• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Symetrical skrev 2022-04-04 14:25:59 följande:

    Heja ägget!!! Jag började också få lite ont i bröstvårtorna ett par dagar innan äl den här gången vilket nu efter äl eskalerat totalt! kan knappt nudda dem, vilket är ovanligt för min del xD
    När tror du äl bör vara då? Tar du test och/eller tempar?


    Haha, jaa, kom igen kroppen!

    Jaså du med ont redan innan ägglossning? Jag har aldrig haft det innan ägglossning förut jag heller, kanske ett gott tecken då :)

    Jag har ju lite oregelbunden mens sedan uttag av hormonspiralen, ibland kommer ägglossningen tidigt, ibland sent. Det varierar så jag har ingen aning än om när den tänkt dyka upp. Dock får jag alltid väldigt mkt känningar innan, äl-flytningar, värk i äggstockarna och när ägget sedan släppt är flytningarna helt borta och istället får  jag svinont i bröstvårtorna och kan prick räkna ut dagen då jag får mens. 

    Jag testade förut men behöver inte det, känner så tydligt av när ägglossning sker så jag testar oftast inte med äl-test. Har aldrig tempat. Skulle aldrig komma ihåg det, haha. 

    Det är bara att avvakta för min del och se när kroppen behaga släppa nåt ägg, haha. Men kanske är lite lovande med lite ömma bröstvårtor nu då, kanske det är på gång! 
  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-04-04 14:57:21 följande:
    Man kan ju alltid hoppas! Typ att kroppen gjorde sig redo för en ev graviditet redan innan ägget värpts ;D

    Jag känner också av min äl extremt tydligt med både massa äggviteflytningar och smärta ca 4-5 dagar innan, vilket sen utmynnar i fällknivsstatus precis innan ägget släpper. Sen är det precis som du beskriver piff borta och huggen går över till lite molande efterdyningar plus vagt illamående i nån dag. Tempar dock också både för att få det bekräftat och ärligt talat för att jag tycker att det är kul :P
    Ja det skulle ju vara för att få det bekräftat jag med skulle tempat, men tror inte jag börjar med det för jag tror jag skulle glömma av det flera dagar, haha. Har kollat med äl-test också och det stämmer såväl in på mina symtom och känningar så jag känner att jag behöver inte lägga pengar på det heller, jag känner kroppen när det väl funkar som den ska, haha. 

    Jag har tagit omtag nu med kosten igen, var ju så "duktig" dec-feb och då funkade menscykeln så himla bra också. Sen blev vi sjuka i covid och sedan dess har jag inte kommit igång med träningen och kosten.

    Inte kul att inte "få" äta vissa saker, men samtidigt känner jag nu att uppenbarligen behöver min kropp och fertilitet att jag faktiskt inte äter en massa bröd och pasta, socker rent allmänt. Så nu har jag varit sockerfri en vecka, bara fortsätta och hoppas det ger bra resultat som tidigare i vintras :)
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2022-04-04 17:16:21 följande:
    Är i v.34 och börjar bli ganska less! Haha! Tung, osmidig o h börjat sova skit. Det "värsta" är att man vet att det inte kommer bli lättare resterande tid, haha. Men men, man får skylla sig själv ;)
    Minns så väl den sista tiden som rätt tung, konstant kissnödig och kunde knappt andas i vissa ställningar. Kass sömn på det. Får väl säga som alla säger men som inte hjälper ett dugg, inte långt kvar :) Jag funderade ibland vad jag gett sig in på, man vet ju att det blir ännu mindre sömn bland annat, haha.

    Idag fick min kollega sitt första barn, så söt och nu är hon i bebisdimman Solig
  • Kiiwii
    lottizm skrev 2022-04-04 18:05:10 följande:

    Jag är bara i v19 än men så less på att vänta på rul! Känns som jag väntat i en hel evighet. En vecka kvar nu? 


    Så spännande, förstår längtan, man vill ju veta så allt ser bra ut och så Solig Kommer ni vilja veta könet? 
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2022-04-04 20:15:35 följande:
    Haha ja jag har ju också glömt allt som har med småbarn att göra. Det svåraste blir nog att se till att sonen inte har det alltför tråkigt i sommar. 

    Åh va mysigt! Svägerskan fick barn för två månader sedan och svågern ska få några veckor innan oss. En av mina bästa vänner är beräknad tre dagar före mig och flera inte lika nära vänner är också gravida. Förväntade mig inte en sådan babyboom i min ålder, haha!
    Åååh vad roligt, då har du flera att hänga med som också befinner sig i samma sits :) Jag har en nära vän som väntar sitt andra barn till sommaren, hon är några år äldre. annars vet jag ingen som tänkt skaffa barn, alla mina vänner och syskon är färdiga, haha. Men man vet aldrig, kanske kommer någon som också vill skaffa en liten lite senare :)
  • Kiiwii
    Minaälsklingar skrev 2022-04-04 21:07:09 följande:

    Hej igen. 
    Skriver sällan men brukar vara inne och hänga med vad ni Skriver då och då. 
    Vill egentligen inte eftersom det känns som man blir mer besatt av att bli gravid men samtidigt kan jag inte hålla mig borta. 
    Grattis till er som fått ert efterlängtade plus och hoppas ni andra snart får ert plus. 
    Jag kämpar vidare och har äl förmodligen idag och väntar nu med spänning.


    Jag med håller mig periodvis i bakgrunden, är inte så aktiv på familjeliv, lätt att jag blir för besatt som gör att jag blir mer ledsen. Samtidigt är man ju nyfiken och vill se och höra hur det går för alla :) Lite lagom är nog bäst. Hoppas du med får ditt pluss snarast. Hur länge har ni försökt? Barn sedan innan?
  • Kiiwii
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-04-05 14:35:29 följande:

    är i v 36 så inte många veckor kvar. Trött, ont, stor... Massa sammandragningar och förvärkar då och då. Samtidigt försöker jag njuta av tiden för jag tycker ändå att det är rätt härligt med magen och att någon sparkar runt där inne hehe.


    Bebis får gärna hålla sig där inne ett par veckor till iaf så att jag och maken hinner gå på en dejt till innan vi har två att ta hand om.


    Verkligen nära :) Spännande att fundera på vem det är där inne. Det är väl klokt att passa på att dejta och göra lite skojiga saker ihop, blir rätt lite av den varan med flera barn och bebis förstås ;) 
  • Kiiwii
    Minaälsklingar skrev 2022-04-05 21:08:10 följande:
    Ja man försöker att inte bry sig så mycket men det är ju omöjligt.
    Tack, ja det hoppas jag med.
    Ja jag har 4 pojkar här hemma.
    Sedan min lilla flicka gick bort i v 15 i december månad har vi försökt. Den graviditeten blev på andra försöket, nu känns det som jag aldrig kommer bli gravid, som där har blivit något fel efter förra graviditeten, känns som inte allt står rätt till med kroppen. 
    Är inne på försök nr 4 nu, låter kanske inte så länge men jag var ju inställd på Bebis skulle komma i juni så för mig känns det som evigheter, och man blir ju inte yngre direkt.

    Beklagar :( Så himla tråkigt. 

    Tror inte det är något fel på dig alls, även om man tycker att man försöker och misslyckas hela tiden så har man typ bara 20 % chans att lyckas trots perfekta förutsättningar. De är verkligen små mirakel barnen.


    Jag med har blivit relativt lätt gravid förut, men nu tar det tid. Jag har fått svajiga hormoner så ägglossningen är inte riktigt som den ska så det är ju inte så konstigt att det tar tid... Försöker få ordning på menscykeln med vitaminer och viktnedgång och det blir bättre och bättre. Men känner lite tidspress i och med åldern... inte lastgammal men fertiliteten dalar ju hela tiden typ!

    Kämpa på!

  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-04-06 07:11:17 följande:
    Beklagar lillskruttan. Förstår att det känns tungt, men tror inte att det är något fel på sin kropp. Kanske bara behöver lite tid att återhämta sig..? Hur gamla är dina pojkar? Jag har tre här hemma, 9 år, 5,5 år och 3,5 år. Vill så gärna ha en fyra och har äntligen fått med mig mannen något sånär (han var nöjd efter två xD) så får se om det blir något här framöver. Cykeln verkar i alla fall vara något sånär på banan igen efter uttag av hormonspiralen i februari
    Men då är det spännande nedräkning för dig nu då :D Håller tummarna!!!
  • Kiiwii

    Jaha, vad ska man nu tro då? Hade väldigt sparsam mens för drygt två veckor sedan, blöder idag igen??? Jag som förväntat mig ÄL snart. Suck, vad är det för fel med min cykel nu då? Ska man kolla upp det? Jösses.

  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-04-07 14:03:06 följande:
    Men vad segt! Blöder du mycket, eller? Inga tecken på äl? Tänker om det kan vara en äl-blödning..?

    Jamen hyffsat mkt tror jag. Upptäckte det när jag torkade mig på toan, fasiken vad glatt, kanske ÄL-flytningar tänkte jag, men såg ju sen att det var blodigt på papperet. Satte in en tampong, får se om det blött mkt eller inte om en stund.


    Har ju haft lite ont i bröstvårtorna senaste tiden, brukar få det efter ÄL men blödde ju och tänkte att det var mens (väldigt sparsam men varade ju ändå 3 dagar). Har tänkt nån gång att det kanske var ÄL-blödningar då för typ två veckor sedan och detta nu är mensen? Men då tänker jag hur mkt kan ÄL-blödningar vara? Inte så mkt som jag blödde för två veckor sedan kanske.

    Drygt oavsett vad. Funderar på att ringa och be att få kolla upp mig hos gyn, men vet att kötiden är lång?suck. Aldrig haft såhär, lite orolig blir jag, känns som att man vill kolla bara så att det inte är nåt farligt :/

  • Kiiwii

    Näää, nu har jag bestämt att detta är mensen. Blöder ganska mkt som jag brukar och har en del mensvärk. Blödningen för två veckor sedan var något annat, var så himla lite och sparsamt :/ 


    Okej, då börjar vi om på cd 1 igen då, haha. Men nu jädrar får det till att bli en vettig menscykel den här gången, rejäl ÄL och sen gärna ett pluss ;) 

  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-04-07 19:56:03 följande:
    Bra inställning! Januaribebis 2023 är det nya svarta! :P
    Men eller hur Gärna bebis tidig vinter 2023 tack!
  • Kiiwii

    Stort grattis Cinapuffen Solig  Bästa påskägget ju.

    Glad påsk på er alla, jag är påväg till stugan i fjälls och ska bara gotta mig och hoppas det kommer resultera i ett finfint ägg som vill lossa sen ;) 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida