• lissan111

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger: Så hemskt!! Jag fick också lokalbedövning som de gav precis innan de började med själva äggplocket, utöver alvedon, lugnande och morfin, och jag kände knappt nånting båda gångerna. Konstigt att du inte fick lokalbedövning, det borde ju vara den viktigaste smärtlindringen!

  • lissan111
    Noelani skrev 2023-08-30 15:59:21 följande:

    Min klinik tyckte faktiskt att jag skulle sluta med progesteronet nu när jag plussade. Men jag bad om att få fortsätta med tanke på hur länge vi försökt och då sa de att de var helt okej också.

    Progesteron sägs främst hjälpa kvinnor som haft flera missfall innan och egen låg produktion. 

    Vår kliniks ägare är en av männen som var med vid både första lyckade försöket i både Sverige och Danmark och alltså hållit på jääkligt länge och precis som femling skriver sa han också att de inte finns mkt att göra. De avråder bara från var spa och bad eftersom embryon inte gillar värme... 


    Vad bra att du kan fortsätta ta progesteron längre för säkerhets skull! Du har ju liknande cykel som mig och jag misstänker ju att jag har för lågt så kanske du också har det? Svårt att veta, synd att de inte testar ens hormoner mer under utredningen!
  • lissan111

    Winnerbirdie: jag såg att du frågade om kosttillskott tidigare :) tänkte bara dela med mig om du inte redan såg att jag skrivit det tidigare så är det ganska många som läst boken It starts with the egg som är vetenskapligt baserad om olika kosttillskott som kan hjälpa att bättra på äggkvaliteten. jag fick iaf bättre resultat på min andra IVF efter att ha tagit tillskott i tre månader innan men det kan ju ha berott på att jag fick andra sprutor också. Men kan ju ev ha hjälpt!


    Jag funderar också lite på akupunktur nu inför FET. Eller kanske funkar om man kan få sambon att ge en massage några ggr i veckan annars? 😂

  • lissan111
    Mathilda88 skrev 2023-08-29 06:50:24 följande:

    Här blir det äggplock på fredag 🙏. 12 ägg på VUL igår(5 förra veckan). Fortfarande stor skillnad i storlek, alt från 10mm till 16+ - missade hur stor den största var, men uppfattade det som 26mm, men har svårt att tro att det stämmer, så säg kanske 20mm? Skrev tillbaka och frågade igår fm men inte fått svar än. 


    Denna gången ska jag dock få ta både gonapeptyl och ovitrelle! Detta för att boosta mognaden extra, antagligen pga variationen i storlek så försöker de få med sig även de nyare mindre äggen.
    Blir intensivt med akupunktur i veckan - måndag, tisdag och onsdag inplanerat som hon rekommenderade. Men känns så bra när man är där också så 🙏. Tror och hoppas att det gör skillnad ❤️

    Winnerbirdie: 
    Tog inga prover under behandlingen men däremot efter äggplocket pga risken för överstimulering.


    Det låter ju jättebra, stort lycka till på fredag! 😍 Vad spännande, håller fortsatt tummarna här!
  • lissan111
    Noelani skrev 2023-08-30 17:19:09 följande:

    Lissan111, 
    Ja precis. Skönt att se lyssnar på en. De sa att det nog inte kommer behövas men bättre att du fortsätter så du slipper oron. Känns bra att bli tagen på allvar..  

    Jag vet iaf att jag förr hade lutealfasdefekt. Det testade dem för ca 8-10 år sen... De borde din klinik också kunna testa..  de är ett vanligt blodprov på dag 21 tror jag. Har för mig de tar det i utredningen tom.. men kan minnas fel... 

    Ni som pratar om akupunktur så kan jag tillägga att jag gjorde akupunktur innan insättning och tror verkligen på det. Även assisted hatching! 


    Jag förstår att det känns bra!

    vad intressant att höra om lutealfasdefekt, det måste jag kolla upp. Under min utredning tog de bara ett blodprov på en random dag och jag tror inte de undersökte nåt kring min cykel tyvärr.

    Åh känns som att jag hört många positiva resultat i samband med akupunktur nu! Vilken/vilka dagar innan insättning gjorde du det?
  • lissan111

    Noelani: Wow jag blir alltmer imponerad av vad akupunktur verkar kunna göra! Jag har i många år haft problem med spänningar och värk m.m. i olika delar av kroppen så vem vet, kanske det skulle kunna hjälpa mot det också. Är det nån särskild typ av akupunktur man bör göra vid insättning? Jag ska försöka prova det denna gång :) tack för info!

  • lissan111

    Loidi: oj vad kul att se, stort grattis!! 😍😍 Håller tummarna att strecket fortsätter bli starkare! Intressant att se vad olika det är vilken dag man plussar!

    Zaro: Från vad jag läst verkar det nästan som att det kan vara positivt för ens chanser om man är lite sjuk vid ruvningen, så har immunförsvaret fullt upp med annat och mindre risk att det ev stöter bort embryot 😄 men har man hög feber är det nog bra att ta paracetamol för att få ner den.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023