Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Rataxes skrev 2023-04-18 09:46:39 följande:
    Fredsrörelsen är verkligen köpt av Moskva:



    Detta är alltså ordföranden för Sveriges Fredsråd.

    "Hoppas att de ryska styrkorna gör jobbet så att landet blir denazifierat och neutralt"

    Till helgen ska idioterna demonstrera i bl.a. Göteborg.

    Klybbe m.fl. kan väl ansluta till sina likasinnade där.
    Vad jag kan se så är det du kopierat in från maj 2022 och under samma tid så har  Norberg blivit utesluten från de organisationer hon var medlem i och avgått som ordförande från paraplyorganisationen Sveriges Fredsråd.

    Annars verkar det vara samma typ av argument om Ukraina, nazister, olaglig revolution/maktövertagande som framförts av en del av SDs fotfolk och befrämjare här i tråden.   Du vet säkert vem det är.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-05-12 06:53:42 följande:
    www.expressen.se/nyheter/anklagelsen-sydafrika-smugglar-vapen-till-ryssland/

    Det verkar alltså som att Sydafrika hjälper till att smuggla vapen till orcherna. De har även militärövningar med Orchland.

    Hur många miljarder av svenska skattebetalares pengar har hällts över detta genomkorrupta land?
    Är det en retorisk fråga du ställer?  eller är det något annat du försöker påstå?

    www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/sydafrika/utvecklingssamarbete/program%C3%B6versikt-sydafrika/

    "
    Det svenska stödet till Sydafrika inleddes på 1960-talet som humanitärt bistånd till African National Congress (ANC) och andra organisationer som drev kampen mot apartheid. Efter att apartheid avskaffats och ANC vunnit valet 1994 övergick det humanitära biståndet till ett mer reguljärt utvecklingssamarbete.

    Utvecklingssamarbetet med Sydafrika var under den sista strategiperioden 2009-2013 inriktad mot ett bredare samarbete byggt på samfinansierade partnerskap kallat aktörssamverkan. Minskning av fattigdom samt demokratifrågor var prioriterade mål samt även hiv och aids. Sveriges bistånd till Sydafrika har nu fasats ut och samarbetet kommer att fortsätta genom ökat handelsutbyte och politiskt samarbete."

    sv.wikipedia.org/wiki/Relationer_mellan_Sverige_och_Sydafrika

    "
    Sida hade ett biståndsprojekt tillsammans med svenska och sydafrikanska polisen. Sveriges syfte var att göra sydafrikanska polisens arbete mer mänskligt och effektivt. Svenska polisen fick 20 miljoner kronor att använda för att utföra arbetet under 3 år med start från 2000. Samtidigt så stöttade Sverige ANC, African National Congress. ANC arbetade för att förbättra rättigheterna för svarta människor och minska klyftorna mellan svarta och vita.[2]


    ...

    Sveriges har ett utvecklingssamarbete med Sydafrika för att motverka spridningen av hiv och aids, samt kvinnovåld och sexuellt relaterat våld. Stödet som Sveriges bidrar med uppgår till ca 40 miljoner kronor om året. En organisation som bland annat tar del av detta bidrag är The Swedish Workplace HIV/AIDS Programme (SWHAP). Sammanlagt är det 13 olika företag i Sydafrika som är kopplade till SWHAP, alla dessa företag har anknytning till Sverige.[5] Några exempel på dessa företag är Näringslivets internationella Råd (NIR) och Ifmetall.[6] SWHAP jobbar också i KenyaZambiaZimbabweUganda och Tanzania.[5]


    En del av de program som ingår i utvecklingssamarbetet är inriktade på att hjälpa människor som är särskilt utsatta. Bland annat stödjer Sverige programmet The Trucking Wellness Initiative. De är inriktade på att hjälpa lastbilschaufförer och sexarbetare. Sexarbetare anses löpa större risk att smittas i och med sin arbetssituation. Lastbilschaufförer i sitt yrke löper inte större risk att bli smittade, men de vistas i miljöer där det finns större risk att smittas jämfört med andra yrkesroller. The trucking Wellness Initiative utbildar och ger därför stöd till lastbilschaufförer och sexarbetare.[5]


    The Zivikele Training, The AIDS Foundation of SA, Treatment Action Campaign och The AIDS Law Project är också organisationer som får svenska bidrag och som jobbar för att minska spridningen av hiv och aids.[5]"
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-05-19 13:33:44 följande:
    Jag har ju svårt att se hur ett 20% parti ska kunna få till ett swexit, det andra partiet som varit mot EU, dvs det nödtorftigt reformerade kommunistpartiet, lär knappast gå samman med SD i någon fråga.

    För övrigt är jag så fucking jävla trött på att allt ständigt ska handla om det partiet. Alla är besatta av att prata om SD istället för att försvara sin egen politik.

    Ska man hitta riktiga vatniks bör man titta på lightnazisterna i AFS, samt idiotpartierna längst åt vänster, samt tidningarnas kultursidor. Inte minst dumvänsterns sagotidningar ETC och syre.
    V och SD gick ihop om en misstroendeomröstning som du kanske kommer ihåg.. 
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-05-19 18:57:47 följande:
    Och?

    Anser man att EU inte skall förvandlas till en federation så är det strunt samma vad Putin tycker. Vuxna människor som är så besatt av en politisk motståndare att det blir viktigare att markera mot den politiska motståndaren än att stå upp för sina åsikter är patetiska.
    Det låter som en skock på FLs forum som skuldbelägger och skyller allt på S , detta oavsett vilken samhällsutveckling det handlar om under vilken som helst tidsperiod.
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-05-20 20:28:15 följande:
    Så länge vi lever i en demokrati med yttrandefrihet har den som är för "swexit" rätten att propagera för "swexit" och det utan att ta hänsyn till att det är en åsikt som inte passar personer som drömmer om ett samhälle där yttrandefrihet och demokrati inskränks.

    Vad en politisk motståndare anser har ingen som helt betydelse för den som är fast rotad i en demokratisk tradition och därför vågar stå upp för sina åsikter vare sig de delas av en politisk motståndare eller inte.
    I den demokrati vi lever i  oc hmed i Sverige så får du också vara tillåtande för att dina åsikter och argument bemöts och värderas och sätts i sammanhang.

    Swexit, vad det nu i praktiken innebär eller avses med det - har fler olika problem. Dels finns det marknadsekonomiska överväganden, säkerhetspolitiska konsekvenser och EU är inte utan frihetliga möjligheter.

    Tillgången till den gemensamma marknaden betyder mycket för såväl företag som konsumenter. Friheten att leva, bo och arbeta inom EU ger medborgarna en frihet som inte fanns tidigare.   Sen är kanske det viktigaste europeiska projektet  det som gett en tidigare krigshärjad kontinent snart 80 år av fred,
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2023-05-25 23:41:01 följande:

    Har ni lagt märke till den senaste tidens tendenser (halvår till ett år) att den ryska Wagner-gruppens ledare Prigozjin allt oftare framför hård kritik till den ryska militära och politiska ledningen samt hyllar Ukraina och ukrainare som modiga och hårda kämpar?

    Jag börjar mer och mer undra över om Prigozjin ideologiskt står på Ukrainas sida och att det mer handlar om pengar att de strider för den ryska sidan. 


    Prigozjins utspel handlar om att positionera sig själv som mer kapabel än de som leder politiken, den ryska militären, de anfallande styrkorna och anfallet på Ukraina.  Det interna maktspelet inom ryska ledningen har nog bara kommit upp till ytan.

    Helt säkert kommer huvuden att rulla förr eller senare och Prigozjin gör det han kan för att stå starkare när det kommer.  Om det leder till att han trillar från en balkong eller får leda det ryska krigsmaskineriet eller mer kommer framtiden att utvisa.  

    Inget i hans kritik mot de på den ryska sidan betyder att han på något sätt står på Ukrainas sida - det är en helt annan sak. Kom ihåg att underrättelser påstår - sant eller inte - att han var beredd att sälja ut ryska arméns positioner till Ukraina för att få Bakhmut. Egennytta, inget annat.
  • Padirac

    Personligen tror jag inte att P behöver Ukraina för att ta makten över delar av krigsmakten och på sikt den politiska makten.   P är så vitt jag hört och läst en yrkeskriminell maktspelare.   Om Ukrainas befolkning skulle erbjudas och acceptera  han tjänster så är det som att låta räven vara fågelvakt, ukrainarna är alltså fåglarna i det fallet..


    Tom Araya skrev 2023-05-26 16:16:55 följande:
    Självklart handlar det om egennytta, vilket jag också menar. Det jag undrar är om det finns några ideologiska hinder för Prigozjin att låta sina och Wagners tjänster köpas för andra ändamål än de ryska.
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-07 16:18:21 följande:
    Jag är kritisk mot båda. Man behöver faktiskt inte välja en, man kan välja bort båda. Bra va?

    Biden har ju varit för varenda krig som USA fört, i princip. 

    Om jag måste välja så tycker jag att Trump är bäst och mest lämpad. Han är ju dock inte köpt av krigsindustrin, det är väl därför media och etablissemanget hatar honom.

    Jag vet att du försvarar Biden med näbbar och klor. Varför? Tycker du att han är lämpad som President? En dement, sjuk, kriminell åldring med pedofila drag ska alltså ansvara för världens mäktigaste nation, inklusive kärnvapenkoderna.
    Trump är köpt av ryssarna, Trumps kampanjmakare var köpta av ryssarna, Trump är kriminell: skattebrott, sexuella övergrep och skryter om det.

    Dessutom verkar han enligt sin fru ha en 5-årings känsloregister och agerande, hon sa att det var som att ha två barn hemma då deras son var liten.

    Trump har dessutom en knepig relation till sanningen och lagen, de räknade hans lögner, och tycker sig stå över lagen i fråga om valhemlighet rösträkning, avgång av en president som förlorat ett val .. .listan är lång och han ä en fara för demokratin i den meningen att väljarna inte får välja sin president. En blivande diktator typ Orban eller Erdogan eller Putin, alla dessa som han säger sig se upp till, beundra och känna en gemenskap med.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2023-06-24 22:41:48 följande:
    Tyvärr har Lukasjenko under dagen lyckats övertala Prigozjin att stoppa Wagners marsch mot Moskva, med endast 20 mil kvar.

    Frågan är om Putin och den ryska armén kommer att förlåta Prigozjin och återfå förtroende för Wagner, eller om de är helt rökta nu.

    Wagnergruppens uppror: Detta har hänt (msn.com)
    Var det inte så att Wagner lämnar Ryssland och flyttar till Belarus nu, detta i utbyte mot att inga åtal väcks mot Prigozjin.

    Frågan är om detta öppnar en front från Belarus, nu verkar ju Belarusiska armen sakna såväl manskap som vilja och vapen att angripa ett grannland och Belarus kan inte heller beväpna Wagner-gruppen. 

    Vad som visas i de ryska speglarna ska man inte tro på. Vad som händer nu återstår att se, skulle jag säga.
  • Padirac
    Xenia skrev 2023-06-25 16:21:38 följande:

    Vilken antiklimax! Här tror man att det ska bli värsta inbördeskriget och så bidde det ingenting.

    Frågan är om Wagnerledaren gjorde allt detta för att Putin skulle stoppa utredningen mot honom.

    Hursomhelst verkade Putin ha blivit skakad. Han höll ett tal där han jämförde det med inbördeskriget.

    Putin kommer inte att glömma det. Det verkade som han var svag och saknade kontroll. Han kommer kanske att tolerera Wagnergruppen tills vidare för att han behöver dessa soldater. Men när han inte gör det, då lever Wagnerledaren farligt.


    Om jag förstod rätt så måste Wagnersoldaterna i Ryssland/Ukraina ansluta sig i den ryska armen nu. 

    Wagnerarmen kommer i så fall bara att ha förband i de afrikanska länderna de verkar i och kanske i Syrien.. om de kommer att verka i Belarus mot Ukraina/Polen/Litauen eller för att ge Lukasjenko stöd mot ryska intressen återstår att se.

     Prigozjins ord om Putin, militärledningen och oligarkernas motiv för kriget spelar säkert ingen roll i det hela så länge prigozjin och de andra inte motarbetar sina respektive egna vinningar. 

    Maktambitionerna med att röra runt i Putins närmaste krets som prigozjin verkar ha är kanske det som gör att han oavsett allt annat kommer få Putin att se till att prigozjin trillar i en trappa eller från en balkong/genom ett fönster.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa