• Ms MR

    Vi som startar IVF 2023

    Hej till er alla, 
    Min partner och jag gjorde alla provar och det är skickat remiss till RMC Malmö. 
    Han fick svar att 'spermieprovet visade sänkt andel normala spermier', vad nämligen betyder det (inga siffror och mer beskrivning finns på papper). Jag själv har lite låg progesterol.
    Är gammal 38 och parner 35.

    Vet någon vad betyder den om spermier? Det är inget problem att göra IVF?
    Vet ni om dem bjuder till oss pga åldern och resultatet direkt IVF (inte tx insemination)? Samt känner ni till info om man är sövd eller vaken under äggplockning, fick veta att det är smärtsamt.

    Tack till alla svar. 😇

  • Ms MR

    Hej @Dumlan,

    Tack för ditt svar. Jag läste att det finns olika parameter med spermogram prov och detta svar säger inte så mycket utan att det bara oroade oss och nu tänker vi att "fortsätt arbeta på barn" känns löjligt så länge vi inte blir kallat till IVF.

    Du har rätt, vi är alla olika med smärt tolerans, jag är lite orolig pga av min daglig smärt fibromyalgi och lite till som jag har, då alla annat är liksom ekstra för mig. Men när det kommer till den går jag ställa mer frågor till läkaren. 

    Jag räknar att fram till sommaren vi får kallelse. 😊

  • Ms MR

    @dumlan
    Tack så mycket. 
    Ser i trädet att andra också kommenterade om äggplock så känns att det är olika hos alla, kan vara smärtsamt och inte alls. Men det låter bra att dem ger morfin eller likande i så fall. 
    Jag väntar nu, vår remiss är skickat till RMC Malmö. Ginekologen säger inom tre månader att man borde få kallelse. 

    @skåne97
    Jag hoppas det gick bra med ditt första möte på RMC Malmö. Om du kan dela med dig lite hur gick det med första träff. Och ska dem starta i gång ivf direkt utan att nu igen vänta ett tag. 

    En gång hade jag hittat en dokument med liksom beskrivesle om IVF proceduren men hittar inte den längre. Om någon kan hänvisa till en länk där det står alla infon, skulle vara perfekt ☺️
    Det är lite tidigt kanske att jag läser allt, eftersom jag väntar på kallelse men ahhhh mina tankar är bara kring bebisen och graviditet. 

  • Ms MR

    Hej, 
    Jag precis läst att någon av er skrev att ni hoppas på en ny försök inför sommaren (håller tummarna att ni lyckas denna gång)... Samtidigt jag fick en fundering om det är på riktigt stängt under sommaren i RMC Malmö? Jag ringde inte dem men fick brev att vi ska få en kallelse inom ca tre månader vilket blir juni.
    Och vi faktisk planerar inget denna sommar med tanke på att fokus ska säkert vara på ivf. 

    Btw vad innebär fösta besök, är det inte så att kvinnan för redan påbörja med hormonerna?

    Tack så mycket. 
    M. 😌☺️

  • Ms MR

    Hej @Loovaa,
    Tack för att du skriver. Först lycka till med ivf och hoppas det går bra för dig med sprutor 😌
    Våra provar är lämnat av en ginekolog (Skårgardsgyn Karlskrona) och skickades till Malmö. I brev står det att vi ska bli kallad till RMC, IVF. Så jag tolkade det som att det är redan bestämt att det blir ivf, att dem listade det ut enligt resultat och åldern. Det är nog bäst att jag ringer och frågar vad första mötet innebär. 
    P. S. Vet du hur man svarar i träd bara till en person, förstår inte riktigt hur det görs ed kanske #350 i sidfot? 🙄😅

  • Ms MR
    Tack @strelitizia för att du beskriver hur gick det till för din del. Och för tips. Jag har redan tänkt skriva på 1177 men då kanske det låter bättre att göra så när det närmar sig juni månad. Och du tycker att jag faktiskt kan även skriva liksom öppet och fråga om jag kan få avbokade tid?
    Jag känner att juni är dåligt termin med tanke på att dom kan vara stängt juli månad, då blir det faktiskt inte förrän augusti/september att börja med sprutor.
    Då faktiskt när man fpr sitt första möte, kan det dröja minst 2-3 månader pga av andra tester som du anger att kvinna ska ta, plus semester plus platsbrist 😌
    Jag har inte sett i träden, i vilken del av processen befinner du dig just nu?

    Btw, kill me, men jag ser ingen 'citat' i högra hörnet att svar direkt på någons inlägg. Kanske det är bara på dator inte på mobil version av webbsajten?

    Tack @Melmyself, jag fick svar.
    Och @Dumlan det låter såsom att det är många känslor som du upplever nu. Lycka till 🍀 i vilken vecka gjorde du nipt? 
  • Ms MR
    strelitzia skrev 2023-03-21 09:10:48 följande:
    Precis som du säger, du och din partner har gjort utredning hos gynekologen i Karlskrona, så ni är klara för ivf. 
    Min gynekolog skickade skickade remiss i juni 22, i början på september kontaktade jag rmc, mest för att försäkra mig om att vi inte skulle bli bokade under tiden min sambo vart bortrest, men också för jag läst att hade man tur kunde man få en avbokad tid, vilket vi fick veckan efter.

    Under första besöket träffar man en läkare som går igenom alla resultat, läkaren gör upp en plan och vad för medicin och dos. Efter de får man träffa en sköterska som går igenom hur sprutorna fungerar samt att man får papper på allt.
    Man behöver ha blodprov på blodsmitta, ev något mer och klamydigatest som inte är äldre än tre månader innan man får börja. 
    De har en maxkapacitet för hur många äggplock per dag/vecka de kan göra, så det kan hända att man bli nekad att börja pga platsbrist.

    Du undrade i ett tidigare inlägg om rmc stänger under sommaren, dom gör de och jag gissar på att de är stängt hela juli, men jag vet inte säkert, men baserat på ett inlägg på deras instagram förra sommaren så verkar det så.

    Jag hoppas ni hinner bli kallade innan de star semester på första mötet. När det närmar sig juni, testa skriva till dom på 1177, fråga hur det går med er remiss, och om ni har möjlighet, att ni kan ta en avbokad tid med kort varsel. Glad

    För att svara en eller flera specifika personers inlägg väljer du "citat" i höger hörnet på de inlägget du vill svara på.

    Hej, knappen  "citat" funkade 👌 tack! 
  • Ms MR

    @strelitizia du har rätt, jag ska skriva någon gång i början av maj så vi får se, får lite klump i magen med tanke på den, liksom att äntligen är något riktigt på väg, svårt att beskriva men säkert att du och alla här förstår den känslan.
    Är ledsen att höra att gick så illa för dig första gången och håller tummarna att denna gång blir det med framgång. 

    @dumlan precis, jag väntar min tur nu. Och började lite läsa om allt, måste förbereda mig lite på svenska, mest läste på eget språk och har också två väninnor som gjorde ivf utomlands, ingen som gjorde det här. Så är glad att jag hittade denna grupp där kvinnor delar med sig ????

  • Ms MR

    Först grattis till er alla som pullsat och lycka till er som påbörjade med sprutor Glad

    Jag följer er i trädet även om jag är i inväntan för första samtalet. Någon nämnde uppe att man känner sig inte ensam i hela den här processen och är väldigt skönt att följa allt som ni skriver. 

    Jag har en fundering nu angående Malmö RMC och betalningar, någon skrev att ni är redo och köpt medicin, betyder detta att ni står bakum sina kostnader. Eftersom jag fick remiss dit från ginekolog och räknar att jag inte ska stå bakum alla kostnader, hade inte alls tänkt på detta utom att det är Blekinge som ska betala i så fall Oskyldig
    Kan någon förklara för mig om hur det fungerar? 

    Jag ställde inte den här frågan tidigare, men undrar om någon av er här har någon kronisk smärttillstånd liksom fibromyalgi och använder medicin som hade avslutat använda under ivf proccesen? Ville lämna den här frågan när jag kommer till Malmö och första samtalet, men det betyder mycket om någon har likande situation som min och vill dela med sig. Tack. 

    M.

  • Ms MR
    Smilla93 skrev 2023-04-02 20:54:14 följande:
    Du betalar bara för medicinerna och kanske något läkarbesök om du fått beviljad offentlig finansiering. Medicinerna kostar kanske någon tusenlapp beroende på vilken nivå du ligger på högkostnadsskyddet Och läkarbesök brukar väl vara 300 kr. Vi har fått ett barn via regionen och går nu privat för att förhoppningsvis få ett syskon. För oss kostade bara första besöket 5 000 kr och sedan kostar ett försök 40 000 och ingår bara en återföring? 😱 det är galet mycket pengar, men samtligt värt varenda krona. ❤️
    Tack, jag vet att privat klinik kan kosta mycket. Och självklart är det värt  Hjärtamen det är första gången för oss och jag är ändå glad att vi fick det från kommunen. Egentligen det inte är något som sagts, men vi gick den vägen igenom Blekinges klinik som skickade alla resultat till RMC. Inga kostnader blev diskuterats.Och om jag förstått rätt enligt den som jag läser har man rätt till 3 försök.
    Men då kan jag räkna att det blir några tusenlapp för medicinerna utom besök. Tack Glad
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023