• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Sandralinnea123 skrev 2023-09-02 10:31:08 följande:

    Hej igen allihopa nu har jag tänkt bli mer aktiv 🙈
    Denna sommar & semestern har verkligen varit välbehövlig efter mitt missfall.. 

    Jag har iallafall hunnit med att sätta in en blastocyst i förrgår, det jobbiga är att jag vaknade upp dunder sjuk igår och är så rädd att det ska spela in på om embryot fäster.. 

    Va kul med några plus! Hoppas det går vägen för er ❤️ 


    Välkommen tillbaka! Så skönt att höra! 


    Åh så spännande med blaston! Har tvärtom bara hört positivt om att vara sjuk under ruvardagarna, att kroppen inte har tid att stöta bort det (ifall man skulle ha en misstänksam kropp) utan embryot i lugn och ro kan växa till sig ❤️

  • Mathilda88
    Loidi skrev 2023-09-02 07:25:34 följande:
    Vet inte riktigt hur dom tänker, får höra med läkaren på onsdag. Eftersom att jag gjorde en FET så tror Jag dom går på 5 dagar efter befruktning typ? Har alltid tänkt att de ska vara vecka 10, vecka 25 osv.. men att de ska lägga till +3 osv gör mig förvirrad 😅🙈
    Haha låter ju jättesnurrigt! Varför inte bara räkna från ägglossningen? 
  • Mathilda88
    Loidi skrev 2023-09-02 16:20:19 följande:
    Ja men verkligen! Får se vad läkaren säger på onsdag 😅
    Ja väldigt nyfiken!
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-02 17:36:45 följande:

    Ang hur man räknar vid IVF..

    En tjej som följer tråden men inte skriver här, skrev ett PM till mig och förklarade att man räknar ÄP som 2 veckor. Det är ju lite trixy att räkna mensens första dag som starten eftersom vi sen sprutar olika länge osv..  De borde göra att jag går in i vecka 6 idag isf och inte imorgon hehe...

    Sen har jag förstått det som att vid FET beräknar man återföringsdagen som 2+5 dvs 2 veckor plus 5 dagar för blastocysten... 

    Nu är det ju bara några dagar hit och dit de verkar bli fel i våra appar och gör säkert varken till eller från.. men vi får säkert exakta datum när vi träffar barnmorskan första gången :) 


    Okej, men jisses va snurrigt att uppge två olika saker i kombination 😂 14 (dagar) + 5 (dagar) får man ju säga då! Inte blanda veckor + dagar Tungan ute
    Då har jag lärt mig ngt nytt, så man räknar som från mensen första dag och inte från ägglossningen? Den follikelfasen som kan variera så mkt :) Fascinerande! Men då vet man det nu Solig
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-01 12:58:00 följande:
    Fantastiskt att det gick så bra och att du fick ut hela 15 st! Då meddelar de snart hur processen fortskrider. Håller alla tummar och tår!
    Också kul att du frågade vad gonapeptylen är till för, tack, bra att veta! Men trodde inte man kunde bli överstimulerad när man fick min medicindos och fick ut min mängd!

    Tack ❤️ 
    Jag blev överstimulerad sist med 17 ägg ut, så de var försiktigare på så vis. Sen finns det dom som blir överstimulerad på 10 ägg men det är inte vanligt. Men över 15 ägg är det inte ovanligt med överstimulering, därför de har som mål att få ut mellan 10-15 ägg vid IVF 😊. Hur menar du med min medicindos och min mängd ägg? 🙂 Hade du samma eller menar du minimum? Alla reagerar vi olika på samma doser 😊 Samt finns nämligen betydligt lägre doser medicin och färre ägg vid uttag 😊. 


    Av mina 15 ägg ut har 8 st blivit befruktade 🙏❤️

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-02 18:43:14 följande:
    Ja jag ska inte säga helt hundra nu.. förmedlar bara infon jah fick plus vad jag googlat mig till 😅

    Men appen jag och Loidi använder verkar bara diffa på en dag mot denna beräkning så någonstans där är det ju iaf..
    Jo men det uppskattas, alltid lär man sig ngt! 😊
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-02 21:14:17 följande:

    Grattis till 8 befruktade ägg Mathilda88! Var det Menopur du tog denna gång? Är det planerat ET eller blir det FET?

    BaeA, tack så mycket! Ska göra en sån hälsokontroll. Proppar i mig kosttillskott nu men vore bra att se svart på vitt hur vitaminnivåerna ser ut.


    Tack ❤️ Ja Menopur istället för Gonal-F denna gång. Först 187,5 till första VUL, sen 200 fram till VUL2 + till ÄP.
    Det är planerat ET på onsdag em ifall att ngt överlever tills dess.
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-02 21:36:36 följande:

    Det låter ju helt fantastiskt Mathilda! Vore som sagt kul att höra hur alla ?gjort? när de väl lyckats. Ang överstimulering syftade jag på mig själv, jag fick ut runt 10 och visste inte att man kunde överstimuleras då. 


    Vi vet dock inte om jag har lyckats riktigt än? Förra gången fick jag ut 17 ägg, 4 befruktade och alla dog på dag 3? Så vågar verkligen inte ropa hej förrän embryot är återfört i magen? 
    Skillnaden var dock Gonal-F 175 till VUL1, 187,5 till VUL2 och sen en vecka till på 175 i väntan på ÄP, hela resan från första sprutan med starka buksmärtor tills överstimuleringen släppt två veckor efter ÄP. Denna gång har jag inte haft ont i magen förrän efter ÄP 🙏. 
    Ah då förstår jag! Nej det tillhör verkligen inte vanligheterna heller tack och lov, men tufft för dig stackare! ❤️
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-02 23:06:59 följande:

    Märker att man lätt går om varandra per text Skrattande Tänker att när man väl lyckats kan det vara kul att höra om man gjort på något speciellt vis! Samtidigt ska det ju inte bli en press, mycket är utanför ens kontroll. Jag fick ju tex 225 menopur och fick ändå bara 1 ägg befruktat trots högt amh. Blev dock inte överstimulerad!


    Det har du så rätt i! 😅❤️ 
    Ja så fascinerande! Och jag som tog först 187,5 och sen 200 IE Menopur denna omgången med inte särskilt högt AMH. Vad har du i AMH? ❤️ Jag har 1,9 så enbart inom ok men nära bra. 🙏
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-03 08:42:16 följande:

    Jag har över 5, vilket jag också trodde var pcos. De har i alla fall sagt att de behöver vara försiktiga så att jag ej överstimuleras, samtidigt har de sagt att första gången ofta är en testomgång. Jag är inte jätteorolig nu när jag ruvar men lite av en mardröm är allt ändå för jag är rädd att det aldrig blir ett barn. Att paketet tar slut. De sa att det ofta tar längre tid med endometrios. Undrar om det är smart att köra på eller pausa ibland?


    Wow, ja gott om ägg, förstår deras försiktighet. Så skönt ❤️🙏 Nej såklart, den oron bär vi nog alla med oss, att man inte ska lyckas. 
    Med endometrios har jag förstått det som att det är bättre att köra på då det är vid menstruationerna som skadorna sker, så man vill ju minimera antalet menstruationer till absolut minimum. Då får man exempelvis ta p-piller exempelvis i pauser för att undvika försämrad situation läste jag någonstans. Men det hjälper säkert läkarna med att råda ifall man skulle känna att man behöver en paus. ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023