• Orkidé8181

    Vi som startar IVF 2023

    Femling skrev 2023-08-16 17:29:02 följande:

    Haha jag håller med, känns plötsligt som att man inte kan någonting själv 😅 

    åh grattis till KUB-resultatet! Vad skönt det måste kännas. Jag gick in i vecka 13 idag och vi bestämde oss till slut för att göra NIPT istället för KUB (hade ändå behövt betala för KUB för jag var två månader för ung för gränsen att få det gratis i västra Götaland), har det inbokat på fredag. kommer säkert kännas som en lång väntan på det resultatet  🤣


    Men eller hur 😂

    aha, jag var nästan förberedd på NIPT pga min ålder och för att mina egna värden var så dåliga, men det är ju bra att det bara är jag som mår dåligt 🤣

    å då är du ganska exakt 1 v efter mig, vi byter v på tisdagar, så igår in i v 14 😃
  • Orkidé8181

    Vårt fina gäng 🥚❤️



    Noelani:
    39 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, 
    IVF2 pågående, ISCI, assisted hatching, ET2 testdag 28/8
     
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 14 ( BF 19/2-24 ) 👶
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6 pågående, ET2
     
    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶
     
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶
    Mathilda88:
    35 år, IVF 1, ingen ET, paus i väntan på IVF2
     
    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)
    Lunaymar:
    Lägg gärna till dig själv :)
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34
    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 
    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023. 
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-08-16 17:37:27 följande:

    Noelani, fantastiskt att höra, vilken bra ökning! Har ni gjort/ätit något speciellt för att öka? Hur har rörligheten sett ut? Gränsen för lågt/infertilitet pga manlig faktor går väl vid 40 milj men beror egentligen på antal rörliga spermier. Vet inte om det finns gräns för när det är möjligt/omöjligt. Så länge det finns spermier och de rör sig kan man bli gravid naturligt antar jag?


    Orkidé, skönt att KUB är över och att resultatet var bra!


    Tack 🥰

    när ska du/ ni köra igång igen?
    jag kan har missat något känner jag? det händer så mycket i den här tråden, försöker hänga med i listan men den hamnar så långt upp?
  • Orkidé8181
    Enya2023 skrev 2023-08-20 10:31:50 följande:

    Hej allihopa, 
    Läst igenom hela tråden och tänkte (tråkigt nog) joina.

    Lite om mig: jag och sambon har vi försökt i 1.5 år nu och det enda som hittades under utredningen var att jag hade lite lågt TSH på 0.3 (man skulle ligga på 0.4-4.0) men läkaren ändå inte tyckte skulle påverka våra chanser, och nu 3 månader senare så låg jag på 0.5 vilket är bra! Därför räknas vi som oförklarligt barnlösa. Det känns både bra och dåligt, skönt att allt står rätt till men hade varit skönt med en förklaring också.

    I väntan på att få komma till Sahlgrenska så har vi bestämt oss för att köra en omgång privat först. Mest på mitt initiativ för att de har så långa väntetider på Sahlgrenska och jag orkar inte vänta mer och känna att livet står på paus. Även om vi bara försökt i 1.5 år så har jag velat ha barn i 5 år, men sambon har inte varit redo så för mig känns det som det gått mycket längre tid..

    Vi ska i alla fall förhoppningsvis få börja IVF i mitten av september, så håller tummarna för oss alla! ❤️


    Välkommen till oss ❤️

    vad spännande! Önskar er stort lycka till 😊😊

    Jag hade ett TSH på 0,5 när vi började för ca 1 år sedan och blev gravid på 4: e försöket, just nu är jag gravid och har ett TSH på 0,02 😅
    lite lågt men det verkar vara ok och de förväntar sig att det ska stabilisera sig 😊
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-08-22 19:31:41 följande:

    Femling,
    Åh så bra att du skrev Lutinus. Tänkte prata med min klinik imorgon om nästa omgång (såklart om denna misslyckas) och ev byte av progesteron så jag kanske slipper denna huvudvärk. Tycker du den fungerat bra?


