Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Är invandringen en belastning?

    Tom Araya skrev 2023-11-28 12:29:06 följande:
    Förbud är något helt annat. Men man kan bestämma att just på den här marken får du inte anlägga byggnader av typ X, exempelvis en kyrka/moské, industri, bostadshus e.t.c, utan istället hänvisa till annan mark.
    Du tänker på detaljplanen som kommunen skall fastslå baserat på PBL?  Den gör inte skillnad på vilken religion byggnaden för religiösa ändamål vänder sig till så vitt jag förstår.  Sverige har religionsfrihet.

    www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/planering/detaljplan/planbestammelser/anvandning-av-kvartersmark/besoksanl/

    "Användningen Besöksanläggningar används för områden för verksamheter som riktar sig till besökare. Här ingår kulturella och religiösa verksamheter, sport- och idrottsverksamheter samt övriga besöksverksamheter. Även komplement till verksamheten besöksanläggningar ingår i användningen.

    ...

    Besöksanläggningar används för all besöksintensiv verksamhet. Det kan till exempel handla om idrotts- och sportanläggningar och byggnader för kulturella eller religiösa ändamål. Användningen är bred då gränserna mellan sådana verksamheter ofta är flytande, samtidigt som de har liknande behov och krav på kommunikationer och tillgänglighet. I användningen ingår även sådant som kan ses som komplement till besöksanläggningen. Det kan till exempel vara mindre butiker, restauranger, servicehus, verkstäder, garage, parkering och lekplats.

    ...
    Byggnader för religiösa ändamål
    I användningen ingår byggnader för religiösa ändamål. Exempel på byggnader för religiösa ändamål är kyrka, synagoga eller moské. I en detaljplan är det inte lämpligt att reglera vilken typ av byggnad som ska tillåtas då omgivningspåverkan är densamma oavsett vilken religion som utövas."
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2023-11-28 23:03:15 följande:
    Hade Reinfeldt suttit kvar hade det nog bara varit en tidsfråga.

    Man kan i alla fall konstatera att invandrad/flykting är ett av kriterierna för att få hjälp med bostad medan bostadslös svensk inte är ett kriterie.
    Nej,  R hade inga ambitioner att skapa ett samhälle där människor utvisas eller fråntas medborgarskap baserat på  ursprung eller ekonomi eller svenskhet.

    Det är en vanföreställning och den sprids av extremhögern som drar de löjeväckande och nazistiska påståendena om att R var en folkförrädare

    Du vet bättre
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2023-11-29 15:26:48 följande:
    Hans uttalanden i de  riktningen var i alla fall anmärkningsvärda.

    Att R ses som en förrädare är fullt naturligt, då han förespråkade en migrationspolitik som är extremt avvikande från det traditionellt moderata. Lite som att Kristersson skulle föreslå att införa löntagarfonder eller återinföra avskaffade skatter.
    Att FR anses vara en folkförrädare av nazzar och SDs fotfolk och företrädare inte naturligt, det är en åsikt som bygger på såväl konspirationsteorier som rasism och en obildad uppfattning om vilka olika lösningar som olika framtida problem kan ha.

    Att detta med förrädare anses vara en fullt naturlig uppfattningt får stå för dig
  • Padirac
    Anonym (Trötter) skrev 2023-11-29 17:25:35 följande:
    Att kalla de som tycker annorlunda för nazzar låter som en bekant taktik från öster om Ukraina.
    Är det där SDs all propaganda om S kommer från

    Att kalla SD för sprungna ur nazism är ingen hemlighet, att kalla statsministrar för folkförrädare är något som nazister och deras apologeter spridit tillsammans med att politiker skall ställas inför rätta och avrättas i Finspång. Kräks

    Det är narrativet som Sprids och understöds när det påstås att FR skulle vara folkförrädare. 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-11-29 10:16:29 följande:

    www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/nasta-gang-behover-s-85-integrationsministrar/

    "Har socialdemokratin alltså blivit mer realistisk? Nja, det är inte det ord man söker när man läser rapportens slutkläm:


    ?Den ekonomiska, etniska och språkliga segregationen behöver brytas på en strukturell nivå, vilket kräver att befolkningen blandas. Samhället kommer behöva genomföra insatser vi tidigare inte gjort, i en skala vi tidigare inte sett.?
    Notera, det står inte att ?det vore bra om folk ville blanda sig lite mer? ? vilket det förstås vore ? utan: brytandet av segregationen ?kräver att befolkningen blandas?. Av någon yttre kraft, alltså. Det vill säga politiker. "

    "2014: ?Mitt Europa bygger inga murar!? Vi ska ha öppna gränser och integrationen sköter sig själv."

    2023: Hoppsan, det gick åt skogen. Okej, ny talepunkt: "I mitt Sverige bor vi blandat!? Vare sig vi vill eller inte. 
     
    "Ack, detta outtröttliga storhetsvansinne! Socialdemokraterna ska hoppa från ett oprövat mastodontprojekt med låg folklig legitimitet ? rekordinvandringen ? till ett annat oprövat mastodontprojekt med låg folklig legitimitet: rekordblandning."
    Jag vet inte om det är du eller skribenten på Expressen som hoppar över stora delar av verkligheten.

    Ni verkar helt ha glömt begräsningar av flyktingmottagande genom luciabeslutet i slutet av 1980-talet och den nya lagstiftning 2015 för att minska antalet flyktingar.som exploderade i antal med syrienkriget och andra oroligheter och förföljelser av människor i världen.  

    På andra sidan politiken har det öppnats för oreglerad arebtskraftsinvandring med resultatet att människor lever under slavliknande förhållanden och nu ändrar den sidan villkoren så att arbetskraftsinvandrarna inte klarar sig på en anställning för att få vara kvar i Sverige.

    Det sista är bra ur fler aspekter, de som arbetar ska en lön som det går att leva på, inte leva under slavlika förhållanden. Det finns många som bor och lever i Sverige som behöver en anställning för att försörja sig, underbetald arbetskraftsinvandring ska inte slå undan benen för dessa människor.

     
  • Padirac
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-11-30 16:58:27 följande:

    Det är synd att inte övriga partier är mer invandringsrestriktiva. Då skulle färre rösta på SD. 


    SD är invandrar-restriktiva - de har något mot invandrare som personer (om de är  olika det SD kallar svenskt).

    Andra partier bill ha en reglerad invandring - de är inte mot invandrare som personer, det är snarare en pragmatisk inställning till de olika förutsättningar som är nu och kommer i framtiden.

    Vet du vilka partier som anpassat svensk migrationspolitik till de av EU lägsta godkända nivåerna för mottagning av flyktingar och skyddsökande?
  • Padirac
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-12-01 08:55:12 följande:

    Ja, det vet jag , men det var med kniven mot strupen och för sent. Det var också extremt motvilligt och man grät på presskonferensen. Det inger inte förtroende för att man vågar och vill och klarar att göra de åtgärder som krävs. Vi har fortfarande hög invandring och inte minst anhöriginvandring. Vi har väldigt många som redan är här. Vi har också stora hot nu vad gäller asylmottagandet, vi kan utsättas av Ryssland med nybridkrigföring.


    Något jag tycker är väldigt viktigt är att kraven höjs för att bli svensk medborgare. Sverige delar ut medborgarskap ovanligt lättvindigt. Det räcker att ha bott här i fem år och du behöver inte kunna ett ord svenska. Att man kan grundläggande svenska bör vara ett krav för medborgarskap och fem år är för kort tid. Denna fråga driver inte vänstersidan alls, dvs Magdalenas gäng. 


    Nu försöker du likställa dåvarande regering med en (1) minister från MP. 

    Det är ohederlig argumentation.  Debatten och samtalet mår bäst av att påståenden stämmer med vad som faktiskt hänt istället för falska genereriska påståenden.

    Det är inte heller sant att det räcker med att ha bott i Sveroige i 5 år för att bii svensk medborgare.

    Kan du tänka dig att du tar reda på vad som faktiskt gäller och skriva det i tråden eller vill du att jag ska skriva det i tråden?
  • Padirac
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-12-01 08:55:12 följande:

    Ja, det vet jag , men det var med kniven mot strupen och för sent. Det var också extremt motvilligt och man grät på presskonferensen. Det inger inte förtroende för att man vågar och vill och klarar att göra de åtgärder som krävs. Vi har fortfarande hög invandring och inte minst anhöriginvandring. Vi har väldigt många som redan är här. Vi har också stora hot nu vad gäller asylmottagandet, vi kan utsättas av Ryssland med nybridkrigföring.


    Något jag tycker är väldigt viktigt är att kraven höjs för att bli svensk medborgare. Sverige delar ut medborgarskap ovanligt lättvindigt. Det räcker att ha bott här i fem år och du behöver inte kunna ett ord svenska. Att man kan grundläggande svenska bör vara ett krav för medborgarskap och fem år är för kort tid. Denna fråga driver inte vänstersidan alls, dvs Magdalenas gäng. 


    Detta gäller idag för att få ansöka om svenskt medborgarskap

    Krav för medbor­gar­skap

    För att kunna bli svensk medborgare ska du


    ha fyllt 18 år

    kunna styrka din identitet (läs mer om styrkt identitet)

    ha uppfyllt kraven för hemvist vilket innebär att du ska ha bott i Sverige en viss tid (läs mer om kraven för hemvist)

    ha levt ett skötsamt liv i Sverige (läs mer om ett skötsamt liv)

    ha permanent uppehållstillstånd (ett tidsbegränsat uppehållstillstånd gäller inte) eller ha uppehållsrätt eller uppehållskort (gäller dig som är EU-medborgare eller anhörig till EU-medborgare) (läs mer om uppehållsrätt och uppehållskort) eller ha uppehållsstatus (gäller dig som är brittisk medborgare eller anhörig till sådan) (läs mer om uppehållsstatus).

    Tänk på att alla krav ska vara uppfyllda innan du ansöker, annars kan du få avslag på din ansökan.


    Du ska ha bott i Sverige en viss tid

    För att bli svensk medborgare ska du ha bott i Sverige en viss tid. Tiden som du har bott i Sverige ska vara sammanhängande. Hur länge du ska ha varit bosatt i Sverige varierar.


    Hemvisttid ? tid i Sverige

    Med hemvist menas att du är bosatt i Sverige och har en avsikt att stanna. I regel ska du ha varit bosatt i Sverige under sammanhängande fem år. Om du får räkna all tid i Sverige som hemvisttid beror på varför du bosatt dig här och vilket tillstånd du haft under tiden. Huvudregeln är att tiden med uppehållstillstånd som leder till ett permanent uppehållstillstånd räknas som hemvisttid.


    Hur räknas din hemvisttid?

    Om du hade permanent uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för bosättning när du reste in i Sverige får du räkna tiden från den dag du kom till Sverige.

    Om du inte hade permanent uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för bosättning när du reste in i Sverige räknas tiden från den dag du lämnade in din ansökan om uppehållstillstånd i Sverige.

    Om du fick nej på din ansökan om uppehållstillstånd i Sverige och sedan lämnade in en ny ansökan, räknas tiden från den dag du fick ja.

    Resor utom­lands

    Om du har rest utomlands, till exempel på kortare besök eller semester har det ingen betydelse för hemvisttiden i Sverige. Men om du har varit i utlandet i mer än sex veckor totalt under ett år ska hela den tid som du har varit utanför Sverige räknas av från hemvisttiden.


    Om du flyttar till ett annat land och bosätter dig där bryts din hemvist. Du kan börja räkna din hemvist från den dagen du flyttar tillbaka till Sverige igen.


    EU/???????????????EES-medbor­gare och deras famil­je­med­lemmar

    EU/EES-medborgare och deras familjemedlemmar ska ha uppfyllt kraven för uppehållsrätt för att ha hemvisttid i Sverige och kunna ansöka om svenskt medborgarskap. Detta gäller inte nordiska medborgare.


    Läs mer om medborgarskap för nordiska medborgare


    Om du har varit bosatt lagligt i Sverige i fem år, men inte har begärt ett intyg på permanent uppehållsrätt eller ansökt om ett permanent uppehållskort, görs en bedömning på om du uppfyller villkoren för uppehållsrätt i samband med din ansökan om svenskt medborgarskap.


    Så styrker du din uppehållsrätt eller uppehållskort om du är EU/EES-medborgare


    Så styrker du din uppehållsrätt eller uppehållskort om du är familjemedlem till en EU/EES-medborgare


    Olika typer av uppe­hålls­till­stånd

    Om du har haft tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige, till exempel uppehållstillstånd för besök, gäststudier eller au-pair, räknas inte den tiden som hemvisttid. Så kan det också vara om du arbetar på ett annat lands ambassad eller konsulat i Sverige.


    Om du däremot är eller har studerat på doktorandnivå kan du i vissa fall få räkna tiden med uppehållstillstånd för studier som hemvist. Du får räkna tiden om det framgår att du har haft för avsikt att stanna i Sverige efter avslutade studier.


    Kortare tid om du lever till­sam­mans med en svensk medbor­gare

    Om du är gift, lever i ett registrerat partnerskap eller är sambo med en svensk medborgare kan du ansöka om svenskt medborgarskap efter tre år. Ni ska då ha bott tillsammans de senaste två åren. Det räcker inte med att ni är gifta med varandra, ni ska också bo tillsammans.


    Om din partner tidigare har haft ett annat medborgarskap än det svenska eller varit statslös ska hen ha varit svensk medborgare i minst två år. Du ska också under din tid i Sverige anpassat dig väl i det svenska samhället. Saker vi bedömer då kan bland annat vara längden på ert äktenskap, dina kunskaper i svenska språket och din förmåga att försörja dig.


    Om du tidigare varit i Sverige under en annan identitet än din riktiga eller om du gjort det svårare att genomföra ett beslut om avvisning genom att till exempel hålla dig undan kan det försämra din möjlighet att få medborgarskap efter tre år.


    Om du är statslös eller har flyk­tingstatusförklaring

    Om du är statslös eller har flyk­tingstatusförklaring ska du ha varit bosatt i Sverige i minst fyra år för att få medborgarskap. Flyk­tingstatusförklaring får den som har fått uppehållstillstånd som flykting enligt utlänningslagens 4 kap 1§ eller motsvarande paragrafer i den gamla utlänningslagen. Det räcker inte med att du valts ut inom ramen för flyktingkvoten.


    Annan iden­titet

    Om du har levt här i Sverige under en annan identitet än din riktiga, får du inte räkna med den tiden du har vistats i Sverige med oriktig identitet som hemvisttid.


    Undantag för vissa personer

    Det finns flera undantag från kravet på fem års sammanhängande hemvist i Sverige. Nedan följer ett antal exempel på vilka som kan undantas kravet:


    En utvandrad före detta svensk medborgare som återvänder till Sverige.

    En person som är anställd på ett svenskt fartyg och som är folkbokförd i Sverige.

    En person som är utsänd av ett svenskt företag för att arbeta åt företaget utomlands och som tidigare har bott i Sverige.

    En person som i utlandet är gift eller sambo med en svensk medborgare sedan minst tio år och som är bosatt i ett land där hen inte är medborgare.

    Du ska ha levt ett skötsamt liv i Sverige

    Migrationsverket begär in uppgifter från andra myndigheter för att kontrollera om du har skulder eller har begått brott i Sverige.


    Uppgifterna hämtas in från


    Kronofogdemyndigheten (om du har skulder)

    Polisen (om du begått brott eller det finns misstanke om brott)

    Säkerhetspolisen (säkerhetskontroll).

    Migrationsverket kommer även att använda dina personuppgifter för att kontrollera om du är registrerad i Schengen Information System (SIS).


    Skulder hos Krono­fogden eller andra anmärk­ningar

    Du kan få nej på din ansökan om du


    inte har betalat skatter, böter eller andra avgifter

    inte har betalat underhållsbidrag.

    Även skulder till privata företag eller liknande som gått vidare till Kronofogden kan medföra att du inte får bli svensk medborgare. Även om du har betalat dina skulder måste det gå en viss tid (cirka två år), innan du kan bli svensk medborgare. Anledningen är att du ska visa att du kan vara fortsatt skuldfri.


    Väntetid efter brott

    Om du har begått något brott kan du ändå bli svensk medborgare, men då måste du vänta en tid. Hur länge du måste vänta beror på vilket straff du fick.

    Den tid som måste gå efter brottet innan du kan ansöka om svenskt medborgarskap kallas karenstid. Karenstiden räknas vanligen från brottet, men om du har fått ett långt fängelsestraff börjar tiden att räknas först när straffet är avtjänat.


    Innan du kan bli svensk medborgare ska


    ett fängelsestraff vara avtjänat

    prövotiden i samband med en villkorlig frigivning ska ha gått ut

    böter som du dömts till ska vara betalda.

    Karenstider

    Straff


    Karenstid


    Dagsböter 30?




    Tidigast 1 år efter brottet.
    Om du t.ex. är dömd till 50 dagsböter kan karenstiden beräknas till 1,5 år.




    Dagsböter 60?




    Tidigast 2 år efter brottet.




    Dagsböter 100?




    Tidigast 3 år efter brottet.




    Villkorlig dom




    Tidigast 3 år efter det att domen vunnit laga kraft (börjat gälla).
    Om du samtidigt dömts till fängelse eller dagsböter blir karenstiden längre.




    Skyddstillsyn




    Tidigast 4 år från den dag skyddstillsynen började.
    Om du samtidigt dömts till fängelse eller dagsböter blir karenstiden längre.




    Fängelse 1 månad




    Tidigast 4 år efter brottet




    Fängelse 4 månader




    Tidigast 5 år efter brottet




    Fängelse 8 månader




    Tidigast 6 år efter brottet




    Fängelse 1 år




    Tidigast 7 år efter brottet




    Fängelse 2 år




    Tidigast 8 år efter avtjänat straff




    Fängelse 4 år




    Tidigast 9 år efter avtjänat straff




    Fängelse 6 år




    Tidigast 10 år efter avtjänat straff




    Om du har begått brott flera gånger kan karenstiden bli längre än i tabellen.


    Särskild vård

    Om du har dömts till särskild vård efter ett brott, tittar vi på vilket straff du normalt skulle få för det brottet.


    Du kan ta med dina barn i din webbansökan

     


    Om du har barn som är under 18 år och som bor i Sverige kan de bli svenska medborgare tillsammans med dig. För att kunna ta med dina barn i din ansökan krävs att


    barnet/barnen har permanent uppehållstillstånd (eller uppehållsrätt, uppehållskort eller uppehållsstatus)

    du har vårdnad om barnet/barnen (om ni är två vårdnadshavare ska den andra vårdnadshavaren lämna sitt samtycke genom att skriva under med e-legitimation)

    det finns en faktisk samhörighet mellan dig och barnet/barnen (vilket oftast betyder att barnen bor tillsammans med dig)

    barn som har fyllt 12 år samtycker till att bli svensk medborgare genom att skriva under med e-legitimation.

    Tänk på att skriva in barnen i din ansökan. Skicka inte en särskild ansökan för barnen. Du behöver inte betala någon avgift för barn som du skriver in i din ansökan. Om barnet som är över 12 år inte har e-legitimation behöver du ansöka via blankett.


  • Padirac
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-12-01 16:48:41 följande:

    Jo , fem år räcker, det ser jag till och med i din länk. Sen får man naturligtvis inte vara kriminell och diverse andra undantag som du listar. , Men i princip räcker det att ha bott i Sverige i fem år . Man behöver inte kunna svenska språket och inget krav på kunskaper om samhället . Jag har flera utlöndska kollegor och de har alla fått svenskt medborgarskap , hela familjen, efter fem år i Sverige. De talar ingen svenska. 


    I Danmar krävs nio år vistelsetid, goda kunskaper i danska och även ett test i dansk samhällskunskap. Plus naturligtvis att man inte är dömd för brott, har skulder hos kronofogden och att man är självförsörjande.

    De danska reglerna tycker jag är något även Sverige skulle kunna införa, 


     


    Så vi är överens om att 5 år inte är det enda kravet?   Det var lätt att förstå det du skrev som att det var det enda kravet
    .
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-12-01 08:55:12 följande:

    Ja, det vet jag , men det var med kniven mot strupen och för sent. Det var också extremt motvilligt och man grät på presskonferensen. Det inger inte förtroende för att man vågar och vill och klarar att göra de åtgärder som krävs. Vi har fortfarande hög invandring och inte minst anhöriginvandring. Vi har väldigt många som redan är här. Vi har också stora hot nu vad gäller asylmottagandet, vi kan utsättas av Ryssland med nybridkrigföring.


    Något jag tycker är väldigt viktigt är att kraven höjs för att bli svensk medborgare. Sverige delar ut medborgarskap ovanligt lättvindigt. Det räcker att ha bott här i fem år och du behöver inte kunna ett ord svenska. Att man kan grundläggande svenska bör vara ett krav för medborgarskap och fem år är för kort tid. Denna fråga driver inte vänstersidan alls, dvs Magdalenas gäng. 




    Det räcker alltså inte att ha bott här i fem år, det finns fler krav. 

    Rätt?
  • Padirac

    Det finns samband mellan inflation, räntor och arbetslöshet.  

    www.ekonomifakta.se/Fakta/nationalekonomisk-teori/makroekonomi/vad-ar-phillipskurvan/

    Med en egen valuta frikopplad från ecb kan en mindre ekonomi mer självständigt skapa förutsättningar för att påverka arbetslöshet och investeringsvillighet i landet.

    Det är många länder som under trycket från eurosamarbetet haft svåra tider. Hög och lågkonjunkturer har inte sammanfallit för alla länder inom eurosamarbetet och med ett har länder int självständigt kunnat anpassa ekonom- och finanspolitik för att parera dessa. Tysklands lågkonjunktur  under början av 2000-talet, PIGS-länderna efter Lehman-skandalen. 

    Priset för eurosamarbetet har för många länder slutat i betydligt urholkad välfärd, urholkad arbetsrätt och med det grogrund för missnöje, missnöjespartier och populistiska systemhotande politiska rörelser, exempel på de senare är AfD,  Gyllene gryning, spartans, front National, Vox, fascisterna i Italien, Sverigedemokraterna och många fler. De flesta med öppet eller dolt stöd från Kreml. 


    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-12-02 09:26:06 följande:

    De andra länderna klarar sig bättre eftersom de har Euron. Euron sjunker inte i värde, det innebär att de har mycket lägre inflation och därmed mindre kostnadshöjningar. 


    En annan skillnad är att de flesta länder i Europa har en amorteringskultur. En villa amorteras på 30 år. Det förhindrar den extrema överbelåning vi har sett i Sverige.


Svar på tråden Är invandringen en belastning?