• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-20 00:33:25 följande:
    7 maj :) 
    är så tacksam för att det gick tillslut! Samtidigt som jag är sååå trött och har hemsk foglossning så jag börjar känna mig ganska klar med detta. Har ju dessutom varit gravid i 1,5 år minus 3,5 månad, men då hade man ju typ avslag eller blödde av en eller annan orsak, så det har tagit hårt på kroppen.

    hur är det med din diabetes nu? <3
    Även om det känns som "att alla blir gravida" är ju faktiskt varje född bebis ett litet mirakel. Det är mycket som ska klaffa/funka för att det faktiskt ska bli.
    Usch, förstår! :( Men nu är det inte långt kvar <3 Hade ni kollat kön?

    Jo men det är okej, tack! Vant mig vid både tanke o sprutor m.m. Men blir mycket extrakontroller nu mot slutet. Självklart bra, men det blir väldigt mycket barnmorskebesök, tillväxtultraljud m.m. som tar tid o kraft. Jobbar fortfarande heltid och tänkt göra det en stund till.
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-03-21 15:31:46 följande:

    Idag har vi varit på RUL, det är en pojke och allt såg bra ut! 
    Att få se det lilla hjärtat slå för fullt så släppte allt  // Hjärta


    Kul att höra, grattis!! <3
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-23 11:35:29 följande:

    {#emotions_dlg.flower}
    Klurigt att hinna med alla tider du ska på då när du jobbar heltid gissar jag? 
    Skönt att det känns okej med sprutorna iaf :) 


    Ja nu är det mindre än två månader kvar! Känns galet, har rätt mycket förvärkar så har börjat så smått att tvätta babykläder och ska försöka packa väskan snart också så det är klart ifall det skulle dra igång tidigt. 


    Nej ingen aning om kön. Vi funderade ett tag på om vi skulle ta reda på det främst för att kunna förbereda storasyster på vem som kommer, men insåg att hon inte bryr sig om det är lillebror eller lillasyster heller hehe. Så vi pratar bara om lillasyskon eller bebis med henne. Vi vill ha en överraskning även om jag tror att jag vet vad det är och magkänslan har haft rätt 2 av 2 gånger hitills. Men de säger ju också att ingen graviditet är den andre lik så jag kan ha helt fel också hehe. Vet ni vad ni ska få? =)


    Ja det blir ju mycket flex att ta igen vilket blir tufft. Men men.. 

    Har också tvättat o fixat en del, men tar det sista när jag slutat jobba tror jag. Så hoppas han inte kommer alltför tidigt, haha.

    Ja vi ska få pojke nr. 2 :) Min man ville inte kolla med nr. 1 så kände att det var min tur att bestämma denna gång ;) Och sonen ville också gärna veta om det blir lillasyster eller lillebror.
    Haha ja man vet ju aldrig, och man har ju ändå 50 % chans att gissa rätt. Vad säger magkänslan?
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-24 11:50:46 följande:

    Ja hade jag inte vaggat runt hemma så hade jag aldrig haft ork att ta tag i det. Nu är det iof maken som sköter tvätten för jag har svårt att ta mig ner i tvättstugan hehe. Men har ingen större brådska bara förlossningsväskan blir packad så löser sig resten sen om det inte hinns med innan tänker jag.


    Magkänslan säger att det blir en lillasyster, hade varit roligt med en pojke för att ha en av varje men mer praktiskt med två av samma. De kommer få dela rum ett tag sen så tänker att det kanske är mindre känsligt när de kommer upp i åren om det är två tjejer tex än att dela rum med lillebrorsan när man börjar utvecklas och få mens och så?


     


    Tvättar det mesta hemma, men större kakan o sånt i tvättstugan. Men ingen brådska än,haha.

    Ok, ska bli kul att se vad det blir! :)
    Då det skiljer bästa nio år mellan barnen är det inte aktuellt att dela rum, så vi måste flytta om inte alltför länge.
    Ja det är nog mindre känsligt med två av samma kön i samma rum:)
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-24 14:25:21 följande:

    Ja jag kan tänka mig att det inte är så poppis av 9åringen att plötsligt dela rum Tyst


    Vi får se hur det tas emot här och om storasyster vänjer sig eller om hon accepterar att någon mer som väsnas sover inne hos henne om något år. Isåfall blir det nog mer akut med flytt men förhoppningsvis kommer vi kunna bo kvar här ett bra tag till. 


    Nä det kommer inte att gå att ha en bebis i hans rum. Han kommer bli väckt på nätterna och lillen kommer ju stoppa alla leksaker i munnen osv. 1 miljon små legobitar där inne, haha!

    Hur gammal är storasyster?
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-25 22:13:19 följande:

    Oj hehe nää det blir svårt! Och man kan inte gärna be storebror att göra sig av med alla små leksaker och prylar hehe.


    Jag har undvikit att skaffa för små grejer till henne för att jag varit inställd på rätt tätt med syskon. Hon kommer va 2.5 nästan när lillen kommer. Så även om jag vet att hon skulle hantera små saker utan problem nu så har jag haft i bakhuvudet att snart kommer en till liten som ska dela lekhörna i vardagsrummet. Hade allt gått vägen skulle det varit 1,5 år mellan dom. Men nu känns det på ett sätt lite skönt att hon är mer medveten och att man kan prata med henne och förklara saker.


    Nä precis, så vi måste ju flytta innan nästa kan flytta ut från vårt sovrum :)

    Men det är ju smart tänkt, underlättar ju en del ;) Ja det blir väl många gånger inte som man tänkt sig, men betyder ju inte att det inte blir lika bra :)
  • Pandy13
    Etaj skrev 2022-04-02 16:06:37 följande:
    Jag plussade för några dagar sedan, hade kemisk graviditet i mars så vågar inte hoppas riktigt än men starka och fina pluss på stickan :)
    håller mina tummar för att du plussar snart igen!
    Grattis, vad härligt!! :)
  • Pandy13
    Chelsea84 skrev 2022-04-03 13:10:24 följande:

    Never mind, fick mensen precis efter jag skrev :)

    Men det var ju det jag egentligen ville. Och nu vet jag ju att kroppen fungerar, så nu kan man börja försöka på riktigt :)


    Synd och bra på samma gång då, hehe. Jag ser dock två streck, svagt men ändå tydligt. Kan inte va nidblödning? Eller har du fått ordentlig mens nu?
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2022-04-04 13:10:51 följande:

    Jag ser tydligt ett streck iaf, tycker helt klart det ser positivt ut. Med första barnet blödde jag pyttelite i 1-2 dagar precis vid BIM, men bebis blev det :) Spännande väntan... 

    Cd 13 för mig idag, hoppas jag får ägglossning framöver men har inga tecken på det än mer än att det sliter och drar lite kring äggstockarna men det har det gjort av och till flera veckor. Känns som att kroppen jobbar på men inte lyckas ägglossa... Har konstigt nog fått ont i bröstvårtorna som jag brukar ha efter ägglossning, men jag har ju inte ägglossat?! Jaaa, kroppen är ett under. 

    Hur långt är det kvar för er som varit gravida ett tag? Börjar ni vara less på att vara gravid än? :D


    Är i v.34 och börjar bli ganska less! Haha! Tung, osmidig o h börjat sova skit. Det "värsta" är att man vet att det inte kommer bli lättare resterande tid, haha. Men men, man får skylla sig själv ;)
  • Pandy13
    Chelsea84 skrev 2022-04-04 08:12:26 följande:
    Ja, nu är jag riktigt förvirrad...blödde igår rann lite men inte mycket, ungefär som när min mens börjar. Men sen har det inte kommit mer..

    Testet kan ju visa positivt från missfallet oxå...fast det sista testet jag tog precis innan mf var svagare än det jag tog igår. 

    Bara att vänta o se, antar jag :)
    Ja jag hade testat igen och sett om det blir starkare :)
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2022-04-04 17:57:05 följande:
    Minns så väl den sista tiden som rätt tung, konstant kissnödig och kunde knappt andas i vissa ställningar. Kass sömn på det. Får väl säga som alla säger men som inte hjälper ett dugg, inte långt kvar :) Jag funderade ibland vad jag gett sig in på, man vet ju att det blir ännu mindre sömn bland annat, haha.

    Idag fick min kollega sitt första barn, så söt och nu är hon i bebisdimman Solig
    Haha ja jag har ju också glömt allt som har med småbarn att göra. Det svåraste blir nog att se till att sonen inte har det alltför tråkigt i sommar. 

    Åh va mysigt! Svägerskan fick barn för två månader sedan och svågern ska få några veckor innan oss. En av mina bästa vänner är beräknad tre dagar före mig och flera inte lika nära vänner är också gravida. Förväntade mig inte en sådan babyboom i min ålder, haha!
  • Pandy13
    lottizm skrev 2022-04-04 18:05:10 följande:

    Jag är bara i v19 än men så less på att vänta på rul! Känns som jag väntat i en hel evighet. En vecka kvar nu? 


    Åh, förstår det! Men snart dags :) Nio månaders graviditet kan vara både låååång, men ändå snabb. Tycker det varierar hur det känns.
    Hade såklart hellre varit utan diabetes, men "fördelen" är att jag får göra så många ultraljud och se plutten.
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-04-05 14:40:40 följande:

    hehe nä det är ju självförvållat. 


    Men ja jag håller med dig lite. låg och grubblade massor igår på vem det är vi kommer få in i våra liv och hur hen kommer sova/inte sova osv. Om det blir kolik eller kräkbebis hur jag ska orka isåfall? Om hen kommer amma eller bara vilja ta flaska eller inte alls ta flaska och bara amma... 


    Och alla som pratar om hormonerna som gör att man klarar sig på så lite sömn. Ha! Säger jag till det. Jag mådde så himla dåligt sist av sömnbristen att det inte va roligt nånstans. Ändå gör man det igen? Hur knäpp är man inte egentligen Tyst


    Jag kan faktiskt inte minnas att sömnen var så katastrofal. Antingen så var den inte det eller så har jag glömt under alla år.. Men vet att jag behöver en del sömn och hoppas verkligen inte det blir en liten som inte sover "alls".
    Första gången har man heller inget att jämföra med. Denna gång har jag ju mer "önskemål", haha! 
  • Pandy13
    Symetrical skrev 2022-05-06 18:25:21 följande:

    Mindre googlande och mer otukt åt folket! Go bananas nu, mina kära töser! Själv börjar jag bli lättirriterad, så mensen kommer nog inom en vecka xD


    Hahaha bästa!! :D

    Lycka till tjejer! Hoppas ni får era plus snart!
  • Pandy13

    Hej, är ni som är gravida kvar här? :)
    Den 19/5 på bf vaknade jag 6.30 och kände en värk direkt. Sen gick det undan.. kl. 10.05 skrevs vi in på förlossningen och kl. 10.58 kom lillebror <3 Jag blev nog först lite chockad över hur fort det gick och att jag inte hann få epidural, men börjat smälta det nu hehe. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida