Hedda04 skrev 2022-12-02 17:47:14 följande:
Besviken på regeringen
Jag var en av de som röstade för regeringsskifte men nu känner jag mig grundlurad och desillusionerad. Vi blev utlovade elstöd innan jul och kraftigt sänkt bensinpris. Det enda som levereras är skattesänkning för höginkomsttagare. Någon mer som ångrar att ni röstade för ny regering?
Dessa politiker är en speciell avart av Homo Sapiens Politicus. Oavsett parti eller agenda är dom som klippta och skurna efter samma mall. Dom ser främst till att käbbla mest möjligt, ser till att fylla egna fickor till bristningsgränsen och när dom har tråkigt ger dom sig själva frikostiga lönepåslag.
En annan rolig grej är att inför varje val så får dom jättebråttom med att lova guld och gröna skogar - trots att dom VET så väl att dom aldrig någonsin kan hålla sina löften. Det är iofs. en vanlig grej - men det mest förvånande är att folket går på limpinnen varenda gång. Folket lär sig aldrig. Och då blir det så: varje land och varje stat får den regering som landet/staten förtjänar.
Men seriöst - har svenskarna VERKLIGEN förtjänat den pajasen av en statsminister med sin så totalt inkompetent regering?
Det blev inget elstöd till 1. november. Trots löftet om ett skattehöjarstopp, så höjs skatterna på reparationer, snus, sprit och ISK-konton. I stället för tio kronor billigare diesel, sänks priset vid pump med 14 öre.
Regeringen slopar inte ens skatten på plastpåsar. Trots att Elisabeth Svantessons huvudnummer vid M-seminariet i Almedalen var att skatten kränker människors frihet att köpa vilken påse du vill i mataffären. När man går till val säger man en sak innan valet. Sen genomförs valet, så säger man en sak också efter valet.
Vallöften brukar hållas.
Svenska politiker brukar som oftast vara duktiga på att uppfylla sina vallöften. Det säger Elin Naurin, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Och hon borde veta. Hon har trots allt forskat på vallöften i närmare 20 år.
Enligt Naurins forskning brukar enpartiregeringar uppfylla 80?90 procent av partiets vallöften. I koalitionsregeringar där flera partier måste komma överens är siffran något lägre, men ligger ändå mellan 50?70 procent. Det är en internationellt sett hög siffra. Och den har varit ganska stabil över tid, trots att antalet vallöften fyrdubblats sedan valet 1991.
Rekordchans! Ulf Kristersson ser ut att sikta mot svenskt rekord i svikna vallöften.