• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    lottizm skrev 2022-03-09 21:55:04 följande:

    Händer mycket spännande här :) håller tummarna att det verkligen blir plus nu, det låter ju lovande! kan inte se något på bilden Kiwi men jag fick också svagt första gången som inte syntes på bild, men jag såg det helt klart.

    jag är i v15 nu och tycker tiden går sjukt långsamt och inget händer typ. 5 veckor kvar till rul, magen växer inte speciellt mycket, tiden står stilla. men det säger väl poff vilken dag som helst. Har mycket jobbigt på jobbet nu i en dryg vecka till, sen är det värsta över för nu så då kanske tiden kan gå lite snabbare också. 


    Nä jag håller med om att det typ inte syns på bild, men såg det i verkligheten, fast på tok för svagt för att jag ska ta det som positivt. Kikade på testet nu igen och det syns mer tydligt och även på bild men nu är det ju efter tiden så det ska ju inte räknas. Får avvakta och se om det blir ett riktigt plus eller inte  :) 

    Vissa perioder i graviditeten står verkligen tiden stilla, särskilt om man väntar på de där ultraljudstiderna. Så spännande. Tänker ni ta reda på kön? 
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-09 22:01:49 följande:
    När har du BIM? 
    Jag vet inte, är ju det som är så besvärligt :/

    Den här månaden har inte kroppen betett sig som den gjort tidigare och jag har inte haft lika tydliga ÄL-symtom.  ÄL-testen tog slut för ÄL blev så sen, om den ens blev av så har inte fått nån stegring på nåt test.

    Känts som att kroppen gjort minst två försök till att ägglossa då ÄL-flytningarna kom, försvann, kom tillbaka igen. Så jag vet inte riktigt när BIM är men är på cd 31 idag och om jag hade ÄL första omgången med värk i äggstockarna + ÄL-flytningar så är jag på ÄL+12, brukar få mens då också. 
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-10 15:27:17 följande:

    Idag kom mensen?. Vill egentligen bara gömma mig inne på toan å låta tårarna rinna ner för kinderna?. Men befinner mig på jobbet så måste hålla sorgen borta och lägga på ett fake leende?.
    men ögonen är vattniga nu när jag skriver det här?


    Så himla tråkigt Okej att vara ledsen, den här bebisverkstaden är jobbig emellanåt. 
  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-03-10 06:11:20 följande:
    Jag ser strecket! Vilket jag skulle säga bådar gott, med tanke på hur urusel kvalitet det blir på bilderna här inne. Spännande!! 
    Har då inte fått något positivt test än, hade ett digitalt hemma som visade inte gravid imorse :/ men kan ju vara för tidigt om det var så himla svagt igår. Efter utlösningstiden var strecket väldigt tydligt, men då ska man ju inte bry sig. Men lite hoppas man ju förstås :)

    Har haft lite ont i tjejmagen idag men ingen mens än så inte kört än. Ska köpa ett nytt test imorgon, så nyffiken :)
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-10 17:47:47 följande:

    Det har kommit mer blod nu, så ja det är bara att bita ihop. Väldigt ledsen men efter att ha försökt nu i 15 månader så är känslan också väldigt tom?
    blir nog ny taktik framöver, inge produktionssex å inga älstickor  utan blir det så blir det? känns lite som att det kanske inte är meningen att vi ska ha fler barn, med tanke på tiden vi försökt få till det. Så sorgligt, önskar vi hade startat bevisvärdena vid yngre ålder?.


    Tror absolut att ni kan få fler barn, ibland tar tid, ni har ju en liten en :) Har ni funderat på att söka hjälp? 15 månader är helt klart en lång väntan på bebis. Förstår att det känns tomt.


    Jag känner mig ibland lite sorgsen att jag inte ska få uppleva detta med bebis en sista gång. Varit så inställd på det. Blivit gravid enkelt förut. Har liksom pausat allt annat i livet, så blir det ingen bebis här snart måste jag seriöst fundera på vad jag ska göra med mitt jobb exempelvis och det hade varit så gött att veta att man bara jobbar ett tag till, sen föräldraledig och byta jobb innan man ska tillbaka, så har jag tänkt men kanske måste ta tag i annat nu snart för bebis verkar det ju fasiken inte bli. Grrrr.

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-10 18:30:18 följande:

    Vi får ingen hjälp eftersom vi har barn sedan tidigare och jag vet inte om vi är redo psykiskt just nu för en privat utredning och oddsen för ivf är ju inte heller 100 procent.
    så det är svårt. Jag hoppas vi kan få en liten under 2023, eller en julbebis
    men vem vet vi kanske inte heller kan få fler barn


    Nä så är det ju. Kanske att vi gör en utredning privat om det inte blir något snart. Men jag har hela tiden haft tankarna på att vi är så tacksamma för de två barn vi har. Måste inte ha ett till barn till varje pris även om vi verkligen vill. Men förstår verkligen längtan av att vilja ge sitt första barn ett syskon, försökte vara så tacksam över första barnet men ville samtidigt så gärna ge henne ett syskon också. Hoppas ni får det snart Solig
  • Kiiwii
    Hoppas 2012 skrev 2022-03-10 20:46:09 följande:

    Hur räknar ni er ÄL?
    När man får positivt ÄL test kan ju själva ÄL ske inom 48 h. Hur resonerar ni där?


    För mig sker oftast ÄL dagen efter positivt test. Får värk kring äggstockarna omkring när det släpper och sedan försvinner ÄL-flytningarna och istället får jag svinont i brösten. Tydliga tecken på att ÄL skett för mig och det blir alltid så dagen efter positivt test. Får mens exakt 12 dagar senare :)
  • Kiiwii

    Jag har också märkt att jag får ÄL snabbt efter positivt test, inom 24 h, så räknar dagen efter positivt test som dagen det släppte, sen kan jag ju inte veta exakt klockslag förstås :)

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-11 14:00:56 följande:

    Jag behöver massor med pepp från er nu! Vi kommer fortsätta och kämpa men ta det mer som det kommer och peppen jag behöver är att höra alla bra fördelar som finns med att bara ha ett barn om det imte skulle bli fler....


    När jag var orolig över att vi inte skulle kunna få fler barn försökte jag också hitta fördelar med att ha ett barn, och två par som är nära vänner till oss har 1 barn vardera pga svårigheter att få barn. 

    Det jag ser som fördelaktigt är ju all tid de har som de kan lägga på sitt barn. De som har flera måste dela tiden och uppmärksamheten mellan sina barn. Det är riktigt svårt att få ihop logistiken ibland med flera barn som ska till kompisar och träningar, matcher och allt vad det nu är. Så mkt lugnare med ett barn brukar jag tänka, mindre vardagsstress, haha. 


    Sedan är det billigare med ett barn än med flera. När de är små kostar de inte så mkt men äldre barn är dyrare i drift kan jag lova ;) och jag har ofta tänkt att de som har ett barn har större möjligheter att exempelvis resa eller göra annat som kostar mycket för det är ju dyrare att betala för fler barn. Man behöver inte bo lika stort heller och kanske sparar en del på det. 

    Man slipper bråk och tjafs syskon emellan ;)

  • Kiiwii
    skaviblifyra skrev 2022-03-14 20:22:44 följande:

    Nipt idag visade mIssed abortion igen. Så snopet känner mig fortfarande görgrtavid. Men men får se om vi gör ngt nytt försök två män och ett missfall under de9 mån vi försökt kanske får ge upp nöja oss med våra två friska barn ....


    Beklagar verkligen :( Så tråkigt och var jobbigt att kroppen inte hängt med och lurats så många veckor.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida