• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Gry) skrev 2021-12-06 16:06:09 följande:

    Men så härligt. Grattis! Vilken vecka? :)

    Jo. Kan väl vara skönt att veta så man slipper gå runt och hoppas på något när man istället kan acceptera läget och köra på nästa sväng.

    Det har du helt rätt i!

    Jag har faktiskt alldeles nyss beställt hem tester så vi får väl se om de eller mensen hinner komma först. Nä. Skämt å sido. Men vid 5 tillfällen förut har jag varit gravid och alla gånger har det börjat med illamående och tidigare i graviditeten för varje gång. Men då tänker man ist att "varje graviditet är unik" för att hålla hoppet vid liv

    Så. Jag inväntar helt enkelt testerna så får jag det ur världen. :)


    Tack! V. 17 :)

    Jo, men så är det ju ändå på ett sätt. Att varje graviditet är unik alltså. Förstår att du letar samma tecken om det varit lika fem gånger tidigare, men det MÅSTE ju inte betyda att det blir samma denna gång :)
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2021-12-06 18:29:51 följande:

    Hej alla nya och välkomna :)

    Fick nyligen veta att en nära vän väntar smått och hon är 39 så inte är det försent inte :) Själv är jag 35 och har varit stressad över min ålder så jag förstår vad ni menar men det är ju bara hjärnspöken, hos mig iaf.

    Jag har två barn och är så tacksam över dem men har verkligen en sån vansinnig längtan efter en sista bebis, har alltid tänkt mig en liten sladdis då jag fick barn relativt ung. Jag älskade att vara gravid och älskade den där första bebistiden, sen hade jag kunnat hoppa över nåt år, hahah! ;) Näää, alla åldrar har sin charm <3

    Vi hoppas på plus här framöver!!


    Samtidigt är det ju så individuellt. Det kan vara för sent för en som är 37 och inte för en som är 42. Har man inte kollat upp det så har man ju ingen aning. Generellt minskar ju chanserna kraftigt vid 35, så ur "föda barn synpunkt" är vi ju egentligen "rätt gamla", haha!
  • Pandy13
    lottizm skrev 2021-12-06 19:35:48 följande:

    Kul att det händer så mycket i tråden :)

    Jag är 37, har två stora barn (15 och 11), försökt i 10 månader nu men lyckas inte :( gjorde utredning i september och vet att jag har lågt amh men inget annat. Börjar tappa hoppet nu ändå, det är svårt att orka fortsätta försöka. Men skönt att höra att det finns flera här som faktiskt lyckats :)


    Vad innebär lågt amh? Denna graviditet tog ett år. Vi försökte inte aktivt med tester. Jag kände av äl och hade en app med ungefärligt datum och fick vi till det kring äl var det bra. Hade inställningen att "blir det så blir det". Visst hade jag tyckt det varit lite tråkigt om det inte blivit, men samtidigt är vi båda så nöjda med att ha ett barn så ser detta mer som en bonus.

    Hoppas du också kan se det så om det inte skulle bli en till.
  • Pandy13
    Dhalia82 skrev 2021-12-07 13:54:24 följande:

    Hej på er:)

    Testat med olika test nu då jag känner mig väldigt gravid. Fått olika tydliga och otydliga samt obefintliga streck på ?testa tidigt? tidigare i helgen.

    Känner mig mer gravid nu än med min multipla graviditet.

    39 år och får för mig att jag är för sent ute. Var gravid sist vid 36 och det var en multipel graviditet som gick bra.

    Denna tog jag idag, strecket syntes efter ett par -5 min. Detta är Testlagrets.

    fick ?minus? ( ser ev en inbillad skugga) på ett vanlig cb med samma urin. Vad tror ni?

    Tack på förhand!

    //


    Jag ser ett tydligt streck! Men känns som att det är ganska långt ifrån test-strecket, eller det kanske ska vara där? Är det på rätt plats tror jag absolut att du är gravid, jag ser det som sagt tydligt :)
  • Pandy13
    lottizm skrev 2021-12-07 12:51:55 följande:

    Amh är äggreserven, hur många ägg man har kvar. Säger dock inget om kvaliten så det är ganska omtvistat hur avgörande amh-värdet är, läkare tycker ganska olika.

    Jag har ny partner som inte har några barn sedan innan så för honom är det helt avgörande, det stressar ju såklart. Men det har ju inte gått ett år än och det är vanligt att det tar lite längre tid, så än är det inte kört även om det ofta känns så.


    Ok, tack för info.

    Ah, jag förstår att det blir extra stressande med ny partner som dessutom inte har några barn. Men som du säger, det är absolut inte kört och att det är vanligt att det ofta tar lite längre tid än vad det kanske gjort tidigare.
  • Pandy13
    Anonym (Elsa) skrev 2021-12-10 13:26:22 följande:

    Mensen kom idag, punktlig som vanligt?jag är så himla ledsen just nu och vet inte vem jag ska prata med. Alla i min familj och mina närmsta vänner vet att vi försöker få ett syskon och jag har varit öppen med missfallen jag fått. Men jag orkar inte prata med dom mer, dom har alla dom barn dom vill ha och förstår inte den här jobbiga barnlängtan. Och det är nästan pinsamt att det aldrig händer något. Vi har liksom försökt sen i april 2020. Med två missfall. Elva försök totalt (lite pauser emellan varven). Hur orkar man fortsätta försöka? Kan man vända sig till sjukvården och få någon hjälp, vet någon här det? Eller är det bara att vända sig till privat klinik och betala för ivf eller något? Ursäkta om jag gnäller. Men just idag är det botten. Jag hade hoppats och drömt så mycket om ett plus till jul?


    Det ät inte gnäll, du är ledsen och det är helt okej!! <3

    Jag vet inte så mycket om hur det är med utredningar och så, men i Stockholm tror jag kvinnan måste vara under 40 när IVF-försöket görs för att man ska få det betalt. Alltså måste hela utredningen och allt göras innan det.
  • Pandy13
    Anonym (Elsa) skrev 2021-12-10 14:36:32 följande:

    Tack för ditt stöd. Jag brukar morska upp mig efter någon dag men just den här första dagen varje månad är besvikelsen stor. Vi har redan ett gemensamt barn så vi får ingen ivf gratis tror jag. Och privat ivf kostar ju typ 40.000 kr.


    Ok, ja det kan va tungt :(

    Försök att tänka att OM det inte blir så har ni ändå ett gemensamt mirakel <3 Självklart är allas önskan efter fler barn olika stark, men min inställning var att om jag inte blir gravid så gör det inte så mycket. Vi har ju redan världens finaste son.
  • Pandy13
    Anonym (Elsa) skrev 2021-12-10 16:54:40 följande:

    Ja, jag förstår vad du menar. Och det är ju fantastiskt att ha ett barn, som dessutom är frisk och underbar. Jag brukar titta på foton på vårt barn på min mobil dessa dagar för att få lite perspektiv.


    Ibland går det, Ibland inte. Och man kan aldrig veta I förväg. Håller tummarna för att det blir en liten snart!
  • Pandy13
    Anonym (Gry) skrev 2021-12-13 15:01:33 följande:

    Jag fick ett plus. Mådde lite illa på morgonen och trots oregelbunden mens kände jag att det var lite väl sent.

    Så jag testade. Ett mycket tydligt streck.

    Mådde jätteilla i söndags men idag är det inte alls samma nivå på illamåendet. Är bara förkyld. Och har eventuellt lite molande illamående.

    Minns inte hur det var under mina andra graviditeter. Det är ju ändå 11 år sedan jag sist var i denna sits.

    Men blir orolig såklart, när symptomen vacklar sådär.

    Vid MA, som skedde tidigare än så kommer jag inte alls ihåg hur mina symptom var och när de slutade.

    Men vad jag förstår så kan symptomen variera mycket från dag till dag. Så jag försöker väl tänka på det.

    Vad värre är, är nog att responsen av partnern inte blev som jag trodde. Så jag kan inte riktigt känna glädje ännu.

    För om han är med på allt, då känns det himla jobbigt att han börjar vackla när det ger ett resultat...

    Så jag känner mig som i något slags ingenmansland för tillfället.

    Så, ja.


    Får säga grattis trots att du känner dig lite sådär.. kan det vara så att du hade sån hög förväntan på hur han skulle reagera att du blev besviken? Tänker att han kanske är glad, men inte visar det såsom du tänkt. Förstår du hur jag menar, hehe?

    Hur långt är du gången? Jag har inte känt symtom alls precis i början. Tänker på att du är förkyld, har du testat för covid? Många som mår illa då. Att det kan vara det och inte illamående som grav.symtom.
  • Pandy13
    Anonym (Triss i tjejer) skrev 2021-12-13 17:51:29 följande:
    Yaaayy, grattis!!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida