endast kört ovitrelle vid FET, verkar som alla kliniker kör lite olika?  

    Räknad detta som stimulerat FET, iom att man tar läkemedel, även om det bara är ovitrelle? 
  • Smörblomman24
    Femling skrev 2024-01-23 22:57:43 följande:

    Hej på er,

    Var länge sen jag var här inne nu. Några av er kanske kommer ihåg mig, vi gjorde vår första återföring i juni som tog sig och allt såg så fint ut fram tills vecka 20 i oktober då vips mitt vatten gick från ingenstans och jag tyvärr födde vår son tre dagar senare som då inte klarade sig länge utanför magen 💔 

    Sorgen har varit enorm och är fortfarande jobbigt att behöva acceptera vad som hände efter att man längtat så otroligt mycket vi försöker inte tappa hoppet om att vi ska få ett levande barn också en dag. Nu väntar vi på svar från en kromosomundersökning (obduktionen visade inte på något fel på honom men ivf-kliniken på Sahlgrenska ville ta de blodproverna på oss ändå eftersom jag haft tre tidiga missfall på raken innan denna graviditet) vilken dag som helst innan vi förhoppningsvis kan få börja ny återföring av ett av våra 9 embryon i frysen. 


    Gvk, är du fortfarande kvar här? Ber om ursäkt att jag bara försvann, men behövde ta en paus från allt med IVF/graviditet. 


    Beklagar verkligen er sorg :( <3 


    Håller tummarna för återföringen! 

  • Smörblomman24

    Är det någon som ruvar nu?


    Är inne på dag 1 med FET, 6dgrs. Tog sista ovitrellesprutan igår och har molande värk idag, givetvis från sprutan men man hoppas ju ändå att det är ett tecken att det satt sig. Förra gången tog jag suppar som jag inte alls mådde bra av, så denna gång gav dem mig 3 st ovitrelle utspritt på en vecka för samma effekt. 

  • Smörblomman24
    JohannisenIVF skrev 2024-01-25 13:48:43 följande:
    Jag ruvar. FET igår 24/1 5-dagars naturlig cykel med cyklogest som hormonstöd. Min andra FET. den första slutade i kemisk graviditet och missfall.

    håller tummarna för oss Hjärta
    Oj vad spännande! Hur känner du dig idag? Håller verkligen tummarna för oss! 

    Så tråkigt med missfallet :(  Hjärta

    Det högg till på mig igårkväll två gånger och idag molande värk. Brukar ha brutal mensvärk veckan innan mens så är rädd att det är det som är på g. 
  • Smörblomman24
    JohannisenIVF skrev 2024-01-25 15:36:16 följande:
    Känner inte något speciellt än. Lite molvärk ibland men det kan jag få av vaginaltbletterna också. Jag känner mig mest likgiltig - känns konstigt alltihopa denna gången. Svårt att förklara men känns nästan som om jag är påväg att ge upp? ❤️

    Sist kände jag huggande/molande värk dag 3 ungefär. Vilket var skönt för annars är det lugnt på den fronten för mig, brukar känna av mensvärk 1 dag kraftigt bara.

    är det din första återföring? Vilken klinik går du på?😃

    Jag känner mig så ledsen idag, jag vaknade inatt - precis som alla andra månader, ca 5dgr innan mens av mensvärk. Kändes exakt som vsbmkgt så nu är hopper I botten för mig.
    Hur känner du dig idag? Tänker på dig! Den här känslan av hopplöshet och att man ger upp är hemskt! Hjärta

    Det är min första FET efter ET i december som inte satte sig.

    Jag går på Sophiahemmet, vart går du? Glad

    Nu blev texten lite jobbig, men hoppas du ser mitt svar, den hamnade i samma textfönster som ditt :(
  • Smörblomman24
    BaeA skrev 2024-01-25 16:02:43 följande:
    @Smörblomman24 och @JohannisenIVF håller verkligen tummarna för er återföringar. Det börjat närma sig för mig, fick min mens igår så på CD8 ska jag börja tracka. Blir FET i naturlig cykel! gjorde en misslyckad i september, så verkligen väntat på att komma vidare efter operation och väntan på läka

    Tack beaA! Och vad spännande att du är igång igen! Håller tummarna! Är det din andra FET efter ett ET? Jobbigt med operationen men skönt att du läkt klart nu. Då kanske chanserna är större för att det sätter sig denna gång Hjärta
  • Smörblomman24
    JohannisenIVF skrev 2024-01-26 07:46:05 följande:

    För mig känns det bara tungt. Jag är ju dock bara på ruvardag 2 än så får se hur det känns i helgen. Inbillar mig ibland att det stramar men jag vet inte?. 


    Håller tummarna för oss båda❤️
    jag går på Akademiska i Uppsala. 


    Man får försöka sysselsätta sig så gott det går! Jag var på konferens hela dagen igår vilket var rätt skönt, man hann inte riktigt sitta och lyssna på sina tankar. Dock väldigt jobbigt att ducka alkoholen utan att någon ska förstå! 


    Jag med! <3 hoppas verkligen! 


    Läste att ditt immunförsvar är lite för aktivt, hur märkte du detta? Och hur gick du tillväga för att utreda det?


    Börjar fundera på om jag också ska kika, min sambo drar lätt på sig förkylningar osv medan jag nästintill ''peppar peppar'' aldrig blir sjuk.  

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023