• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2023-07-02 15:23:05 följande:
    Ja klimatet kan jag tänka mig skiljer en hel del. Men hur är det med kulturen? 
    Det finns givetvis samma typ av turism på båda ställena. Rent kulturellt vet jag inte, men den Kanariska kulturen skiljer sig från den spanska generellt. De är väldigt måna om sin lokala historia oavsett var i Spanien du är.
  • Stooler
    FredrikLiksom skrev 2023-07-02 15:55:53 följande:
    Ok, ja det blir väl skillnad särskilt på Gc då det ligger så långt från det Spanska fastlandet.
    Så är det! Rent historiskt så handlar mycket om Columbus på de här öarna. Det var här virket till hans flotta avverkades. Stora delar av besättningarna på hans resor var Kanarier. Det var från Kanarieöarna som de första sockerrörs- och bananfröna fördes med till Spanskamerika. Samma sak med grisar, getter, hundar och får. Potatisen gick andra vägen och odlades här på öarna innan den spreds till Europa.2
  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-02 21:05:49 följande:

    Tack Stooler, FredrikLiksom och Eurydike! 

    Lite om det här med Gran Canaria. Det är fint att bo på en ö, havet är alltid nära med allt vad det innebär. Jag har själv bott på en och befinner mig här även över sommaren. Jag sökte lite information och det verkar som att GC är väldigt varmt året om. Solen är nog nyttig, men saknar du inte årstiderna så som de ter sig här uppe? Då hösten kommer med sitt mörker och allt lugnar sig, då skogen är klädd i sin färggranna skrud och frisk oktober leker i håret till exempel? Jag skulle kunna tänka mig att bo någon annanstans ett tag, fast jag är hemkär ändå.


    Väldigt varmt är det inte, 23-28C året om med få undantag när det är "Kalima", sand som blåser in ett par gånger om året från Sahara. Då kan det passera 30-strecket här nere i Syd. Folk tänker heller inte på att Gran Canaria har 3 klimatzoner. Det händer att det snöar uppe i bergen 1 timmes väg från mig.

    Grannön Teneriffa har ytterligare en klimatzon, den arktiska. Vulkanen Teide är över 4000m hög och det är ofta minusgrader där även på sommaren.

    Det jag gillar mest är att det inte är så stor skillnad på tiderna för ljus och mörker på året. Jag ogillar verkligen svenskt vintermörker, blir lätt deprimerad av de korta dagarna och har haft problem med ojämn sömn då. Höst och vår kan jag se här också, bara att åka en halvtimme upp mot bergen i Oktober.

    Hemkär...för mig är det ett ord som inte innebär något. "Home is where I lay my hat" har präglat hela mitt liv. Trygghet har aldrig varit en plats, den kommer inifrån mig själv...

    ...men det är stor chans att jag stannar, trivs väldigt bra här!
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-07-03 21:29:28 följande:
    Ser ut som en kakadua. 
    En kakadua som tar sig friheter, inte hört om #metoo eller fått upplysning om hur man beter sig! Flört
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-07-06 03:36:19 följande:
    Det enda jag hatar mer än att köpa presenter är att önska presenter.... 
    Helt enig! Jag har varken gett eller fått på åratal! Varken födelsedagar eller julklappar!
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-07-07 22:51:57 följande:

    Nu packar jag väskan och reser bort. Jag är som vanligt tillbaka innan ni hinner blinka eller sakna mig det minsta 😂


    Vi saknar dig alltid...även när du är hemma! Skrattande

    Reserapport borde vara obligatorisk tycker jag...eller vad säger ni andra? Tungan ute
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-07-08 19:53:55 följande:

    Dum fråga; är någon här intresserad av min rework/omskrivning av Maktens Ringar? För isf ska jag börja uppdatera den tråden igen. Eller bara flytta in alltihop hit....


    På nåt sätt så är ju hela den här nattuggletråden off-topic! Det fina är att den bara handlar om den vardag vi upplever. Det mesta har anknytning till sömn, ljus, mörker, fåglar (ugglor i synnerhet) och egna upplevelser. Den här tråden är den enda anledningen till att JAG hänger kvar på forumet.

    Så min uppfattning är att eftersom det är ett specifikt ämne du avhandlar så passar det nog bättre att ämnet är kvar där det en gång var! Men det är bara min egna tankegång och det finns säkert andra uppfattningar.

    My 50 cent...
  • Stooler

    Eurydike skrev 2023-07-09 20:41:31 följande:


    Haha 😂 Vad roligt! Men hellre den låten än Fångad av en stormvind, för om man blåser bort vet man inte var man hamnar 🌪

    "Stångad av ett formbröd" brukade vi sjunga... Glad

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!