Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    AmericanMommy skrev 2022-02-25 17:28:11 följande:

    Jag fattar inte varför SWIFT inte stängts av för Ryssland, då skulle de nog få slut på detta fort. 


    Man försöker just lösa det där. Det skulle orsaka stora problem för alla andra om det stängs ner och det verkar som om det är svårt att bara kicka ut Ryssland. Jag kan inte det där så bra, men det verkar finnas en risk också att Ryssland drar igång ett annat konkurrerande system med Kina. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-02-26 20:29:50 följande:

    Varför tar har vi inte skickat vapen till Ukraina än? Det måste vara möjligt att skicka alla möjliga defensiva vapen utan att det bryter mot någon exportregel eller gör lite undantag, det vore ju inte första gången.. 


    Det är inte säkert att vi skulle få veta det om Sverige skickar. I alla fall inte genast. Det är ju ingen bra idé att förvarna ryssarna att man kommer in med vapen i Ukraina. Ändå stod i Aftonbladets blogg att Tyskland skulle skicka en hel del vapen. Jag undrar då hur man får in dessa i landet? 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-26 20:33:35 följande:

    En glädjande GIGANTISK omvändning av Tyskland.

    Först och främst så skickar de nu vapen och låter andra skicka tyska vapen
    twitter.com/vonderburchard/status/1497632669848453123


    Och hur får de dit dessa utan att ryssarna får tag på dem? Jag föreställer mig just att de kanske om de hindras av ryssarna blir tvungna att själva använda vapen mot ryska armén och då är de plötsligt aktivt med i kriget. 

    Påstå att de bara kommer med civil hjälp? Tror inte att ryssarna accepterar det utan att kolla närmare. Dessa vapen är väl också ganska stora? 
  • AndreaBD
    Faile skrev 2022-02-26 23:40:38 följande:
    Sverige hjälper faktiskt Finland genom att inte gå med i Nato. Eller ja, fram till nu. Om Sverige gick med i Nato men inte Finland hade vi varit lika utsatta som Ukraina är nu, alltså har Sverige hållit emot Nato mycket pga solidaritet mot Finland. Inte för att Sverige är fega. Tvärtom ändå rätt starkt att stå emot när allt egentligen länge har pekat mot att gå med. Idag är en annan dag dock, så nu kanske båda länderna bör omvärdera. 
    Du menar att Sverige skulle komma undan med att gå med i Nato, men inte Finland? Det är dock möjligt att Ryssland skulle reagera ändå.
  • AndreaBD
    theotherone skrev 2022-02-26 23:59:28 följande:

    Nu pratas det om att 27 länder ska skicka vapen till Ukraina, vilket definitivt räknas som att blanda sig i. Och vad har den ryska responsen på detta varit hittills? Nada.


    Det har jag också funderat på! Putin varnade mot att andra länder skulle blanda sig i, men vad innebär det? Bara om de faktiskt skickar trupper (även flyg) eller även om de bara skickar vapen som Ukrainarna använder? 

    Ryssarna har nog fullt upp med Ukraina och dessutom måste de ju rättfärdiga det åtminstone lite grann för sin egen befolkning. Men de kan ju komma. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-02-27 10:43:01 följande:
    Ukraina gränsar ju mot flera EU länder och där är inte ryssarna ännu så det borde inte vara några problem. 
    Jo, men det är ganska korta gränsavsnitt, förutom kanske till Polen. Visst, jag tror inte heller att de har koll på alla gränser, men de måste ju också få vapnen till några strategiska platser - Kiev och andra stora städer. Och det tar tid om det är stora vapen. Flyga kan man inte längre, och om ryssarna har skjutit sönder en massa, så kan det vara svårt att ta sig fram. Kanske med några smidiga bilar. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-02-27 10:46:32 följande:
    Jag tror inte den informationen spelar någon större roll för det omedelbart taktiska situationen. Däremot kan det ju spelar roll för hur fort man vill gå fram, kommer det in nya vapen så går det ju inte att föra ett utnötningskrig lika lätt. 
    Visst, men detaljerna måste då förstås vara lite mera oförutsägbara. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-27 13:55:29 följande:
    Enkelt. De kör dem på lastbil genom Polen. Polen gränsar mot Ukraina.

    Vad ska ryssarna göra? Bomba tyska lastbilar på polska vägar?
    Nej, men de kan ju stå på ukrainska sidan av gränsen och bomba dem där. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-27 14:02:59 följande:
    Putins varningar är bara verksamma om andra lyssnar på dem.

    Nu är det runt 20+ länder som bidragit med vapen (eller mer) till Ukrainas försvar. Vad ska Putin göra? Starta krig med 20 länder till?

    Han varnade för att försöka skrämma andra länder att hålla sig borta.

    Det misslyckades den sekund som länder som Estland, Polen och Tjeckien vågade gå i bräschen för att trotsa honom.
    Precis, det tänkte jag också! Han har nog inte förväntat sig att så många drar åt samma håll.

    Samtidigt så måste han väl också ha någon plan vad han ska göra om Nato hjälper Ukraina. Ska han då skicka atomvapen till något EU-land? Eller få med sig Kina och kanske några udda länder så som Syrien eller Nordkorea? 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-02-27 14:08:35 följande:
    DET är förstås en helt annan sak. DET är en del av kriget - att slå ut fiendens försörjning. 

    Men då måste ryssarna komma i närheten av transporterna. Ryssarna har som max flygbombat lite grand i västra Ukraina kring enstaka militära mål.

    Ryssarna kommer aldrig att a hela Ukraina via strid. Det är min bestämda uppfattning.
    Visst, men det vore ju dubbelt illa om ryssarna fick tag på vapnen. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa