Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    LadyJane skrev 2021-12-01 09:04:18 följande:
    Vad är det du inte förstår i det jag skrivit flera gånger?
    Istället för att älta om allt igen och igen som en trasig LP-skiva bör vi börja där, med dina problem med att förstå det jag skrivit. Du kanske bara slarvläser eller har fak´tiska problem med att ta till dig text? Berätta det så ska jag anpassa min text till din nivå.
    Räcker det inte någon gång? Det är väl inte så svårt att förstå att det var ett antal på 7... någonting miljoner och sedan 82, .... % 

    Vad är det du behöver veta mer? 
  • AndreaBD
    Anonym (Dvh) skrev 2021-12-02 09:53:43 följande:

    Vaccinerat mig igår spruta nr 2, ligger nu och är sjuk och svarar här i FL:)

    Skulle inte vaccinera mig om inte jag jobbade inom vården (var ledig i över ett år) nu skall börja jobba och så måste jag flyga, annars skulle jag inte gjort det. Kommer att undvika om möjligt vaccin nr 3.

    Har rest under 1,5 år i Europa, mask och sprita händerna är vad som gällde i affärerna, uteserveringar, inga tillställningar med mkt folk. Har inte varit sjuk i något överhuvudtaget mot att vara förkyld minst 5 ggr per år normalt. Jag kommer att fortsätta ha mask i tunnelbana, buss, affärer och på jobbet också. Masken skyddar uppenbarligen mot all sorts virus.


    Så naivt. Du bör informera dig bättre. Dels så behöver man inte vara rädd för vaccinationen. Det kan inte bli sena biverkningar, det har aldrig varit något senare än allra högst 2 månader efter vaccination, och nu är det nästan ett år sedan man började. 

    Du är förskyld minst 5 gånger år? Jag har inte haft en förskylning på 2 år tills jag fick antagligen RS-virus för några veckor sedan. Och covid för ett år sen. Så bra verkar ju inte dina åtgärder funka då. Det mesta är ju i luften, då hjälper det inte så mycket med att sprita händerna. 

    Visst, jag har börjat med mask igen också på tunnelbanan. Men då FFP-2-mask. Inte dessa tunna masker, de hjälper ju inte mycket. Och även vid FFP-2-mask så kan virus gå igenom. Virus är väldigt små.
  • AndreaBD
    Anonym (Isabella) skrev 2021-12-07 12:59:48 följande:

    Vad gäller att inte kunna diskutera med någon pga att de är blint övertygade om sin egen förträfflighet och förmåga att fatta rätt beslut skulle jag vilja påstå att det är än värre åt andra hållet. 

    En stor del människor som är för covidvaccinet har en fantastisk förmåga att förminska alla som är av en annan åsikt än dem och slänga sig med hur forskningen är övertygande i allt och aldrig ska ifrågasättas. Viktigt att ha i åtanke är dock att det finns läkare och forskare åt båda håll, dvs både för och emot. 

    Om du nu anser att alla ovaccinerade bums ska vaccinera sig av solidaritet och för andras skull - för din skull så undrar jag hur du kan påstå att det är de ovaccinerade som är själviska och egoistiska? Bör det inte vara du som är egoistisk då? Att du vill att andra ska gå emot sina egna tankar och farhågor för att offra sig för DIN uppfattning av en situation?   

    Det har hänt förr att myndigheter och läkemedelsbolagen pushat för något som sedan kommit att visa sig vara katastrofalt. Att inte ens höja blicken och för en sekund fundera och läsa på och ta in information från någon annanstans än vinklade TV4 och gullegubben Matti Sällberg är häpnadsväckande tycker jag.

    Förutom detta ser vi ju hela tiden att vaccinen faktiskt inte är så bra som man först trodde. Inte bara vad gäller skyddet mot smitta, svår sjukdom och död utan också de för vissa medföljande otrevliga biverkningarna. 
    ''Where there is risk there must be choice''


    Allvarligt? De vaccinerade ska vara dem egoistiska? Folk dör inte i större utsträckning för det, men det gör de om många INTE vaccinerar sig. När vi MÅSTE uppnå någon slags flockimmunitet för att kunna leva ett vanligt liv igen? Allt i livet är inte valfritt. Det var inte valfritt att hamna in i en pandemi heller. 

    Valfriheten bör tolkas som: Vi ger er chansen att vänja er vid tanken, men om vi inte kommer ur det här på något annat sätt så måste faktiskt (nästan) alla vaccinera sig.
  • AndreaBD
    dsföflkösdlkfösdlfö skrev 2021-12-07 13:21:22 följande:
    Om man ser hur det ser ut i verkligheten så är det ju en liten grupp av de som inte vill ta vaccinet som försöker förhindra andras val. Denna lilla grupp är hotfulla, aggressiva, man skriver bre till föräldrar med osanningar, man gör inbrott och förstör på vacicncentraler osv.

    En majoritet av alla trådar är startade av antivaxxers inte tvärtom.

    Den största faran för samhället och yttrandefriheten är alltså denna lilla grupp av fanatiker
    Jo, men tyvärr så verkar de lyckas med att göra folk osäkra. Konstigt nog - två personer i min omgivning som jag hitills har ansett vara för smarta och för välutbildade för att gå på sånt HAR gått på det. En del kan också gå på någon del av det hela. Tyvärr räcker det ju i en del fall också att göra folk osäkra.

    T.ex. på facebook ser jag att folk delar videon som helt uppenbarligen är fejkade, eller som inte visar det som påstås, och även en massa olika fakta som man har satt ihop till en konspirationsteori. Dvs. sånt som var och en är sant, men som inte har något sammanhang och inte några skumma avsikter. Tyvärr så går folk på det - även välutbildade, intelligenta människor. Jag fattar inte sånt! 
  • AndreaBD
    Anonym (Isabella) skrev 2021-12-07 23:16:57 följande:

    [quote=81528537][quote-nick]AndreaBD skrev 2021-12-07 16:12:26 följande:[/quote-nick]

    Allvarligt? De vaccinerade ska vara dem egoistiska? Folk dör inte i större utsträckning för det, men det gör de om många INTE vaccinerar sig. När vi MÅSTE uppnå någon slags flockimmunitet för att kunna leva ett vanligt liv igen? Allt i livet är inte valfritt. Det var inte valfritt att hamna in i en pandemi heller. 

    Valfriheten bör tolkas som: Vi ger er chansen att vänja er vid tanken, men om vi inte kommer ur det här på något annat sätt så måste faktiskt (nästan) alla vaccinera sig.

    [/quote

    Men då menar du alltså att vaccinen inte fungerar? Dess huvudsakliga uppgift och det som hela tiden kommuniceras är att vaccinen ska skydda mot allvarlig sjukdom och död. Vaccinet i min kropp ska skydda mig och det är oberoende av om det är alla eller bara hälften av de jag möter som är vaccinerade. När jag som vaccinerad exponeras för viruset och smittas - ska vaccinet skydda mot allvarlig sjukdom och död. Så länge det funkar på den punkten spelar flockimmuniteten mindre roll! Flockimmunitet skulle vi dessutom om det fungerade ha uppnått för längesen. Nästan 80% vaccinerade och utöver dessa finns en stor procent ovaccinerade men med antikroppar.


    Nej, det menar jag inte. Och OM det skulle vara så att den inte fungerar så jättebra än, så kommer man säkert att kunna förbättra den. Så det är ju inte om man nu ska ta bort den. Det kommer att bli vaccination som gäller. Annars kommer vi inte ur det här.

    Och om det är 80 % vaccinerade - det är tyvärr 80 av dem VUXNA. Inte 80 % av hela befolkningen. Så då är det ju inte 80 % utan kanske 65 %. Jag fattar inte alls vad du menar med att flockimmuniteten inte skulle spela roll. Den spelar alltid roll, det är den vi behöver. 
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-12-18 08:41:23 följande:

    I Eskilstuna Kommun frågar man om personalen som jobbar med vård och omsorg av sköra är vaccinerade, samt omplacerar personal.

    Så här gör de:


    Förklara att de frågar för vårdtagarens säkerhet (alltså inte av någon nyfikenhet). Frågar om den anställde är vaccinerad (inte olagligt att ställa frågan). Om den anställde inte vill svara antas att personen är ovaccinerad (anställd behöver inte svara). De som svarat att de är ovaccinerade eller inte vill svara erbjuds snabbtest innan varje pass. De som anses som ovaccinerade samt vägrar snabbtest omplaceras. (Kommunen har en skyldighet att säkerställa en säker vård). De har haft något enstaka omplaceringsfall.
    Precis. Ett vettig sätt att hantera det hela. 
  • AndreaBD
    Anonym skrev 2022-01-01 17:41:35 följande:
    Så länge arbetstagaren betalar för det själv.
    Vaccinationen? Den betalar staten ändå. 
  • AndreaBD

    Och ni två behöver inte tjafsa längre - Epic och Klyban. Ni verkar nämligen vara väldigt överens i sakfrågan. Så sluta spanna ner tråden. Det finns ju inget att tjafsa om. 

  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-01 23:53:22 följande:

    Nä, sant, men vägrar låta denna användare börja prata om annat.

    Tycker du inte själv det är lätt galet att ni pratar om COVID-19 vaccin, och sen kommer en och pratar om andra vaccin.
    Jag tycker detta är ovanligt märkligt och påstå och börja prata om andra vaccin, och när du pratar om COVID-19 vaccin.


    Ibland tar man upp något annat för att avgränsa? För att säga: Jag pratar om det här  - inte om alla andra (vaccin). Och så har jag förstått det här också. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?