• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    MalinJ skrev 2022-11-28 21:49:30 följande:

    Brallans: Tack tack 😃

    Ja så är det kanske men tycker ändå det är jobbigt :( 

    Jag kör med monitor som sagt och testar mig flera dagar i rad för och räkna ut ägglossningen, vet inte hur insatta ni är i den så bifogar bild samt en bild från min monitor. 


    Vanligtvis visar den låg på dagar då man inte är i närheten av äl och sen kommer den till hög 2-5 dagar innan ägglossning och väl på ägglossning så är det maximal.

    Jag hade en ökning lördag morgon och maximal är under två dagar sen blir den en hög dag som idag. Vi har även haft en sväng i sängen även idag. 


    Ja det förstår jag verkligen att du tycker, skönt att ni kan vila lite i att ni har en plan b :)

    Okej, tänker att du absolut kan ha haft äl igår när du hade känningar som Symetrical redan skrivit, rekommenderar med att tempa :) 

    Har faktiskt läst om vissa där ägget släppt senare än 48 timmar vilket de märkt när de börjat tempa :) 

    Så nu ska jag sluta tjata om att tempa haha 
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-11-29 05:27:21 följande:

    Hoppas sååå på bra resultat för din del idag Brallans! ✊🏼🙏🏼

    Du måste lova att uppdatera asap! 🤗


     


    Får nog inte svar förens i em, går ju till lokala VC numera då tar det liiiite längre tid att få svaren haha.

    BTW hittade jag någon privat gyn som hade någon spolningsvariant av äggledare/livmoder som kostade 3500 kr... helt galet kände jag. 
  • Brallans
    gladtjejhej skrev 2022-11-29 08:34:53 följande:
    Håller tummarna Brallans!!

    Oj! Det där var saftigt! Har du ställt frågan m att få göra det hos din gyn/VC?
    Tack, hur mår du??

    Japp rätt så va haha, ska faktiskt fråga läkaren när de ringer.. har sparat frågorna till vårt sista samtal som jag hoppas är idag Skrattande
  • Brallans
    gladtjejhej skrev 2022-11-29 10:28:52 följande:
    Jag tassar mest runt på äggskal och försöker parera katastroftankar haha. Har lyckats hålla mig från att tempa men några test har tagits hehe. Är megatrött och somnar kl 20 i soffan varje kväll men annars mår jag bra!

    Låter som en bra plan! Hoppas verkligen du får en spolning är trots allt en skön bekräftelse att se att det är fritt flöde.
    Förstår det, hoppas du snart kan njuta ordentligt Hjärta

    Åh kommer ihåg den där förlamande tröttheten.. helt galet! 

    Ja de lär ju neka men då kanske de kan hänvisa vart jag ska vända mig för jag tänker inte betala 3500 kr för det privat, kanske skulle som Symetrical föreslog spola själv hahaha 
  • Brallans
    MalinJ skrev 2022-11-29 13:39:34 följande:

    Okej då ska jag börja testa med det och se hur det går. Jag hade en liten vit flytning idag och diarré från ingenstans 🙈

    Tempa innan man kliver upp, då lär man alltså ha tempen vid sängen jämt då. Vad man lär sig grejer här inne, sen gäller det och komma ihåg allt också.

    Jag har alltid fått molande mensvärk vid ägglossningen och sen brukar kan få ömma bröst därefter innan mensen sen kommer. 


    Det är denna tiden som är jobbigast, innan man får veta om det lyckats eller inte. Helt klart! Men givetvis är sedan upp till vecka 12 också sjukt skrämmande och jag som har så lätt till och stressa upp mig och skrämma mig själv för små saker, det gör mig också orolig för en misslyckad graviditet.

    Sen är jag en stor te drickare som alla varnar och säger att jag ska ta det lugnt med. Läser man så får man dricka några koppar per dag medans på andra sidor står det att man inte ska dricka det varje dag osv osv. 


