Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Anonym (Grumm) skrev 2024-02-05 23:28:52 följande:
    Hej, och tack för välkomnandet till holken

    Solig

    Jag hankar mig fram och jobbar och sliter. Har varit här och läst ibland men inte orkat vara så aktiv.
    FredrikLiksom skrev 2024-02-02 23:53:41 följande:
    Hej på dig!

    och välkommen tillbaka 😃
    Hej och tack för att få vara med här Oskyldig
    Hej, hej! Skrattande

    Det är kul att se dig igen! Då har du ju funnits med på ett hörn ibland, även om du inte har skrivit. Här får man komma och gå som man vill. Alla krav lämnar vi utanför tråden. Hoppas du har lugnare perioder på jobbet då och då! Solig
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-02-06 21:33:12 följande:
    Fast sådant är kan ju vara helt trevligt, att ta det som det kommer, åka tåg och bara gå av någonstans för att se vad som finns där. Cykla i en riktning, se vart man hamnar, ja sådant. Haha, ja marmelad och makaroner låter som en kombination man inte vill riktigt smaka! Annars är det ju så, att hunger kan göra annars inte så tilltalande rätter dugliga. Jag fick googla lite bilder och det ser riktigt vackert ut, det håller jag med om. Både näckrosorna och skogarna och vattendragen. Säkert finns det mycket att upptäcka i Sverige. 

    Det var lite mer udda! Är det för att de kan bitas? Speglar är kanske för att man ser sin spegelbild, speciellt lite på avstånd och i dunkla rum och ett kort ögonblick tar det för en annan persons närvaro som man inte har varit beredd på? Efter en olycksincident för länge sedan är jag rädd för att få i mig substanser som påverkar medvetandet i högre grad. Också rädd för okontrollerade ljud från människor på tider och platser då det ska vara lugnt. Här är lugnt, men det är väl två kanske också lite avvikande saker att vara rädd för.
    Har för mig att vi hade russin i makaronerna också, men det gjorde inte smaken bättre 🤔 Kul att du tycker det ser riktigt vackert ut! Tack, höll jag på att säga, men det är ju knappast min förtjänst att naturen är så vacker där 😅

    Min rädsla för vårtbitare utvecklades i tre steg. Första gången jag såg en var i mitt sovrum när jag var liten. Jag blev rädd och ropade på mamma och frågade vad det var på lampan. Hon påstod att det bara var lampskärmen, men jag menade ju liksom det stora, läskiga monstret som satt PÅ lampskärmen 😱 Andra steget var när vi hade byggt en utomhusgrill och en vårtbitare hoppade rakt in i elden och brann upp. Det var tragiskt att se, men också ett skrämmande bevis på att det inte finns några gränser för vad de kan ta sig till. Hoppar man rakt in i en eld så har man inga spärrar, så kändes det i alla fall. Tredje steget var när jag vandrade fram över min vackra äng som i en midsommardröm. Allt var frid och fröjd och jag hade inte ett enda bekymmer i världen. Och då, när jag hade sänkt garden för en sekund, hoppade en vårtbitare rakt upp i ansiktet på mig 🦗

    Det låter otäckt det med olycksincidenten och substanserna! Då antar jag att du är försiktig med att lämna drinkar obevakade ute på krogen och liknande saker? Jag hade en bekant som var rädd för att bli förgiftat. Hon vågade nästan inte ens lämna en fikakorg på stranden för att gå och bada. Okontrollerade ljud på oväntade tider och platser känns som en logisk men ovanlig rädsla. Det handlar säkert om någon slags kontrollbehov och att det är obehagligt att bli överrumplad.
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2024-02-06 21:59:09 följande:
    So, so you think you can tell Heaven from Hell, blue skies from pain
    Can you tell a green field from a cold steel rail?
    A smile from a veil?
    Do you think you can tell?

    Känner ni igen låten? Tänk att jag missat den så länge. Jag har vetat om dess existens och kunnat namnet men aldrig lyssnat. Jag tolkar texten som att det ena inte utesluter det andra. Att ha två tankar i huvudet samtidigt. Kan en ond människa visa kärlek?  Kan en prövning få en människa att växa?

    Kan himlen och helvetet vara samma plats? Kan du ha ont, psykiskt eller själsligt när allt i livet är bra? Kan en slöja dölja ett leende?

    Hur tolkar ni texten?
    Jag känner igen låten men minns inte vad den heter 🤔 Annars är jag nog inne på samma spår som ni. Att det handlar om medvetandet och upplevelsers förmåga att vara antingen eller, eller både och samtidigt. Att ytterligheter ligger nära varandra, himmel och helvete, och att upplevelser är subjektiva och existerar i medvetandet.
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-02-08 22:36:25 följande:
    Rent fysiskt! I form av styrketräning. Två tunga övningar och en tilläggsövning.
    FredrikLiksom skrev 2024-02-09 06:21:54 följande:
    Ah! Trevligt. Eller åtminstone nyttigt 😃

    På tal om träning så fick jag äran att träna med Stålmormor när jag råkade börja på ett proffsgym för flera år sedan! Jag var ju ny och kunde inte ens starta maskinen jag stod på, så hon visade mig att jag var tvungen att gå på den samtidigt som jag tryckte på start 😅💪
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-02-08 18:06:52 följande:
    Haha, nä det låter inte precis bättre med russin med makaroner heller! Det är rogivande och fascinerande med vacker natur.

    Nå men då förstår jag! Sammantaget blir det ju en helhetsbild som du förklarade helt bra. Det där med elden är svårt att ge en förklaring till, för egen del alltså. Kan nog erkänna att jag kanske även skulle ha svårt att skilja syrsor, gräshoppor och vårtbitare från varandra. Åtminstone så här spontant.

    Då jag var yngre fick jag i mig ganska många svampar som tydligen kan användas som drog. Det hände väldigt mycket på ganska kort tid. Det gick ju över. Jag är ju inte på uteställen alls speciellt ofta och ser väl ingen anledning till varför någon främmande skulle vilja mig illa så där, men jag tror mig kunna förstå rädslan. 

    Ljud som åstadkoms av människor på tider och platser då det inte ska vara några ljud, som man själv tänker att det inte ska vara alltså, är inte riktigt förklarligt för egen del varför det kan framkalla rädsla, oro och spänningar. Gamla instinkter, men varför vet jag inte riktigt. Kanske att vad som helst kan hända. Fast här är lugnt som väl är.
    Nej, den kombinationen testar jag inte igen! Då berodde det på att det var all mat vi hade för stunden, så vi gav det ett försök 😅

    Jag tror det där med elden var ett resultat av vårtbitarens anatomi. De kan hoppa så rysligt högt och långt så den hann nog tyvärr inte uppfatta faran innan den hamnade i elden. Det var omöjligt att hinna rädda den. Vårtbitare är så himla stora jämfört med de andra. Bönsyrsor är ännu större och dem har jag faktiskt svårt att se ens på bild.

    Oj! Det låter farligt att få i sig svamp på det viset. Nu vet jag ju inte hur det gick till, men svampar som ser väldigt oansenliga ut kan vara väldigt farliga. Vilken tur att det gick över!

    Ja, det låter lite liknande min rädsla för vårtbitare. Att vad som helst kan hända 😬 Men vilken tur att det är lugnt där du är!
  • Eurydike

    På tal om insekter så hittade jag den här lustiga lilla rackaren när jag googlade häromdagen 🐛🐑😅


    ">

  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-02-14 19:14:18 följande:
    Fascinerande! Söta med  då de filmades nära åtminstone.

    Jag hittade en video. Översatt: Har du någonsin funderat på hur det skulle vara att vara ihop med en finlandssvensk? Fundera inte mer, skaffa en jättekiva-kudde. Jättekiva är en finlandssvensk övningspojkvän i vars famn livet är jättekiva. Då du trycker den på magen börjar den att tala äkta finlandssvenska. Skaffa en du också! 

    Kiva betyder roligt, trevligt och sådant positivt. 
    Ja, och misstänkt lika Fåret Shaun! 😂

    Spännande och udda reklam. Jag har aldrig funderat på just det (förrän nu) så den väcker ju uppenbarligen rätt tankar 😅 En jättekiva-kudde kanske vore något, nu när de lägger fram det så fint 🥹 Huvud är inte viktigt, ben är inte viktiga. Det enda som räknas är en famn där livet är jättekiva 🤩 Att den börjar tala äkta finlandssvenska om man trycker den på magen är prickarna över ö. Gotta have one! Som Mick Jagger sägs ha sagt om plastcykeln Itera 🕺🚲

    Skulle du vilja ha en? 😃
  • Eurydike

    Här är Evighetsmaskinen aka Itera! 🚴?♂️ Så, nu lovar jag att sluta posta konstiga klipp, i alla fall för en liten stund 😅


    ">

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!