Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Missermajser skrev 2023-02-20 12:59:33 följande:

    Att kalla "aktiviteterna" från 2014 till 2021 för inbördeskrig i en politisk diskussion är inte att vara rysk agent. Vi måste väl kunna diskutera olika uppfattningar och perspektiv även i fiendens synvinkel utan att vara agenter eller? 


    Det skulle kunna vara en felaktighet där man i så fall kanske skulle kunna beskriva det som ett slags proxykrig. Sedan tycker jag det är svårt att i modern historia yttra begreppet inbördeskrig om det inte får finnas stöd från främmande makter till endera sida i sådana. Finns det ens några inbördeskrig på senare tid där det inte förekommit stöd utifrån? Svårt att veta när man får skriva vad i så fall.


    Att kalla de ryskledda och ryskstödda rebellernas kupp i Donbass för 'aktiviteter' och 'inbördeskrig' och 'proxykrig' är defintivt ett tecken på att agera som en rysk påverlansagent.   

    Javisst, vi diskuterar i detta nu  - och i det ingår att jag beskriver vad som menas med påverksagent och visar på vilket sätt du agerar som påverkansagent med det du skriver -  och inte det enbart du skriver.

    Vad som är eller inte är ett inbördeskrig är inte helt tydligt enligt vedertagna definitioner, men det är helt klart att kriget 2014 och framåt i Donbass inte är ett inbördeskrig - om något är rebellerna i Donbass proxy för ryska krigsintressen

    Att de ryskledda och ryskstödda rebellerna i Donbass är inblandade i ett inbördeskrig har jag bara sett som en del av rysk propaganda

    Nedan finns det tydlig info från EUs center mot desinformation.

    euvsdisinfo.eu/report/the-war-in-donbas-is-a-civil-war-between-ukrainians

    "The international community must recognise the fact that there is a civil war in Ukraine and [it must] initiate a full arms embargo against the country [Ukraine] that is killing its own citizens.
    DISPROOF

    The disinformation claim above is part of a recurring pro-Kremlin disinformation narrative about the war in Ukraine, aimed at whitewashing the Kremlin's involvement.


    The Donbas war is not an internal conflict but a well-documented act of aggression by Russian armed forces, ongoing since February 2014.


    There is irrefutable evidence of direct Russian military involvement in Eastern Ukraine. Russia is supporting its proxies (the so-called People's Republics of Donetsk and Luhansk) with weapons, its active-duty soldiers serve there and its top military commanders visit the war zone to coordinate joint efforts with the separatists.


    Russian President Vladimir Putin has repeatedly stated that Moscow will continue to support these territories. The systematic issuing of Russian passports to several hundred of thousands of persons in the two entities is now also used as a pretext to claim the right to influence and perhaps intervene militarily. Russia is also reported to be using the occupied territories as a testing ground for new weapons. Despite all this Russia officially denies its military presence in Donbas.


    The EU has condemned the clear violation of Ukrainian sovereignty and territorial integrity by acts of aggression by the Russian armed forces since February 2014. The European Union stated in July 2014 that "arms and fighters continue flowing into Ukraine from the Russian Federation".


    According to the US Defence Intelligence Agency (DIA), Russian special forces and troops operated to mobilise, lead, equip, and support separatist militias in the Donbas region of Eastern Ukraine from spring 2014 to the present, although their presence was denied by Moscow.


    The so-called People's Republics receive humanitarian, financial and military backing from Russia. An InformNapalm study shows that thirty-one weapons systems found in the Donbas region entered service with the Russian military between 2004 and 2015 and have never been produced in, or sold to, Ukraine.


    Russian President Vladimir Putin admitted Russia's military presence in Ukraine in 2015.


    Denying Russia's involvement in the Donbas War is a frequent element of pro-Kremlin disinformation. Explore similar disinformation cases alleging that the conflict in Donbas is only internal, the Russian army is not a part of hostilities in Ukraine, that conflict in Ukraine is internal, Russia is not a party to it and that Ukraine is an integral part of the Russian World, only Russia can solve its domestic conflict."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-02-20 14:38:48 följande:
    Det är ju i det här som du går vilse i den rådande situationen.

    Jag håller med dig i sak men som du säkert uppfattar så är det enbart den rätta läran som gäller, för tillfället. Allt annat är "kopplingar" och "agenter" och (i bästa fall) "nyttiga idioter"

    Just nu funkar inte 3D-tänk i offentligheten.
    Det är väl de som refererar till TASS och påstår att det 'handlar om enbart att den rätta läran gäller' och att 3Dtänkande inte funkar som agerar som medvetna eller inte medvetna påverkansagenter och 'nyttiga idioter'

    I verkligheten är det ryska kriget i Ukraina och före det Donbass en del av Kremls hantering av de länder de vill ha kontroll över.

    Uppgifter i Expressen visar tydligt vad det handlar om - en plan för att ta kontrollen över sina grannländer

    www.expressen.se/nyheter/lackan-fran-kreml-putins-hemliga-plan--for-att-ta-over-belarus/

    "Expressen kan i samarbete med flera europeiska medier i dag avslöja Rysslands hemliga planer på att ta över grannlandet Belarus. 

    Ett läckt dokument från Kreml beskriver hur landet steg för steg ska underställas Ryssland.


    Rysk lag ska införas – utökad militär närvaro med ett gemensamt befälssystem, det politiska systemet ska tas över av ryssvänliga krafter, det belarusiska språket och kulturen ska förtryckas och ryska pass ska delas ut för att skapa ett ”lager” av ryska medborgare. 


    Direktoratet för gränsöverskridande samarbete är en nybildad del av den ryske presidenten Vladimir Putins maktstruktur. Den består till stor del av personal från underrättelse- och säkerhetstjänsterna. Under våren 2021 fick avdelningen i uppdrag att ta fram Rysslands nya strategi för grannlandet Belarus. 


    Dokumentet ”Strategiska mål för ryska federationen i den belarusiska riktningen” beskriver på torrt byråkratspråk hur Ryssland steg för steg fram till 2030 ska ta över grannlandet med nio miljoner invånare och som gränsar mot EU- och Nato-länderna Lettland, Litauen och Polen.  


    Dokumentet omfattar hela samhället, stort som smått. Från gemensamma gränser, valuta och militär till att fler belarusiska barn ska skickas till patriotiska center i Ryssland.


    Målet är att skära av västerländskt inflytande, skapa ett gemensamt motstånd mot Nato och trycka bort den belarusiska identiteten och ersätta den med en rysk. 

    ...


    En källa vid en västerländsk underrättelsetjänst, som har kännedom om dokumentet, säger att tidsplanen för genomförandet har förändrats med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.


    – Kriget har saktat ner implementeringen av planen som framgår i strategidokumentet, men det har långt ifrån stoppat det. Det långsiktiga målet att ta total kontroll över Belarus har inte förändrats, säger källan.


    Liknande planer ska också ha upprättas för Estland, Lettland, Litauen, samt Moldavien och Ukraina. 

    ...


    Michael Carpenter, USA:s ambassadör till Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, säger efter att ha tagit del av innehållet i dokumentet: 


    – Rysslands mål gällande Belarus är de samma som med Ukraina, skillnaden är att i Belarus förlitar de sig på tvång snarare än krig. Deras slutmål är ändå en fullskalig inkorporering av landet, säger han i en kommentar till Expressens samarbetspartner Yahoo News.  

    ...


    – Ryssland hade ju ursprungligen en liknande approach gentemot Ukraina. Om man går tillbaka 15, 20 år så försökte man använda politiska och ekonomiska medel för att få Ukraina att närma sig Ryssland. Men när det misslyckades, då tillgrep Putin militära maktmedel. 

    ...


    Metoden känns igen från en rad andra ryska grannländer.


    – De delar ut ryska pass till lokalbefolkningen för att utöka sina intressen. Detta skapar en grund att gå in och försvara sina medborgares rättigheter. När det behövs kan de använda sina landsmäns rättigheter som motivering för att ingripa, säger en källa på en västerländsk underrättelsetjänst. 


    En person inom en europeisk underrättelsetjänst säger efter att ha granskat dokumentet att ”dokumentet och dess innehåll är absolut rimligt och realistiskt”.


    Källan sätter planerna för Belarus i samband med kriget i Ukraina: ”Sommaren 2021 antogs att Ukraina senast om ett halvår skulle ha besegrats och en marionettregering installerats, och allt som Kreml planerade för Belarus, enligt dokumentet, skulle säkert ha genomförts där."

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-02-26 07:05:18 följande:
    Så du kan inte förklara hur du får ihop att SD leder Sverige in i Nato och att de samtidigt skulle vara någon slags "ryska agenter"

    Eftersom du inte kan förklara det på ett rimligt sätt så finns det inget mer att diskutera. 

    För alla andra som läser det här inlägget:

    "Trast" sprider ett socialdemokratiskt inrikespolitiskt narrativ som handlar om att försvaga regeringen.

    Här är ursprunget(?) till den socialdemokratiska kampanjen som uppstod under valrörelsen när S märkte att de höll på att förlora valet till det blå-gula blocket.
    www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/202...
    Du känner säkert till atlantic council - de gör bedömningen att SD är infiltrerade av pro-kreml-aktörer och med det att SD inte enbart utgör inflytelse- eller påverkansagenter för Kreml.

    www.atlanticcouncil.org/wp-content/uploads/2021/02/The-Kremlins-Trojan-Horses-3.pdf

    "Unlike in many other European countries, no openly pro-Kremlin parties sit in the Riksdag. However, several parties hold agendas that overlap with that of the Kremlin, making them vulnerable to influence operations and potential agents of influence themselves. On the right flank of this equation is the populist Sweden Democrats. With roots in 1980s neo-Nazi movements, it is foremost an anti-immigration party, campaigning against Muslim influence and for Sweden to promote “traditional values” and follow the United Kingdom’s footsteps out of the EU. This agenda corresponds well with the Kremlin’s strategic goals in Europe, and Moscow probably identifies the party as its strongest potential ally in Swedish politics, shown indirectly through frequent invitations to participate in propaganda channels such as RT and on election observation trips. Officially, Sweden Democrats judge Russia harshly and Sweden’s relationship with NATO divides the party. However, outright sympathy for Russian President Vladimir Putin’s nationalism and social conservatism can be found in its lower ranks. This does not make the party a Trojan horse per se but does make it a prime target for Russian influence operations. Smaller political movements further to the right are more outspoken in their support of Russia

    ...

    By early 2015, Sweden Democrats stood with UKIP and France’s National Front among the most Kremlin-friendly parties in the European Parliament.

    In November 2016, Sweden Democrats and ADDE arranged an international gala in Stockholm, billed as an alternative to the Nobel Prize ceremony, which excluded Sweden Democrat representatives. Amid pomp and circumstance, former Czech President Vaclav Klaus—once named by The Economist as “one of [Putin’s] warmest admirers abroad”100— was presented the first and to date only European Freedom Award. Among the guests were then-UKIP leader Nigel Farage and Rolandas Paksas, a former president of Lithuania who was impeached in 2004 over suspected ties to Russian organized crime.101

    Representatives of Sweden Democrats—including the party’s former international secretary Kent Ekeroth, who has recruited several pro-Kremlin employees to the party’s offces in Stockholm and Brussels102— are frequently invited to comment on RT. Russian GONGOs (government organized nongovernmental organizations) have invited party members serving in both the Riksdag and European Parliament to serve as Russian election observers, and there are several examples of suspected Russian infiltration of the party."
  • Padirac
    Mentat skrev 2023-02-26 13:11:38 följande:
    Märkligt att du missade fortsättningen: 

    "On the left, nostalgia for neutrality combined with large doses of anti-Americanism and Euroskepticism have prompted politicians to embrace and spread Russian narratives, propose policies in line with Moscows foreign policy, and resort to whataboutism. The Left Party and elements of the Green Party engage in such activities, often in cooperation with the peace movement and smaller parties outside of the Riksdag, like the Feminist Party and the openly pro-Kremlin Communist Party"

    Allt handlar inte om (sd), även om man kan tro det när man läser på FL.
    Så du tycker att det är märkligt att ett inlägg som pekar på att Atlantic Counsil publicerar material som pekar på att det finns tydliga kopplingar till ryska intressen och risker med SD som svar på att skribenter som citerar TASS och påstår att den ryskledda och ryskstödda kuppen i Donbass är ett Ukranskt inbördeskrig menar att kopplingen menllan SD och kreml är en del av ett sosse-narrativ?

    SDs kopplingar till kreml finns oavsett de sovjetkommunistiska, ryska och kreml-kopplngar vänstern eller andra har eller inte har.  Ditt inlägg speglar väl den whataboutism som du citerar

    Inlägget jag citerade handlade om SD och kopplingar till kreml, eller förnekande av kopplingar och artikeln från Atlantic Counsil motsäger förnekandet.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-02-26 14:29:23 följande:
    Det hjälper inte att du försöker härmas.

    Du kan inte visa på varför SD skulle vara ryska agenter när de samtidigt leder Sverige in i Nato. Du kan inte peka på någon logisk koppling.

    Du sprider socialdemokratisk inrikes-propaganda och som Nattuw skriver så var ert förra narrativ Orban och Trump.. 

    I bästa fall.

    I värsta fall vill du skapa splittring i Sverige.
    SDs narrativ om splittring har du tagit upp i tråd efter tråd

    expo.se/2016/04/sds-splittrande-v%C3%A4lf%C3%A4rd

    "Jimmie Åkesson äntrade podiet framåtlutad och till synes trygg. Tillsammans med partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt presenterades vårbudgeten i mitten av förra veckan.

    Partiledare Åkesson målade upp sin berättelse om Sverige i dystra färgskalor. Det är ett land där apokalypsen väntar runt hörnet. Aldrig förr har Sverige varit så här splittrat, konfliktfyllt och polariserat, menar Åkesson.


    Nationens fiender är inte bara ett yttre hot utan också en intern fråga. Striden i samhället står mellan de som vill bidra och de som förstör, mellan de som pliktskyldigt och lojalt värnar om nationens sammanhållning och välmående och de som inte vill medverka och som endast tär.


    Det är en svartvit värld där ont står mot gott. Där SD ska framstå som det enda alternativet för sammanhållning och trygghet. Och där resten av det politiska spektrat står för splittring och otrygghet."

    Att brunhögern inte tillåter oliktänkande för att de splittrar samhället är en av de saker som känns igen från SD, Orban och andra politiska rörelser med auktoritära grunder., Trump och hans idol Putin är inte undantagna.

  • Padirac
    Mentat skrev 2023-02-26 18:31:14 följande:
    Jag menar att den här fixeringen vid (sd) fördummar all diskussion i ämnet. Givetvis gillar (sd) Putins nationalism och inställning i diverse moralfrågor. Det betyder inte per definition att de gillar hans anfallskrig. Om du nu skall citera en rapport så vore det klädsamt att kunna göra det på ett litet mer allmänt sätt, det finns flera rörelser som kan anses gå Putins ärenden, både hos (sd) och diverse vänsterpartier.

    Tack för länken i alla fall.
    Jag uppfattar det som att det finns skribenter i tråden som räknar sin tillhörighet i det politiska spektrat på helt olika sidor som jag har pekat på som att sprida kremls desinformation. Jag har flera gånger länkat till www.disinfo.eu/  och pekat på innehåll och föreställningsar som tas upp i tråden från fler olika skribentern är klassade som rysk propaganda och desinformation.

    Det är betydligt fler inlägg och skribenter som förnekar SDs bruna arv och ideologiska grund än de väl kända sovjettrogna partierna på vänsterkantens koppling till moskva/kreml

    Just nu försöker SDs försvarare vilseleda diskussionen genom att förvanska betydelsen av påverkansagent  - jag tror inte det är omedvetet utan ett mycket medvetet sätt att spela ned det som är mycktet tydligt i att det runt SD finns fler olika risker, tex i fråga om svenskt NATO-deltagande,pga ryska kopplingar.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-02-20 15:32:00 följande:
    Du läser in alldeles för mycket som inte står i inlägg du besvarar.

    Har du kommit på någon teori kring hur SD visserligen driver Sverige in i Nato, men ändå, på något sätt är Putins agenter? Jag frågar eftersom du ändå behagade vända dig till mig igen.
    Flash Gordon skrev 2023-02-26 07:05:18 följande:
    Så du kan inte förklara hur du får ihop att SD leder Sverige in i Nato och att de samtidigt skulle vara någon slags "ryska agenter"

    Eftersom du inte kan förklara det på ett rimligt sätt så finns det inget mer att diskutera. 

    För alla andra som läser det här inlägget:

    "Trast" sprider ett socialdemokratiskt inrikespolitiskt narrativ som handlar om att försvaga regeringen.

    Här är ursprunget(?) till den socialdemokratiska kampanjen som uppstod under valrörelsen när S märkte att de höll på att förlora valet till det blå-gula blocket.
    www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/202...
    Från var har du fått idén om att SD driver in Sverige i NATO och leder in Sverige i NATO Tomte



    Jag vet inte om du känner till vilka händelser i Världen som gjorde att Sveriges förra regering i mitten av maj 2022 tillsammans med Finlnds regeringering lämnade in ansökan om medlemskap i NATO?

    Du tillskriver SD detta? Kristersson tillskriver sig själv detta!

    Resten av världen känner nog till att det ryska anfallskrigets mot Ukraina  gav FInland ett fönster att relativt ohotat saöka NATO-medlemskap och att efterlrigstidens säkerhetspolitik gått ut på upprätthålla nationella säkerhetszoner där olika länders säkerhetspolitik skall stötta varandra. Efter WW2 fanns det ingen möjlighet för Finland att gå med i NATO, möjligen samtidigt som balt-länderna gjorde det, men då var inte finska opinionen redo.Finlands status driver Sveriges status, ett neutralt Finland kräver ett neutral Sverige för att upprätthålla efterkrigstidens tankar om säkerhetszoner, ett Finland med i NATO kröver ett Sverige med i NATO.

    Det här har ingenting som helst med fantasierna om att SD eller Kristersson driver eller leder Sverige in i NATO - det är helt och hållet geopolitiska överväganden som styr detta. 

    Men om du vill hävda att SD eller Kristersson är de som driver eller leder Sverige in i NATO så är det enbart en sak som de kan ha åstadskommit - det ryska anfallet mot Ukraina 

    SD    ja jävlar ,, hahahah
  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-03-01 19:27:01 följande:

    Det som driver in Sverige i NATO är inställningen att Ryssland ämnar invadera Sverige och övriga Europa. Då är det tydligen begåvat att först säga nej till FNs kärnvapenavtal och sedan ansluta sig till NATO för att få lite amerikanska kärnvapen utplacerade mot Ryssland här. Självfallet måste vi ju göra oss till måltavla så vi får vår rädsla bekräftad med bästa ansträngningar.


    Detta vill ju i dagsläget både Zozialdemokraterna och Zverigedemokraterna i sin kamf för partisympatier. 


    Zkribenten vars text jag kommenterade i inlägget du citerade skriver uttryckligen att denne menar att det är SD som driver in Sverige i NATO.

    vilket ger följande zlutzats om skribentens uttalande: SD är de som ligger bakom det ryska hotet mot Sverige  - fast Kristersson tar själv på sig ansvaret för detta Tomte



     I övrigt delar jag inte di uppfattning om att S tog beslutet om att stödja ett NATO-medlemskap för att fiska röster - de tvar en direkt följd av säkerhetsläget, Finlands beslut om NATO-ansökan iom det ryska anfallet mot Ukraina.

    SD har haft en annan sorts motstånd mot NATO - tex sympatier med nationalkonservativa och auktoritära styren.... det är möjligt att någon av deras företrädare har förstånd att göra realpolitiska överväganden angående säkerhetsläget ( som inte omfattar att önska att Putin bombar Sverige, inte  heller att besöka och hylla ryska regimen trots sin position i svenska riksdagens försvarsutskott)

    Hur det förhåller sig med kärnvapen i Sverge i samband med ett NAO-medlemskap verkar du inte ha en susning om.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-borde-inte-ha-nagra-forbehall-mot-att-forvara-karnvapen

     "Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M) säger att Sverige inte ska ha några förbehåll mot att förvara kärnvapen på svensk mark inför sitt eventuella medlemskap i Nato.

    Hans uttalande ska däremot inte tolkas som en dörröppnare, enligt hans pressekretare Johan Hjelmstrand.


    – Vi öppnar inte för kärnvapen i Sverige, säger Hjelmstrand.


    Johan Hjelmstrand menar att Pål Jonsons uttalande om att Sverige inte ska ha några förbehåll mot kärnvapen inför sitt eventuella Natomedlemskap har tolkats felaktigt.


    Sverige öppnar enligt honom inte dörren för kärnvapen på svensk mark.


    – Det är en sak att ha en ren medlemsansökan utan att ställa massa krav, medan beslutet huruvida vi har kärnvapen i Sverige eller inte är upp till Sverige, säger Johan Hjelmstrand.


    I samband med att den förra S-regeringen ansökte om medlemskap i Nato krävde den ett förbehåll mot utplacering av kärnvapen på svensk mark, vilket M ställde sig bakom. Men ända sedan överbefälhavare Micael Bydén rådde regeringen att inledningsvis inte reservera sig mot kärnvapen har tongången i partiet förändrats.


    – Sverige och Finland ska ha samma linje och det är att vi inte har några förbehåll kopplat till vare sig kärnvapen eller till permanent trupp, sade Pål Jonsson i en intervju med SVT Nyheter på tisdagen.


    I en intervju med P4 Värmland på fredagen upprepade Jonson sitt budskap.


    – Vi befinner oss i ansökningsprocessen, den har vi påbörjat hand i hand med Finland i våras. Då är det rimligt att vi har samma förhållningssätt och inte börjar med en massa förbehåll, säger Pål Jonsson.


    Inga regler för när förbehåll kan införas

    Enligt Robert Dalsjö, forskningsledare på FOI, finns det inget regelverk som säger när ett medlemsland kan reservera sig mot exempelvis kärnvapen eller Natotrupper på det egna territoriet.


    – Nato är en mellanstatlig, inte överstatlig, organisation. Så man kan inte tvinga någon till någonting utan man måste komma överens. Och om vi skulle vilja lägga några förbehåll, vilket jag tycker vore oklokt och onödigt, så kan vi göra det i princip när som helst.


    Han poängterar att Danmark och Norge sa nej till kärnvapen och permanent basering av styrkor på ländernas mark under normal fredstid, efter det att de blev grundmedlemmar i Nato. Och exemplifierar handlingsfriheten i alliansen med när Frankrike under 60-talet ville lämna Natos integrerade militära samarbete.


    – De ville även slänga ut amerikanska Nato-baser från Frankrike, vilket man gjorde och fick vara kvar i alla fall. Medlemsländerna har en oerhört stor frihet, men sen gäller det att man använder den friheten med ansvar, säger Robert Dalsjö."


  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-03-02 08:49:14 följande:
    Argumenten är urusla eftersom man i så fall kunde ha skrivit på FNs avtal från början.  
    Vilka är de 'man' du refererar till?

    När är det 'från början' du refererar till?

    Vilka är de avtal du refererar till?

    Vilka argument menar du är urusla?

    Det var mycket osagt i en kort mening, men mycket oklart underförstått som verkar anges som premisser.

    Kan du utveckla vilka argument du refererar till och vad de argumenten talar för eller mot?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-03-02 11:31:22 följande:
    Ja, du tog mina ord och vände på dem - härmas. Det finns en signatur till som brukar använda den "tekniken". Den är ganska andefattig tycker jag.

    Du kan inte, eller vill inte förklara hur din teori om SD som någon slags "ryska agenter", fungerar ihop med att de leder Sverige in i Nato.

    För att detta är ett socialdemokratiskt inrikespolitiskt narrativ som syftar til att skada regeringen.

    Det är MP och V som är emot Nato. Det är V som ville stoppa svensk vapenexport till Ukraina.

    Det är V som röster mest för Ryssland i EU och SD som röster mest emot Ryssland.

    Partiet har upphört med sin kampanj på detta områden nu. Du har inte noterat det?
    Allvarligt nu Flash - vad menar du med att SD leder Sverige in i NATO?

    Är inte det ett påstående som är snömos?   Elelr har du några belägg för ett sådant påstående?

    Du får ge belägg för ditt påstående om det ska kunna bemötas, annars är det inte mer än den vanlig SD-propagandan med falska och alternativa verkligheter och fakta som du rapare upp.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa