• lissan111

    Vi som startar IVF 2023

    Hej alla! Jag har kikat in här i tråden till och från hela sommaren men inte kommit mig för att skriva förrän nu. Mitt första inlägg så hoppas det hamnar rätt. Jag var bara tvungen att skriva stort grattis till er Noelani!!! Så himla roligt, jag blev verkligen så glad att se ditt plus på stickan. 


    Jag och min sambo gjorde vår andra IVF i juni och en återföring av ett tvådagars som inte tog sig. Fick dock ett till frysen som vi hoppas få återföra nu i september! Första omgången gjorde vi i februari och fick då bara 4 ägg varav inget klarade sig till dag 5 så det känns hoppfullt att resultatet blev betydligt bättre nu senast :) Det är så inspirerande att läsa om er andra som kämpar på och så småningom lyckas!

  • lissan111
    Noelani skrev 2023-08-24 12:26:08 följande:
    Ja det känns helt overkligt! Kan faktiskt inte tro på det! 

    För nu kommer bara oron att de inte ska stanna... vi är så lyckliga att vi inte vet vart vi ska ta vägen.. 10 år har vi försökt utan ett enda plus... Jag försöker intala mig själv att även om det inte går vägen så är det iaf ett litet tecken på att det faktiskt går.. 
    lissan111 skrev 2023-08-24 11:24:14 följande:

    Hej alla! Jag har kikat in här i tråden till och från hela sommaren men inte kommit mig för att skriva förrän nu. Mitt första inlägg så hoppas det hamnar rätt. Jag var bara tvungen att skriva stort grattis till er Noelani!!! Så himla roligt, jag blev verkligen så glad att se ditt plus på stickan. 


    Jag och min sambo gjorde vår andra IVF i juni och en återföring av ett tvådagars som inte tog sig. Fick dock ett till frysen som vi hoppas få återföra nu i september! Första omgången gjorde vi i februari och fick då bara 4 ägg varav inget klarade sig till dag 5 så det känns hoppfullt att resultatet blev betydligt bättre nu senast :) Det är så inspirerande att läsa om er andra som kämpar på och så småningom lyckas!


    Tack snälla du och varmt välkommen till oss! Ja det här plusset måste jag säga är en stor chock. Vi har försökt i 10 år.. jag fyller 40 nästa vecka och min sambo har både få simmare, dålig rörelse och få med rätt utseende osv.. 

    Vi hade dessutom, precis som ni få ägg... Första gången fick vi inget tillbaka, andra gången bara 1 tillbaka och denna gången 2 tillbaka. Aldrig något till frysen.. Men tydligen är det som alla sagt här inne att det räcker med ett... vågar inte hoppas dock ännu.. känns helt surrealistiskt allting haha

     


    Tack så mycket! <3 Kan tänka mig alla blandade känslor, håller verkligen tummarna att det ska gå hela vägen för er nu!!

    Kan tillägga om mig att jag fyller 39 om en månad och vi har försökt i snart två år. Gjorde en utredning i november förra året som visade på trolig endometrios samt relativt lågt AMH. Som jag har sett en del andra nämna i tråden har jag också läst It starts with the egg och har tagit en massa kosttillskott som rekommenderades i den efter första IVF:en och jag hoppas det ska ha hjälpt äggkvaliteten! Fick ju betydligt bättre resultat på andra omgången iaf men det kan ju såklart absolut ha berott på byte av mediciner också. Första gången fick jag Bemfola 300 ie och andra gången Menopur 200 ie + Gonal-F 150 ie.

  • lissan111

    Nej vi har inga barn sedan innan fastän vi varit ihop i evigheter, vi var lite sena med att känna oss redo (eller det var nog mest jag), hehe. Vi kunde ha fått göra FET nu i augusti men hade så mycket annat på gång med jobbresa och besök av familj plus att ägglossningstestet sedan ändå visade positivt på en måndag vilket innebär att överföringen skulle behöva göras på söndagen men då har mottagningen stängt. Men känns som att det blir lika bra att det blir nu i september, hoppas bara att det klaffar denna gång!

    Angående hur starkt strecket på stickan är har jag hört att det finns en stor variation mellan olika personer när det gäller hur mycket och hur fort man börjar producera hcg så jag tror inte att du behöver oroa dig att nåt skulle vara fel i nuläget beroende på det!

  • lissan111
    Noelani skrev 2023-08-25 08:41:09 följande:
    Blivit lite starkare idag 🙏 Nu vågar man iaf lita på att testet inte var felaktigt igår 😅
    Åh vad härligt! 😍
  • lissan111

    Loidi: Jag tycker det låter lovande med de symtomen men man vet ju aldrig säkert vad som kommer från progesteronet förstås. Håller tummarna för er!!

    För mig har nu mensen kommit så nu börjar nedräkning till ägglossning och sedan förhoppningsvis FET! Min ägglossning brukar dock komma först på cykeldag 18-20 så det dröjer ett bra tag till. Min cykel är ändå kring 28 dagar då min lutealfas bara brukar vara ca 9 dagar har jag märkt nu sedan man börjat ta tester och har tempat en del under senaste 1,5 året. Tycker det verkar lite för kort så jag funderar nästan på om det kan vara en bidragande orsak till att vi inte lyckats bli gravida. Med cyclogest efter äggplock och ET i juni dröjde mensen till 14 dagar efter äggplock så det verkar som att progesteronet kanske är lite otillräckligt på egen hand Obestämd

  • lissan111
    Noelani skrev 2023-08-25 15:32:56 följande:
    Har du tagit upp det med din läkare ? 
    Låter precis som min cykel.. alltid någon svag ÄL kring dag 18-20 och mens på 29... men verkar ju onekligen tagit sig nu med progesteronets hjälp också :) 

    Får du progesteron även vid FET? 
    Vad intressant att du har typ precis likadant! Ja ibland har jag funderat på om man borde ha provat att bara ta extra progesteron och se om det funkar naturligt då men nu vill jag inte ta risken att det drar ut på tiden mer. Så nu får det bli IVF igen om det inte tar sig med nästa återföring, men förhoppningsvis så behövs inte det! Skrattande Nej har faktiskt inte blivit att jag tagit upp det med läkaren men jag ska gör det framöver ifall det blir några fler egna försök mellan IVF-omgångar. Jag ska iaf få ta cyclogest nu vid FET också, det verkar vara standard på mottagningen på Akademiska i Uppsala där jag går. Konstigt nog gör de så att vid FET ska man ta progesteron ända tills v. 12 om man blir gravid medan vid ET slutar man vid testdag! Det är baserat på någon studie men känns inte så logiskt, hehe. Men jag tar gärna extra länge för säkerhets sk
  • lissan111

    Jimmiethejuice: Kul att du också är på gång med en FET nu i september! jag hoppas även för min del att det inte ska krocka med helg eller att det ska bli fullbokat just den dagen osv. Ska heja på dig när det börjar bli dags! Skrattande

  • lissan111

    Jimmiethejuice: Kul att du också går på Akademiska i Uppsala! 

    Mathilda88: Tack så mycket! Hjärta Ja det är nog så, har för mig att jag läst att 11-12 dagar är okej men mindre än så är för kort. synd att jag inte kom på det tidigare men bra att jag vet det nu iaf och ska se till att få ta det vid alla försök framåt. Vad härligt att du mår mycket bättre denna omgång! Håller tummarna att äggen utvecklats fint nu under helgen och att de små börjar hinna ikapp nu! Skrattande Lycka till imorgon!

    WinnerBirdie: Hej och välkommen hit! Vad jobbigt ni har haft det, lider med er. Jag tycker också som ett par andra har skrivit att det låter som att kliniken har haft lite väl korta omgångar och borde ha låtit äggen växa på sig några dagar till. mina ägg har också tagit längre tid på sig än vad som är standard men då har jag fått fortsätta och komma tillbaka på VUL några dagar senare för att bedöma när de är redo för äggplock. Jag har för mig äggen skulle vara minst kring 18 mm men kan vara över 20 mm innan man går vidare med äggplock? Men jag kommer inte ihåg säkert. Kanske ni skulle prova en annan mottagning om det går?


     

  • lissan111
    WinnerBirdie skrev 2023-08-27 23:04:34 följande:

    Mathilda88: vart går du? Det låter ju som en väldigt bra uppföljning och vilket resultat sen! Wow, klarade sig alla 17 äggen eller hur långt har ni kommit efter äggplocket? (läst allt i tråden men minns tyvärr inte allt 😅). Vilken medicin tog du? Ja, tycker att de borde ha vana från alla varianter av hur mottaglig man är för behandlingen. minns du ungefär hur stora äggblåsorna var dag 8 vid första VUL? Ändrade de dosen något? Låter som ditt exempel vore något att ta upp på mitt samtal med läkaren imorgon.


    Nålfobin är inte borta men hanterbar med de som tas i magen, värst är infarten vid äggplock och själva äggplocket om inte smärtlindringen hjälper. 

    Noelani: var din behandling 10 dagar eller längre? Stort grattis till graviditeten 😊 Mitt Amh var rätt lågt tror jag, men inget som någon av läkarna uttryckt, visst är det det som mäts i 2 olika enheter. I journalen står enbart siffror som fertilitetsutredande läkare skrivit och det var 1,3. Jag tyckte det var tidigt att föreslå äggdonation eftersom det uppenbarligen går att behandla längre och det har vi inte testat eller köra två ämnen som bemfola + menopur  mm
    Det är inte säkert att det går med partner. Förslaget kom väl lite för att det skulle gå att använda remissen till det om vi ville. Men vi ska ha telefonsamtal imorgon. Känns som det är så himla mycket att ta ställning till.

    Lissan111: tack så mycket ☺️ vad har du haft för dos etc? Hur många VUL och dagar? Ja de ska vara när 20 vad jag förstått. Vi kan inte byta om vi ska ha regionsfinasierat då måste vi söka om och börja om dem processen tyvärr. Det är ju en bit att åka varje gång och vi hade ju hoppats att det skulle bli något i våras 😥

    Är det några av er som får ta blodprov under själva behandlingen? 


     


     


    Första omgången fick jag Bemfola 300 ie och gjorde ett första VUL dag 7 eller 8, ett andra efter ett par dagar och sedan ett tredje efter ytterliagre ett par dagar. Totalt 13 sputdagar innan Ovitrelle tror jag. Fick ut 6 ägg varav 4 mogna men inget nådde dag 5. Andra omgången fick jag Menopur 200 ie och Gonal-F 150 ie och fick göra tre VUL på dag 8, 13 och 15. Det blev totalt 17 sprutdagar innan Ovitrelle. Fick ut 9 ägg varav 6 mogna och fick ett tvådagars tillbaka och ett som klarade sig till dag 5 och frystes :) Jag tycker att de verkligen anpassade antalet dagar utefter hur äggen utvecklades och försökte optimera äggplock utefter den dag då flest skulle vara mogna utan att några blev ?övermogna?. Jag fick inte ta nåt blodprov under behandlingen, bara inför första IVF:en.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023