• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Triss i tjejer) skrev 2021-12-13 17:51:29 följande:

    //


    Grattis :D
  • Kiiwii
    Anonym (Gry) skrev 2021-12-13 21:39:45 följande:

    Testade mig förra veckan och då var det iaf ingen covid :)

    Är i vecka 5+3.

    Jo men jag känner igen illamåendet. Det var det som tillslut fick mig att testa ändå. Men kan ju vara lite från och till med symptom, som jag förstått det iaf. Och före jag testade var det ju lite halverst från dag till dag, fast mildare. Så nu är det bara så markant när illamåendet bara varit molande idag medans jag låg hela gårdagen fram till 15. 00 och kräktes. Men jag ska inte haja upp mig på sånt där.. Minns inte hur det var med de andra heller, kanske var likadant. Vet att med min yngsta var jag 100% på att vi fick missfall pga blödning och symptom förändringar men sen visade det sig ändå att han var kvar i magen. Senare mådde jag illa några månader och kräktes.. Så I början var det nog lite till och från även då.

    Jo..vi sa som att "blir det så blir det", eller snarare, det var han som sa det. Jag har alltid velat ha en till men han har känt sig klar (vi har inget gemensamt barn). Tills för några månader sen när han visst ändrat sig och jag pratade med honom att jag behövde sluta med mina p-piller av olika orsaker. Jag har absolut inte tjatat på honom då jag inte vill skaffa barn med en person som inte själv vill..men det är lite den känslan jag ändå får nu. För att han behövde tänka. Och smälta. Och inte alls var särskilt säker längre. Det känns sådär som att han kanske inte ens trodde att det skulle bli något? Äh, jag vet inte.

    Just nu är det iaf jobbigt. För han säger ingenting konkret. Så jag vet inte vad han tänker. Men han får väl smälta och tänka.

    Men jag har som ingen att prata med. Så jag känner mig lite..vilse.


    Jobbig situation helt klart? han var som du säger kanske säker på att det inte skulle bli något och så bilens gravid så han fick värsta chocken? Ni får prata ut ordentligt när tid till tanke och reflektion varit. Grattis till graviditeten, hoppas det löser sig och blir till det bästa :)
  • Kiiwii

    Jag med kan också verkligen relatera till det ni skriver angående tvekan och velandet att vilja ha barn kontra orkar man? Jag ha velat och funderat i två år men alltid landat i att jag har en längtan efter en sista bebis, en sista graviditet så nu kör vi och hoppas jag inte velat för länge ???? Typiskt mig att hålla på sådär och fundera o tänka i evigheter, haha.

    Tiden går då så himla fort nu alltså, jul om drygt en vecka. Hinner inte med. Ska ha ägglossning precis kring julhelgen också. Lite typiskt, vi reser till min familj och bor hos dem ett par dagar över julen, hehe?

  • Kiiwii

    Blir så irriterad, allt blir frågetecken för mig? ??? :)

  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-12-15 22:12:03 följande:

    Man får göra old school-smileys, annars blir det frågetecken, haha!

    Hmm, knepigt.. ni kanske kan få till en snabbis under julhelgen :) Missar man en månad känns det så himla länge till nästa gång.

    Jag ville inte ens ha fler barn. Jag träffade några vänner förra sommaren som hade en liten. Jag har alltid gillat bebisgos, men ändå inte blivit sugen på fler. Förrän förra sommaren då, fick nog nån ålderskris och tänkte att det kanske är nu eller aldrig (eller tom för sent, man vet ju inte).

    Jag gåri n i vecka 19 denna vecka och har ännu inte riktigt kopplat ordentligt att jag är gravid, haha!


    Haha, ja vi får allt smyga iväg nånstans och gömma oss, vara knäpptysta, haha :-P Tänker inte missa en ägglossning iaf, men hoppas den sker innan vi åker eller när vi kommit hem, vore ju smidigast, haha.

    Wow, snart halvvägs :) Har ni gjort RUL än?
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-12-16 10:24:42 följande:

    Kan ju bli ett kul minne om det tar sig på det försöket, hihi.

    RUL nästa vecka:) Börjar bli lite nervös. Inte helt officiellt på jobbet än heller innan det.


    Gudars så spännande :D Jag har alltid varit så orolig att något ska vara knas och väldigt nervös innan, men så skönt när man får se och höra att allt ser bra ut, då kan man slappna av liiiite i alla fall. Hoppas det går bra för er :)

    Tänker ni ta reda på kön?
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2021-12-16 18:34:29 följande:

    Har ni sex bara på ägglossningsdagarna? Eller även före och efter? I början körde vi på före, på och efter men efter snart ett år är det inte kul längre med produktionsex så då siktar vi på när fasta glada gubben dyker upp. Så segt att det tar sån tid. Första barnet tog sig på andra försöket.


    Håller med om att det är segt när mensen kommer varje månad. Vi har inte försökt aktivt så länge men man vill ju NU ;)

    Spermierna kan ju leva flera dygn inuti en och bara vänta på ägget så det ska ju räcka att att ha sex en gång precis innan det släpper. Men nu borde det bli er tur kan man ju tycka :)
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-12-17 07:52:27 följande:

    Ja visst är det så! Tack :) Jag har varit hos barnmorska och på läkarmöten för att jag har en högriskgraviditet, men känns konstigt att göra allt detta innan man ens vet om allt är bra, haha. Med störst sannolikhet är det väl det, men är ju inte alltid så.

    Ja vi ska kolla kön. Förra gången gjorde vi inte det. Sonen vill ha en "gender reveal cake", så hinner vi beställa en sån innan jul så blir det en sån :)


    Vad roligt :D Sjukt spännande.

    Vi har alltid kollat, vi är för nyfikna av oss men när jag väntade sonen ville inte han visa upp sitt kön förrän i v 34 när jag gjorde tillväxtultraljud, så det var en lång väntan och jag höll på att bli galen av nyfikenhet, haha. Våra barn önskar sig en lillasyster, försökt förklara att det liksom inte går att lägga en beställning sådär. De önskar sig ett syskon men vet inte att vi försöker :)
  • Kiiwii
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-12-17 15:55:26 följande:

    en kompis barn önskade sig en storebror.. Skulle absolut inte ha småsyskon utan bara en storebror.  den är också lite klurig att fixa hehe.


    Ja det är ju betydligt svårare om man inte tänkt byta partner och skaffa en ny med äldre söner haha.

    Vet att min yngsta, min son, skulle bli en sååå fin storebror, hoppas han får bli det. Dotrern vet jag redan är världsbäst på att vara storasyster :)
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-12-17 15:21:38 följande:

    Haha det var min man som inte ville kolla kön. Inte denna gång heller, men jag sa att nu är det min tur att bestämma :D Dka bli kul att veta denna gång och köpa annat än könsneutrala kläder, hehe.

    Sonen säger att han helst vill ha en lillebror, men lillasyster går också bra, hehe. Hur gamla är barnen?


    Ja det låter ju bra att han resonerar som så :) Det är ju huvudsaken det är friska barn även om man kan känna att man lutar mer åt något håll.

    Dottern fyller 9 nu till jul och sonen är 6,5 :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida