• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Här på GC är klockan 19:20 och himlen blev just mörk! Lite ovant att kvällen börjar så tidigt, det är fortfarande ganska hög aktivitet utanför balkongen. För mig är det tystnaden i kombination med omgivningsmörkret som ger mig energi på natten. Konstaterat många gånger att jag jobbar nästan alltid effektivast runt 01:00-02:00 nattetid. Men då får det inte vara vinter om jag befinner mig i Sverige! För då är mörkret bara passiviserande och deprimerande. Inser att jag trots nästan inga jobb för dagen, påverkas av tidsomställningen fast jag är på en plats där skillnaden i ljusmängd är väsentligt mindre här.

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-10-31 22:53:25 följande:
    Den 5e kan du väl visa upp Staffan Stalledrängs fem fålar, särskilt den apelgrå, dagen till ära?  Den 7e kanske du kan låna in De sju dvärgarna från Snövit och låta oss se hur de firar jul? De har nog hemskt roligt med både Glader och Toker i gänget, även om Butter kanske drar ner stämningen lite

    Otroligt vad du är snabbtänkt och kreativ på samma gång! Att du liksom hittar referenser omedelbart är helt grymt.....Tomte
  • Stooler

    Nu har senhösten gjort sitt intåg på GC! Nu följer några veckor då i princip ingenting i trädgården (fotot) blommar (fast allt är ju grönt ändå). Vädret har slagit om till det väder alla semestrande nordbor avgudar härnere, +27, hög luft med låg luftfuktighet och en sydlig men svag bris. Ikväll sjunker tempen kanske 5-6 grader.

    Fyllde ryggsäcken med kaffetermos, ett par smörgåsar, ett sittunderlag och en flaska vatten! Promenerade de 2km ned till sanddynerna i Maspalomas och satte mig sedan där och luktade på havet medan medhavda käket intogs! Tänkte att det säkert snöar nånstans i Sverige och att folk svärande halkar omkring på gatorna....

  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-01 21:12:47 följande:
    Så fint och grönt ändå. Kan tänka hur frodigt det är om somrarna. Låter som en meditativ härlig måltid.
    Om det kommer lite regn under December/Januari här nere i syd så exploderar grönskan i slutet av Februari! Både trädgårdar och mark utanför bebyggelse färgläggs fantastiskt. Innan dess, i slutet av Januari blommar mandeln i dalarna bland bergen. Färgskalan från vitaste vitt till barbierosa! Solig Oerhört vackert!
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-11-01 22:30:02 följande:
    Så vackert det ser ut! Om jag hade kunnat hade jag teleporterat mig dit just nu. Det låter som en mycket behaglig senhöst! 🍁 Här kan jag stoltsera med att det regnsnöade så jag fick ha huvan uppdragen på jackan. Och när jag kom hem igår var jag så kall och frusen att jag var tvungen att hoppa raka vägen in i duschen. Det hade jag gärna bytt mot en picknick på stranden. 🌴 Jag älskar lukten av havet!
    Ja, tänk vad kul det hade varit att ha en Nattuggle-IRL bland sanddynerna i Maspalomas! Glad
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-11-06 21:04:05 följande:

    Här kommer ett blogginlägg om arbetsnarkomani och att lära känna sina egna gränser!

    I tråden har ni lärt känna mig som en ganska så slapp filur. Mitt största problem tycks vara mitt ständigt pågående kaffemissbruk och mitt lika ständigt pågående projekt att sluta med det. Jag saknar karaktär och faller tillbaka gång på gång. Nu har jag lärt mig leva med det.

    Innan jag blev den här slappa filuren var jag en överspänd filur. Bara under pandemin startade jag ett och ett halvt nytt företag (det halva är fortfarande en del av det första företaget) så nu driver jag två och ett halvt företag. Förutom det bestämde jag mig för att skriva en bok och en barnbok (som jag även illustrerade). Dessutom hjälpte jag till att ge ut en annan persons bok och började även skriva manus till en podd. För att hinna med allt detta hittade jag på ett nytt ord. Jobby. Jobby är jobb och hobby i ett. Ett ord som gör att man kan jobba mer och samtidigt låtsas som att man inte gör det.

    Frågan är: Varför gjorde jag allt detta?

    Svaret är: Jag har ingen jävla aning.

    Arbetsnarkomani är lätt att glida in i, upptäckte jag. När fritiden är ett schema av saker som måste hinnas med, då är det dags att passa sig. Det första och sista jag gjorde på dagen var att jobba. Kanske var det en flykt från mitt privatliv, som var väldigt låst och svårt att påverka just då?

    Jag hade målat in mig i ett hörn och enda sättet att ta mig ur det var att börja backa och avsluta saker. Sedan gick jag ner i arbetstid till sparlåga. Företagen har jag fortfarande kvar, men podden är borta och jag lär inte skriva någon mer bok på ett tag 😅 Nu har jag gått upp i arbetstid igen och ägnar min fritid åt att ha kul och lära känna nya människor istället, vilket jag trivs mycket bättre med. Ordet jobby är struket ur min mentala ordbok 😝


    Jag fick en bild i huvudet som satte sig omedelbart! Ett sånt där batteridrivet leksakslok som bara kör och kör tills batterierna tar slut. Loket väjer hinder på samma sätt som en sån där robotdammsugare fast väsnas, blinkar och tutar hela tiden. Till skillnad från dammsugaren som fokuserar på en uppgift så far loket omkring mest planlöst och meningslöst och till liten nytta.

    Det känns bra att du tagit ur batterierna ur loket och använder dem till andra saker...Flört

    Minns när du berättade om dina ganska galna rutiner vid läggdags, innebär ditt nya arbetstempo att du har förändrat dem? Glad
  • Stooler
    RaYzLeR skrev 2023-11-14 21:17:57 följande:

    Nu har jag varit nykter i tre veckor. Hur länge ska abstinensen sitta i? Jag känner mig osocial och rastlös. 🙁


    I all beroende-rehabilitering så är en av de allra viktigaste beståndsdelarna en hög aktivitetsgrad. Ut och gå, träna, virka, spela pingis eller egentligen vad som helst som skingrar tankarna. Vänd din rastlöshet utåt och gör en massa saker!
  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-22 19:40:54 följande:
    Det är förståeligt, känner man sig inte bekväm med det försvinner väl en del av tjusningen. Kanske att någon ändrar sig av någon anledning, så att ni kan fara dit. För egen del är det nog mer resan i sig som lockar än enkom destinationen som sådan, även fast den är nog så intressant den med. Tillåter väder, isläge med mera så kan det bli av. Tack så väldigt mycket för det! 
    Jag är på intet sätt någon seglare, mina erfarenheter på segelbåt består i att vid sk "grabbseglingar" fått vara kocken på båten. Båtar, med segel eller motor är fordon jag gillar dock. Men att segla på vintern låter inte som någon angenäm upplevelse, lite som när jag gjorde "lumpen". Fjällmarsch sommartid var helt ok, fjällmarsch i full snöstorm och i öppen bivack var tortyr...
  • Stooler
    Auditanne skrev 2023-11-25 01:31:11 följande:
    Men är inte själva resan till Island ganska bökig och omständlig? Har för mig att man måste ta lite omvägar fram och tillbaka med flyg, beroende på var i landet man bor.
    Själv är man bosatt i götet och här går inga direktflyg till Reykjavik vad jag har förstått. Om det inte ändrats sen jag kollade sist då. 
    Play Airlines kör Landvetter - Reykjavik under Maj-Oktober! Lågprisbolag som funnits ett tag.

    www.flyplay.com/
  • Stooler

    Jag hör att vintern, kylan och snön har tagit ett grepp om Norden. Här på GC har vi också vinter, nere i San Fernando och Playa del Ingles så faller regnet ymnigt. Det är +26°C i luften så väldigt behagligt. Här uppe i Sonnenland har det duggat lite och vi får fina regnbågar. Bilden är absolut inte AI 🤗 utan tagen som den är med en telefon!

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-12-02 18:35:22 följande:
    Den här tråden blir bara juligare och juligare!
    För min del blir tråden ännu tråkigare och rätt ointressant! AI-generade bilder utan annan kontext än "Jul" är inte min grej alls. Men, det är inte jag som bestämmer vad som skall postas här så jag böjer ned huvudet och accepterar faktum. Flera av er är grymt fina människor och jag har haft stort nöje av att läsa era inlägg. Önskar er främst en god jul och framgång i livet, god hälsa och rikedom på erfarenheter därtill! Skål
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!