• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Elsa) skrev 2022-02-18 07:25:29 följande:
    Jag är i v.7, mår skit. Haha. Jag har gjort det även i mina tidigare graviditeter i början. Jag mår otroligt illa på morgnarna och känner mig typ bakfull. Trött och seg. Humöret svänger hit och dit och jag har en hel del oro och irritation i kroppen, blir även rörd och gråter för småsaker. Jag somnar typ 21.00 och vaknar 07.00. Är ändå trött. Kämpar mig igenom dagarna just nu. Men för mig så brukar det vända vid v.11-12, det har det gjort innan i alla fall (har ett barn sedan tidigare och har haft två missfall). Är även orolig för missfall såklart. 
    Åh nej, hoppas du mår bättre snart! Den biten av graviditeten är inte kul, ganska hemsk faktiskt, haha! Bara att härda ut ;) Inte hjälper det med alla som säger t.ex. "Det är värt det i slutändan" osv, haha!
    Oron är inte heller kul :( Ska du göra KUB?
  • Pandy13
    lottizm skrev 2022-02-18 08:53:18 följande:

    Jag är i v 12 och börjar må bättre nu, sedan en vecka ungefär. Lite mindre trött, mindre illamående och inte samma extrema hunger heller. Både skönt och oroande såklart men nu är det bara 6 dagar kvar till kub så snart får vi svar på om det står rätt till eller inte. Magen har ploppat ut lite redan, tidigare än med de andra två barnen, men är fortfarande ganska svullen också. Längtar tills det är en riktig gravidmage :) 


    Skönt att det börjar vända. Är ju som att få livet tillbaka, haha!
    Spännande med KUB snart och få se den lilla :)

    Haha, ja min mage börjar blir rätt rund o go, känner att det blir ju inte roligare ju längre tiden går, haha. Redan pust och frust när jag ska upp ur soffan, ta på skor osv, haha.
  • Pandy13
    Anonym (Elsa) skrev 2022-02-18 11:28:42 följande:

    Pandy: tack, vilken vecka är du i nu? Jag tycker att första veckorna då man inte får säga något och sista veckorna då man bara går och räknar ner är värst. Mitten är helt ok haha. Ja jag borde nog göra kub eftersom jag är 38. Har du gjort kub och nipt? Hur funkar det med nipt egentligen? 


    27+0 idag. Ja jag tycker också det är jobbigt när man ska "låtsas inte vara gravid" haha. Gick över till 41+5 med sonen, det var INTE kul!

    Jag är också 38 och valde att göra KUB (gjorde inte det med sonen). Antingen betalar du för ett NIPT eller så får man kostnadsfritt om man får väldigt hög sannolikhet på KUB. Det är bara ett blodprov, inget ultraljud.
  • Pandy13
    Anonym (Elsa) skrev 2022-02-18 15:11:30 följande:

    Pandy: grattis, då har du inte långt kvar! Ja, dom där sista tre veckorna känns ju som tre månader. Jag hade sån foglossning på slutet av förra graviditeten att jag hade svårt att ta mig till brevlådan. Men sedan är ju barnet ute och då får man i alla fall tillbaka sin kropp igen, jag lånar gärna ut den några månader för den sakens skull haha. Ok, kub ska jag göra i alla fall. Jag har för mig att jag fick göra det förra gången också då jag var 32. 


    Haha ja låna ut kroppen en tid hade varit något :D
    Jag fick, men vi valde att tacka nej till KUB. Var då 30.
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-02-18 13:52:44 följande:
    Jag är i vecka 16 (15+1) nu och mår riktigt bra.
    Blir väldigt lätt andfådd och börjat få växtvärk i magen så bebisen växer väl så det knakar nu.
    Så underbart att ha aptit igen (om än lite konstig)
    Men kräks väldigt sällan,  mest om jag någon gång får för mig att äta choklad eller lakrits. 

    Försöker göra knipövningar och enkla övningar hemma samt komma ut på lite längre promenader igen.
    Gick innan graviditet 5-10 km 5 gånger i veckan och har varit i princip sängliggandes fram till v 10-11 pga illamående och kräkningar.
    Men va skönt att du mår bra nu! Som att få livslusten tillbaka ;)
    Ja usch vad jag är stillasittande, extra mycket sedan jag började jobba hemma på heltid. Inte så kul årstid att bege sig ut på promenader kvällstid. Men måste ta tag i det ändå innan det är för sent..
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-02-18 18:38:05 följande:
    Haha ja verkligen! 
    Jag jobbar inte heltid och lite varierat schema så jag ibland jobbar sent och har då lite extra tid att ta mig ut.
    Men har tagit emot lite i regn och storm. Sklnt att våren är på gång nu!
    Ok, skönt Ibland ändå att ha lite varierande arbetstider. Ja våren är mer än välkommen :) Skönt att inte vara gravid på sommaren denna gång. Sonen var beräknad 19 september och kan kunde bara gå med flip flop andra halvan av sommaren, hehe.
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-02-18 21:17:10 följande:
    Haha jag har redan riktat in mig på att just den skomodellen blir min sommarsko, ihop med en klänning att dra över sig :) 
    Jag har glömt när du ska föda? 
    Min är beräknad 10 augusti så vi får se hur varm sommaren blir.
    Ska absolut köpa en fläkt innan sommaren drar igång, blie det en riktigt varm sommar så blir det dövarmt i vår lägenhet... uff!
    Haha ja! :) Hoppas på en lagom varm sommar .19 maj är jag beräknad. Inte kul med för varmt när man är gravid eller med ett nykläckt.
  • Pandy13
    Minaälsklingar skrev 2022-02-19 19:47:29 följande:

    Godkväll på er.
    Jag skriver inte mycket men följer er här i tråden.
    Känner mig så besviken idag, känns som jag aldrig kommer bli gravid igen, jag har inget tålamod eftersom jag egentligen skulle få barn i juni och nu vet man liksom inte alls när det kommer bli plus igen. Jag kan inte tänka på annat och tiden går så långsamt just nu. 
    Väntar på BIM på fredag och testade neg idag, det är tidigt jag vet men man känner sig bara så dum att man ens testar när man bestämt sig för att vänta, sen känner man sig dum för att man går och inbillar sig att det tagit denna gången när det förmodligen inte gjort det...
    Ha en fin kväll på er.


    :( Ja det är ju jätte tidigt, så även om du skulle vara gravid syns det med stor sannolikhet inte nu. Men jag var likadan.. Sa att jag inte skulle testa dagar innan bim, men har man test hemma är det lätt hänt. Man tänker "tänk om.."
  • Pandy13
    pandarinen skrev 2022-02-23 23:57:44 följande:

    Tack för alla stöttande ord. Förhoppningsvis blir jag gravid av spontan sexet som var avslappnat och så bra under min knasiga cykel när jag inte trodde jag skulle få äl. Och det var bla i söndags , två dagar innan lh stegringen. Sen hoppas jag på att få till det imorgon.
    Men jag ska försöka att inre tänka så mycket för det har gått överstyr. Så rädd för mf också att jag mellan äl och bim knappt vågar bära min son eller äta viss mat. För att inte rannsaka mig själv sen att det var det det berodde på. Men jag ska försöka släppa lite nu


    Håller tummarna för det! Eller att det blir snart om du slappnar av lite. Som du säger, det har ju gått över styr.
    Kanske det tar sig när du minst anar det!
  • Pandy13
    pandarinen skrev 2022-02-24 08:25:24 följande:

    Jag börjar tro att det inte är meningen att vi ska ha ett barn till... vi var så nära imorse men när vi väl hade påbörjat så vaknade lillen...och vi fick avbryta.
    Vi skrattade inte ens åt situationen utan bara avbröt.
    Jag känner verkligen att jag har pågående äl. Älflytningar och molnande värk.
    Men vi har bestämt oss nu att ge upp... 15 månader aktiv babyverkstad har knäckt oss totalt...
    Lycka till allesammans och hoppas ni inte behöver kämpa lika länge som vi. 


    <3
    Om ni inte vill behöver ni kanske inte ge upp, men försöka ha en mer sund inställning för både kropp och psykes skull. Både denna och förra gången tog det mellan 12 och15 månader att bli gravid. Men då med inställningen "det blir när det blir, om det ens blir". Aldrig kört med stickor utan vet ungefär när äl sker med app och känner i kroppen. Då försökt att ha sex i anslutning till det. Ibland fick man till det då och ibland inte. Min man visste inte ens när jag hade äl så det var inget produktionssex på samma sätt det lätt kan bli annars 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida