Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-10-20 10:24:08 följande:
    Eftersom du inte svarade så var det därför jag frågade...

    Du kopierade in litt inlägg. Jag vet vad jag har skrivit och det var inte vad jag hade skrivit jag frågade efter

    Jodå, jag kan se om folk skriver något med samma betydelse. Klyban gjorde dock inte det.
    Jag SVARADE. Det är det som är poängen. Med inläggsnummer och med exakt den biten där Klyban skrev det. Du verkar bara ser det som DU har skrev. Det är mindre viktigt här. 

    Du verkar inte förstå att två olika formuleringar kan betyda ungefär samma sak. Du skulle t.o.m. reagera om så mycket som ett ord skulle vara olika. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-20 10:25:20 följande:
    Vanligt jobb inom vården? Vad tror du jag har för jobb? Jag har ett helt vanligt jobb i utgångspunkt, sedan har jag endel tillägga uppgifter.
    Nej, jag tror inte att du har ett vanligt jobb om du nu frågar. Det skulle bli uppståndelse första dagen om du kommunicerar med folk så som du gör här. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-20 10:26:00 följande:
    Du har inte ens förstått vad jag skrev...
    Jo, varenda ord, men det hade NOLL att göra med det jag skrev.  Du bara skriver vad som helst som hänger ihop med covid eller vaccination. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-20 15:54:32 följande:
    Du svarade med att kopiera in mitt inlägg. Inte klybans inlägg.

    Jodå, har full förståelse för att två formulering kan betyda ungefär samma sak. Vilket inte är relevant för klybans inlägg, då han babblade om något helt annat.
    BÅDA! Kolla igen! 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-20 15:50:53 följande:
    Det har med frågan du ställde i inlägg 5780; "Var det inte tal om att folk hade fått värre biverkningar (kommer inte ihåg vad exakt) om man träffade en blodkärl vid vaccinationen?"
    Du skrev om Astra-vaccinen och om blodproppar. Det var inte alls den biverkningar som menades i artikeln jag länkade. 

    INTE blodproppar utan att kroppen reagerar annorlunda på vaccinet om den hamnar i blodet. 

    sverigesradio.se/artikel/omdiskuterad-vaccinationsteknik-skiljer-sig-mycket-at-mellan-olika-lander

    "Hur kan det vara  här olika? De som förespråkar aspiration menar att det är ytterst viktigt att undvika att vaccinet hamnar i blodet, för kroppen kan reagera helt annorlunda på vaccinet då."

  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-20 17:45:05 följande:
    Vaccinet hamnar i blodet? Man sätter vaccin subcutant eller intramuskulärt, dvs inte i blodbanan. Då har man gjort fel. Och ja, jag har läst artikeln. Även om man råkar tuffa ett kärl så innebär inte det att vaccinet hamnar i blodbanan.
    Du driver ju med oss. Jag slösar ingen mer tid på detta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Y) skrev 2021-10-20 20:59:36 följande:
    Nu måste jag säga att jag är helt lost bland allt, vad var fel i det hon skrev?
    Det var säkert inget fel med det, men det var inte det vi pratade om och det är det aldrig. Från början var det så att Klyban sa en sak och hon sa att det var helt fel, och sedan förklarade hon exakt samma sak, inga skillnader, inget fel. 

    Men jag reagerade inte så mycket på det senaste. Tvärtom, det var vettigare än dem senaste 10 sidorna. Det är därför jag säger att hon måste driva, eftersom hon sedan säger något relativt vettigt efter 10 sidor ren goja.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-21 07:59:40 följande:
    Jag läste AndreaBD länk till den artikeln från Sveriges Radio. Så som dem beskrev händer aldrig vid vaccinering då det är omöjligt. Om det skulle hända så är det för att man misstagit vaccinet för ett läkemedelmoch satt det intravenöst, och hade någon börjar med att sätta nål/pvk på vaccinationsställerna så hade folk naturligtvis reagerat.
    Varför skulle någon missta vaccin för ett läkemedel? Hä? Låter inte det orimligt?

    Det är väl självklart att det måste vara av misstag om man då råkat träffa ett blodkärl. Och det är så klart möjligt - att någon träffar fel. Frågan var, från början, vilket du aldrig verkar förstå - om det ger upphov till värre biverkningar om det hamnar i blodet.

    Jag vet du skrev att det inte hamnar i blodbanan om man bara rispar blodkärlet lite. Men man kan ju lika väl råka hamna mitt i det också. Eller menar du att det inte kan blandas med blodet, att det istället skulle ta sig in i den omliggande vävnaden? Jag vet inte, men det skulle förvåna mig. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-21 09:35:30 följande:
    Om du tror jag förklarade samma sak så har du inte ens läst det jag skrev.
    Men det är ju så löjligt! Det är klart jag har läst det, och det var lättare att förstå än det som Klyban skrev. Det var en aning svårtolkat. Men om man läser det HÖGT  - vilket jag brukar göra när jag läser sånt som folk med dyslexi har skrivit, så fattar man att han menar samma sak. 

    Snarare orkade du inte läsa Klybans text. Men erkänn det då åtminstone, att du inte orkade. Istället för att påstå att jag inte läser!
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-10-21 09:34:44 följande:
    Det finns säkert någon som kan mista ett vaccin för ett annat läkemedel, men då har man absolut ingen kunskap om vaccinering och ska inte syssla med det.

    Att råka träffa ett blodkärl, relativt vanligt, är inte farligt. Det gör inte att vaccinet sprutas in i blodbanan.
    Och därmed behöver vi inte ens diskutera att nån skulle ha förväxlat det - framför allt nu när alla är inställda på covid-vaccination - är ju risken NOLL att någon skulle tro att det kunde vara något annat. 

    Du påstår nu att man kan träffa ett blodkärl (vi vet att det inte är farligt, men det var inte frågan) men att det då INTE hamnar i blodbanan? Då frågar jag dig: Vart hamnar det då? Om det träffar in i ett blodkärl - av misstag - så måste det väl hamna i blodbanan?

    Du säger sen att det inte är farligt, artikeln antyder att det KAN vara det, men uppenbarligen vet man inte säkert. Och min svägerska svimmade av när det hände. Jag tror inte heller att det är någon större fara, men generellt verkar man ju utgå ifrån att det kan ändra på sättet det verkar, eller på biverkningarna.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?