Mrs Moneybags skrev 2022-06-20 12:34:40 följande:
Det fanns ingen i min skola med de namnen när jag växte upp (jag är född 71).
Anonym (XXX) skrev 2022-06-20 12:10:35 följande:
Förutom dem du nämner, kanske Martin, Johan, Rickard, Fredrik, Christian? Eller så har jag själv stannat i ett time warp!

Just de namnen var otroligt poppis bland mina klasskamrater.
Hur många små barn tror du heter Johan och Rickard idag? Inte många...
Alla dessa namn är tidsbundna och har sina toppar och dalar precis som alla andra namn.
Embla twopointoh skrev 2022-06-20 13:02:06 följande:
Tja, jag kan ju bara utgå från mig själv. Jag känner eller känner till både Karl, Erik, Anna och Elisabet som är födda från 60-talet fram tills i våras. Men de behöver såklart inte vara tidlösa för det, de var bara de enda namnen jag kunde komma på som möjligen passade i den kategorin.
...sedan är det olika i olika kretsar också. I vissa kretsar /åter/använder man mest gamla släktnamn - de går från farmor/farfar till sondotter/sonson genom seklen. Det är Karl, Henrik, Gustaf och Johan, Elisabet, Catharina, Josephine och Louise. I andra kretsar är det viktigaste att namnet låter nypåhittat och coolt och unikt.
Generationsväxlingen upplevs också olika, beroende på vid vilken ålder man vanligen får barn i en viss krets. Om man får första barnet runt 18, så behöver en mormor inte ha fyllt 40 än. Hennes namn - låt oss säga Martina eller Jessica - är ändå ett mormorsnamn - helt omöjligt på det lilla pyret, som ska heta Hailey såklart! I andra kretsar får man barn vid 35, och då bär ingen kvinna under 70 år ett namn som är att betrakta som "mormorsnamn". Därför upplevs många fler namn som "unga".