    Jag bytte från Lutinus första gången och h sedan bara kört cyklogest, tyckte Cyklogest var enklare, fick lite mensvärk efter att jag tagit? men tyckte det kändes mer av Lutinusen?
    typ öm och gravsymtom 😕

    men hoppas du får byta och att det funkar bättre? 

    om du nu inte redan är gravid 🥰
    hur har det gått?

    har inte varit inne på ett tag 😊
  • Orkidé8181
    Femling skrev 2023-08-23 10:42:50 följande:

    Hej! Intressant med gen-testningen! Hur har ni gjort den? Utomlands? Eller när ni på något anlag som gjorde att ni fick gentesta? Du har kanske nämnt det tidigare men jag har glömt bort, förlåt i så fall!


    Har tyvärr inte koll på chansen att båda skulle fästa, men den borde väl ändå vara ganska stor? Finns säkert mycket statistik om man googlar. 

    Gick in i vecka 14 idag, väntar på svar på NIPT för att se om det finns kromosomavvikelser så får hoppas det ser bra ut! Ska bli häftigt att få reda på könet också, tror det underlättar för mig att börja förstå att det faktiskt verkar bli ett barn nu. 


    Åh vad spännande!

    visst var det så att ni inte gjort KUB?

    jag gick in i v 15 igå, helt sjukt vad fort tiden går nu när man jobbar hela dagarna och man är inne i vardagen igen 😊
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-08-23 20:07:24 följande:
    Jag tänker att de är bra att läkaren är handlingskraftig och säger direkt att ni ska byta medicin nästa gång men det behöver inte byta att detta blir en dålig omgång. 9 st är ändå 9 st... Det kan räcka mer än väl :) 
    BaeA skrev 2023-08-22 21:16:33 följande:
    Noelani, ja det är så segt att det ska ta så långt tid att få upp järnet. Jag gjorde ett energitest via Estercare i början av juni där jag låg på 16 på P-Järn, 9-34 är inom referens. så jag var ju inom men på lägsta lagret kan jag tycka. På P-ferratin 37, där är referens 7-120. helt sinnesjukt med dessa intervaller och att det anses var ok bara för man är inom. så tänkte göra nytt nu när jag ätit tillskott regelbundet. 

    hur mår du?
    Som skräp.. huvudvärken släpper inte och jag ringde aldrig kliniken igen för jag är rädd att de ändå bara ska säga att jag då får ta något starkare som jag ändå inte kommer vilja ta 😭😭 Men får nog ringa dem imorgon för jag orkar snart inte mer..

    Första gången jag tog prover så var mitt ferratin på 5... Nu var den iaf då 10 och då tyckte min läkare inte att vi behövde ta något mer prov.. Alltså så jädra dumt - jag har en värksjukdom som är känd för att förvärras om man ligger under 50.. Men ändå vill han alltså inte mäta tills jag kommer dit... 

    Känns som man aldrig längre får hjälp med något i vården..  Men åhhh jaaa!! Gud så fint att höra, stort grattis!! 

    Jag har återfört 2 st 2 dagars (är på RD11) men tror inte att några kliniker, i alla fall i Sverige återför 2 blastocyster. 

    Hur stor chansen är att det blir tvillingar beror mycket på din ålder. Den är rätt hög om du är under 30 och relativt hög ändå upp till 35... Ganska liten om man är 40+ men händer även där.. 

    Att återföra 2 ger dock inte dubbel chans som många tror (inkl jag först).. Jag har läst rätt mycket om det här nu och de flesta rapporter brukar visa på att chansen är ca 10% mer.. Kanske något högre om man är yngre.. Om man dock har 2 st 2 dagars så kanske det är lika bra att peta in båda eftersom chansen att den andra överlever till dag 5 är rätt liten men har du 2 blaston är det nog smartare att göra en återföring och spara den andra utifall det inte fäster.. Så hade iaf jag resonerat :) 

    Jag tror om man ska återföra 2 att det är viktigt att bägge är okej med att få tvillingar. Jag var själv lite skeptisk först men min karl vill väldigt gärna ha två och med vår högre ålder så har jag insett att tvillingar troligen är vår ända chans till två barn så blir det så är det verkligen en blessing... likaså en :) 
     
    Orkidé8181 skrev 2023-08-23 19:31:45 följande:
    Jag bytte från Lutinus första gången och h sedan bara kört cyklogest, tyckte Cyklogest var enklare, fick lite mensvärk efter att jag tagit? men tyckte det kändes mer av Lutinusen?
    typ öm och gravsymtom 😕

    men hoppas du får byta och att det funkar bättre? 

    om du nu inte redan är gravid 🥰
    hur har det gått?

    har inte varit inne på ett tag 😊
    Hej fina du! Saknat dig ❤

    Mår verkligen riktigt dåligt.. Väldigt tur att jag jobbar hemifrån. Har fått gå och lägga mig varje timme och linda in huvudet i sånna kyldynor..  Bara till att vänta tills testdagen på måndag innan man vågar ta något smärtstillande. Och sen veta att jag troligen får samma skit nästa månad haha

    Blää.. samtidigt får jag vara tacksam att allt annat under denna karusellen gått så bra och smärtfritt...

    Jag är på RD11 nu så det är ju ett tag kvar... kanske tjuvtestar snart.. Undrar OM nu båda har fäst om man då plussar tidigare.. ?

    Hur mår du? Får du äntligen njuta lite nu av allt eller kommer illamåendet ff ibland?



    Tack detsamma ❤️

    jag har verkligen ingen ork att ligga och scrolla i mobilen på kvällarna längre 😅
    jobbar hela dagarna och blir så seg😅

    jag plussade ganska starkt på RD 11 så du kan nog testa 😉

    du får inboxa mig, jag hinner liksom inte ikapp med lösningen, känns som jag svarar/ skriver något och nästa gång jag går in är det 50 nya meddelanden 🤣

    så risken att jag missar svaren på mina egna frågor är tyvärr rätt stor!

    jag håller alla tummar och tår för dig, plussar du utan att jag reagerar hör så MÅSTE du inboxa för då har jag missat 🥰
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-08-23 20:44:20 följande:
    Jag lovar att inboxa dig!! Kanske tjuvtestar då imorgon eller på fredag redan hehe

    Jag har själv svårt att hinna med i alla inlägg och får ta fram datorn för att kunna citera etc.. sidan är ju så himla dålig! 

    Jag har också börjat jobba nu.. ingen hit direkt haha.. Känner mig som en disktrasa haha

    Men mår du bättre nu förutom trötthet ?
    Det är verkligen jätte kul att det blivit så många i tråden, och jätte intressant att läsa om allas resor.
    men jag har verkligen inte samma tid att gå in lika ofta och är alltid 50 nya meddelanden eller fler 😅

    vill ju gärna hänga med men känns så dumt om jag missar om någon skriver specifikt till mig.

    tack nu mår jag bra 😅
    typ alla symtom är helt borta 🤣
    förutom magen då som växer 🤰🏼

    ja men de e klart du kan testa nu ❤️
    jag håller tummarna ❤️❤️

    hoppas du mår bättre snart, mitt mående blev ju betydligt bättre så fort jag slutade med progesteronet, förstod inte att det var det jag blev så påverkad av? trodde ju allt var pga grav?
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-08-24 08:28:39 följande:
    Alltså... är det här på riktigt ?? 😭😭😭
    RD12.. Mkt svagare i verkligheten...  Vi är båda i chock 😱

    Men wow!!! 


    stort grattis ❤️❤️❤️
    gud så häftigt!!

  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-08-24 10:07:12 följande:

    Orkidé8181,

    Jag kan inte skriva till dig då din profil är privat.. men som du förhoppningsvis sett så var ditt råd om att testa idag det bästa rådet 😍


    Kan du inte? 


    hur gör jag då?
    var en som skrev till mig privat förut och jag har inte ändrat något ?

    så glad för din/ eran skull ❤️❤️❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023