• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger:


    Wow, så du har också 1,9 i AMH men behöver helt andra doser och resultat. Inte konstigt det är svårt för RMC för att hitta rätt 😅. Spännande! Själv tog jag första rundan Gonal-F 175 (17 ägg, 4 befruktade, dålig kvalité) och andra rundan Menopur 200 (15 ägg, 8 befruktade) på AMH 1,9.


    Grattis till de två blastisarna i frysen!! 🥳❤️


     


    Loidi: Gud så spännande!! Grattis!!


     


    Zaro: Jag fick både Ovitrelle och Gonapeptyl - sistnämnda för att motverka överstimulering vilket verkar ha fungerat bra hittills ❤️. Upplevde inte mer bubbel i magen mer än förra gången, det har varit pga smärtstillandet som stoppar av tarmarna under själva äggplocket.


    Lutinus har jag inget specifikt tidsintervall mellan, men försöker fördela det jämnt från uppvak till läggdags. 


    Man brukar inte få börja direkt igen (om man kör landsting iallafall) utan skall få en bortfallsblödning och en cykel innan man kör igång nästa mens (oktober för er om det mot förmodan inte tar sig denna gång). Varför skulle inte livmodertappen kunna sänka sig även om du är gravid? 😊 Många verkar få menssymtom men mensen uteblir. Men förstår känslan av uppgivenhet, denna resan är en enormt berg-och-dalbana?! 


     


    Sandralinnea123: Wow stort grattis!! Ja jisses det var extremt tidigt! 

  • Mathilda88

    Enya2023: Du har ett högt AMH-värde, så låter väldigt klokt att börja där! Jag har AMH på1,9 och med Gonal-F på 175 blev jag överstimulerad... Det är inget kul, så tar hellre långsam mognad (bara positivt ur kvalité sett har jag fått till mig) än pushas över gränsen. 


    Så spännande att vara på gång! Lycka till!

  • Mathilda88
    Sandralinnea123 skrev 2023-09-05 21:27:36 följande:

    Tack, vågar inte hoppas än dock, när jag gjorde ett fet innan mitt missfall så fick jag plus som blev starkare & sen försvann det så man vågar inte riktigt tro och sen efter det missfall så ja haha 🙈

    Har börjat testa dag 5 varje gång och de är idag jag fått som tidigast svagt svagt plus haha 😍

    Funderar bara på hur jag ska förklara på lördag att jag inte dricker, vi ska på kräftskiva med familj & vänner & nästan alla vet att vi gör ivf men kan tycka de är för tidigt att berätta, fast jag vet att dom alla skulle bli super glada är de lite för tidigt att säga att jag är gravid haha 🙈 


    Du kan säga att du behöver optimera chanserna till kommande IVF? 😊
  • Mathilda88

    Själv har här varit lite väl dramatiskt. Äggplock i fredags som gick bra, i lördags åkte vi på semester till en gammal stuga ute i skogen och bara slappnade av. På söndags eftermiddag fick jag hastigt mkt starka skarpa nedre buksmärtor med hemska hugg då och då efter ett toabesök. Fick åka in till akuten där jag lades in på gynavdelning över natten för observation och fastandes - då risk fanns att jag skulle behöva akut operation. 
    Tack o lov släppte huggen före midnatt och skarpa smärtan framåt morgonen 🙏. Ultraljudet visade inte på ngt konstigt och orsaken tros vara antingen en mindre rotation av äggstockarna som rätade ut sig själv, alternativt en cysta/follikel som spruckit och blött några droppar som tydligen också kan smärta mycket. Fick komma hem igår vid lunch igen. Äggstockarna minskade i storlek från 8 cm i diameter på kvällen till 5 cm nästa förmiddag, känns betryggande att risken därmed minskar för att det händer igen ❤️

  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-05 21:37:41 följande:
    Vad satte de för dos på dig? Hur vet jag när min bim är, eller vad är typ det haha?
    Din BIM är två veckor efter äggplock 😊 Som om du haft en ägglossning den dagen.
  • Mathilda88
    Enya2023 skrev 2023-09-05 22:22:51 följande:

    Matilda88, usch vad obehagligt men tur att det rätade ut sig själv och att det gick ner så mycket. 8 cm är ju stort.

    Kommer du fortfarande få göra återföring nu eller kommer allt behöva frysas?


    Ja enligt gynekologen så påverkade det inte återföringen något alls utan att jag skulle köra på som planerat Hjärta
  • Mathilda88
    Enya2023 skrev 2023-09-05 22:22:51 följande:

    Matilda88, usch vad obehagligt men tur att det rätade ut sig själv och att det gick ner så mycket. 8 cm är ju stort.

    Kommer du fortfarande få göra återföring nu eller kommer allt behöva frysas?


    Ush ja det var otäckt, hann tänka mer än en gång att nu var allt kanske kört - äggstockarna gått i nekros, operation och att inga embryon överlevde till frysen så att nästa steg skulle behöva bli äggdonation... 
    Ja visst är det fascinerande stort! Inte konstigt man känner av dom. Men som jag förstod det normalt efter 15 äggs-plock.
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-09-05 22:43:26 följande:

    Mathilda88, vad läskigt! Tur att du kunde åka in och att du mår bättre nu. När är ET planerad?


    Tack ❤️❤️ Ja fy fan säger jag bara. Tacksam för att sambon var med (av många anledningar såklart) och kunde jaga på folket på akuten, som inte förstod allvaret först utan vi höll på att bli sittandes där. Sen gick det fort 🙏❤️. Imorgon är det planerat. Så nervös nu! Så rädd att det ska bli som sist och alla dör. Men försöker tänka positivt.
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2023-09-05 22:52:10 följande:
    Men fy!!! Så obehagligt!! Vad skönt att du är på bättringsvägen ❤️
    Superläskigt, trodde verkligen att allt var kört där? Tack så mycket ❤️
    Krysta inte för att sköta magen medans svullen är min lärdom 😂 😅
  • Mathilda88

    Stort grattis igen Loidi! ❤️❤️

    Här befinner vi oss i andra änden, totalt bottenlöst - RMC ringde och meddelade att embryona dött alla utom ett, men det saknade celler så ej livsdugligt. 15 plockade, 12 mogna som befruktades med ICS, 8 som tog sig. Så ingen återföring idag. De hade börjat fragmenteras från dag 2. Tillbaka på ruta ett och fortfarande dåliga ägg trots allt 😭💔😭💔😭💔. Vår manliga faktorn däremot är borta - förra gången lämnade han nästan full sats, denna gång lämnade han full mängd 🙏. Läkare ringer åter på fredag efter att de haft stimulerings-möte och delger deras nya plan. Har frågat om äggdonation är aktuellt 😭💔 , men verkar luta mer åt ett tredje försök då även Embryologen sa som läkaren förra gången - ibland får vi ut ett bra ägg ur en sats med dåliga ägg.

    Helt jävla knäckt 😭😭😭

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023