• Orkidé8181

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-09-10 07:53:40 följande:
    Wow!!! Stort grattis!❤️🥳
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2023-09-12 07:56:01 följande:

    Mathilda - jag har hört toppen om både nedreglering med menopur samt att sätta in två embryon som de ju ändå är restriktiva med. Noelani fick ju två tvådagars embryon och är gravid. Men förstår om du är orolig och inte vet vad du ska tänka. Trots allt finns det oftast något bra ägg eller spermie, oavsett grundproblematik. Jag håller otroligt mycket på dig! Många jag känner har försökt minst tre gånger med IVF och många har behövt göra det många fler gånger. Även om det känns kämpigt lyckas de flesta till slut. En kollega som kämpade i många år för två IVF-barn sa att om jag hade gått tillbaka hade jag sagt till mig själv att inte vara så ledsen. Hjärta


    Jag har också fått 2 st 2 dagars och är gravid 😊
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2023-09-12 12:55:43 följande:

    Wow vad kul Orkidé! Vet du ännu om det blir ett barn eller tvillingar? JätteGrattis oavsett!


    Det är en där inne, är i v 18 och ska på RUL om 2 veckor så då tänkte vi ta reda på kön 😊😊

    jag var rätt aktiv här inne innan jag plussade, senast jag mått så jäkla illa, och sedan var semestern slut så kom igång med jobb å allt så då har jag inte varit inne här så mycket.

    men verkligen jätte kul att se att så många hittat hit, både som plussat och som peppar och stöttar varandra ❤️

    jag har kanske fått något inlägg skrivet till mig som jag missat, men ibland är det ca 20 inlägg och FL är så otroligt segt ibland 🤣
    så då har jag bara gett upp 🤣
  • Orkidé8181
    Mathilda88 skrev 2023-09-12 00:10:09 följande:

    Ringde kliniken i morse för att checka om läkaren jobbade idag och när hon planerat ringa mig. Imorgon visade det sig i schemat. Bröt ihop då jag ju skulle gå på och jobba nätter ikväll, sova hela dagarna och därför inte kunna svara, samt imorgon har det gått 7 dagar sedan beskedet om senaste döden av alla embryona. De lovade försöka lösa det, jag sa att det kvittar vem som ringer, bara någon gör det. 
    Läkaren ringde vid 16, så tacksam hon tog sig tiden, pratade i drygt 35 min. 

    Visade sig att DNA-Fragmnteringstest på spermierna redan var utfört i vintras under utredningen, inom normala värden så där fanns inget att hitta. 
    De tror fortsatt att det är dålig äggkvalité, frågade varför och hon förklarade det som att ägget driver celldelningen? (Jag tänker att spermien är 50%?) Jag lever fortfarande med viss skepsism mot deras antagande, men börjar också samtidigt ge upp hoppet om annan omständighet. Dessutom så säger hon att vårt fall är paradoxalt - jag borde inte ha så dålig äggkvalité med tanke på att jag är frisk, normalviktig, tränar, åldern ok och har ett bra AMH (drygt 2) med mkt gott om ägg vid gångna plocken. Det får mig att ifrågasätta inställningen till att sperman är bra igen med tanke på sambons historia med flertalet missfall. Vi föreslog att testa 50/50 med sambons sperma resp donatorsperma pga tid missfallen, läkaren hade lyft vår oro om missfallen och förslaget, men ingen annan delade oron och de gör inte 50/50, utan det är isåfall allt eller inget. Inte heller om vi betalade för sperman. 

    Denna gången hade vi  ut 15 ägg, 12 mogna ägg, 8 befruktade på dag 1. På dag 2 hade enbart 3st delat sig vidare till fyra celler. Alltså hade hela 5 st dött mellan dag 1 och 2. På dag 3 hade de enbart delat sig vidare till sex celler - inte till åtta som de ska... Därefter hände inget mer. Enligt embryologen levde en av dom fortfarande på dag 5, men fortfarande bara med 6 celler... Så illa gick det alltså. De blev inte äldre än 2,5 dag sett till celldelningen skulle man kunna säga? Förra gången 17 ägg ut, 8 mogna, 4 befruktade, alla dog på dag 3 då de också slutade dela sig då (vet ej exakt antal celler). Den gången var dock äggen stressade/granulerade vilket de ej var nu sist. 
    Tydligen börjar embryona fragmentera sig rikligt redan dag 2 båda gångerna. 

    Har nu fått ett långt protokoll med förhoppning om ett annat, bättre utfall. Invänta blödning, sen mens + invänta CD19 innan start (där har det redan gått 2 månader...). Nässpray i 2 veckor minst, undersökning om effekt är uppnådd innan start av stimulering (Menopur igen men nu i mkt lägre dos pga mkt känsligare efter nedreglering). De brukar inte ta långt protokoll när man har så pass bra äggreserv som hon ansåg att jag har och fått ut så bra med ägg, då risken är hög för OHSS, därför kommer det bli blodprov av östrogennivån på stimuleringsdag 6 redan innan VUL för att kunna moderera Menopur-dosen. Så ett preliminärt äggplock landar därför först i början på december (drygt 3 månader bort). Behöver jag nämna ångesten över ett potentiellt fallerat tredje IVF-försök lagom till strax före jul och flera födelsedagar inom familjen? Gråter

    Det fina var att när jag frågade om återföring av 2 embryon så var hon bara positiv till det - om vi ville det så skulle hon skriva upp det som en del av planen. Så om vi mot förmodan skulle få till 2 likvärdigt fina embryon så kan vi få tillbaka dom på dag 2. Var där dock olika kvalitéer så blev det bara ett åter. Frågade om fragmenteringen kan vara lindrigare i livmodern än på labb, men hon svarade att det är svårt att vara säker, svårt att studera i livmodern skillnaden. Oddsen är dåliga, men de är i alla fall beredda på att ge oss ett tredje försök. 

    Trodde jag skulle vara mer avslappnad nu över att ha fått en plan, men just nu är sorgen minst lika stor som i onsdags förra veckan, hade ändå lite hopp då om att andra undersökningar innan nästa gång skulle kunna ge mer klarhet och att det inte skulle vara äggen och inte att det gått riktigt så illa i processen som det framgick idag. 


    Tack för att du delar med dig av din/ eran historia ❤️

    så jobbigt, hoppas verkligen de hittar en lösning som fungerar för er❤️
  • Orkidé8181

    Vårt fina gäng 🥚❤️


    Noelani; 
    40 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, IVF2, ET2, ISCI, assisted hatching på sista rundan, Gravid v.7, första VUL 18/9 (BF 3/5-24) 👶
     
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 18 (BF 19/2-24) 👶
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3 (ICSI), ET2, FET1, MA. FET någon gång i höst 
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6, ET3, Assisted hatching, testdag 31/8.
     
    Humlaan:
    32 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 12, överstimulerad, Vul vecka 11 och såg bra ut! 
     I Väntan på KUB 30/8 :) 👶
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶
    Mathilda88:
    35 år, första barnet, manlig faktor. IVF 1 i april/maj, ingen ET/FET pga granulerade ägg, överstimulerad. Påbörjat IVF2 i augusti. 
     
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34

    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 
    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023
    Enya2023;
    29 år, IVF1 planerat september 2023.
    Loidi:
    29 år, IVF 1, ÄP juni -23, överstimulerad och paus. FET 19/8, TD 6/9. 
    lissan111: 38 år, första barnet, IVF2, ET1, förhoppningsvis FET i september 2023
    Awesom­eginge­r:
    33 år, Första barnet, IVF 1, Planerat FET i slutet av Oktober.


  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-09-13 17:29:10 följande:
    ja verkligen! jag och Loidi har försökt hitta ett bra ord för det men det går inte haha.. jag tyckte din beskrivning dock var bra.. hela vägen ut i rumpan liksom haha

    Orkide8181 - har du också haft dessa känningar? Slutar dem längs vägen eller blir kraftigare? :) Glömt och fråga dig...
    Jag kan få hugg när jag reser mkt upp snabbt?
    spänner gör det konstant just nu på mig, men det är inte den molande värken utan själva typ hela magen och skinnet, magen har vuxit ganska mycket senaste dagarna/ veckorna ( är i v 18 nu ) så det liksom drar och spänner istället?

    men ja, emellanåt har jag movärken också, men den har mer kommit och gått?

    fick du/ ni svar på er fråga?

    jag lästa bara det jag citerat nu, vet inte om det var någon annan fråga kopplad till den 😊
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2023-09-13 18:52:19 följande:

    Orkidé, du tog ju med alla från listan förutom mig!


    Oj flrlåt 😕
    tyckte jag fick med hela listan!

    kunde du lägga till dig själv igen?
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-09-13 19:20:46 följande:
    Men hade du tidigare typ som kramp/ilning i underlivet.. främst kring blygdbenet/ över livmodern.. som liksom strålade ut i hela fiffi.. 5-15 sekunder.. kanske det som många kallar molvärk men min har mer varit 5-15 sekunder och jävligt intensiv ett par gånger per dag i flera veckor nu... och fler som verkar ha samma :)
    Ne det har jag inte, lite efter äggplock, men inget sådant 😊
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-09-13 19:37:00 följande:
    Men inga liksom spänningar/ drag över livmodern när den började  växa ?
    Jo, men var som mensvärk, lite molande? inte lika ont som mensvärk 😊
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2023-09-14 04:03:18 följande:
    //

    Vaknade av att jag akut behövde gå på toa, så var tvungen att testa då det är TD. Verkar som att det kan visa falskt positivt när man har cystor vilket jag har. Någon erfarenhet? Är förvirrad.
    Men wow!
    det där måste ju vara positivt❤️

    stort grattis!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023