• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2022-01-27 00:49:33 följande:
    Är tetlagrets bra? Jag har bara använt cb
    Det är dom väl, men det är ju tydligare om testet har en glad gubbe eller tom ring jämfört med att bedöma om teststrecket är lika starkt som kontrollstrecket. Men testlagret är ju mkt billigare :) 
  • Kiiwii

    Hej på er, ny månad, kanske månaden man får det här plusset man kämpar för :) Jag är på ÄL+6 och väntar spänt på BIM. Så nyfiken på om vi lyckats denna gång. Har haft vansinnigt ont i bröstvårtorna sedan ÄL så ett monster-ägg måste ha släppt iaf ;)  

    Dock covidsjuka barn så det klättras på väggarna och jag försöker få lite jobb gjort (jobbar hemifrån) emellanåt men tiden går sakta alltså.


    Hoppas ni andra har det roligare ;)

  • Kiiwii

    Ja fertiliteten dalar ju rätt snabbt efter 35 tyvärr men väldigt många får ändå till det men det kanske tar lite längre tid :) Jag har också haft lätt för att bli gravid förut men nu är jag inne på försök nr 4 och räknar ner dagarna till BIM. Jag hoppas det tar sig snarast för jag tycker mina två barn börjar bli så stora och även om vi ville ha en liten sladdis så vill jag ju helst inte att det ska vara för stort glapp heller. 

  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2022-02-02 17:45:54 följande:

    Tycker ju allt fler blir äldre när de skaffar barn, men samtidigt är det säkert många som tagit hjälp.

    Och där slog covid till:/


    Ånej, krya på dig. Vi med har covid i huset, inte jag än sålänge men det lär väl aldrig hålla. 
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-04 09:07:03 följande:

    Idag kom mensen, så ledsen, så besviken, så less... bryter snart samman. Försökt i över ett år nu, mår psykiskt dåligt av det här,,, förstår inte varför det aldrig blir vår tur. Första och enda barnet blev till på andra försöket.
    Pallar inte det här, funderar på om vi skulle må bäst av att bara acceptera det hela, ge upp, samtidigt gör den tanken så ont för vi vill så gärna ha ett barn till...


    Nääää :( Gud så tråkigt? Kan bara föreställa mig hur tungt det känns. Första barnet tog lång tid för oss och det var många tårar emellanåt, men då var jag ändå ung och kände mig någonstans lugn i att vi kommer få ett barn? Nu när man är äldre känns det inte lika lugnt när det aldrig blir bebis. 

    Har ni funderat på att söka hjälp eller är det uteslutet? 

    kram kram <3

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-04 13:03:05 följande:
    Tack, hur lång tid tog det för er att få första barnet? För oss tog det sig på andra försöket..... så knms så tungt att det ska ta sån tid.
    Jo vi tänkte innan jul höra av oss till bm men blev inte så. Nu ska jag nog ringa nästa vecka och se vad vi kan få för hjälp. Samtidigt känns det väldigt tufft att gå igenom massa utredningar, kanske blir en stämpel på en av oss att det är ditt fel att vi inte kn få barn mm... men jag ska nog ringa och fråga vad det finna för hjälp eller om hon har något tips  hon kan ge oss. Ofta får jag min mens 14-15  dagar efter att glada gubben slocknat. Kanske ska testa och våga ha sex senare den här gången. Vi brukar ha sez 2-3 dagar. Så om vi börjar andra dagen när glad gubben lyser så borde vi vara nämre äl, och sedan 1-2 dag efter

    Första barnet tog strax över ett år att få till, då fick jag ägglossningsstimulerande tabletter och DÅ blev hon till :) Hade inte tillräckligt stark ägglossning och lite längre cykler.


    Efter den graviditeten har min kropp helt på egen hand fått regelbundna cykler och jag har blivit gravid medsamma två gånger som resulterat i en lillebror.


    Den här gången har det tagit längre tid (4:e seriösa försöker nu), men nu är jag ju äldre och inte heller i lika bra form men jag jobbar på det :). Haft oregelbunden mens efter uttag av hormonspiral men har nu sedan några månader regelbunden cykel igen och känner tydligt ägglossning m.m så jag hoppas verkligen att vi lyckas snart.


    Är så tacksam över mina två men längtar verkligen något enormt efter en sista bebis, ett tredje sista barn. Självklart är man tacksam över de barn man har men förstår precis det du beskriver om längtan efter fler <3

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-04 15:30:11 följande:

    Jag kämmer också tydligt av min ägglossning, det är molnande värk och några gånger riktigt ont i ena sidan, en gång detta år även en liten rosa flytning i samband med ägglossning. Gjordes det någon umdersökning eller fick du ägglossningstabletter utifrån dina beskrivningar?
    Sen börjar jag tveka när jag har ägglossning om det är när jag hat ont eller ett par dagar senare, jag har kört med ältest hela tiden men kanske har jag sen ägglossning ett par dyg  efter att de visar att äl är på g...
    Oktoberbebis hade varit så fint, men nu får vi sikta på november bebis... 
    Hur långt efter ägglossningstabletterna blev du gravid? 


    Jag får positivt ÄL-test och ont dagen efter vid ÄL, dagen efter är flytningarna borta och jag får ont i bröstvårtorna istället pga progesteronet som stiger efter ÄL. 

    Här där jag bor går man inte till en bm utan man hamnar direkt på fertilitetsklinik som tar prover och gör vul. Det visade sig att jag hade gles ÄL. Fick då utskrivet tabletter och blev gravid direkt :). 

    Hoppas det blir bebis för er snart med eller utan hjälp. Jag hoppas på oktoberbebis, hade varit så himla mysigt. BIM om 3-4 dagar som sagt?

  • Kiiwii
    Cinapuffen skrev 2022-02-04 15:56:27 följande:

    Hej! Är gärna med i denna tråd!  // Glad Jag är nyligen fyllda 40 år och har två pojkar på 9 och 13 år, blir 10 och 14 i år. Nu har jag en ny sambo sedan två år tillbaka som inte har barn sen förr. Han blir 28 i år. Drömmer

    Så nu har jag tagit ur min hormonspiral och det som händer det händer. Vi har i stort sett sex varje dag. Jag har ingen koll på ÄL och har varit mensfri i ca 4 år pga spiralen. Så det är svårt att planera. Tungan ute


    Kul Lycka till med bebisverkstaden
  • Kiiwii
    nomina skrev 2022-02-04 22:22:34 följande:

    Idag har jag varit på första ultraljudet, allt såg bra ut och jag har nog aldrig känt en så vacker känsla att se detta lilla livet sparka omkring i magen!
    Är så tacksam och det ska bli så spännande att se vem denna lilla person är! Solig


    Ååååh så himla härlig känsla, vet själv Hjärta
    Skönt att också få se så att allt ser bra ut, då kan man slappna av lite mer har jag upplevt. 
  • Kiiwii

    Här har vi också covid just nu. Dottern blev sjuk i början på veckan och är frisk nu, men nu är vi andra sjuka, jag är dock väldigt lindrigt sjuk jämfört med de andra. 


    Krya på er Pandy13.

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida