Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-18 13:24:34 följande:
    Ja fast nu blandar du ihop saker. PTSD är något helt annat än "sår i själen". Och till råga på allt förminskar du de människor som blivit misshandlade och har kanske fått livet helt förstört av det.
    Och du förminskar det som fått trauma pga en otrohet, är ditt förminskande bättre än andras menar du?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 10:59:00 följande:
    Det där med att förlöjliga det får du själv hålla på med. Inget jag sysslar med. Däremot måste det vara tillåtet att jämföra hur olika händelser kan påverka människor. En viss promille av mänskligheten blir säkert lika traumatiserad av en otrohet som av att se sin mamma våldtas, eller sin familj mördad.

    Det hindrar inte att majoriteten av mänskligheten INTE blir lika traumatiserad av otrohet som av ovan nämnda saker.

    Självklart om du tänker efter lite.
    OK då är det såklart ok att springa runt och bedra, såra och förnedra sin partner?... typ, äh, vadå, det hade ju varit värre att mörda fanskapet så då är ju otrohet helt ok... 

    Resonerar du likadant i allt? Om någon ger dig en smäll så är det ok för det hade varit värre om personen mördat dig?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 10:59:00 följande:
    Självklart om du tänker efter lite.
    Det enda som är självklart här är att dina försök att förringa och normalisera otrohet med löjliga argument om att det finns värre saker är oerhört löjliga.

    För även om det är så att få blir traumatiserade av otrohet så är det ju ÄNDÅ extremt jävla svinaktigt att behandla människor som ska föreställas stå en nära och som litar på dig på det sättet och ta risken att de blir traumatiserade... eller?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 11:15:53 följande:
    Är det "löjligt" att man kan tycka att det finns värre saker än otrohet? Drömmer
    Ja det är oerhört löjligt att försöka förringa och normalisera svinaktigt beteende som orsakar andra människor lidande genom att hänvisa till värre saker. Tomte
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 12:33:21 följande:
    Du är psykolog och har erfarenhet av krigstrauman? Hoppas gylfen är stängd under seanserna.
    Är du själv psykolog?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 11:34:08 följande:
    Jamen så bra! Då kan ju alla människor tycka att deras egna problem alltid är värst. Skit i dom döende barnen i Ukraina, jag har minsann blivit bedragen. Tyck synd om mig nu!
    Eller så kan man tycka att ALL slags beteende som orsakar andra människor lidande är riktigt jävla vidrigt och att det inte spelar någon större roll om det ena är värre än det andra, gör man så mot andra människor så är man ett rövhål oavsett.

    Och att sen sitta och försöka rättfärdiga sin rövhålsbeteende med att "det jag gör är ok för det finns faktiskt värre saker juh" så är man inte bara ett rövhål utan till och med ett fegt rövhål som inte ens klara av att stå för det man gör.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-21 13:20:06 följande:
    När du börjar prata "rövhål" och vältra dig i svordomar så vet man argumenten tagit slut. Lite näpet Solig
    Är när man får slut på argument så börjar man märka ord istället Drömmer

    Märkligt att svika, ljuga för och förnedra andra människor är helt ok, men att skriva rövhål är jätteilla.... det gäller att vara selektiv över vad man förfasar sig över, eller hur?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-22 12:29:10 följande:

    Jag tror Pirr i byxan ägnar sig åt en typ av faktaresistens. 


    Tänker oxå killen själv kanske ägnat/ägnar sig åt att hoppa över skaklarna och därför vill förminska otrohet på nåt sätt. 


    Annars brukar människor lyckas skifta perspektiv. Även om man inte tycker exakt samma. 


    Tack för din stadiga och balanserade linje! 😊


    Anonym (Förringa?) skrev 2022-11-22 11:57:50 följande:
    Det är just förminskar du gör då du uttrycker dig som "Sen kan du älta den där otroheten bäst du vill."
    Ja det är ett förringande av en människas upplevelse. Undrar hur det är med inlevelsen och empatin i annat? Hoppas bättre! 
    Äh pirr i brallan är som 99% av alla otrogna människor på FL, vill intala sig själv att det man gör är ok, att det inte alls är så sårande och förnedrande som viss påstår... klassiska försvarsmekanismer för att hantera sitt samvete och skydda sitt ego helt enkelt.

    Och då spelar det ju ingen roll hur mycket fakta de konfronteras med, i grunden vet man ju att det är så men man kommer såklart aldrig erkänna det för sig själv för att erkänna det för sig själv innebär ju att göra upp med sitt samvete och att göra upp med sitt samvete hotar ju ens självbild.
  • Anonym (jaha)
    wolf666 skrev 2022-11-22 15:55:09 följande:
    Det är svåra frågor detta. Och svaren beror på vem man frågar. Vissa kan tydligen skaka av sig och gå vidare. Andra plågas ständigt av bilder i huvudet av hur partnern är tillsammans med någon annan.
    Nja ATT folk mår riktigt dåligt av att bli bedragna är inte speciellt komplicerat.

    Sen kan man såklart (medvetet?) komplicera saker i det oändliga genom att skita i ATT folk mår riktigt dåligt av det och börja gå in i detalj på exakt hur ont det gör med hänvisningar till värre saker för att försöka få det att framstå som en fis i rymden.

    Det blir lite såhär...

    Någon säger det gör ont att bli slagen med ett baseballträ i skallen och många får en hjärnskakning av det.... ett ganska okomplicerat påstående.

    Genast hoppar någon annan in och hävdar att ett baseballträ i skallen är en struntsak för att bli överkörd av en lastbil faktisk är värre och dessutom så kan man ju inte säkerställa att folk alltid får hjärnskakningar av att bli slagna i huvudet för folk kan ha olika tjocka skallar, slaget kanske inte var så hårt, vinkeln man fick smällen på påverkar... etc, etc... betydligt mer komplicerat.

    Men då kan man ju fråga sig, behöver man verkligen komplicera det så mycket och i vilket syfte gör man det? Gör ett slag i skallen med ett baseballträ mindre ont bara för att det gör mer ont att bli överkörd av en lastbil?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-11-23 08:14:20 följande:
    Allra enklaste utvägen hade kanske varit att lämna henne, men hon är en väldigt speciell kvinna som jag älskar väldigt mycket. Så jag/vi har valt att kämpa. Det är just förståelsen jag ältar, och jag har relativt nyligen bett henne vara med i detta arbete. Vi har tidigare gått i terapi, både enskild och som par.

    Men nu vill jag ha förståelsen, så därför har vi ett snack en gång i veckan, istället för att jag går i månader och bygger upp ett tryck. Och det är hennes ansvar att ta upp det här samtalet, det är hon som ska ha lead på detta. Någonstans blir det ju ohållbart att leva med den stukade självkänslan, så detta är hennes alternativ. Och att hon i samtalen är helt ärlig. På relativt kort tid så känns det som ett bra val, elefanten i rummet krymper om man pratar om den, ältar sönder den. 

    Förlåtit henne? Jo, det har jag väl, men det är som sagt väldigt svårt att förstå. Hon förstår inte själv, säger hon, men så länge vi inte benat ut detta så blir det svårt att lita på henne, för en människa som inte riktigt vet vad den gör går ju inte att lita på. Men vi tar oss framåt, bit för bit, svårt och jobbigt även för henne såklart, med en hel del skuld och skam. 

    Jag kan ju tycka att det är att göra det enkelt för sig att skylla på ett dåligt förhållande, för helt uppenbarligen lever vi ju fortfarande ihop, och omvägen runt den här mannen var helt onödig. Vi hade kul ihop, bra sex, aldrig några gräl...men ändå så saknades något hos henne. Känslor för den här mannen finns också som en ingrediens (troligen mer än hon erkänner eller vill inse själv), de har haft en strulig historia ihop bak i tiden, så det var ingen helt ny gök som dök upp. Han är för övrigt 100% avslutad nu. 
    Tänk på att känslor slår man inte av bara sådär... just nu är deras relation nedlagd på grund av allt ståhej den orsakat och hon har andra saker att fokusera på... men hur blir det sen, när all krutrök lagt sig och hon känner sig säker på dig igen?

    Du skriver ju att deras relation går en bit tillbaka i tiden, dvs de har haft känslor för varandra till och från under lång tid, sånt försvinner inte bara sådär. Känslorna finns förmodligen dör och kommer finnas där länge, det är mer en fråga om vad hon kommer göra av dem.
Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?