    Jag har tempen under kudden, sover du med öppen mun som jag så är ett tips att ligga kvar en stund med stängd mun och gärna med tempen i munnen innan du sätter på den, efter jag började ha tempen en stund innan jag satte på den så har jag fått mer rättvisa temperaturer.. tänker att ligger den vid sidan av så kan den bli ganska kall men men vad vet jag ;) 

    Förstår oron, man får göra så gott man kan att försöka skjuta bort den även fast det såklart är svårt. 

    Jag har en stordrickare av kaffe, men har faktiskt efter tips dels här och sen efter att ha läst på hur mkt koffein stressar kroppen som då är negativt för om man ska skaffa barn trappat ner till en kopp på morgonen.. var ett rent helvete första veckan men nu funkar det fint.. hittat en god fun lught saft jag dricker istället haha 
  • Brallans
    Hannis1983 skrev 2022-11-29 12:43:57 följande:
    Symetrical: Det är nu jag borde svara att jag ska invänta BIM men så lär inte vara fallet. Har dock extremt dålig koll på vad man ska köpa för test för att testa tidigt och när ska man testa? Är inställd på negativt även Fast kroppen är lite skum Mot vad den brukar vara.
    😂
    Kapar igen :)

    Jag är ett stort fan av babyplan testa tidigt som mäter från 10,
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-11-29 12:31:26 följande:
    Men what!?!?? 3500 kr för en spolning som vissa får gratis!? Låter befängt! 😡
    Nästan så att man känner för att ta av munstycket på duschslangen och köra en egen spolning! 😆
    Skulle faktiskt seriöst överväga att spola mig själv om jag kunde hahaha
  • Brallans
    Hannis1983 skrev 2022-11-29 14:30:58 följande:
    Brallans: Helt okej att du kapar 😂 och när borde jag testa? 
    Haha bra, man känner sig ju som hemma här inne ;) 

    Jag har testas som tidigast vid äl+8 tror jag, tror om jag minns rätt att jag först vid äl+9 kunde skymta ett väldigt svagt sträck med dem, mer som en skugga typ... är säkert olika hur tidigt det visar.. 
  • Brallans
    MalinJ skrev 2022-11-29 14:47:58 följande:

    Okej, så då måste jag köpa en muntemp, var en som man kollar örat istället för den är så mycket snabbare haha 
    Eller funkar en sådan också? Temp som temp tänker jag 🙈

    Haha jag är en som sover med öppen mun också, inte uppskattat från min sambo då jag börjat snarka sen en tid tillbaka. Hahaha

    En konstig fråga kanske, hur snabbt efter befruktat ägg kan kroppen börja reagera på det? Jag vet att alla reagerar olika och känner av graviditetshormoner och tecken vid olika tider under början men vad tror ni? 


    Jag blev sjukt lös i magen med min senaste graviditet, redan tidigt och fram tills vi gjorde aborten. Sen fick jag ömma bröst strax efter att jag hade tagit första testet som visade plusss, och sen kom bara mer och mer därefter.

    Tycker sånt här är så spännande hur alla påverkas olika och hur snabbt/tidigt saker börjar hända.

    Jag har fött upp både hundar och hästar och då följer man också allt super noga. 


    Örat skulle jag inte rekommendera, men det är bara jag :)

    Jag har inte börjat snarka ännu tror jag men det är nog bara en tidsfråga haha

    Hmm bra fråga, jag brukar förtränga första veckan efter äl så brukar inte känna efter så mkt, jag har iaf så typ en vecka efter äl känt att det varit något annorlunda i kroppen när jag blivit gravid... dock så gick ju inte dessa vägen så frågan är ju om det kommer kännas tidigare/annorlunda tidigt när det väl går vägen... sist jag var gravid hela vägen var för 7 år sen så det har jag helt glömt bort.

    Ah kul, jag håller själv på med hästar :) 
  • Brallans

     


    Hallå körde precis frivarv och hoppade i poolen av glädje.. nä skämta bara men skulle kunnat för jag har endast 2,8 i hcg, herregud vad glad jag blev! 


    Jag tänker dock att jag kanske ska regga missfall i FF appen dagen jag slutade blöda el ska jag tänka typ i fredags eller idag? 


    Nu ska jag ta en glass för att fira! 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida