• Anonym (Olycklig genetisk mix)

    Likblek hud och svart hår, vad göra?

    Jag har en väldigt olycklig kombination av gener, mamma är svensk och rödhårig (innan det blev grått, rött är hennes naturliga färg) med sån där fräknig ljus hudfärg rödhåriga har. Pappa är turk.

    Jag har mammas hud fast med väldigt få fräknar, väldigt vit, beige, likblek. En vanlig svensk är mörkare än mig. Detta ihop med pappas svarta hår. Vilket får mig att se ut ungefär som ett spöke som lever i en brunn och dödar alla som sett ett speciellt videoband inom sju dagar.

    Solar jag blir jag rosa. jag skojar inte. Så jag kan inte sola. Brun utan sol och min hud blir orange, lite som Donald Trump om jag försöker få till en lite djupare färg, annars blir jag hepatitgul om jag bara försöker "få lite färg". Jag gillar ändå mitt svarta hår, men vill inte se ut som flickan ur the ring, eller kanske grudge så fattar att jag behöver färga det. Tror inte jag kan få blont hår heller som ser särskilt naturligt ut genom färgning med mitt svarta?

    Vilken färg passar bäst till sådan hud? Vilka färger på kläder passar när man är spöke?

  • Svar på tråden Likblek hud och svart hår, vad göra?
  • Kvittning

    Jag tycker den kombinationen du beskriver låter hur vackert som helst. När jag färgade mitt hår mörkbrunt såg det absolut bäst ut när jag var som ljusast i huden mitt i vintern.

  • Anonym (Färg)

    Googla innan du betalar massa pengar till en expert. Det finns MASSOR på nätet om färganalys osv. 


    Det du kan börja med är att kolla din grundfärg - drar den åt blått eller gult? För att testa det kan du ställa dig några frågor: 

    Passar du bäst i smycken av silver eller guld?
    passar du bäst i kritvitt eller naturvitt?
    ser dina vener blåaktiga eller gröna ut? 

    om du svarar det första alternativet på frågorna är din grundton kall. Och jag gissar att du är det.  Då ska du undvika varma och murriga färger som kommer få dig att se gulaktig ut. Satsa istället på blekrosa rouge i en ljus nyans, samma med läppstift. Brun utan sol finns också i olika nyanser och du ska isf ha en nyans som är mer gråaktig, inte gyllene - det är det som får dig att se gul ut. 


    Jag trodde länge att jag med mitt bruna hår, mörka ögon och blek hy var typ höst - men vilken skillnad det gjorde när jag köpte färger som passade en sommar istället. Jag kan inte ha nude läppstift eller foundation i varma färger. Jag passar i kläder som är i grunden kalla (cerise, navy, grått) men lite mer softade, och inte för skarpa kontraster. 


    Du kan antagligen ha just skarpa kontraster så för sommaren skulle du kanske satsa på lite parisisk stil med randig tröja och liknande? 


    Du ska verkligen verkligen verkligen se till att ta reda på vilka färger och nyanser som passar dig bäst för det du beskriver låter otroligt vackert och du ska framhäva just det! 

  • annabellelee

    Det låter jättesnyggt! Det finns ju till och med en saga om hur snyggt det är - snövit!

  • Kvittning
    annabellelee skrev 2022-06-20 14:13:18 följande:

    Det låter jättesnyggt! Det finns ju till och med en saga om hur snyggt det är - snövit!


    Eller hur!
  • flygrl
    Anonym (Olycklig genetisk mix) skrev 2022-06-20 09:18:22 följande:
    ?? tack! Vilket gulligt inlägg. Tycker att goth är lite coolt ändå men är lite kostym för mig. Något jag gärna skulle klä upp mig till någon gång men för dystert att ha som stil.  

    Jag förstår det du skriver om goth men kanske kan du iaf hitta en klädstil som passar bra med dina färger och du trivs med. En sån färganalys flera nämnt i tråden kanske kan va nåt? Va inte rädd för färger är mitt tips. Va kreativ, våga ta ut svängarna.
  • Anonym (A)
    Kvittning skrev 2022-06-20 13:50:56 följande:
    Jag tycker den kombinationen du beskriver låter hur vackert som helst. När jag färgade mitt hår mörkbrunt såg det absolut bäst ut när jag var som ljusast i huden mitt i vintern.
    Håller med
  • Anonym

    Vad du ska göra?
    Vara snäll mot dig själv. Acceptera dig själv. 

  • Anonym (N)

    Jag tycker svart hår och blek hur kan vara väldigt vackert.. Som nån skrev så kanske du kan använda lite rouge för att få lite färg på kinderna och så tror jag rött läppstift skulle vara väldigt fint på dig,.kan jag tänka mig iallafall. 


    Jag är brunett och har blekt håret i många år förut , tyckte det var snyggt men det förstör verkligen håret, iallafall på mig.. så var försiktig med det. Isåfall är nog ljusare slingor bättre. Är förresten också riktigt blek nu, brukade sola en del förut men nu har jag en 4 månaders bebis och hinner nästan inte sola alls, jag kan bli brun men måste sola ganska mycket för det.. och är väldigt dålig på brun utan sol , testat nån gång och då blev det fläckigt. 

  • flygrl
    Anonym skrev 2022-06-21 22:24:08 följande:

    Vad du ska göra?
    Vara snäll mot dig själv. Acceptera dig själv. 


    Exakt! Det gäller alla människor, varenda en. Är bara sorgligt när människor gör våld på sig själva för försöka bli typ nån annan och då förstör det fina dom faktiskt redan hade. Och ens värde sitter förresten inte i utseendet utan i att man är en unik individ. En människa.
  • Anonym (Bea)

    Får mig att tänka på den vackra Morticia i Familjen Adams. Alltså originalet.

Svar på tråden Likblek hud och svart hår, vad göra?