• Orkidé8181

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Noelani skrev 2023-09-01 17:41:53 följande:
    Tack fina du! Hoppas så mycket för din skull också så du ska få uppleva din dröm! Ja, skadar kanske inte att gå all in på sista försöket. Om du får många, tänker ni frysa och gör FET då sen eller är det sista-sista? Isf kanske ni ska vara väldigt tydliga med kliniken om det och därför be om att få sätta in 2 st... Det kanske går med på det om de vet att det är sista omgången för er... 
    Orkidé8181 skrev 2023-09-01 17:28:09 följande:
    Åh, kände precis som dig inför de 2 sista gångerna?
    både för att hoppet höll på att rinna ur en helt men även för att det var en slags brytpunkt att om det inte funkar efter 3 ggr, vad gör vi då?

    så inför fjärde sedan hade jag exakt samma känslor som du har nu, kände mig som en robot och liksom bara tog sprutorna och började typ vänta på mensen igen?

    Önskar dig/ er ett stort lycka till nu ❤️
    Ja och det verkar ju vara ett väldigt bra förhållningsätt ;) 
    Jag kände ju faktiskt lite likadant.. Jag hade aldrig ens tagit testet den dagen jag plussade om inte du skrivit att gör det.. Var helt bombsäker på att det inte skulle bli något.. 

    Skriver mitt i natten nu känns det som? men ja, sömnen är sådär å nu när jag haft feber i flera dagar så vaknar jag ännu oftare 😅
    såg att jag missat svara ?

    ja men det är så konstigt att man går från inställningen till att hoppas, tills att typ bara göra och intre tror på att det ska gå? ändå gör man det 🤯
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-03 17:49:42 följande:

    Orkidée: Krya på dig {#emotions_dlg.flower} V17 Wow! 


    Här grubblar jag vidare och känner mig nu orolig för att äggplocket ska krocka med helgen . Jag har vid alla de senaste plocken haft äp på dag 12 . Nu har jag räknat ut att dag 12 denna gång blir nästa söndag och min klinik har ju inte öppet på helger.  Vet att jag inte ska ta ut nåt i förskott utan får vänta och se vad första ul på onsdag visar innan jag hetsar upp mig för mycket men kan inte låta bli . Om min kropp beter sig som senast så kommer ju mest optimala äggplocksdagen vara på söndagen men de kommer ju då boka in plock på måndagen. Då kanske det är försent dvs att jag ägglossar innan . Hur mycket kan de egentligen styra det där ? Och kan äggen påverkas om man lyckas hålla kvar de till dagen efter den mest optimala ? Finns det överhuvudtaget en mest optimal dag för äp?


    Vad har ni för erfarenheter? 


    Tack 🥰

    uppe och hostar och febrar 😅
    å varje gång jag hostar eller nyser känns det ju som jag ska kissa på mig, eller så måste jag ligga i fosterställning annars hugger det galet mycket 😩

    min sista runda så tog jag sprutor några dagar extra för jag hade fler på g som min läkare ville ? skulle hinna ikapp ? det han gjorde var att sänka dosen de sista dagarna så de som var mogna inte skulle bli ? förstörda, men samtidigt ge de andra en chans att komma ikapp?
    de kanske gör så om de ser att ÄP kommer hamna en söndag? 


    alltså bara ge dem en dag till men reglera dosen? 


    i mitt fall var det ju för fler skulle hinna mogna, men det är enda ggn han gjort så ( av 4 ) och visade sig vara ett vinnande koncept ( för min del ).
    men med det sagt så verkar de ju som det går att skjuta på ÄP någon dag även om de ser mogna ut?

  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-05 21:41:58 följande:
    Usch vad jobbigt  med både hosta och feber . Hoppas du snart mår bra igen Hjärta
    Så skönt att höra att det gick bra för dig med någon extra sprutdag. Väldigt bra till och med SkämsJag hoppas att det blir samma för mig . Får se vad de säger på ultraljudet imorgon till att börja med . Hoppas allt ser bra ut och att där finns ett lagom antal äggblåsor i lagom storlek . Hoppas. 
    Jo men de kommer lösa det där 😊
    annars skulle de inte starta så det krockar och blir till er nackdel, de vill ju också få maximal utde på det de gör 😊

    tack, jag är fortfarande uppe och hostar och kissar halva nätterna, blivit nattaktiv här på FL 🤣🤣
    men tror febern är borta nu iallafall, den har iallafall gått ner 😊
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-06 17:18:07 följande:

    Gjorde första  ul idag på sprutdag 8 ?
    Såg helt ok ut med antalet blåsor- tror hon sa atthon kunde se runt 11 stycken. 


    Ganska olika stora dock - den största var typ 17 mm och de mindre runt 11-12mm 
    Troligtvis äp på måndag eller tisdag sa hon . Ska tillbaka på fredag. 


    Jag som trodde måndag skulle bli försent och nu kanske det blir tisdag tom. Men vad händer med den /de stora blåsorna ? Kan de släppa medan de andra är kvar ? Glömde fråga det för jag kom av mig helt pga nåt annat hon såg och som med största sannolikhet kommer ställa till det ( och kanske redan har gjort) .
    Min livmoderslemhinna var tydligen onormalt tjock och hon kunde se nåt där?,  Har hört förut att den varit i tjockare laget och en gång för typ 3 år sen gjorde jag en spolning där man sprutar in kontradtvätska .Inget onormalt sågs då . 


    Hon tyckte inte det var optimalt att återföra ev embryon innan man kollat upp detta. Det betyder att jag inte kommer få tillbaka några embryon utan får Hoppas på att det blir nån blastocyst som de kan frysa och i så fall överföra vid annat tillfälle. Puh! Känner mig tom och gråtfärdig. Kommer det ens bli nån blastocyst och googlar man på tjock livmoderslemhinna är cancer det enda som dyker upp. 


    Så hade jag sist, några stora blåsor, det var dosen sänktes så de stora inte skulle ? dra iväg ? och de mindre hinna ikapp 😃

    du tar ju fyremadelen så den håller kvar blåsorna/ äggen 😊
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-06 21:19:54 följande:
    Ok, hon sa dock inget om att jag ska  sänka dosen . Får hoppas de större hänger kvar ändå och att  Fyremadelen gör sitt Skäms
    Ja verkligen ❤️

    nu Håller vi alla tummar och tår 🙏🏻🙏🏻❤️
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-12 15:42:05 följande:

    En liten uppdatering från mig. 


    Vid ÄP igår plockades 14 ägg ut av 13 äggblåsor . Visste inte att en blåsa kunde innehålla fler än ett ägg?. 


    Så tacksam och glad över att det blev ettgäng då chansen att iaf något av dem  blir en blastocyst är större Hjärta


    Ringde för att kolla läget idag och då så hon att två ägg var omogna men av de resterande 12 äggen så var 11 befruktade . Återigen så tacksam även om jag vet att det är mycket som kan gå fel kommande dagar . Håller tummarna hårt nu  för våra små krigare. På måndag får jag besked om  hur det gått. 


    Kram till er alla 


    Wow vilken utdelning!
    kanske var bra med en extradag? 🥰

    nu håller vi alla tummar vi har ❤️
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-13 19:42:48 följande:
    Tack Hjärta Ja det kanske inte var fel ändå med en extradag spruta. Dock har jag mest troligt blivit lite överstimulerad? Idag är jag ok, dock fortfarande inte 100, men fy sjutton vad ont jag hade i magen efter äp . I måndags kunde jag knappt röra mig. Och så extremt trött = sov både på måndagen och tisdagen vilket jag aldrig gör dagtid annars. Idag har jagjobbat men det hade inte varit möjligt igår vilket jag kunnat göra vid de andra plocken. Försöker tänka att det är bra med allt annorlunda denna gång - då kanske även utfallet blir annorlunda kan man hoppas Skäms
    Tack för alla tummarHjärta
    Hur mår  du? 
    Usch stackare, skönt att du mår bättre ❤️

    jag har alltid jobbat efter mina äggplock, förutom första ggn då visste jag inte hur jag skulle må och de rekommenderar ju att man ska vara ledig den dagen? men resterande ggr har jag jobbat 😊

    tack jag mår bra, var på rutin kontroll idag på MVC, men det handlade bara om mkt och hur jag mår 😅

    är i v 18 nu och vi ska inte tillbaka förren v 25, känns långt fram?
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-16 17:58:16 följande:

    Puh, detta sista äggplock har inte varit det lättaste ? Eller jo , själva plocket gick jättebra men därefter. Denna gång mådde jag väldigt dåligt redan samma dag när jag kommit hem . Hade jätteont i magen - hela magen och nästan mest upptill. Var illamående och kallsvettades tillika från. Sov i omgångar men även om Jag var galet trött var det svårt pg a smärtan . Jag bet ihop och tänkte att om det inte är bättre imorgon så får jag kontakta kliniken och kanske åka in och kolla upp detta. Dagen efter var det dock  något bättre. Tänkte att det troligtvis var så att jag  blivit lite Överstimulerad . Hade fortfarande ont i magen men kunde röra mig lite lättare. På onsdagen tog jag mig till jobbet och det gick men då jag har ett jobb där jag går och står mest så var det lite kämpigt . Kände mig extremt trött och somnade så fort jag kom hem. 
    I torsdags vaknade jag upp och kände mig jättekonstig. Var lös i magen och insåg ganska snabbt att jag hade feber.  Bestämde mig för att åka in till gynakuten men tänkte ringa kliniken först och säga hur jag mådde, De fixade en akuttid samma dag . Kändes jätteskönt att slippa åka till akuten. Gjorde ultraljud och tog massa prover. 


    Hon kunde se vätska i buken men inte tillräckligt mycket för att kalla det överstimulerad. Dock såg vätskan inte helt vattentunn ut varpå hon misstänkte att den var blodblandad . Blodprovsvaren förstärkte denna misstanke då mitt blodvärde var jättelågt ( vilket tyder på blödning) . Dessutom visade ett annat prov på infektion. Detta plus mina magsymptom och feber tyder på att jag fått en blödning i buken i samband med plocket (kan tydligen hända , särskilt då äggblåsor är åt  det större hållet , vilket några var denna gång ). Jag äter nu två olika antibiotika sen igår och det känns som det går åt rätt håll . Ska ta nya prover på måndag för att kolla upp att det är så. 


    Puh , får hoppas att detta är över snart och att vi får positiva besked om någon blastocyst på måndag. Bryter ihop totalt om det inte finns något att sätta tillbaka som iaf kan ge oss en chans efter denna pärs. Detta är såklart en väldigt ovanlig komplikation men detta var definitivt mitt sista äggplock.


    Men herregud stackare!🌸

    hoppas du mår / blir bättre snart❤️
    krya på dig ❤️
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-18 17:01:51 följande:

    Ringde idag och fick reda på att de fryst en blastocyst igår, alltså på dag 6?.
    11 befruktade dag 1 slutade alltså med EN enda blastocyst.
    Dessutom anses väl 5-dagars något bättre än 6-dagars tror jag? 


    Jättetacksam såklart för den lilla kämpen och ska försöka hålla hoppet uppe men det känns lite kämpigt just idag om jag ska vara ärlig. Det kommer nog kännas bättre snart , inte minst när vi så småningom får återföra den lilla blastisen  Hjärta


    Åh, hoppas hoppas det är eran guldis ❤️

    när blir det FET?
  • Orkidé8181
    Drömmenom3 skrev 2023-09-19 20:43:02 följande:
    Ja, hoppas Hjärta

    Vet inte när FET blir. Beror ju på vad undersökningen av livmoderslemhinna visar. Om något onormalt så skickas remiss för operation. 
    Åh❤️
    håller alla tummar jag har oavsett ❤️
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?