Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Missermajser skrev 2023-02-19 10:21:59 följande:

     


    Från min sida sår råder det i alla fall inga tvivel på att Ryssland genomfört en orättfärdig invasion av östra Ukraina 2022. Däremot har vi uppenbart helt olika syn på hur man hanterar konflikter och vad som skall värderas högst. För min del är ingen nation värd att vanligt folk tvingas ut i krig för då jag inte är nationalist. För mig är landgränser i bästa fall ett sätt att mäta hur t.ex. fåglar rörs sig geografiskt.  


    Då har du ju inte fattat ett jota av vad det handlar om, det handlar nämligen inte om nationalism. Det handlar om demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, lokalt och internationell rätt, och om nånting just att slippa den ryska etnonationalismen. Det är värt nånting. Men människor som blivit bortskämda i sverige och saknar erfarenhet av hur det fungerar i auktoritära korrupta samhällen förstår ofta inte vilken skillna det gör. 
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2023-04-11 21:21:19 följande:

    Ni som dricker alkohol har nu en möjlighet att välja bort de märken som Pernod Ricard marknadsför efter att bolaget åter börjar exportera till Orchland. 

    Jag lägger mig inte i om folk dricker alkohol, men välj för jösse namn inte ett företag som sponsrar Putains krig i Ukraina.

    Vet inte om det strider mot forumreglerna att nämna alla märken som det företaget marknadsför, men den som inte vill sponsra Putains krig kan lätt hitta vilka märken det gäller. 


    Jag tänker att det mest är en fördel att exportera just alkohol till ryssarna, det kostar dem pengar (så jag har svårt att se att det sponsrar dem finansiellt, tvärtom)  och dessutom ökar det på deras alkoholism. Det har ju redan rapporterats att de har problem med alkohol i bland deras trupper så att öka på det är väl bara bra? 
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2023-04-12 11:09:53 följande:
    Det blir i sista änden skatteintäkter till den orchiska staten. 
    Dessutom en signal till andra att "Det är ju inte så farligt ändå" att handla med orcherna.

    Om man nu nödvändigtvis har behovet av att dricka alkohol finns det ett antal ukrainska produkter att välja på istället för de som kommer från ett moraliskt tvivelaktigt företag.
    Fast det lär de ju bli ändå eftersom pengarna redan är en del av den ryska ekonomin, köper de inte utlänsk sprit så köper de sannolikt nått annat.
    Köper de utländsk sprit så går däremot en del av pengarna ut utanför ryssland, vilket innebär att nånting inhemsk producerat säljer sämre och genererar minde arbetstillfällen etc. 
    Alkohol brukar ge en nettokostnad för de flesta samhällen så egentligen borde vi tvärtom sälja massor av billig sprit till dem. Låta dem supa ihjäl sig. 

    Sprit är inte så intressant men man önskar att systemet hade mer öl och framförallt vin från ukraina. 
  • Kermit1561
    nattuw skrev 2023-04-12 14:04:56 följande:
    Hur är kvalitén på ukrainska viner?
    Jag har bara smakat ett (från en finlandsbåt) och det var helt ok! De borde ha rätt bra förutsättningar för vinproduktion så jag hade gärna provat fler men som sagt har jag inte sett några på systemet. 
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2023-04-18 09:46:39 följande:
    Fredsrörelsen är verkligen köpt av Moskva:

    Detta är alltså ordföranden för Sveriges Fredsråd.

    "Hoppas att de ryska styrkorna gör jobbet så att landet blir denazifierat och neutralt"

    Till helgen ska idioterna demonstrera i bl.a. Göteborg.

    Klybbe m.fl. kan väl ansluta till sina likasinnade där.
    Alltså man skall vara lite försiktig med vilka organisationer man klumpar ihop. Det är ju en del av rysk taktik/propaganda att skapa/stötta organisationer som på olika sätt görs snarlika existerande legitima organisationer just för att diskreditera  dem. Så risken är att du går putins ärenden genom att döma ut hela fredsrörelsen på grundval av vad Fredsrådet (som verkar vara direkt sponsrat av putin) gör. 

    Här lite läsning www.svd.se/a/1BqGrG/de-som-lanar-ut-sina-namn-till-kreml
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2023-04-18 11:45:13 följande:
    Nu går ju hela fredsrörelsen, diverse vänsterorganisationer, kulturskribenter och "tidningen" ETC just Putains ärenden...
    Poängen är att du också gör det.... 
  • Kermit1561
    EnAnonumius skrev 2023-04-18 14:17:28 följande:
    Och poängen är att du struntar i att förklara hur Rataxes går Putins ärenden.  Varför?

    Kan du påstå det så kan du även förklara det med. Borde ju inte vara så svårt.
    Polarisering är ett av putins verktyg för att splittra väst, genom att Rataxes drar hela fredsrörelsen över samma kam och göra allt till en svartvit fråga så bidrar han till den polariseringen. 
    Om inte annat borde man ju bli misstänksam själv, putin stöttar och skapar ju inte dessa organisationer för nöjes skull, om man faller in i det resonemang som putin försöker främja så borde man ju inse att man är ute på hal is. 
  • Kermit1561
    Tom Araya skrev 2023-05-25 23:41:01 följande:

    Har ni lagt märke till den senaste tidens tendenser (halvår till ett år) att den ryska Wagner-gruppens ledare Prigozjin allt oftare framför hård kritik till den ryska militära och politiska ledningen samt hyllar Ukraina och ukrainare som modiga och hårda kämpar?

    Jag börjar mer och mer undra över om Prigozjin ideologiskt står på Ukrainas sida och att det mer handlar om pengar att de strider för den ryska sidan. 


    Det tror inte jag, snarare handlar det om politisk positionering men också för att förklara varför det går så dåligt för dem i t.ex Bachmut. 
  • Kermit1561

    Det verkar som att inbördeskriget i Ryssland till slut dragit igång. Eller vad tror ni? Wagner är på väg mot Moskv. 

  • Kermit1561
    Padirac skrev 2023-06-24 23:36:04 följande:
    Var det inte så att Wagner lämnar Ryssland och flyttar till Belarus nu, detta i utbyte mot att inga åtal väcks mot Prigozjin.

    Frågan är om detta öppnar en front från Belarus, nu verkar ju Belarusiska armen sakna såväl manskap som vilja och vapen att angripa ett grannland och Belarus kan inte heller beväpna Wagner-gruppen. 

    Vad som visas i de ryska speglarna ska man inte tro på. Vad som händer nu återstår att se, skulle jag säga.
    Jag vet inte om hela wagner skall till Belarus, jag tolkade det som att bara Prigozjin skall dit för trupperna verkar väl vara på väg tillbaks till sina baracker. Och det pratades om att de skulle tillbaks till afrika i stället. 
    Det är svårt att förstå Prigozjin, han måste ju vara körd nu, Putin kan ju inte tillåta att han fortsätter ostraffat efter nått sånt här... 

    Förhoppningsvis drar trupperna till afrika i alla fall, så ukraina slipper dem. Men detta kan ju knappast vara över... 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa