• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-09-12 07:56:01 följande:

    Mathilda - jag har hört toppen om både nedreglering med menopur samt att sätta in två embryon som de ju ändå är restriktiva med. Noelani fick ju två tvådagars embryon och är gravid. Men förstår om du är orolig och inte vet vad du ska tänka. Trots allt finns det oftast något bra ägg eller spermie, oavsett grundproblematik. Jag håller otroligt mycket på dig! Många jag känner har försökt minst tre gånger med IVF och många har behövt göra det många fler gånger. Även om det känns kämpigt lyckas de flesta till slut. En kollega som kämpade i många år för två IVF-barn sa att om jag hade gått tillbaka hade jag sagt till mig själv att inte vara så ledsen. Hjärta


    Tack så mycket för peppen 🙏 ❤️ Betyder mkt ❤️
    Så fint sagt av henne, ska försöka ha det i åtanke. ❤️
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-12 16:25:11 följande:

    Så roligt att det gått vägen och vad spännande att få veta könet Orkidé! Fullt förståeligt att du behöver lägga den energin som finns på jobbet mm.

    Mathilda, kollade upp det där med nattarbete och fertilitet och det kan finnas ett samband. Det sliter ju på kroppen kan man anta.


    Ja nattarbete sägs kunna påverka negativt. Nattarbete gör jag dock - förutom att jag trivs med det - pga min utmattning, jag orkar inte med dagarbete som sjuksköterska tyvärr efter det. Förra vintern jobbade jag dagtid 70%, var dränerad ett par månader efteråt innan jag var återställd igen. Så är rädd för att stressen dagtid kan påverka mig mer än själva nattarbetet. Men hade ändå tankar på att försöka jobba kvällar i höst, men fick tyvärr inget av dom uppdragen. 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-12 16:37:28 följande:

    BaeA, tack så mycket! Ja, vågade inte hoppas att det skulle vara en sådan förbättring ❤️ När får du veta då om det blir FET? Får du göra flera blodprov?

    Noelani, vill säga igen att jag är så glad att du är gravid, det har verkligen gett hopp! ❤️ Fantastiskt med en så positiv läkare som ni verkar ha, vår började ju prata om donation direkt 🤨 Ja det är sant att det inte behövs många med ICSI men var bara 5 av 10 mogna ägg som blev befruktade sist, känns som ett slöseri på ägg så undrar om det beror på att spermierna såg dåliga ut. Hur fick ni reda på morfologi? Vi såg det först nu när vi gjorde privat test, står inget i utredningspappret.


    Så märkligt med att dom började prata donation direkt med er. Jag frågade t.o.m. Embryologen det nu förra veckan när äggen dog igen om det var aktuellt med äggdonation, men nej det tyckte hon nog ändå inte var på tal än.

    Vi hade också 50% befruktade första rundan (4 av 8 mogna ägg), andra rundan blev 2/3 befruktade (8 av 12 mogna). Alla med ICSI. Morfologin ingick i utredningen för oss. ❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-12 08:23:10 följande:

    Mathilda88, tack för att du delar med dig ❤️ Långa protokollet kan funka bättre, bra att de föreslog en helt ny plan och inte att du ska göra om samma igen. Bra att du kan få tillbaka 2!

    Om du tror det hjälper kan du be att få kopia på labbresultaten. Det hjälpte mig då jag kunde se variation vad gäller fragmentering, 1-3 på försök 1 och 2-3 på försök 2, vilket betyder att detta kan variera. 1 av 10 embryon hade 8 celler på dag 3, ändå fick jag tillbaka ett 6-celligt. Det med 8 celler och ett till med 6 blev lika dåliga blastocyster, så 6 celler på dag 3 behöver inte vara så mycket sämre.

    Intressant att de redan tagit fragmenteringstest på spermierna i samband med utredning, då måste de väl göra det i varje utredning och var framgår det resultatet? De flesta kliniker verkar inte erbjuda det som ett tillägg men vår klinik har det för 10 000 kr, vilket verkar märkligt om det kollas i utredningen.

    Jag tror också på att det kommer gå tillslut ❤️ Om du kan, försök att inte tänka på att det eventuellt blir dåligt resultat inför jul utan ta en sak i taget. Det kan ju också bli bra denna gång!


    Tack själv 💔❤️. Ja så sant, även om tidsaspekten pinar så är jag samtidig väldigt tacksam för att de gör helt annorlunda denna gången och inte likadant igen. Försöker lindra ångesten med en förhoppning om en helt ny batch ägg om tre månader?

    Åh tack för tipset om labbresultatet, visste inte att man kunde be ut dom. Låter intressant! Ja för jag har fortfarande inte fått veta vilken gradering av fragmentering - bara att det är mycket från start, så gissar på grad 3.. 

    Ja RMC Malmö gör det sedan 2016 efter att de gjort en studie på 1600 par och såg goda framgångar med det. Så när man utreder sig i Skåne och proverna skickas till RMC så ingår det i paketet 🙏. Så tråkigt om inte alla anammat det! Det står för oss med i utredningsrapporten, i listan över punkter. Står som SCSA - DFI (<25%). Vi hade 19% där, så inom normala värden (Under 25%). 


    Tack, ska försöka, kommer bli lite lättare för var dag som går och man får distans och perspektiv på det. Men er pepp betyder enormt mycket 💔❤️. Sant, det kan också bli den absolut mest magiska jul någonsin. 

  • Mathilda88
    AnnaWZ skrev 2023-09-12 10:16:40 följande:

    Mathilda, är rätt ny på forumet men läser och blir väldigt berörd av dina inlägg. Tack för att du delar med dig av det här känslomässiga maratonloppet, som går i trasslig terräng? Ingen hade kunnat förvarna om hur jävla jobbigt det är, och för mig står det klart - trots fint bemötande av läkare och bm - att mer stöd generellt behövs för att bearbeta sorg och andra känslor. Hoppas du har tid att bara få vara och att ångesten inför planen kan lindras något. Har själv börjat gå till en psykolog, men det kostar ju en del och jag tänker att tänk om alla som behövde ivf också fick en kurator el psykolog? Vill slutligen också skicka med lyckoönskningar och solskenshistorier där det till slut gick, trots dåliga odds.  

    Tack alla för försiktiga grattis igår. Tog ett digitalt test nu i morse, rd 10, som visade gravid 1-2 veckor. Är försiktigt glad, även om jag nånstans önskar att jag hade väntat till officiell td. Har förstått det som att det kan variera hur många dagar från FET till testdag man får? Får den bilden av en enkel googling iaf, nån som vet vad det kan bero på? I Uppsala på akademiska har jag iaf fått 18 dagar med ett 5-dagars. Förstår det som att vissa kliniker har 12 el 14 dagar med? 


    Tack så mycket 💔❤️ Och välkommen hit ❤️. Ja det är tufft, men så tacksam för att vi har varandra här. Det betyder så mycket. Man behöver prata. Ja tyvärr kostar det med psykolog, men dom är bra. Tack igen 🙏. Och nej tyvärr kan man inte redigera inläggen här 😅. Önskat ett par gånger. 


    Grattis!! 

  • Mathilda88
    lissan111 skrev 2023-09-12 13:55:27 följande:

    Mathilda88, förstår att det känns supertufft just nu men det låter som en bra plan framåt! Flera andra har sagt så många bra saker så jag kan inte lägga till så mycket men jag tror också på er och att ni kommer att lyckas förr eller senare! Det känns även som att det blev en viss förbättring jämfört med första omgången så med fortsatt prövning av olika metoder och doser så ska nog guldägget silas fram {#emotions_dlg.flower} En annan grej jag funderar lite på är om nattarbetet möjligen kan påverka? Skulle du ha möjlighet att bara jobba dag under en period medan ni försöker?

    Tack så mycket för lyckönskningarna Hjärta


    Tack så hemskt mycket ❤️
    Ja även om det fortfarande inte var i närheten av bra så var det nog ändå klar förbättring mot första omgången.

     Det är kloka tankegångar ni alla har angående nattarbete, det är inte omöjligt att det kan ha negativ påverkan. Iallafall för gemene man. Så kanske för mig. Tyvärr har dagtid än värre effekt på mig då stressen är för hög (sjuksköterska) så mitt mentala batteri tar slut och kroppen går i konstant spinn. Så dagtid är tyvärr mer toxiskt för mig än nätter som generellt är väldigt lugna och jag har lätt att vända dygnen 😊. Sover nästan mer mellan nätter än nattetid 😅.
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-12 19:03:43 följande:

    Mathilda88, ja jag kan tycka det är väldigt märkligt att ta upp donation, det var i vilorummet direkt efter andra äggplocket. Sänkte ju våra förhoppningar rejält så hjälper att höra att det inte är så illa när man läser här. Ni verkar iaf ha en väldigt fin embryolog som tror på er! Bra att ni fick fler befruktade ägg denna gång, kanske för att din mans resultat hade förbättrats?


    Noelani, herregud.. Tur att iaf du kunde skratta åt det och förstod att det inte stämde! Galet hur man kan slänga ur sig såna saker. Min sambo gick också till androlog, får höra av oss till dem och se om de har uppgifter om morfologi för att åtminstone se om det ändrats något.


    Ja, måste hålla med om att det var ett väldigt jobbigt tillfälle att föra ämnet på tal! Går du landsting eller privat? Minns inte hur gammal du är? ❤️ Ja både hon och läkarna verkar tro att en chans finns iallafall till att gräva fram ett bra embryo.
    Vi blev jätteglada ja över att det blev fler befruktade! Nej spermierna var av samma fina kvalité enligt utredningen som innan, bara fler. Vi kör ICSI så det gör ändå ingen skillnad. 
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2023-09-13 07:58:57 följande:
    Noelani - ja, det var en sorg. Mitt i ens lyckligaste tid så skulle man hantera det. Det var dock tidigt, runt vecka 5 och jag hade som sagt inte plussat på stickan eller ens hunnit berätta för min man att jag var gravid. ville att det skulle bli en överraskning efter våra gäster lämnat. men så vart det missfall. var bara jag som visste under bröllopshelgen, men på så sätt kändes det mindre dramatiskt även om jag hann ladda ner gravidappen och se beräknat bf. Men vi håller tummarna för att jag får köra FET på måndag och att de kommer ta sig 
    Åh herregud din stackare! 😢😢 Vilken pärs!! Ja förstår att det hade ju varit än häftigare och symboliskt att få göra FET på måndagen 🥳. Håller alla tummar och tår!
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2023-09-12 15:02:32 följande:

    Åh Mathilda88, tack för att du delar och fy fasen så kämpigt men lite skönare att det finns en plan. Äter du några tillskott som kan öka äggkvaliten? från mitt första till andra block gick från 0 dag 5 till 5 st 5 dagars och då hade jag tagit tillskott i cirka 3 månader. Skrivit det tidigare men tror verkligen på det och ser på min temp och andra symptom som spottings har försvunnit efter jag stärkt upp kroppen. 

    jag var upp UL idag då jag är i stimulerad cykel för att se när jag ska göra insättning. fick både bra och ?dåliga? nyheter. slemhinnan såg jättefin ut och det är planerat för insättning på måndag. MEN det är bara om mitt blodprov ser bra ut, för sköterskan tycker att jag fortfarande har för mycket gulkroppshormon och därför kanske ville att jag väntar 2 cykler! såklart bra att de tar de säkra för de osäkra, men känns så segt att gå på hormoner för att kanske inte få göra någon insättning. någon annan som varit med om det? 


    Tack, jo jag tror med på det här med vitaminer kan hjälpande man har lite brist sen innan. ❤️🙏 Jag har tagit tillskott sedan i feb/mars, men nuvarande doseringarna är sedan i maj. Jag tar Pharma Nords Q10, multivitaminer gravid, extra folacin, B12, vitamin C,D o E, alfa Liponsyra, NAC, magnesium, Omega-3 och ashwaganda(KSM66). Ibland lite melatonin bredvid, men är supernojig över att rucka mitt så nyligen återställda melatonin-system och inte kunna sova igen. Alla sorter och styrkor är utefter boken It Starts With The Egg. Vet inte hur mkt mer man kan göra. ❤️ Min kropp funkade perfekt utåt sen innan. Bara äggen som är off track. 


    Åh förstår frustrationen, hoppas det inte blir uppskjutet och att provet ser bra ut!

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-12 17:20:03 följande:

    Mathilda88,

    Du kanske skall sjukskriva dig på lite längre tid.. Få varva ner och slippa allt runtomkring ❤️ Du förtjänar att må bra och sätta dig själv i första hand! 


    ❤️❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023