• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Loreena1 skrev 2022-02-28 10:59:48 följande:

    Jag tog ett jättesvagt positivt graviditetstest idag. Jag är lite osäker på när ägglossningen var pga. konstig mens sist. Den kom liksom aldrig igång riktigt utan var mer som en brun vattnig flygning.

    Jag är kanske på äl+7.

    Jag har haft två missfall efter varandra. Ett i nov i v. 6 och ett i januari i v. 8 så jag håller tummar och tår på att få lyckas nu äntligen.

    Jag förstår dock inte hur kroppen orkat få till det. Jag har nyligen haft rejäl influensa/covid, hög feber och har efterföljande lunginflammation. 


    Grattis! Den här gången måste det gå bra, räcker med missfall. 
  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-03-02 07:11:02 följande:
    Jag är lite i samma sits som du med var i cykeln jag är, men inte pga covid, utan pga att jag precis tagit ut min hormonspiral. Kände det tydligt som att äl var på g dagarna innan jag tog ut den, men av förklarliga skäl verkar kroppen fått lite fnatt efter uttaget! Blödde lite först i ett par dagar och nu är jag skengravid delux! ;?D Min räddning är tempningen, som gör att jag vet att jag inte haft äl än, så får väl se när den dyker upp!
    Jag tempar ju inte så har ingen koll när inte kroppen ger mig symtom som jag oftast har. Märker ÄL tydligt och när den är över oftast men inte denna gång. Har också haft hormonspira och för mig tog det jättelång tid innan cykeln blev hyffsat normal :( Så sur över det. Hoppas din kropp snart är i ordning, för många går det ju snabbt :)
  • Kiiwii
    MariaNathalie skrev 2022-03-02 07:42:16 följande:

    Cd 24 och äntligen kom fasta gubben. 
    Och vilken tajming. Idag kommer min man hem. 
    Jag är såååå glad. Och kan andas ut. 
    Nu får dagen gå jätte fort så vi kan mysa järnet när han kommer?. 


    Woohooo Vilken tajming som sagt, förstår glädjen. 
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-02 14:27:24 följande:
    Du som är barnmorska förresten är det vanligt/ovanligt att brösten ömmar vid äl men sedan kan minska i sin ömhet och att man ämdå är gravid?
    Man kan få ömma bröst efter ÄL skett för att progesteronet ökar kraftigt då. Jag får oftast jätteont i brösten efter ÄL några dagar-en vecka, sen minskar det och försvinner närmare BIM. Jag har aldrig haft ömma bröst när jag närmat mig BIM och varit gravid tre gånger :)
  • Kiiwii
    Symetrical skrev 2022-03-02 18:47:23 följande:
    Hade du äl och mens under tiden du hade hormonspiral? Tänker om det kan påverka hur fort kroppen kommer igång efter man tagit ut den. Egentligen har jag ingen stress med det, för jag är fortfarande mitt i bearbetning av mannen gällande att skaffa en till Men visst vill man ändå att allt skall fungera som det ska! 
    Nej mina blödningar försvann efter typ ett halvår, så hade under 3-4 års tid ingen äl eller mens. Hade regelbunden på 28 dagar innan. Tog inte ut spiralen för att skaffa bebis så har inte haft någon stress tidigare och nu funkar det ju hyffsat. Jag hör nog till det mer extrema fallen så din kropp kommer nog igång snabbt  

    Min man kände i höstas först att det vore lämpligt med ett till barn, haha. De är sega ibland
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-03-02 19:02:17 följande:
    Ja men dåså. Då ska jag inte fundera allt för myclet på det. Tack!
    Nää jag tror inte du ska haka upp dig på det. 

    Dagarna går, snart BIM då vet du Håller tummarna.
  • Kiiwii

    Jag känner av lite allt möjligt. Att det moler, att det sliter och drar, stickningar, att det typ kliar i tjejmagen. Men jag känner nästan alltid av något kring ÄL eller BIM. Betyder i mitt fall inget särskilt tror jag, haha. Men har också känt av stick och som att det kliar rätt mkt senaste dagarna.

    Nu ä det inte långt kvar till BIM för dig, håller tummarna :)

  • Kiiwii
    nomina skrev 2022-03-09 11:49:36 följande:

    Jag följer och håller tummarna för att alla plussar nu!!! PlusPlusPlusSolig


    Hur mår du nu då? Hur långt gången är du? Visst är det första barnet? Så himla spännande och mysig tid Solig
  • Kiiwii
    nomina skrev 2022-03-09 13:26:45 följande:
    Jag mår oförskämt bra nu! Precis gått in i vecka 19, har rul om 1,5 vecka :)) 
    Min man som först inte ville ta reda på könet sa plöstligt från ingenting att han också ville veta, ska bli så spännande. Vi tror båda att det är en pojke!

    Det händer att jag kräks akut efter viss mat, men mår inte illa längre och att nu magen växer i takt med att ljuset och våren är på g får mig bara att sprudla av energi och glädje! 
    Ja mysig och spännande tid på alla sätt och vis HjärtaGravidSolig
    Låter toppen :) Jag har alltid mått oförskämt bra, första 12 veckorna väldigt trött och nära till alla känslor minns jag men jag har haft tur att slippa illamående och foglossning och annat. Hoppas du får fortsätta må bra, mysigt när magen växer och man börjar känn sparkar :) Hoppas ni får se könet då ni gärna vill, vårt andra barn vägrade visa sitt på RUL så vi fick vara galet nyfikna den gången Haha.
  • Kiiwii


    Varför plågar man sig själv? Haha ;) Tog ett gravtest ikväll och ganska direkt dyker ett svagt streck upp som syntes ganska tydligt. Dock väldigt svårt att få på bild. Men nu blir man ju fundersam, spökstreck, är man gravid? Ja det är ju bara att vänta och se. Blir tokig på mig själv, haha. 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida